Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kormány lehetővé teszi a harmadik oltás fölvételét
  2021-07-18 21:25:40, vasárnap
 
 







A KORMÁNY LEHETŐVÉ TESZI A HARMADIK OLTÁS FÖLVÉTELÉT
2021. július 16. 9:17


A kormány lehetővé teszi a koronavírus elleni harmadik oltás felvételét augusztus 1-től, ehhez bőséges mennyiségű vakcina áll rendelkezésre - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.


A kormányfő azt mondta, a harmadik oltás felvételére a másodikat követően négy hónap elteltével lesz lehetőség, de az orvosok ettől eltérhetnek. Azt is az orvosok döntik el, hogy melyik oltóanyagot adják be - tette hozzá.

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy Magyarország még mindig az egyik vagy talán a legbiztonságosabb ország átoltottság tekintetében Európában, magasabb azok aránya, akik a teljes védettséget adó második oltást is megkapták, mint Németországban vagy Nagy-Britanniában.

Az egészségügyi dolgozóknak kötelező lesz a koronavírus elleni oltás - közölte.

Az eddigieknél fertőzőbb delta variáns megjelenése miatt az, aki nem vette föl az oltást, nagyobb veszélyben van, mint a járvány idején eddig bármikor. Ezért azokat a 65 évesnél idősebbeket, akik nem kaptak eddig oltást, személyesen meg fogják keresni - hangsúlyozta.

Orbán Viktor azt is bejelentette: az iskolakezdés előtt két nappal minden oktatási intézményben lehetővé teszik, hogy a 12 évesnél idősebb gyerekek felvegyék a koronavírus elleni oltást, ha a szüleik ezt megengedik.

A kormányfő azt mondta, a 12-15 év közötti korosztály 13-14 százaléka már megkapta az oltást. A 16-18 év közöttiek oltása nagy sebességgel halad, az átoltottság közöttük 45 százalék körül van - közölte.

Orbán Viktor azt javasolta, hogy csak azok utazzanak külföldre nyaralni, akik mindkét oltást megkapták.

Kifejtette: minden olyan vélemény, amely bizonytalanságot kelt egy válságban, baj; minden, ami a közös, egymást támogató cselekvést gyengíti, ártalmas. Ez különösen így van járvány idején, mert emberéletekről van szó - tette hozzá.

Úgy látja, az igazi veszélyt nem az álorvosok jelentik, hanem az, ha politikusok járványügyi tanácsokat adnak tesztelésről, oltásról.

A gyermekvédelmi törvényről azt mondta: az Európai Bizottság által küldött dokumentumot illetően "jogi huliganizmussal" állunk szemben, mert a családjog és az oktatás kizárólagos nemzeti hatáskör, mégis ebben az ügyben akarnak eljárást indítani. A bizottság álláspontja szégyenletes, nyilvánvaló, hogy az oktatási törvény módosítását kérik azzal a céllal, hogy Magyarországon beengedjék az LMBTQ-aktivistákat az iskolákba - magyarázta.







A miniszterelnök kijelentette: ezt nem fogják megtenni, mert a gyermekek szexuális neveléséről a szülő dönt és európai dokumentumok is megerősítik ezt. Az iskolában lehet szexuális felvilágosítást tartani, ha a szülő azzal egyetért, de nem lehet erre beengedni mást a tanáron és az igazgató által jóváhagyott személyeken kívül - mutatott rá. Hozzátette: úgy érezzük, hogy "el akarják venni tőlünk a gyerekeinket".

Kitért arra, hogy most a magyarok egy sajátos látószögből vethetnek egy pillantást Európára, láthatják, máshol hogy mennek a dolgok. De nem lehet elvárni, hogy a magyarok úgy neveljék a gyermekeiket, ahogy mások gondolják - jelentette ki.

Úgy vélte, a vita nyelvezete és kerete jogi természetű, de a lényege politikai és Brüsszel visszaél a hatalmával, ránk akarja kényszeríteni azt, amit mi nem akarunk. Itt a gyermeknevelés jogához való szabadságról van szó - mutatott rá. Hozzátette: a gyerek szent dolog Magyarországon és nem engedhetjük, hogy szexuális propagandisták "grasszáljanak" az iskoláinkban.

Megjegyezte: Nyugaton kiskorúakon is végrehajthatnak nemváltó műtétet úgy, hogy a szülő nem ért vele egyet, ilyen helyzet Magyarországon nem állhat elő.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy őt nem hívták az Európai Parlament vitájára, de menni csak akkor szokott, amikor döntő jelentőségű a helyzet. A kormányfő mindenkit arra kért, hogy töltse ki a nemzeti konzultációt és erősítse meg a kormány álláspontját.

Arról is beszélt, hogy ez a vita nem csak magyar jelenség: Olaszországban, Romániában és Litvániában is volt hasonló. Litvánia megvédte az érdekeit és ha neki sikerült, a magyaroknak is sikerülni fog - vélekedett.

Megjegyezte: a kettős mérce általánossá vált Európában, ezt mutatja az UEFA Magyarországot érintő döntése is.

A miniszterelnök szerint elfogadhatatlan az uniós pénzek összekötése egy jogvitával, mert az uniós támogatások nem adományok, hanem járnak a magyaroknak, megdolgoztak értük. A helyreállítás nem várhat, épp az a lényeg, hogy gyorsan megérkezzenek az összegek, ezért a programokat akkor is megindítják, ha az uniós pénz nem áll rendelkezésre, majd a költségvetésből finanszírozzák azokat - magyarázta.


Link



Szükség van-e harmadik oltásra?

Link



M1 Híradó - Az időseknek ajánlják a 3. oltást

Link








 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: bizonytalanságot, felvilágosítást, végrehajthatnak, elfogadhatatlan, költségvetésből, huliganizmussal, gyermekvédelmi, miniszterelnök, németországban, emberéletekről, magyarországon, magyarországot, finanszírozzák, olaszországban, propagandisták, gyermeknevelés, rendelkezésre, helyreállítás, grasszáljanak, kényszeríteni, megérkezzenek, hangsúlyozta, tekintetében, iskolakezdés, dokumentumot, megdolgoztak, konzultációt, gyerekeinket, tesztelésről, álláspontját, magyarország, gyermekeiket, bejelentette, iskoláinkban, aktivistákat, szabadságról, kormány lehetővé, koronavírus elleni, harmadik oltás, másodikat követően, orvosok ettől, orvosok döntik, egyik vagy, legbiztonságosabb ország, teljes védettséget, egészségügyi dolgozóknak, eddigieknél fertőzőbb, járvány idején, iskolakezdés előtt, átoltottság közöttük, igazi veszélyt, álorvosok jelentik, KORMÁNY LEHETŐVÉ TESZI HARMADIK OLTÁS FÖLVÉTELÉT, Orbán Viktor, Európai Bizottság, Európai Parlament, UEFA Magyarországot,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
József Attila – Keresek ...  Különleges  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Walter Chrysler mondta  Andrássy Réka - A bolond Böske  Tanácsok egy pszichológustól  Zilahy Lajos gondolata  A Magyar Költészet napja alkal...  40 felett  Magyar költészet napja  Andrássy Réka - A bolond Böske  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Zilahy Lajos mondta  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  különleges  Pitypang szökőkút  Jó éjszakát  Önmaga ellenére  Latinovits Zoltán tollából  Nagy és kis csodák  Szép estét kedves látogatóimna...  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Esterházy Péterre emlékezünk  Bársony székben  Szép estét kedves látogatóimna...  Esterházy Péterre emlékezünk  képre írva  Reményik Sándor: Pierrot &...  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Ma van a magyar költészet napj...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Az ember emlékekből áll  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Paul Éluard - És egy mosoly  Esterházy Péterre emlékezünk  Van néhány kérdés, amin gondol...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Egyszerű  Dóró Sándor: Embernek maradni  Robert Merle tollából  Egy tavasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Horváth Szilvia tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Somlyó Zoltán - Orgonával  Hamvas Béla  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Bornyi Veronika haiku verse  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Hogyan válunk hűségesekké?  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Az ember emlékekből áll  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  jó reggelt  József Attila - Kopogtatás nél...  Anyámról való emlékek  Dóró Sándor: Embernek maradni  Segíts neki dicsérni Téged 
Bejegyzés Címkék
kormány lehetővé, koronavírus elleni, harmadik oltás, másodikat követően, orvosok ettől, orvosok döntik, egyik vagy, legbiztonságosabb ország, teljes védettséget, egészségügyi dolgozóknak, eddigieknél fertőzőbb, járvány idején, iskolakezdés előtt, átoltottság közöttük, igazi veszélyt, álorvosok jelentik, gyermekvédelmi törvényről, oktatás kizárólagos, ügyben akarnak, bizottság álláspontja, oktatási törvény, miniszterelnök kijelentette, gyermekek szexuális, szülő dönt, iskolában lehet, szülő azzal, igazgató által, sajátos látószögből, pillantást Európára, vita nyelvezete, lényege politikai, gyermeknevelés jogához, gyerek szent, kormányfő mindenkit, nemzeti konzultációt, kormány álláspontját, kettős mérce, miniszterelnök szerint, uniós pénzek, uniós támogatások, programokat akkor, uniós pénz, költségvetésből finanszírozzák, időseknek ajánlják, bizonytalanságot, felvilágosítást, végrehajthatnak, elfogadhatatlan, költségvetésből, huliganizmussal, gyermekvédelmi, miniszterelnök, németországban, emberéletekről, magyarországon, magyarországot, finanszírozzák, olaszországban, propagandisták, gyermeknevelés, rendelkezésre, helyreállítás, grasszáljanak, kényszeríteni, megérkezzenek, hangsúlyozta, tekintetében, iskolakezdés, dokumentumot, megdolgoztak, konzultációt, gyerekeinket, tesztelésről, álláspontját, magyarország, gyermekeiket, bejelentette, iskoláinkban, aktivistákat, szabadságról, szégyenletes, intézményben, egészségügyi, britanniában, dokumentumok, kijelentette, megjelenése, megerősítik, személyeken, programokat, nyilvánvaló, jelentőségű, dolgozóknak, megindítják, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 79 db bejegyzés
Összes: 4840 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2197
  • e Hét: 13275
  • e Hónap: 35763
  • e Év: 213638
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.