Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Európa belerokkanhat egy újabb migrációs válságba
  2021-08-27 21:15:30, péntek
 
 







EURÓPA BELEROKKANHAT EGY ÚJABB MIGRÁCIÓS VÁLSÁGBA


Douglas Murray brit konzervatív publicista, író szerint Európa nincs felkészülve az újabb migrációs válságra. Úgy látja, sokan építenek majd a nyugatiak bűntudatára, és állítják magukról, hogy afgán menekültek.

Túlél-e Európa egy újabb migrációs válságot? - tette fel a kérdést Douglas Murray konzervatív brit publicista az Unherd portálon pénteken megjelent cikkében.

A szerző ismert Magyarországon, két könyve, az Európa furcsa halála és A tömegek tébolya is megjelent magyarul. Tavaly a Danube Institute vendégkutatójaként tartózkodott Budapesten, illetve a Mathias Corvinus Collegium (MCC) vendégelőadója is volt. Két éve részt vett az MCC nagyszabású nemzetközi migrációs konferenciáján. Tavaly az Index is interjút készített vele.







Kapcsolódó

Douglas Murray: A lezárások totalitárius rendszereket idéznek

A brit filozófus szerint a lezárások totalitárius rendszereket idéznek.

Link



Douglas Murray szerint még korai megjósolni, milyen hosszú távú következményei lesznek az afganisztáni összeomlásnak, de valószínűtlennek tűnik, hogy valaha is sikerként értékelnék. Egy következménnyel szinte biztosan számolhat Európa, mégpedig azzal, hogy a következő hónapokban és években a Nyugat újabb migrációs kihívással kerül szembe, amelyet nem tud megakadályozni.

A publicista emlékeztetett rá, hogy 2015-ben nagyon sokan állították azt magukról, hogy szíriaiak, Európába jutva azonban már igen kevés ország hatóságai voltak képesek ezt ellenőrizni. Igaz, már az is elég volt ahhoz, hogy a közvéleménynek menekültválságról, nem pedig bevándorlási válságról beszéljenek.


Douglas Murray - Fotó: Trenka Attila / Index





A Nyugatra a publicista szerint rátelepszik a szégyen érzete az ország magára hagyása miatt. A civil szervezetek és jogvédők amellett fognak érvelni, hogy morális kötelesség befogadni az afganisztáni menedékkérőket.

Douglas Murray szerint sokan meg lesznek róla győződve, a Nyugat felelőssége, hogy Afganisztánban nincs virágzó liberális demokrácia és hogy ilyen súlyos humanitárius helyzet alakult ki. Ebben van is némi igazság szerinte, ezért különösen nehéz lesz nemet mondani az Afganisztánból menekülőknek.

A publicista úgy véli, a probléma ezúttal is a részletekben rejlik. Egyetlen európai országban sincs elegendő szakértő, aki ki tudná deríteni, egészen pontosan honnan érkeznek az adott menedékkérők. Mint írta, 2015 óta megoldatlan probléma az is, hogy nincs elég szakértő, aki beszélné a bevándorlók anyanyelvét. Ennek eredményeképpen bizonyosan sokan lesznek olyanok, akik nem Afganisztánból érkeznek, de élvezni fogják az előnyeit annak, hogy azt mondják, onnan jöttek.

Ez bizonyos mértékben érinteni fogja az Egyesült Államokat, de földrajzi okokból elsősorban Európát. Egy határőr, akivel Douglas Murray a múlt héten beszélt, azt mondta, a La Manche csatornán keresztül érkező bevándorlók közül már most sokan azt állítják, hogy Afganisztánból érkeztek. Ez valószínűleg többnyire nem igaz. Nem meglepő ugyanakkor, hogy a nyugati országok bűntudatára építenek, alighanem a csempészbandák is ezt tanácsolják - állítja a publicista.

A humanitárius válság idején a nyugat-európaiak nem szeretnek ,,szívtelen" nyilatkozatokat hallani a politikusaiktól, de tanulva 2015-ből, valószínűleg azt sem akarják, hogy túl nyitottak legyenek. Douglas Murray szerint a brit közvélemény most úgy érzi, erkölcsi kötelessége a szigetországnak befogadnia az afgánokat, de ez valószínűleg nem lesz mindig így.

A publicista összegzése az, hogy az afganisztáni menekültekért való európai aggodalom jó szándékú, ez azonban nem jelenti azt, hogy ezzel nem fognak sokan visszaélni. Amikor pedig megtörténik, sem az európai kormányok, sem pedig az állampolgárok nem lesznek képesek megbirkózni vele.


Link



2020-ban megismétlődhet a 2015-ös migrációs válság

Link



A 2015-ös migránsválság megismétlődésétől tart a német belügyminiszter

Link



Ezermilliárd dolláros kincset rejt Afganisztán földje

Link



Tehát erről van szó: ezermilliárd dolláros kincset rejt Afganisztán földje
A világ egyik legszegényebb országának jövője gyökeresen átalakulhat.

Link



Tálib hatalomátvétel Afganisztánban

Link



Kabuli támadás: több mint száz a halott, köztük 13 amerikai katona

Link



Ír haditengerészeti egység menti a migránsokkal teli bárkát a Triton művelet keretében



Bangladesi menekültek egy tunéziai menekülttáborban



Iraki felkelők 2006-ban



Migránsok tömege Felsőtárnokon (Tovarnik) 2015. szeptember 18-án



Migránsok gyalogos vonulása Ausztria felé Magyarországon keresztül (2015)



Bevándorlók a bécsi Westbahnhof pályaudvaron 2015. szeptember 5-én



Menekültek a budapesti Keleti pályaudvaron 2015. november 4-én



Migránsok a Keleti pályaudvar aluljárójában (2015)



Négy méter magas kerítés a spanyol exklávé, Melilla szárazföldi határán, Marokkóban



Bevándorlási adatok







 
 
0 komment , kategória:  Tragédiák - katasztrófák  
Címkék: haditengerészeti, menekülttáborban, valószínűtlennek, politikusaiktól, nyilatkozatokat, eredményeképpen, belügyminiszter, következménnyel, szigetországnak, afganisztánban, hatalomátvétel, megismétlődhet, magyarországon, csempészbandák, megakadályozni, menedékkérőket, afganisztánból, közvéleménynek, következményei, vendégelőadója, konferenciáján, legszegényebb, aluljárójában, összeomlásnak, emlékeztetett, menekültekért, migránsválság, állampolgárok, felsőtárnokon, belerokkanhat, humanitárius, valószínűleg, pályaudvaron, afganisztáni, tartózkodott, rendszereket, újabb migrációs, nyugatiak bűntudatára, kérdést Douglas, szerző ismert, tömegek tébolya, lezárások totalitárius, brit filozófus, afganisztáni összeomlásnak, következménnyel szinte, következő hónapokban, publicista emlékeztetett, közvéleménynek menekültválságról, publicista szerint, szégyen érzete, ország magára, civil szervezetek, EURÓPA BELEROKKANHAT EGY ÚJABB MIGRÁCIÓS VÁLSÁGBA, Douglas Murray, Túlél-e Európa, Danube Institute, Mathias Corvinus Collegium, Trenka Attila, Egyesült Államokat,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Hogy lehet megtartani  Nem tudhatod  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Ágai Ágnes – Csendélet  Mi lenne ha  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy lelki imádság  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Paul David Tripp Április 20  Radikális szeretet  69 éve hunyt el Albert Einstei...  s immár én is felragyogva, ért...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Garai Gábor - Takarítás  Alázat  A sors  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Szép estét kedves látogatóimna...  A boldog családok mind hasonló...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Akarat  Bounty krémes  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Ami embereknek lehetetlen, az...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Lóhere  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy maradéktalanul uralt világ  Png telefon  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nagyon különös  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Bertolt Brecht -től idézet  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Egy bizonyos határt  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kaffka_Margit  Akarat  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Png ház  Facebookon kaptam  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Zilahy Lajos gondolata  Hogy lehet megtartani  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Kellemes délutánt kívánok  Png ház  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Egy lelki imádság  Szép álmokat!  Fekete-erdő desszert  A kételkedés kezelése 
Bejegyzés Címkék
újabb migrációs, nyugatiak bűntudatára, kérdést Douglas, szerző ismert, tömegek tébolya, lezárások totalitárius, brit filozófus, afganisztáni összeomlásnak, következménnyel szinte, következő hónapokban, publicista emlékeztetett, közvéleménynek menekültválságról, publicista szerint, szégyen érzete, ország magára, civil szervezetek, afganisztáni menedékkérőket, probléma ezúttal, részletekben rejlik, adott menedékkérők, bevándorlók anyanyelvét, előnyeit annak, múlt héten, nyugati országok, humanitárius válság, brit közvélemény, szigetországnak befogadnia, publicista összegzése, afganisztáni menekültekért, európai kormányok, 2015-ös migrációs, 2015-ös migránsválság, német belügyminiszter, világ egyik, migránsokkal teli, tunéziai menekülttáborban, bécsi Westbahnhof, budapesti Keleti, spanyol exklávé, haditengerészeti, menekülttáborban, valószínűtlennek, politikusaiktól, nyilatkozatokat, eredményeképpen, belügyminiszter, következménnyel, szigetországnak, afganisztánban, hatalomátvétel, megismétlődhet, magyarországon, csempészbandák, megakadályozni, menedékkérőket, afganisztánból, közvéleménynek, következményei, vendégelőadója, konferenciáján, legszegényebb, aluljárójában, összeomlásnak, emlékeztetett, menekültekért, migránsválság, állampolgárok, felsőtárnokon, belerokkanhat, humanitárius, valószínűleg, pályaudvaron, afganisztáni, tartózkodott, rendszereket, menekülőknek, bevándorlási, részletekben, menedékkérők, totalitárius, ezermilliárd, migránsokkal, konzervatív, szárazföldi, bevándorlók, anyanyelvét, westbahnhof, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4544
  • e Hét: 12999
  • e Hónap: 52820
  • e Év: 230695
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.