Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Elk.rtuk
  2021-09-21 20:15:16, kedd
 
 







ELK.RTUK . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .




Kálomista Gábor szerint politikai okokból tönkre akarják tenni az Elk.rtukat
Origo2021.09.21. 12:29

Október 21-én debütál az év legjobban várt magyar filmje, az őszödi beszédről és az azt követő politikai és rendőri túlkapásokról szóló Elk.rtuk című politikai thriller, és bár előre borítékolható volt, hogy az alkotás indulatokat gerjeszt majd, arra még Kálomista Gábor producer sem számított, hogy a baloldal valóban minden eszközt bevet majd a film ellehetetlenítésének érdekében.

Eddig azzal voltak elfoglalva, hogy a színészeimet gyalázták, a kollégáimat fenyegették, a forgatási helyszíneken is keresztbe tettek, ahol csak lehetett, de legnagyobb meglepetésükre mégis elkészült a film. Rájöttek, hogy már nem tudják megállítani, kint van az előzetes, ott vannak az óriásplakátok, csináljuk a promóciót. Hol lehet még elgáncsolni egy filmet? Ott, hogy nem engedjük be a mozikba

- mondta el Kálomista Gábor az Indexnek adott interjújában.

Az elismert angol rendező, Keith English és a barcelonai Josep. M. Civit operatőr munkáját dicsérő film történetében egy fiatal, ambiciózus elemzőlány rájön, hogy a főnöke részt vett a botrányos miniszterelnöki hangfelvétel kiszivárogtatásában, ezért úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Nyomozásba kezdenek az MTV-nél gyakornokként dolgozó szerelmével, de a lány lebukik a főnöke előtt, és a fiatalok egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak. Ezért miközben a beszéd kiszivárogtatásának hátterét, a tévészékház ostromának részleteit és a budapesti rendőrattakok ellentmondásait kutatják, nem csak a karrierjük kerül veszélybe.

Az Elk*rtuk című film plakátjaForrás: Megafilm




Bár egy történelmi eseményeket feldolgozó, de azokon jócskán túlmutató fikciós krimiről van szó, Kálomista Gábor szerint politikai alapon próbálják ellehetetleníteni, hogy eljusson a nézőkhöz a film.

Mint a producer az interjúban elmondta, a probléma gyökerei 2004-ig vezetnek vissza, akkor lépett életbe az a filmtörvény, amely kizárólag a filmek gyártásával foglalkozik, azzal azonban nem, hogy a magán- vagy állami pénzből készült alkotások miként kerül a közönség elé, így azok automatikusan hátrányba kerültek a hazai piacon az összehasonlíthatatlanul tőkeerősebb amerikai produkciókkal szemben.

És bár ez a helyzet már 2004-ben is vállalhatatlan volt, még nem volt ennyire központosítva az egész piac, mint jelenleg, amikor a mozik nyolcvan százaléka a Cinema City-hálózathoz tartozik.

És amikor a Cinema Citynél rákérdez, hogy miért nem vetítik a filmjét, gyakran azt a választ kapja, hogy azért, mert nem szerepel az amerikai tízes toplistán.


Link



Ez a gondolkodásmód igaz lenne akkor, ha Amerikában is magyarul beszélnének, vagy legalább ötszázmillióan lennénk. Viszont mégiscsak egy nemzeti filmgyártásról beszélünk, legalább magunkat támogatni kellene egy kicsit

- mondta el a producer, aki szerint bár akkor is be kellene mutatni minden magyar filmet az első héten nagy kapacitással, ha nem kasszasiker. De az Elk.rtuk ráadásul az lehetne.

Nem csupán a Cinema City próbálja elgáncsolni a filmet, hanem a Corvint, a Művészt, a Puskint, a Toldit, a Tabánt és a Kino Cafe-t üzemeltető Budapest Film Zrt. is, amely a premier hetében mindössze a Corvinban egyetlen délutáni vetítési időpontot biztosít a filmnek.

Kálomista Gábor szerint

a Budapest Film Zrt. Gyurcsány Ferenc irányítása alatt áll, aki talán megsértődött, mert nem Hugh Grant játssza. Innentől az jön, hogy Budapesten megnézik, kinek mi a meggyőződése, és csak az szállhat fel a villamosra, aki rájuk szavaz? Milyen alapon élnek vissza a politikai hatalommal, milyen alapon döntenek a nézők előtt? Ez a legdurvább cenzúra. Nem hiszem, hogy bárki felhatalmazta Karácsony Gergelyt arra, hogy ideológiai alapon kitiltson a fővárosból egy magyar filmet, amit nagyon sok budapesti meg szeretne nézni. Ez nem a köz javát szolgálja, hanem a saját vélt érdekeit

- tette hozzá Kálomista Gábor, majd elárulta, a Cinema City még nem döntött a vetítési időpontokról, de nem igazán haladnak előre a tárgyalások.

A producer szerint vidéken sem jobb a helyzet, hiszen a sok kis mozit szintén egy hálózat fogja össze, és amikor megkeresték az üzemeltetőket, eleinte örültek, számítottak a jó kis bevételre, aztán jöttek az üzenetek, hogy ha ezt levetítik, soha többet nem kapnak premierfilmet.

A szakember azonban nem adja fel a küzdelmet, és mindenkit megnyugtat: fognak találni alternatív lehetőséget a film bemutatására.


ELK*RTUK TRAILER

Link




Jelenet az Elk*rtuk című filmbőlForrás: Megafilm









 
 
0 komment , kategória:  Film - színház  
Címkék: miniszterelnöki, ellentmondásait, ötszázmillióan, gondolkodásmód, plakátjaforrás, meglepetésükre, filmgyártásról, vállalhatatlan, rendőrattakok, óriásplakátok, produkciókkal, túlkapásokról, premierfilmet, automatikusan, filmbőlforrás, gyakornokként, borítékolható, központosítva, üzemeltetőket, felhatalmazta, megsértődött, helyszíneken, színészeimet, időpontokról, kapacitással, történetében, zsarolhasson, hangfelvétel, bemutatására, interjújában, meggyőződése, szerelmével, nagyhatalmú, számítottak, elgáncsolni, megállítani, őszödi beszédről, alkotás indulatokat, baloldal valóban, színészeimet gyalázták, kollégáimat fenyegették, forgatási helyszíneken, elismert angol, barcelonai Josep, főnöke részt, botrányos miniszterelnöki, igazság részleteire, lány lebukik, főnöke előtt, tévészékház ostromának, budapesti rendőrattakok, karrierjük kerül, Kálomista Gábor, Keith English, Cinema City-hálózathoz, Cinema Citynél, Cinema City, Kino Cafe-t, Budapest Film Zrt, Gyurcsány Ferenc, Hugh Grant, Karácsony Gergelyt, ELK*RTUK TRAILER,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Vito Giaquinto gondolata  Paul David Tripp Április 15  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Sok ember olyan, mint a kaméle...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Vannak emberek  Esterházy Péterre emlékezünk  A Magyar Költészet napja alkal...  Robin Wight pitypang szobra  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Esterházy Péter: Harmonia c...  Mindent de mindent visszakap  Erdei gyöngyvirág  Mindig lesz olyan  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Magamnak  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Tanácsok egy pszichológustól  Jó éjszakát  Pitypang szökőkút  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  IGEN így  Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Szép estét  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Alvó cicák  Egy párkányon  Egyszerű  ajándék, mellyel meglepem  Ady Endre - Mindegy átka  Ma van a magyar költészet napj...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Robert Merle tollából  Sík Sándor - Ha jő a perc  József Attila - Kopogtatás nél...  Hamvas Béla  Szép estét  Különleges  Segíts neki dicsérni Téged  képre írva  Ott van  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Dóró Sándor: Embernek maradni  A sorsod  képre írva  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  39 ígéret  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Paul David Tripp Április 13  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  A pitypang legendája  Szívek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Segíts neki dicsérni Téged  Somlyó Zoltán - Orgonával  39 ígéret  képre írva  Paul David Tripp Április 12  Az ember  A Magyar Költészet napja alkal...  Nagy és kis csodák  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Mindent de mindent visszakap  József Attila – Keresek ...  Horváth Szilvia tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Márai Sándor tollából  Emlékezz  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Egyszerű  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy tavasz 
Bejegyzés Címkék
őszödi beszédről, alkotás indulatokat, baloldal valóban, színészeimet gyalázták, kollégáimat fenyegették, forgatási helyszíneken, elismert angol, barcelonai Josep, főnöke részt, botrányos miniszterelnöki, igazság részleteire, lány lebukik, főnöke előtt, tévészékház ostromának, budapesti rendőrattakok, karrierjük kerül, történelmi eseményeket, interjúban elmondta, probléma gyökerei, filmek gyártásával, magán- vagy, hazai piacon, egész piac, mozik nyolcvan, választ kapja, amerikai tízes, gondolkodásmód igaz, nemzeti filmgyártásról, első héten, premier hetében, politikai hatalommal, nézők előtt, legdurvább cenzúra, magyar filmet, saját vélt, vetítési időpontokról, producer szerint, hálózat fogja, szakember azonban, film bemutatására, miniszterelnöki, ellentmondásait, ötszázmillióan, gondolkodásmód, plakátjaforrás, meglepetésükre, filmgyártásról, vállalhatatlan, rendőrattakok, óriásplakátok, produkciókkal, túlkapásokról, premierfilmet, automatikusan, filmbőlforrás, gyakornokként, borítékolható, központosítva, üzemeltetőket, felhatalmazta, megsértődött, helyszíneken, színészeimet, időpontokról, kapacitással, történetében, zsarolhasson, hangfelvétel, bemutatására, interjújában, meggyőződése, szerelmével, nagyhatalmú, számítottak, elgáncsolni, megállítani, célpontjává, tőkeerősebb, tévészékház, fenyegették, részleteire, gyártásával, kollégáimat, tárgyalások, filmtörvény, megkeresték, eseményeket, foglalkozik, kasszasiker, beszélnének, indulatokat, lehetőséget, üzemeltető, történelmi, elfoglalva, részleteit, amerikában, ostromának, megnyugtat, hatalommal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 7 db bejegyzés
e év: 77 db bejegyzés
Összes: 4838 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2133
  • e Hét: 5300
  • e Hónap: 27788
  • e Év: 205663
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.