Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kétszer nagyobb az esélye, hogy belehalunk a delta fertőzésé
  2021-07-27 20:30:35, kedd
 
 





KÉTSZER NAGYOBB AZ ESÉLYE, HOGY BELEHALUNK A DELTA FERTŐZÉSÉBE


Magyarországon is egyre növekszik a delta variánssal fertőzöttek száma, a szakemberek szerint biztos, hogy a negyedik hullámban ez a mutáns fog dominálni.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában péntek reggelre már 23 delta variánssal fertőzött beteget vizsgáltak, és már kettő esetben a gamma variánst is azonosították. A szakemberek egyöntetűen arra hívják fel a figyelmet, hogy a járvány alakulása tekintetében minden attól függ a jövőben, hogy mennyi ember hajlandó beoltatni magát.


Már 124 országban van jelen

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közlése szerint már 124 országban van jelen az először Indiában azonosított delta variáns. Ez 13-mal több, mint egy héttel ezelőtt. Két tanulmányt említenek, melyből az egyik Kanadában, a másik Kínában készült. Utóbbi országban olyan embereket vizsgáltak, akik a delta vírussal fertőzött személlyel érintkeztek és karanténba kerültek. A kontakt személyek PCR-tesztje már az érintkezés utáni negyedik nap pozitív volt. A korábbi változatoknál csak hat nap után mutatták ki a tesztek a betegséget.



A delta variáns fertőzését már négy nap után kimutatja a PCR-teszt - Karnok Csaba / Délmagyarország





137 százalékkal biztosabb, hogy belehalunk

A szóban forgó kutatás konkrét számokat is közölt. Eszerint az első pozitív tesztnél 1200-szor több volt a vírus mennyisége a betegek szervezetében, mint a korábbi esetekben. Magyarul a delta variáns sokkal-sokkal gyorsabban szaporodik, és jóval fertőzőképesebb a fertőzés korai szakaszában. A kanadai kutatás szerint az egészségügyi kockázatok is magasabbak. A kórházi kezelés esélye 120 százalékkal, az intenzív osztályon való ellátás veszélye 287 százalékkal, a halálozás kockázata pedig 137 százalékkal magasabb, mint a korábbi változatoknál.


Alattomosabb a delta

A delta variánsról kezdetben azt gondolták, hogy ugyanolyan tünetekkel jár, mint a régebbi vírusok: fáradékonyság, izomfájdalom, orrdugulás, orrfolyás, hányinger, hasmenés, émelygés, természetesen csak a láz, köhögés és ízlelés- és szaglásvesztés után. Ehhez képest egy brit kutatás szerint e variáns tünetei is mások. A szakértők azt mondják - akik egy applikáción keresztül figyelték a fertőzötteket -, hogy a fiatalok körében egy csúnyább megfázásra hasonlítanak a tünetek, és az emberek nem veszik észre, hogy betegek lettek. Az első számú tünet a fejfájás, és ezt követi a torokfájás, az orrfolyás és a láz. A köhögés és a szaglás elvesztése sokkal ritkábban jelentkezett.



Négyszer nagyobb eséllyel szorulhatunk intenzív ellátásra a delta mutánstól - MTI





Mitől fertőz jobban?

Kemenesi Gábor virológus Facebook-bejegyzésében arról írt, miért kockázatosabb a delta variáns. A szakember szerint ez a mutáns nagyobb számban sokszorozódik a szervezetben - ahogy erre a kínai kutatás is rámutatott -, emellett pedig erősebben tapad, ,,kapaszkodik" a sejtekre, és könnyebben beléjük jut. Rövidül a lappangási idő, és a fertőzőképesség is javul - azaz egy ember több kontaktnak képes átadni az eleve nagyobb mennyiségű vírust. A virológus azt írta: az új mutánsok megjelenésével egyre emelkedett a fertőzéskori vírusszám.


Mivel csökkenthetjük a fertőzés esélyét?

Oltás, oltás, oltás. Kemenesi Gábor felhívta a figyelmet: fontos a két dózis felvétele, egy adaggal csak fele annyira hatékony a vakcina. Emellett várhatóan a maszkhasználat ismételten fontos szerephez jut a védelemmel nem rendelkezők megvédéséért és a járvány féken tartásáért. Hamarosan fel kell frissítenünk tudásunkat a maszk helyes és megfelelő használatával kapcsolatban!



Az első tünetek egy erősebb náthára hasonlítanak, így nehéz felismerni, hogy az új variánstól szenvedünk - Shutterstock





Hamarosan felvehető a harmadik oltás

A Kormány augusztus 1-től tette lehetővé a beoltottak számára a harmadik vakcina felvételét. Egy kritériumot határoztak meg: a második oltás után négy hónapnak kell eltelni, mire a harmadik adagot megkaphatjuk. A szakemberek azt javasolják: aki nem biztos abban, hogy melyik vakcinát veheti fel harmadjára, konzultáljon a háziorvosával, vagy krónikus betegség esetén a szakorvosával.


Link



Aggasztó dolgot közölt Szlávik János a delta variánssal kapcsolatban

Link



Jó hír: Sinopharm és Szputnyik oltásokkal is lehet menni külföldre nyaralni

Link



Ősszel engedélyezhetik a 12 éven aluli gyerekek oltását

Link



,,Nem szeretnénk újra átélni azt a poklot" - megkezdődött a 12-15 éves gyerekek oltása

Link









 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: laboratóriumában, fertőzőképesebb, népegészségügyi, engedélyezhetik, délmagyarország, fertőzőképesség, világszervezet, maszkhasználat, megjelenésével, szaglásvesztés, csökkenthetjük, magyarországon, azonosították, szakorvosával, fertőzötteket, használatával, változatoknál, szervezetében, természetesen, bejegyzésében, sokszorozódik, háziorvosával, fáradékonyság, kockázatosabb, szervezetben, fertőzéskori, konzultáljon, szorulhatunk, tekintetében, hasonlítanak, jelentkezett, izomfájdalom, shutterstock, kapcsolatban, egészségügyi, alattomosabb, delta variánssal, szakemberek szerint, negyedik hullámban, gamma variánst, szakemberek egyöntetűen, járvány alakulása, először Indiában, héttel ezelőtt, egyik Kanadában, másik Kínában, delta vírussal, kontakt személyek, érintkezés utáni, korábbi változatoknál, delta variáns, szóban forgó, KÉTSZER NAGYOBB AZ ESÉLYE, HOGY BELEHALUNK DELTA FERTŐZÉSÉBE, Nemzeti Népegészségügyi Központ, Egészségügyi Világszervezet, Karnok Csaba, Kemenesi Gábor, Szlávik János,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nem méltó hozzád  Egy hatékony szolga  Png virág  Tavaszi kép  Albert Einstein gondolata  Png rózsa csokor  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Garai Gábor - Takarítás  képre írva  Alázat  Esti kép  Hazára minden embernek szükség...  Mi lenne ha  Idő  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Makszim Gorkij gondolata  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  A sors  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Amikor Jézus rátapos a lábadra  képre írva  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Png férfi  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Idő  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Hogy lehet megtartani  A boldog családok mind hasonló...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Png fotel  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Soha ne kedvezz...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Bertolt Brecht -től idézet  Mi lenne ha  Fekete István - Akác  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Png ház  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam Krisztinától  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A másik dolog,  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Örülök, hogy látlak!  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Esti kép  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png nő  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Png telefon  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Éretlen vers  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
delta variánssal, szakemberek szerint, negyedik hullámban, gamma variánst, szakemberek egyöntetűen, járvány alakulása, először Indiában, héttel ezelőtt, egyik Kanadában, másik Kínában, delta vírussal, kontakt személyek, érintkezés utáni, korábbi változatoknál, delta variáns, szóban forgó, első pozitív, vírus mennyisége, betegek szervezetében, korábbi esetekben, fertőzés korai, kanadai kutatás, egészségügyi kockázatok, kórházi kezelés, intenzív osztályon, halálozás kockázata, delta variánsról, régebbi vírusok, brit kutatás, applikáción keresztül, fertőzötteket &#8211, fiatalok körében, csúnyább megfázásra, első számú, szaglás elvesztése, delta mutánstól, szakember szerint, mutáns nagyobb, szervezetben &#8211, kínai kutatás, ember több, eleve nagyobb, fertőzéskori vírusszám, fertőzés esélyét, adaggal csak, maszkhasználat ismételten, járvány féken, maszk helyes, első tünetek, erősebb náthára, harmadik oltás, beoltottak számára, harmadik vakcina, kritériumot határoztak, második oltás, harmadik adagot, 12-15 éves, laboratóriumában, fertőzőképesebb, népegészségügyi, engedélyezhetik, délmagyarország, fertőzőképesség, világszervezet, maszkhasználat, megjelenésével, szaglásvesztés, csökkenthetjük, magyarországon, azonosították, szakorvosával, fertőzötteket, használatával, változatoknál, szervezetében, természetesen, bejegyzésében, sokszorozódik, háziorvosával, fáradékonyság, kockázatosabb, szervezetben, fertőzéskori, konzultáljon, szorulhatunk, tekintetében, hasonlítanak, jelentkezett, izomfájdalom, shutterstock, kapcsolatban, egészségügyi, alattomosabb, megkaphatjuk, megkezdődött, megvédéséért, frissítenünk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2818
  • e Hét: 8040
  • e Hónap: 47861
  • e Év: 225736
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.