Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
1956 kommunistáinak leszármazottai itt élnek közöttünk
  2021-10-22 20:00:35, péntek
 
 














1956 KOMMUNISTÁINAK LESZÁRMAZOTTAI ITT ÉLNEK KÖZÖTTÜNK


Soha nem látott, megdöbbentő rendőrségi felvételek a 2006. október 23-i rendőrterrorról

Link



1956 kommunistáinak leszármazottai itt élnek közöttünk

Link



15 éve voltak a véres utcai összecsapások Budapesten

Link








1956 kommunistái ugyan jórészt meghaltak, de leszármazottjaik, szellemi, anyagi örököseik itt élnek közöttünk - hangsúlyozta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára pénteken a budapesti Bem téren.

Soltész Miklós az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából tartott ünnepi megemlékezésen elmondta:

ezek a leszármazottak azok, akik 15 évvel ezelőtt, a forradalom 50. évfordulóján az ünnepet meggyalázták.

Szemeket lövettek ki, békés tüntetőkre és ünneplőkre támadtak - hangsúlyozta az államtitkár, hozzátéve: ők azok, akik rabosítottak fiatalokat, egzisztenciájukban megfenyegették őket, jogalap nélkül kutattak át autókat és otthonokat.







Ők azok, akik sohasem kértek bocsánatot, sem a 65 évvel ezelőtti, sem a 15 évvel ezelőtti gyalázatért - jelentette ki Soltész Miklós, aki az ünnepségen részt vevő fiatalokhoz szólva azt hangsúlyozta: rajtatok múlik, hogy sem a jelenben, sem a jövőben ne ismétlődhessen meg ez a gyalázat.

Soltész Miklós azt mondta, a fiatalokon múlik, hogy a neomarxista eszmék semmiféle hangzatos ideológiában ne nyerjenek újra teret. Ne engedjétek, hogy országaink, nemzeteink, családjaink jövőjéről mások döntsenek - szólított fel az államtitkár.

A brüsszeliták már a spájzban vannak - fogalmazott A tizedes meg a többiek című magyar film szállóigévé vált mondatát átalakítva, hozzátéve:

ne engedjük, hogy szabadon garázdálkodjanak.

A Bem József-szobornál tartott ünnepségen az államtitkár felidézte, 65 évvel ezelőtt ezen a téren ötvenezren gyűltek össze: fiatalok, idősebbek, diákok, munkások és értelmiségiek egyaránt. Aznap és a következő napokban már fegyveres összecsapások is voltak a forradalmárok és a kommunistákat védők között. Sebesültek tucatjait, százait kellett ápolni.







Egy 16 éves lány, a mosonmagyaróvári Magyar Katalin is egy mentőautón szolgált. Ő 14 napig hozott áldozatot másokért, de november 7-én egy szovjet tank szétlőtte a mentőautót, amelyben dolgozott - ismertette Soltész Miklós, kiemelve: ez a lány nem futamodott meg, ahogy más fiatalok sem. 65 évvel ezelőtt ezekben a napokban fiatalok ezrei küzdöttek a szabadságért - emelte ki.

Az államtitkár elmondta: a harminc év alattiak közül több mint ezren meghaltak, csaknem 14 ezren megsebesültek. A forradalom leverése után több száz emberre várt halálos büntetés, köztük sok fiatalra is.

A brutális megtorlásról szólva az államtitkár példaként említette a 16 évesen fiatalkorúnak számító Mansfeld Pétert, akinek esetében megvárták, amíg 18 éves lett, s akkor hajtották végre a halálos ítéletet.

Az ünnepség elején egy határon túli diák, Szilágyi Zsolt egyetemista mondott beszédet, utalva arra, hogy a koronavírus-járvány miatt tavaly elmaradtak az október 23-i megemlékezések, örömét fejezte ki, hogy újra személyesen találkozhatnak itt a Kárpát-medence minden pontjáról. Megjegyezte, szüleiket, nagyszüleiket megkérdezve mindenkinek lesz egy története 1956-ról. Azt hangsúlyozta: kötelességük, hogy megismerjék a történeteiket,

hiszen 1956 eseményei hatással voltak minden magyarra.

1956 hőseinek áldozata képes volt megváltoztatni a világot - jelentette ki az egyetemista, hozzátéve: erre emlékezni kell, ezt ünnepelni kell.

Fáklyás megemlékezés

Az ünnepség résztvevőinek többsége a Műegyetem elől induló fáklyás felvonulással érkezett a Bem térre. A menettel a forradalom egyik meghatározó eseményeként számon tartott október 22-ei műegyetemi diákgyűlésre emlékeztek. Ezen a hallgatók pontokba szedve fogalmazták meg követeléseiket, és arról is döntöttek, hogy a lengyel nép melletti szolidaritás jegyében másnap, vagyis október 23-án a Bem térre vonulnak. A mostani, több ezer ember, többségében fiatalok részvételével megtartott felvonulást három korabeli Csepel teherautó vezette fel, a platókról pedig korhű ruhába öltözött fiatalok integettek. A menet résztvevői közül többen nemzeti színű és a forradalmat jelképező lyukas zászlókat lengettek. A fáklyás felvonulás és a Bem téri megemlékezés társrendezője a Rákóczi Szövetség volt.
















 
 
0 komment , kategória:  Nemzeti ünnep  
Címkék: leszármazottjaik, mosonmagyaróvári, garázdálkodjanak, rendőrterrorról, leszármazottai, követeléseiket, megfenyegették, kommunistáinak, ismétlődhessen, találkozhatnak, leszármazottak, kapcsolatokért, megemlékezésen, megemlékezések, megváltoztatni, összecsapások, kommunistákat, történeteiket, forradalmárok, részvételével, felvonulással, nagyszüleiket, fiatalkorúnak, résztvevőinek, szabadságharc, társrendezője, megsebesültek, értelmiségiek, szabadságért, hangsúlyozta, évfordulóján, államtitkára, rabosítottak, megemlékezés, meggyalázták, diákgyűlésre, véres utcai, 1956-os forradalom, leszármazottak azok, ünnepet meggyalázták, ünnepségen részt, fiatalokon múlik, neomarxista eszmék, spájzban vannak, többiek című, államtitkár felidézte, téren ötvenezren, következő napokban, kommunistákat védők, mosonmagyaróvári Magyar, mentőautón szolgált, szovjet tank, KOMMUNISTÁINAK LESZÁRMAZOTTAI ITT ÉLNEK KÖZÖTTÜNK, Soltész Miklós, Magyar Katalin, Mansfeld Pétert, Szilágyi Zsolt, Rákóczi Szövetség,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Albert Einstein gondolata  képre írva  Szép estét  Szép estét  Makszim Gorkij gondolata  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Bounty krémes  Png férfi  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Idő  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Alázat  Kövesd a cowboyt!  Reménység és erő Krisztustól e...  Szép napot kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Próbálj meg ...  Ami embereknek lehetetlen, az...  Nem tudhatod  Alázat  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Őrizkednünk kell...  Próbálj meg ...  Jó éjszakát  Tanuld meg ezt a versemet  Régi emberek, akikre máig büsz...  Png nő  Elköszönt  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Fekete István - Akác  Mi lenne ha  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Szép napot kívánok  Nem tudhatod  Kerüld el az evangélium örömén...  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Popper Péter szavai  Próbálj meg ...  Akarat  Nagyon különös  Alázat  Alázat  Alázat  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Nagyi telefonál  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Még csak most kezdődik a nap  Varga János Veniam - Fontos sz...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Sokan azt tartják  Fekete István - Akác  Németh László tollából  Png rózsa csokor  Szabolcska Mihály – Ákác...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Idő  Németh László tollából  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Szép estét  Alázat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
véres utcai, 1956-os forradalom, leszármazottak azok, ünnepet meggyalázták, ünnepségen részt, fiatalokon múlik, neomarxista eszmék, spájzban vannak, többiek című, államtitkár felidézte, téren ötvenezren, következő napokban, kommunistákat védők, mosonmagyaróvári Magyar, mentőautón szolgált, szovjet tank, napokban fiatalok, szabadságért &#8211, államtitkár elmondta, forradalom leverése, brutális megtorlásról, államtitkár példaként, halálos ítéletet, ünnepség elején, határon túli, október 23-i, története 1956-ról, világot &#8211, ünnepség résztvevőinek, forradalom egyik, hallgatók pontokba, platókról pedig, menet résztvevői, forradalmat jelképező, fáklyás felvonulás, leszármazottjaik, mosonmagyaróvári, garázdálkodjanak, rendőrterrorról, leszármazottai, követeléseiket, megfenyegették, kommunistáinak, ismétlődhessen, találkozhatnak, leszármazottak, kapcsolatokért, megemlékezésen, megemlékezések, megváltoztatni, összecsapások, kommunistákat, történeteiket, forradalmárok, részvételével, felvonulással, nagyszüleiket, fiatalkorúnak, résztvevőinek, szabadságharc, társrendezője, megsebesültek, értelmiségiek, szabadságért, hangsúlyozta, évfordulóján, államtitkára, rabosítottak, megemlékezés, meggyalázták, diákgyűlésre, szolidaritás, kötelességük, brüsszeliták, eseményeként, ideológiában, megtorlásról, gyalázatért, fogalmazták, államtitkár, fogalmazott, mindenkinek, fiatalokhoz, szállóigévé, családjaink, személyesen, megjegyezte, neomarxista, felvonulást, meghatározó, koronavírus, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 12 db bejegyzés
e év: 82 db bejegyzés
Összes: 4843 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 500
  • e Hét: 5722
  • e Hónap: 45543
  • e Év: 223418
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.