Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Aggasztó hír: A delta mutáns egy új variánsa tűnt fel Magyar
  2021-07-27 20:45:12, kedd
 
 




AGGASZTÓ HÍR: A DELTA MUTÁNS EGY ÚJABB VARIÁNS TŰNT FEL MAGYARORSZÁGON


A szakemberek aggodalmuknak adta hangot, miután az országszerte zajló tesztekből kitűnt: újra növekszik a koronavírusosak száma hazánkban. Sőt, a delta mutáns egy új variánsa is feltűnt.


A delta variáns agresszív terjedése miatt egyre több külföldi országban ismét szigorítanak a védekezésen. Mivel a magyarok központi nyaralóhelyein is egyre több ismét a fertőzött, ezért csak idő kérdése volt, hogy mikor bukkan fel hazánkban is ez a variáns. Sőt, a szegedi, országszerte teszteket végző Avidin Kft. ügyvezető igazgatója, Puskás László azt is megosztotta a nyilvánossággal, hogy a delta mutánsnak egy új variánsa is felbukkant.


Közel a negyedik hullám kezdete

Az Avidin Kft. országszerte a járvány kezdete óta végez hazai vállalatoknál tömeges teszteket, az elmúlt hetekben napi 1-2 esetet mutattak ki, ami a tavalyi azonos időszakhoz hasonló alacsony fertőzésszám. Most eredményeik lassú emelkedést mérnek napi 10-15 fertőzöttel, ami Puskás László ügyvezető szerint a negyedik hullám közeledtét is jelezheti.



Már a delta vírus új mutációja is megjelent hazánkban - shutterstock





Egy teljesen új szörnyeteg is felbukkant

A napokban az Avidin Kft. szakemberei az indiai, delta koronavírusnak egy olyan ritka variánsát mutatták ki, amelyet Del156/157-tel jelölnek, és a világon összesen csak 21 ilyen esetet jelentettek. Egy nagy magyarországi cég két külföldi dolgozója kapta el a ritka mutánst, amit még vizsgálnak a szegedi laborban. Egyelőre nem tudni milyen tüneteket hordoz, és fertőzőbb-e az ismert indiai típusnál. Közülük az egyik 50-60 közötti alkalmazott kapott oltást (nem keleti típusút), bár nem tudni mennyivel a megfertőződés előtt, de sajnos viszonylag súlyos panaszai vannak.

A szakértő szerint ritka esetekről lehet szó

Dr.Prof Tóth Sándor virológus a Borsnak elmondta, hogy mivel egyelőre nem sokat tudni az indiai koronavírus most felfedezett új variánsáról lehetséges, hogy csak egyedi esetekről van szó.

"Nem szabad elfelejteni, hogy a hazánkban alkalmazott összes koronavírus elleni vakcina véd a betegség súlyos lefolyása ellen, de a megfertőződés ellen nem"

Ugyanis az oltások a véráramba kerülnek nem a nyálkahártyára, a nyálkahártyára így bekerülhet a vírus. 80-95%-ban nem lesznek panaszai a megfertőzöttnek, ettől még egy-két tünetes eset még előfordulhat. A most felfedezett új delta variánsnál nem tudjuk, hogy eltelt-e annyi idő az oltott személy esetében, hogy kifejtse a vakcina a hatását. Viszont ha az új mutáns komoly tüneteket okoz, azt mindenképp vizsgálni kell. Ám a delta vírus ellen az izraeli adatok alapján a védőoltásokkal viszonylag jó eredményeket érnek el - magyarázta a virológus.



A jelenléti oktatáshoz fontos lehet a tinik oltása - AFP





Akció a 12-15 évesek oltására

A szakemberek felhívják a figyelmet, hogy mivel 3 millió felnőtt még nem oltatta be magát, így a fiatalok oltásával lehet növelni az átoltottságot, ami nagyon fontos, különösen a delta variánsra tekintettel. Amíg a 16-18 évesek nagyjából 46 százaléka vette fel a vakcinát, ez a 12-15 éveseknél csupán 15 százalék, azaz 60 ezer gyerek. Ezért a kormány most oltási akciót szervez az iskolakezdés előtt augusztus 30-31-én. Minden iskolában lesz lehetőség a 12 év felettiek oltására, amit az iskolaorvos vagy oltócsoportok fognak végezni. A szülő ott a helyszínen is regisztrálhatja majd a gyereket, amihez továbbra is feltétel a szülői beleegyező nyilatkozat.


Az oltatlan gyerekek komoly veszélyben vannak

334 ezer 12-15 év közötti gyerek nem kapta meg még az oltást. Ők nemcsak megfertőződhetnek a koronavírussal, főleg a nyaralások során, de terjesztői is lehetnek, akár tünetmentesen. A be nem oltott időseknél továbbra is súlyos, akár végzetes lehet a megbetegedés, a 60 évesek 18, a 65 felettiek 15 százaléka érintett hazánkban. Prof.Dr.Rusvai Miklós virológus szerint:"a diákok nagy részét legkésőbb augusztus 15-ig be kellene oltatni, hogy a szeptember 1-jei iskolakezdésre minimális védettséget szerezzenek, így maradhatna a jelenléti oktatás a korosztályban egy esetleges járványhullám esetén."



Link



Sokkal jobban fertőz az új mutáns: kétszer nagyobb az esélye, hogy belehalunk a delta variánsba

Link





 
 
0 komment , kategória:  Egészségünk érdekében...  
Címkék: koronavírusosak, nyilvánossággal, megfertőzöttnek, regisztrálhatja, nyálkahártyára, koronavírussal, iskolakezdésre, magyarországon, nyaralóhelyein, védőoltásokkal, koronavírusnak, magyarországi, korosztályban, megfertőződés, oltócsoportok, járványhullám, vállalatoknál, aggodalmuknak, tünetmentesen, átoltottságot, shutterstock, iskolakezdés, országszerte, szigorítanak, előfordulhat, megbetegedés, eredményeket, fertőzésszám, felfedezett, szakemberei, jelentettek, szakemberek, alkalmazott, védekezésen, koronavírus, nyilatkozat, szakemberek aggodalmuknak, országszerte zajló, koronavírusosak száma, delta mutáns, delta variáns, magyarok központi, delta mutánsnak, negyedik hullám, járvány kezdete, elmúlt hetekben, tavalyi azonos, delta vírus, olyan ritka, világon összesen, nagy magyarországi, ritka mutánst, AGGASZTÓ HÍR, DELTA MUTÁNS, ÚJABB VARIÁNS TŰNT FEL MAGYARORSZÁGON, Avidin Kft, Puskás László, Prof Tóth Sándor, Rusvai Miklós,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Fotó: Fiatal pár (Szék –...  A máj egészségét biztosító és ...  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó cica  Egy hét kihagyás  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Facebookon kaptam  Sadhguru idézet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Kékfestőről pár szóban  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Boldog virágvasárnapot minden...  Facebookon kaptam  Az angyali üdvözlet  A nagyhét eseményei  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Jó éjszakát  Az angyali üdvözlet  Szép estét  Nagyhétfő:  Kékfestőről pár szóban  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  Odaadja  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  A jó kedv a világon  Paul David Tripp Március 28  A szeretetről  Az út  Facebookon kaptam Krisztinától  Mi van, ha?  Szép estét kedves látogatóimna...  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Nagyhétfő:  képre írva  Az erdőterápia egészségre gyak...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Levél lány  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Leereszkedés és olvadás  Színház az egész világ,  képre írva  virágvasárnap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó kisfiú  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Óraállítás  Facebookon kaptam  Nárcisz  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Apu  A szeretetről  Esti Ima !  Esti kép 
Bejegyzés Címkék
szakemberek aggodalmuknak, országszerte zajló, koronavírusosak száma, delta mutáns, delta variáns, magyarok központi, delta mutánsnak, negyedik hullám, járvány kezdete, elmúlt hetekben, tavalyi azonos, delta vírus, olyan ritka, világon összesen, nagy magyarországi, ritka mutánst, szegedi laborban, ismert indiai, egyik 50-60, megfertőződés előtt, szakértő szerint, indiai koronavírus, hazánkban alkalmazott, betegség súlyos, megfertőződés ellen, véráramba kerülnek, most felfedezett, oltott személy, izraeli adatok, védőoltásokkal viszonylag, jelenléti oktatáshoz, tinik oltása, 12-15 évesek, szakemberek felhívják, fiatalok oltásával, delta variánsra, 16-18 évesek, 12-15 éveseknél, kormány most, iskolakezdés előtt, iskolaorvos vagy, szülői beleegyező, oltatlan gyerekek, nyaralások során, diákok nagy, szeptember 1-jei, jelenléti oktatás, esetleges járványhullám, delta variánsba, koronavírusosak, nyilvánossággal, megfertőzöttnek, regisztrálhatja, nyálkahártyára, koronavírussal, iskolakezdésre, magyarországon, nyaralóhelyein, védőoltásokkal, koronavírusnak, magyarországi, korosztályban, megfertőződés, oltócsoportok, járványhullám, vállalatoknál, aggodalmuknak, tünetmentesen, átoltottságot, shutterstock, iskolakezdés, országszerte, szigorítanak, előfordulhat, megbetegedés, eredményeket, fertőzésszám, felfedezett, szakemberei, jelentettek, szakemberek, alkalmazott, védekezésen, koronavírus, nyilatkozat, szerezzenek, védettséget, tekintettel, variánsáról, fertőzöttel, iskolaorvos, eredményeik, megosztotta, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1322
  • e Hét: 9559
  • e Hónap: 36182
  • e Év: 173554
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.