Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A Rózsadombi-paktum - A békés átmenet kulcsa vagy a rendszer
  2021-07-23 20:30:37, péntek
 
 





A RÓZSADOMBI PAKTUM - A BÉKÉS ÁTMENET KULCSA VAGY A RENDSZERVÁLTÁS NETTÓ HAZAÁRULÁS VOLT?


Elő kellett vennem a témát, mert ez az a Paktum, amelyről nem lehet beszélni.

A Paktum, melynek említése egyszer sem történhet meg főáramú médiában.

A Rózsadombi-paktum, mely egyesek szerint a békés-átmenet kulcsa, mások szerint pedig mai napig kiható nettó hazaárulás volt.

Az első ismert leírása a titokzatos paktumnak egy 1992. február 20-án, az egyesült államokbeli Akron városában megjelent cikk volt.

Az Amerikai-Kanadai Magyar Életben megjelent írást Dömötör Tibor lelkész, 1956-os emigráns írta Bakos Gyula álnéven. A számos újraközlés során a kezdeti, 1991. március 15-i keltezés 1989. március 15-ére változott.

A ,,titokzatos villa" mélyén

- a távozó szovjet hadsereg tábornoka,

- a KGB, a CIA és a Moszad emberei,

- az amerikai követség első titkára, Mark Palmer,aki végig figyelemmel követte a változásokat és ügyel hogy sehol ne legyen számonkérés.

- valamint a katolikus egyház részéről Paskai László,

- a Mazsihisz részéről Zoltai Gusztáv,

- valamint öt magyar politikai vezető, név szerint Antall József és Demszky Gábor későbbi főpolgármester, valamint Horn Gyula, Pető Iván és Göncz Árpád vettek részt a sorsdöntő találkozáson, befejezésre megérkezett Boross Péter.

A paktum lényege a kommunista hatalomátmentésben, a gazdasági fejlődés 'keretek között tartásában', a privatizációban és a külföldi érdekszférák kijelölésében öltött testet.

Később ,,beteljesült jóslatként" igazolta a paktumban leírtakat a baloldal gazdasági megerősödése, a posztkommunisták hatalomátmentése és a minduntalan felvetett, majd elmaradt és soha meg nem történt politikai elszámoltatás.

1992-ben közzétett Rózsadombi Paktum szövege és pontjai:

1. A szovjet csapatok békés és barátságos kivonulása Magyarországról.
2. A Szovjetunió kárpótlása a hátrahagyott épületekért és javakért, és volt katonák nyugdíjáról.
3. Barátságos politikai és gazdasági viszony kiépítése Szovjetunió és Magyarország között.
4. Mindennemű szovjetellenesés kommunista ellenes tevékenység megakadályozása.
5. A határok kölcsönös megnyitása Szovjetunió és Magyarország között.
6. A volt kommunista párttagok minden büntetés alól való mentesítése.
7. A volt kommunista titkosszolgálat, határőrség és rendőrség megvédése az esetleges megtorlástól.
8. A volt kommunisták más pártokban való indítása a választásokon.
9. Az államvagyon átmentése a volt kommunisták kezébe.
10. Az igazságszolgáltatás megtartása a volt kommunisták kezében.
11. Minden zsidóellenes megnyilatkozás, megmozdulás és szervezkedés megtorlása.
12. A jobboldali, vagy szélsőjobboldali pártok indulásának és szervezkedésének megakadályozása és háttérbe szorítása ,lásd Romhányi László-rendező(Magyarok Nemzeti-Szövetsége) , Csengey Dénes ,Csurka István,Csoóri Sándor ,Für Lajos,Lezsák Sándor, Torgyán és Orbán és keresztény szociál-demokrata párt (volt Kétly Anna pártja )újra szervezése.
13. Állandó hangoztatása annak, hogy a magyar határok véglegesek és azokon nem lehet változtatni.
14. Az új magyar kormány nem tarthat kapcsolatot jobboldali emigrációs személyekkel, szervezetekkel és csoportokkal.
15. Románok, jugoszlávok és szlovákok felé csak barátságos nyilatkozatok láthatnak napvilágot.
16. Az 1956-os eseményeket, mint a kommunizmus megjavítását célzó mozgalmat kell beállítani, és csak azokat szabad szóhoz juttatni, akik ezt így értelmezik.
17. A magyar hadsereget egyharmadára kell csökkenteni.
18. A Szovjetunió az átmentett kommunistákon keresztül megtartja politikai befolyását Magyarországon, az Egyesült Államok viszont megerősítheti gazdasági befolyását a magyar életben.
19. Magyarország teljes garanciát ad a magyarországi nemzetiségek nyelvi, népi, kulturális, politikai és gazdasági jogainak gyakorlására.
20. Magyarország teljesen kártalanítja a magyar zsidóságot a második világháború alatt elszenvedett veszteségeiért.

Kapcsolódó VilagHelyzete-cikkek:

Ha már minden a rendszerváltás 30 évéről szól és a történelmi pillanatról, akkor semmiképp sem mehetünk el és nem is fogunk elmenni a valódi folyamatok mellett, amit a "háború a nemzet ellen" = a "szabadrablás", a privatizáció, a szabadkőműves SZDSZ és a szocialista ámokfutás jelentett! Ez az 1988 privátizációs törvény, más néven társasági törvény tette lehetővé,

De nem szabad elfelejteni a rendszerváltás előtt Magyarországgal felvetetett adósságállományt sem!

Mindezekről annak idején számos VilagHelyzete-cikket írtam:

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 1.rész

1. Íme a hírhedt eltitkolt "MNB Műhelytanulmányok", avagy Magyarország adósságcsapdába kényszerítése - Befizetés vagy Ráfizetés az EU - Az 'MNB Műhelytanulmányok' eddig "tabunak számított", de gondoskodunk róla, hogy ne maradjon az!

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 2.rész

2. PRIVATIZÁCIÓ - A film! Elkészült a tényfeltáró dokumentumfilm a nemzet kiárusításáról!
Bemutatja, hogyan játszották ki a nemzeti vagyont fillérekért külföldi magánérdekeltségeknek a privatizáció alatt a mindenkori politikusok.

A bűnözők szabadon élvezhetik egy egész ország megkárosításával szerzett vagyonukat.
Ilyen nagy volumenű tényfeltáró dokumentumfilm utoljára a "Háború a nemzet ellen" című 4 részes film volt, amit azóta remélhetőleg mindenki látott már!

VILAGHELYZETE - A RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA 3.rész

3. KÖTELEZŐ FILM és tudásanyag:

HÁBORÚ A NEMZET ELLEN - I.- IV. rész (Teljes)
(SBG Buddha - VilagHelyzete.com)
. BLOG: VilagHelyzete.com
. Azonnali Alternatív VilagHelyzete hírek: http://xn--alternatvhrek-3ibc.com/
. Youtube-csatorna: VilagHelyzeteTV
. Legnagyobb FB-oldal: https://www.facebook.com/AWAKENINGtheWORLD
. Párhuzamosan futó FB-oldal (az előző törlése esetére) : https://www.facebook.com/VilagHelyzete
. FB-oldal 'vész' esetére: https://www.facebook.com/VilagHelyzeteBlog

HOZZÁSZÓLÁS:

A Rózsadombi paktum ,nem volt nyilvános vita sehol, ellenzéki kerek asztalnál pláné nem volt téma... még Pozsgai, Szűrös sem volt beavatva, a többi párvezető még annyira sem, a Rózsadombon mi folyik épp. Az akkori jelenlévő pártok vezetői torkán kellett lenyomni, volt kinek könnyen ment, paktum nélkül nincs hatalom átadás-némi - "megosztás" ilyen alapon volt a beszélgetés. AKI aláírja később labdába rúghat. Diktátum volt javából. Ellenőrzést évtizedekig betartották,betartatták. Háttérhatalom nem akart forradalmat elvileg senki sem. Antal is félt a visszarendeződéstől (oka is volt rá )... itt voltak még oroszok, de itt volt Soros HÁTTÉRHATALOM és Amerikai hírszerzés és FBI. MOSZAT is és a pénzhatalmak és ezek zsoldosai stb. PATHELYZET VOLT. Ha nem ezek írják alá, majd lesznek mások,
Antalon, Boroson kívül senkine nem volt agálya, többi szó nélkül vidáman aláírta. (helyzet hasonlított Horthy 1944 március 19 utáni időre) pláne az oroszok és amerikaiak újból egy véleményen voltak szövetségesként itt nálunk, pénz jövőbeli közös zsákmány -- stb, de itt voltak mindegyiknek saját embereik, kit féltettek is némileg... egy valódi rendszer-változástól. - és jövőbeli zsákmány is cél volt.

/Emil Zoltán Sztez/


Link



A rózsadombi paktum - Wikipédia

Link



A rózsadombi paktum

Link



Rózsadombi paktum. Igaz vagy nem?

Link













 
 
0 komment , kategória:  Politika  
Címkék: adósságállományt, szervezkedésének, szélsőjobboldali, posztkommunisták, hatalomátmentése, szovjetellenesés, megkárosításával, adósságcsapdába, szövetségesként, titkosszolgálat, megakadályozása, vilaghelyzetetv, magyarországgal, privatizációban, magyarországról, veszteségeiért, rendszerváltás, dokumentumfilm, főpolgármester, kiárusításáról, magyarországon, megnyilatkozás, szervezetekkel, vilaghelyzete, kényszerítése, háttérhatalom, megerősítheti, nyilatkozatok, választásokon, szabadkőműves, privátizációs, kommunistákon, magyarországi, kijelölésében, alternatvhrek, elszámoltatás, békés-átmenet kulcsa, első ismert, titokzatos paktumnak, egyesült államokbeli, számos újraközlés, távozó szovjet, amerikai követség, katolikus egyház, sorsdöntő találkozáson, paktum lényege, gazdasági fejlődés, külföldi érdekszférák, paktumban leírtakat, baloldal gazdasági, posztkommunisták hatalomátmentése, minduntalan felvetett, RÓZSADOMBI PAKTUM, BÉKÉS ÁTMENET KULCSA VAGY RENDSZERVÁLTÁS NETTÓ HAZAÁRULÁS VOLT, Amerikai-Kanadai Magyar Életben, Dömötör Tibor, Bakos Gyula, Mark Palmer, Paskai László, Zoltai Gusztáv, Antall József, Demszky Gábor, Horn Gyula, Pető Iván, Göncz Árpád, Boross Péter, Rózsadombi Paktum, Romhányi László-rendező, Magyarok Nemzeti-Szövetsége, Csengey Dénes, Csurka István, Csoóri Sándor, Lezsák Sándor, Kétly Anna, Egyesült Államok, Kapcsolódó VilagHelyzete-cikkek, RENDSZERVÁLTÁS VALÓDI ARCA, KÖTELEZŐ FILM, HÁBORÚ NEMZET ELLEN, Azonnali Alternatív VilagHelyzete, Legnagyobb FB-oldal, Soros HÁTTÉRHATALOM, PATHELYZET VOLT, Emil Zoltán Sztez,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinától  Esti Ima !  Az út  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam Krisztinától  Inkább ad  Inkább ad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  képre írva  Facebookon kaptam  Esti Ima !  Sárkány  Kékfestőről pár szóban  Nárcisz  Vérnyomáscsökkentés  Facebookon kaptam  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Sárkány  képre írva  Válaszok a halál után  Boldog virágvasárnapot minden...  Vérnyomáscsökkentés  Táplálékok a máj egészségének ...  Minden kedves látogatómnak sze...  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Odaadja  Alvó baby  Ne hagyd  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Jó éjszakát  Alvó kutya  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Szép estét kedves látogatóimna...  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  A jó kedv a világon  Idővel az ember megérti, hogy ...  Úgy sajog ez a vad tavasz,  A pálma a győzelem és a diadal...  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Húsvéti üdvözlet !  Nem látom őket  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Esti kép  Odaadja  Paul David Tripp Március 27  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Az izmaink nem csak testmozgás...  Apu  képre írva  Leereszkedés és olvadás  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Facebookon kaptam  Az eper flavonoidjainak gyógyh...  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A szeretetről  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Egy imádság Ágoston Vallomások... 
Bejegyzés Címkék
békés-átmenet kulcsa, első ismert, titokzatos paktumnak, egyesült államokbeli, számos újraközlés, távozó szovjet, amerikai követség, katolikus egyház, sorsdöntő találkozáson, paktum lényege, gazdasági fejlődés, külföldi érdekszférák, paktumban leírtakat, baloldal gazdasági, posztkommunisták hatalomátmentése, minduntalan felvetett, szovjet csapatok, hátrahagyott épületekért, határok kölcsönös, volt kommunista, esetleges megtorlástól, volt kommunisták, államvagyon átmentése, magyar határok, 1956-os eseményeket, kommunizmus megjavítását, magyar hadsereget, átmentett kommunistákon, magyar életben, magyarországi nemzetiségek, magyar zsidóságot, második világháború, történelmi pillanatról, valódi folyamatok, nemzet ellen, szabadkőműves SZDSZ, szocialista ámokfutás, 1988 privátizációs, rendszerváltás előtt, hírhedt eltitkolt, tényfeltáró dokumentumfilm, nemzet kiárusításáról, nemzeti vagyont, privatizáció alatt, mindenkori politikusok, bűnözők szabadon, egész ország, előző törlése, többi párvezető, akkori jelenlévő, véleményen voltak, rózsadombi paktum, adósságállományt, szervezkedésének, szélsőjobboldali, posztkommunisták, hatalomátmentése, szovjetellenesés, megkárosításával, adósságcsapdába, szövetségesként, titkosszolgálat, megakadályozása, vilaghelyzetetv, magyarországgal, privatizációban, magyarországról, veszteségeiért, rendszerváltás, dokumentumfilm, főpolgármester, kiárusításáról, magyarországon, megnyilatkozás, szervezetekkel, vilaghelyzete, kényszerítése, háttérhatalom, megerősítheti, nyilatkozatok, választásokon, szabadkőműves, privátizációs, kommunistákon, magyarországi, kijelölésében, alternatvhrek, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 865
  • e Hét: 9102
  • e Hónap: 35725
  • e Év: 173097
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.