|
2014-03-29 18:36:52, szombat
|
|
|
154.2 g csokoládé - ét (53%-os)
82.2 g vaj
2 db tojássárgája
3 db tojásfehérje
25.7 g porcukor
Leírás
A csokoládékrémek legnemesebbike a csokoládé mousse. A tojásfehérje habos lazításnak köszönhetően a csokoládé íze nem torzul, és légiesen könnyű, stabil krémet kapunk. Tortába töltve, vagy önmagában fogyasztva desszertként is felhasználható, zselés kötőanyag nélkül!
A csokoládét vízgőz fölött olvasszuk 45 C-ra, majd tegyük bele a felkockázott vajat, és olvasszuk fel benne. Ügyeljünk, hogy a keverék hőmérséklete ne emelkedjen 50 C fölé!
Míg a csokoládé olvad, a tojásfehérjét verjük habbá a porcukorral. Itt arra kel figyelnünk, hogy ne legyen törősen kemény a hab.
Ha mindezekkel megvagyunk, a tojássárgákat egyenletesen keverjük el a vajas csokoládéban.
Végül a felvert habot egy fakanállal, három részletben keverjük hozzá a csokoládéhoz.
A teljesen simára kevert mousse-t tegyük fél órára hűtőbe, majd evőkanállal galuskázzuk tálba, csokiforgáccsal díszíthetjük. |
|
|
0 komment
, kategória: paleolit táplálkozás |
|
Címkék: csokiforgáccsal, csokoládékrémek, legnemesebbike, felhasználható, tojássárgákat, tojásfehérjét, díszíthetjük, csokoládéban, desszertként, tojásfehérje, hőmérséklete, köszönhetően, tojássárgája, egyenletesen, csokoládéhoz, felkockázott, evőkanállal, galuskázzuk, porcukorral, mindezekkel, fogyasztva, csokoládét, részletben, emelkedjen, figyelnünk, fakanállal, lazításnak, megvagyunk, önmagában, csokoládé, olvasszuk, ügyeljünk, kötőanyag, keverjük, porcukor, teljesen, csokoládékrémek legnemesebbike, csokoládé mousse, tojásfehérje habos, csokoládét vízgőz, felkockázott vajat, keverék hőmérséklete, csokoládé olvad, tojásfehérjét verjük, tojássárgákat egyenletesen, vajas csokoládéban, felvert habot, teljesen simára,
|
|
|
|
csokoládékrémek legnemesebbike, csokoládé mousse, tojásfehérje habos, csokoládét vízgőz, felkockázott vajat, keverék hőmérséklete, csokoládé olvad, tojásfehérjét verjük, tojássárgákat egyenletesen, vajas csokoládéban, felvert habot, teljesen simára, csokiforgáccsal, csokoládékrémek, legnemesebbike, felhasználható, tojássárgákat, tojásfehérjét, díszíthetjük, csokoládéban, desszertként, tojásfehérje, hőmérséklete, köszönhetően, tojássárgája, egyenletesen, csokoládéhoz, felkockázott, evőkanállal, galuskázzuk, porcukorral, mindezekkel, fogyasztva, csokoládét, részletben, emelkedjen, figyelnünk, fakanállal, lazításnak, megvagyunk, önmagában, csokoládé, olvasszuk, ügyeljünk, kötőanyag, keverjük, porcukor, teljesen, légiesen, tortába, törősen, keverék, felvert, verjük, tegyük, mousse, töltve, simára, kevert, kemény, nélkül, zselés, könnyű, krémet, stabil, hűtőbe, legyen, leírás, kapunk, torzul, fölött, vízgőz, olvad, habbá, három, benne, vajat, vajas, órára, végül, habot, hozzá, habos, tálba, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 1844
- e Hét: 3743
- e Hónap: 8147
- e Év: 39876
|
|
|