Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
"És Isten megteremté a nőt!"- 87 éves lett a szexszimbólum
  2021-09-29 22:30:52, szerda
 
 







"ÉS ISTEN MEGTEREMTÉ A NŐT!"- 87 ÉVES LETT EURÓPA ELSŐ SZEXSZIMBÓLUMA


Hogy múlik az idő! Tegnap ünnepelte 87, születésnapját Brigitte Bardot, aki tinédzserként kezdte karrierjét, és mindössze 39 évesen visszavonult a filmezéstől. Kihívóan öltözködött, dögösen sminkelt, eljátszotta a naivát, az ártatlan kislányt és a démoni nőt egyszerre. Európa Marilyn Monroe-ja volt: szexszimbólum, akit utánoztak a nők, és megőrültek érte a férfiak.

Talán elsőként mutatta meg a filmen a női szexualitást a maga természetes, erotikus módján.

Bardot fiatalon nagykanállal habzsolta az életet, négyszer ment férjhez és számos szeretőt tartott. Önéletrajzában elismerte: több mint 100 partnere volt. A színésznő 1973-ban váratlanul, 28 film és 8 hanglemez után visszavonult. Felhagyott a kicsapongó életmódjával és az állatmentésnek szenteli életét.

Brigitta Bardot 1934 szeptember 28-án született jómódú párizsi családba. Gyermekkorától kezdve táncolt, balettkarrierről álmodott. 15 évesen mégis fotómodell lett, 1950-ben már az ELLE címlapjára került. A képeket Roger Vadim megmutatta forgatókönyvíró barátjának, Marc Allégret-nek - együtt fedezték fel Bardot-ot a filmipar számára.







A ma 87 éves díva eléggé a feledés homályába merült.

Talán még az idősebb generációból sem ugrik be mindenkinek, ki is volt Brigitte Bardot. A fiatal nemzedék pedig csodálkozva kérdezhet vissza a név hallatán: - Az meg kicsoda? Pedig BB - mert akkoriban csak így nevezték - a francia és az egyetemes filmművészet egyik csillaga, az 1950-es, 1960-as évek ünnepelt szexbombája volt. Ő volt az a színésznő, aki körül úgy megörült a világ, akár Beatlesért.

Emléke azért halványulhatott el, mivel rövid volt sokat ígérő pályafutása, évtizedek óta visszavonultan él, és kedvenc helyéről, St. Tropezből végez elkötelezett, szenvedélyes állatvédő munkát (1986-ban itt hozta létre a Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt).

Ki gondolta volna róla azok után, hogy fiatal korában ette a férfiakat, s fénykorában szentségtörésként meztelenül jelent meg a filmvásznon.

Jól emlékszem, hogy az 1960-as évek elején a harmadik szomszédunknál néztem meg az 1959-ben forgatott Babette háborúba megy című filmjét, mivel akkoriban még csak a tehetősebbeknek futotta televíziókészülékre. És csak egyetlen magyar nyelvű adón, a közszolgálati televízió egyetlen műsorán lehetett látni Brigitte Bardot filmeket. De azok alaposan megdobogtatták a korosztályomhoz tartozó akkori tinédzserek szívét.

Álmainkban BB biztosan jelen volt. Ahogy ott volt plakátokon, kézi tükrök hátulján, újságok címlapján is. Ruhái, frizurái pedig megszabták az 1960-as évek divatirányzatát. Kora nagy európai filmes generációjához - Sophia Loren, Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida - tartozott, Marilyn Monroe-hez hasonlóan mutatta be a szexuális forradalom évtizedekben a nyers női szexualitást.

Brigitte Bardot Párizsban született egy gazdag család gyermekeként. Felnövekedve balettkarierre vágyott, 15 évesen pedig már fotómodell volt, s 1950-ben felkerült az ELLE magazin címlapjára. A világhírű francia rendezővel, Roger Vadimmal 1952-ben kötött házasságával azonban a filmes karrier előtt nyílt meg az út a számára.

1952 és 1973 között mintegy harminc filmet forgattak vele, ami meglehetősen rövid filmszínészi pályafutását figyelembe véve nem olyan nagy szám.

Első nagyobb sikerét az erotikus töltetű, 1956-ban készült És Isten megteremté a nőt című filmjével érte el, de említésre méltót alakított és megtöltötte a mozikat egyebek mellett a Viva Maria (1965), az Egy párizsi lány (1957), Az asszony és a baba (1958) és a Kedves Brigitte (1965) című filmekkel is.

Magánélete meglehetősen zűrös, kicsapongó volt. Négyszer ment férjhez, utoljára 1992-ben, 58 éves korában. Fia második férjétől született.

Milliárdos harmadik férje azzal kérte meg a kezét, hogy száz szál vörös rózsát szórt le helikopterről Bardot tengerparti nyaralójára. A francia riviérához szépsége és híres bulijai épp úgy hozzátartoztak, mint a napfény és a tenger.

Évtizedek óta meglehetősen visszavonultan, elzártan él, filmes szerepet nem vállalt, nem is szívesen nyilatkozik. Viszont Franciaország legelszántabb állatvédőjét tisztelhetik benne. Hogy nem felejtették el a filmcsillagot sem, azt jól bizonyítja, hogy Rio de Janeiróban (amelyet brazil St. Tropeznek is szoktak nevezni) szobrot is kapott.







Fotók:

Link



A filmes erotika forradalmasítója, szexszimbólum: a nyocvanhét esztendős Brigitta Bardot legendáján nem fog az idő.

"A régi fotóimat nézegetve nem hiszem el, hogy az a csinos lány én voltam" - mondja magáról.

Immár negyvennyolc éve visszavonult a filmezéstől, hogy az állatvédelemnek szentelje az életét. La Mandrague nevű villája az Azúr-parton az elhagyott állatok menedéke.

A művészpártoló nagyiparos lánya balerinának készült, de tizenöt évesen elragadta a modellkedés. Az Elle címlapjáról került Marc Allegret rendező figyelmébe, aki próbafelvételre hívta. Így ismerkedett meg Roger Vadimmal, akihez alig tizennyolc évesen feleségül ment. Kilenc közös film, ötévi házasság után elváltak útjaik. Az És Isten megteremtette a a nőt című filmmel megszületett a a modern Vénusz, a szexuális forradalom zászlóvivője. B.B. maga volt a megtestesült érzékiség, ruházkodása, frizurája meghatározta a hatvanas évek divatját. Saint-Tropezből, a kis halászfaluból az ő varázsa révén lett a bohém művészek paradicsoma.

Magánéletét őrült románcok, röpke házasságok, öngyilkossági kisérletek tarkították. Serge Gainsbourg eredetileg neki írta az erotika himnuszaként elhíresült Je t'aime című dalt, amit szakításuk után Jane Birkinnel énekelt lemezre. Jacques Charrier színésszel kötött házasságából született Nicholas nevű fia, akivel hosszú ideje nem tartja a kapcsolatot. Több mint húsz éve Bernard d'Ormale szélsőjobboldali politikus felesége.

Depressziós hullámvölgyekből, szerelmi botrányoktól visszhangos karrierjétől a Roger Vadim rendezte Don Juan 73-ban vett búcsút. A Babette háborúba megy, a Magánélet egykori sztárja hatszáz hektáros dél-franciaországi birtokára vonult vissza. Minden személyes vagyonát a nevét viselő állatvédő alapítványban fektette.







Brigitte Bardot Video - Egyveleg Mix

Link



In search of Brigitte Bardot in Saint Tropez

Link



Brigitte Bardot & Alain Delon? JE T'AIME

Link



Jane Birkin - Je t' aime, Moi non plu // A szerelem himnusza

Link



És Isten megteremtette a nőt!

Link



Képek

Brigitte Bardot

Link





















 
 
0 komment , kategória:  Szépek szépei   
Címkék: balettkarrierről, forradalmasítója, szélsőjobboldali, hullámvölgyekből, halványulhatott, tehetősebbeknek, állatvédelemnek, korosztályomhoz, divatirányzatát, próbafelvételre, forgatókönyvíró, visszavonultan, gyermekkorától, hozzátartoztak, állatmentésnek, szomszédunknál, megdobogtatták, franciaországi, születésnapját, szexszimbóluma, önéletrajzában, balettkarierre, generációjához, helikopterről, alapítványban, legelszántabb, közszolgálati, szexszimbólum, filmcsillagot, művészpártoló, megteremtette, franciaország, halászfaluból, öngyilkossági, tinédzserként, állatvédőjét, ártatlan kislányt, maga természetes, színésznő 1973-ban, kicsapongó életmódjával, állatmentésnek szenteli, képeket Roger, filmipar számára, feledés homályába, idősebb generációból, fiatal nemzedék, egyetemes filmművészet, 1960-as évek, harmadik szomszédunknál, 1959-ben forgatott, tehetősebbeknek futotta, közszolgálati televízió, ISTEN MEGTEREMTÉ NŐT, ÉVES LETT EURÓPA ELSŐ SZEXSZIMBÓLUMA, Brigitte Bardot, Európa Marilyn Monroe-ja, Brigitta Bardot, Roger Vadim, Marc Allégret-nek, Pedig BB, Brigitte Bardot Állatvédő Alapítványt, Álmainkban BB, Sophia Loren, Claudia Cardinale, Gina Lollobrigida, Marilyn Monroe-hez, Brigitte Bardot Párizsban, Roger Vadimmal, Viva Maria, Kedves Brigitte, Viszont Franciaország, Marc Allegret, Serge Gainsbourg, Jane Birkinnel, Jacques Charrier, Brigitte Bardot Video, Egyveleg Mix, Saint Tropez, Alain Delon, Jane Birkin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Örülök, hogy látlak!  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Erdőn  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Fekete István - Akác  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 20  Fekete István - Akác  A televizió nem a kultúrát kép...  Szép álmokat!  Png csokor  Png kislány  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ne kapaszkodj magasabbra,  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Irgalom és ítélet  Nagyon különös  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Jónás Tamás – Végtelen b...  Akik bántanak téged  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nevem  Fehér virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép estét kedves látogatóimna...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jó éjszakát  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Akarat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Akarat  Facebookon kaptam  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Jó éjszakát  Németh László tollából  Zilahy Lajos gondolata  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Nevem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Mai harmónia kártyám  Png kislány  Alázat  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Fekete-erdő desszert  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png ház  Alázat  Facebookon kaptam Krisztinától  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Png férfi  Csak a fogyatkozás látható 
Bejegyzés Címkék
ártatlan kislányt, maga természetes, színésznő 1973-ban, kicsapongó életmódjával, állatmentésnek szenteli, képeket Roger, filmipar számára, feledés homályába, idősebb generációból, fiatal nemzedék, egyetemes filmművészet, 1960-as évek, harmadik szomszédunknál, 1959-ben forgatott, tehetősebbeknek futotta, közszolgálati televízió, korosztályomhoz tartozó, szexuális forradalom, gazdag család, világhírű francia, filmes karrier, erotikus töltetű, mozikat egyebek, francia riviérához, filmes erotika, nyocvanhét esztendős, régi fotóimat, állatvédelemnek szentelje, elhagyott állatok, művészpártoló nagyiparos, megtestesült érzékiség, hatvanas évek, bohém művészek, erotika himnuszaként, nevét viselő, szerelem himnusza, balettkarrierről, forradalmasítója, szélsőjobboldali, hullámvölgyekből, halványulhatott, tehetősebbeknek, állatvédelemnek, korosztályomhoz, divatirányzatát, próbafelvételre, forgatókönyvíró, visszavonultan, gyermekkorától, hozzátartoztak, állatmentésnek, szomszédunknál, megdobogtatták, franciaországi, születésnapját, szexszimbóluma, önéletrajzában, balettkarierre, generációjához, helikopterről, alapítványban, legelszántabb, közszolgálati, szexszimbólum, filmcsillagot, művészpártoló, megteremtette, franciaország, halászfaluból, öngyilkossági, tinédzserként, állatvédőjét, negyvennyolc, meglehetősen, szexualitást, elkötelezett, visszavonult, szenvedélyes, nagykanállal, botrányoktól, életmódjával, karrierjétől, felnövekedve, pályafutását, filmszínészi, gyermekeként, tisztelhetik, évtizedekben, filmművészet, meghatározta, generációból, himnuszaként, lollobrigida, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 647
  • e Hét: 3795
  • e Hónap: 43616
  • e Év: 221491
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.