Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Téli élmények, teli feltöltődéssal
  2022-01-30 14:15:33, vasárnap
 
 







TÉLI ÉLMÉNYEK, TELI FELTÖLTŐDÉSSEL




Magyarország télen is varázslatos! A nyüzsgő nyári főszezon strandélményei és a színpompás ősz programjai után a hűvösebb téli hónapokban sem kell bekuckóznunk, nem kell nélkülöznünk az utazás kalandjait. Hiszen a hazai tájak szépsége ismét új köntösben mutatja meg magát, amit nem érdemes elszalasztani. Ha szerencsésen ki tudod használni a havas időszakokat, akkor fehér lepelbe bújt városokat-falvakat láthatsz, bár hazánk legszebb tájai enélkül is kiváló helyszínt jelentenek a feltöltődés számos formájához.



Induljunk téli feltöltődésre családtagjainkkal, fedezzük fel ebben a hidegebb, mégis meghitt időszakban az élménydús és biztonságos belföldi utazási lehetőségeket! Utazzunk fenséges tájakra, próbáljuk ki az egyedülálló hazai gyógy- és termálfürdőket!


Annak ellenére, hogy sokan a telet a zordsággal és fakósággal, a takaróval és a meleg teával kötik össze, mégis azt mondjuk: érdemes jól felöltözni és elindulni, felfedezni a mesébe illő tájakat, és elmerülni hazánk egyedülálló termálvízkészletében, kényeztető wellness-élményeiben. A tél beköszöntével is megtapasztalhatjuk, hogy az előttünk álló hónapok sem csak az otthonmaradásról szólhatnak. Éljük át, hogy milyen jóleső érzés a zúzmarás tájban gyönyörködni vagy épp elmerülni egy lazító, pihentető gyógyfürdőben.







Kedvezményes ajánlatok

Az ország téli felfedezéséhez idén segítséget is nyújtunk: 2022. január 10. és február 28. között az ország számos helyén találsz kedvezményes ajánlatokat, a szállodák, turisztikai attrakciók, szolgáltatók, éttermek és fürdők közül közel 200 csatlakozott a kampányunkhoz, és ,,Téli feltöltődés" néven különböző ajánlatokkal várnak. A kedvezmények teljes listáját IDE KLIKKELVE találod meg: Link.


Feltöltődés testnek és léleknek

Hazánk termálvízkészlete világszinten is egyedülálló, az ország gyógyvizekben gazdag fürdőhelyei minden korosztályt tárt karokkal várnak: legyen szó gyógyhatású regenerálódásról, betegségmegelőzésről, pihentető wellness szolgáltatásokról vagy szórakoztató élményekről, a hazai fürdőhelyeken mindenki megtalálhatja a számára ideális vizes kikapcsolódási formát.


A különleges ásványianyag-összetételű vizek mellett pedig a magyar fürdők számos további érdekességet tartogatnak: legendáik, lenyűgöző építészeti megoldásaik vagy a kapcsolódó szolgáltatásaik mind plusz élményeket ígérnek. Európa legnagyobb fürdőkomplexumát és legnagyobb termáltavát is magáénak tudhatja Magyarország, de a természet formálta barlangfürdőtől a sódombon és az iszapfürdőn át a családi és vízi kalandokig rendkívül széles a magyar fürdőkultúra kínálata. Akárhol is jársz Magyarországon, szinte biztosan lesz egy termál- vagy gyógyfürdő a közelben, de a komplett rekreációs szolgáltatásokat nyújtó wellnesshotelekből is bőven akad. Kevés jobb dolog van annál, mint téli délutánokon megtisztítani a testet és a lelket egy gőzfürdőben vagy egy szaunában, vagy élvezni egy gyógymasszázs jótékony hatását.

Ismerkedj meg fürdőinkkel IDE KLIKKELVE Link vagy töltsd le Fürdőtérképünket INNEN Link, indulj útnak, és fedezd fel ezt az ezerszínű feltöltődési lehetőséget.


Jeges örömök

Magyarország szépségeit érdemes a téli hónapokban is felfedezni, ebben az időszakban ugyanis egy különleges, szokatlan arcát mutatja a táj. A téli időszak lassabb, nyugodtabb, és ez különösen jó, ha magad mögött szeretnéd hagyni egy kis időre a mindennapos stresszt. Remek program ehhez a korcsolyázás, főleg, ha Európa legnagyobb szabadtéri jégpályája csábítja siklásra az embert. Ez a budapesti Városligetben található, így a csodás környezet biztosított. A pálya palotaszerű épülete és a jégen körbe-körbe sikló tömeg olyan megkapó látvány, hogy a közeli hídról számtalan bámészkodó szokta figyelni. A jégpálya túloldalán a Vajdahunyadvár teszi még inkább mesekönyvi jelenetté a ,,Műjégen" való látogatást.

Ha viszont a nagyvárosinál természetesebb téli csodavilágra vágysz, érdemes a Balatonra utaznod inkább, ahol az élet télen sem áll meg, csupán strandételek helyett forralt borral vagy teával sétálnak a látogatók.







A természet téli szépsége

Aki természetközeli programra vágyik, azok számára ajánlott felkeresni Magyarország fantasztikus kirándulóhelyeit, amelyek az őszi színpompa után télen is fenséges látványt nyújtanak: a Bükktől kezdve a Mecseken át egészen az Alpokaljáig lenyűgöző téli panorámában lehet része a kalandoroknak. Akkor is érdemes viszont elindulni a természetbe, ha épp nincs vastag hótakaró, hiszen a fagyos reggelek, a ködből kilógó csúcsok, a deres erdők fenséges látványt nyújtanak ilyenkor is.


Kávéházi élet

Reneszánszát éli a kávéházi kultúra Magyarországon, nem csoda, hogy Budapest és a vidék történelmileg lényegesebb kávézói (felújítás után, teljes pompájukban) igazán népszerű találkozási pontok lettek az elmúlt években. És mikor is lenne jobb alkalom átélni ezt a történelmi, mégis pezsgő hangulatot, mint a téli hónapokban.

A különleges, sokszor extravagáns választékkal csábító modern kávézóknak igen szép kiegészítői ezek a patinás helyek, szorosan hozzátartozva hazánk kulturális hagyományaihoz: egykor a városok irodalmi-művészeti köreinek krémje falaik között élte életét. Az igazán hagyománytisztelő helyeken a mai napig érezhető valami abból a régimódi figyelmességből és személyességből, ami a II. világháború előtt, de különösen a századforduló táján e kávéházakat jellemezte







Télutó

A tél végének legszínesebb, legborzongatóbb és egyben legérdekesebb ünnepe a busójárás, mely a mohácsiak országszerte ismert népszokása. A felvonulók nagy zajt csapva róják Mohács utcáit, öltözékük és kellékeik jellegzetesek. Kézzel faragott maszkjaik művészi igényűek, túlméretezett kereplőket és egyéb hangzavar keltésére alkalmas eszközöket találunk náluk, hogy a zajokkal elűzzék a tél ártó erőit és utat nyissanak a tavasznak, a megújulásnak. E célért tényleg mindent megtesznek: leengedik a Dunán a tél koporsóját, valamint máglyán is elégetik jelképesen. A busójárás a mohácsi hagyományban nem csupán vicces beöltözés: a résztvevők számára valódi átlényegülés, mely egy régi és nemes rítusból fakad. A környéken járva a farsangi fánkok és a kirakodó kézművesek finomságai mellett mindenképpen kóstoljuk meg a helyi jellegzetességet, a sokácbabot, ami igen tartalmas és kimondottan jól fog esni a hideg időben.


Link

















 
 
0 komment , kategória:  Természet   
Címkék: fürdőkomplexumát, kirándulóhelyeit, jellegzetességet, otthonmaradásról, szolgáltatásokat, regenerálódásról, természetközeli, szolgáltatásaik, legborzongatóbb, barlangfürdőtől, figyelmességből, személyességből, felfedezéséhez, természetesebb, magyarországon, feltöltődéssel, vajdahunyadvár, hagyományaihoz, kikapcsolódási, termálfürdőket, strandélményei, elszalasztani, gyógyvizekben, történelmileg, városligetben, megtalálhatja, fürdőhelyeken, kalandoroknak, nagyvárosinál, feltöltődésre, beköszöntével, gyógyfürdőben, lehetőségeket, hozzátartozva, kampányunkhoz, megtisztítani, nyüzsgő nyári, hűvösebb téli, utazás kalandjait, hazai tájak, havas időszakokat, feltöltődés számos, egyedülálló hazai, meleg teával, mesébe illő, előttünk álló, otthonmaradásról szólhatnak, zúzmarás tájban, ország téli, ország számos, kedvezmények teljes, ország gyógyvizekben, TÉLI ÉLMÉNYEK, TELI FELTÖLTŐDÉSSEL,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vérnyomáscsökkentés  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Humor is meg nem is szerinted?  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Óraállítás  Facebookon kaptam  Ne hagyd  Facebookon kaptam  képre írva  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Sir Andrew Lloyd Webber  Jó éjszakát  Öröknek hinni . . .  Heltai Jenő: Március  Húsvéti üdvözlet !  Alvó cica  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Játékos kis cicák  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Szívet megérintő . . .  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Márciuzs 24.  képre írva  Nem látom őket  Virágvasárnap a húsvét előtti  Levél lány  Nem hazudnak  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  üdvözöllek!  Szép estét  Hibáztam már  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam Krisztinától  virágvasárnap  képre írva  Paul David Tripp Március 28  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pálma a győzelem és a diadal...  Ratkós beszületései a szereplő...  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  A haj állapotának javítása egy...  Minden kedves látogatómnak sze...  üdvözöllek!  Alvó cica  Mire jók ?  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Reményik Sándor: Itt most virá...  Az idegen országok éghajlata  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyhétfő:  Alvó baby  Facebookon kaptam  Alvó baby 
Bejegyzés Címkék
nyüzsgő nyári, hűvösebb téli, utazás kalandjait, hazai tájak, havas időszakokat, feltöltődés számos, egyedülálló hazai, meleg teával, mesébe illő, előttünk álló, otthonmaradásról szólhatnak, zúzmarás tájban, ország téli, ország számos, kedvezmények teljes, ország gyógyvizekben, hazai fürdőhelyeken, számára ideális, magyar fürdők, kapcsolódó szolgáltatásaik, természet formálta, magyar fürdőkultúra, termál- vagy, komplett rekreációs, gőzfürdőben vagy, gyógymasszázs jótékony, ezerszínű feltöltődési, téli hónapokban, időszakban ugyanis, téli időszak, mindennapos stresszt, budapesti Városligetben, csodás környezet, pálya palotaszerű, jégen körbe-körbe, közeli hídról, jégpálya túloldalán, nagyvárosinál természetesebb, élet télen, természet téli, őszi színpompa, fagyos reggelek, ködből kilógó, deres erdők, kávéházi kultúra, vidék történelmileg, elmúlt években, patinás helyek, igazán hagyománytisztelő, régimódi figyelmességből, századforduló táján, mohácsiak országszerte, felvonulók nagy, zajokkal elűzzék, mohácsi hagyományban, résztvevők számára, környéken járva, farsangi fánkok, kirakodó kézművesek, helyi jellegzetességet, hideg időben, fürdőkomplexumát, kirándulóhelyeit, jellegzetességet, otthonmaradásról, szolgáltatásokat, regenerálódásról, természetközeli, szolgáltatásaik, legborzongatóbb, barlangfürdőtől, figyelmességből, személyességből, felfedezéséhez, természetesebb, magyarországon, feltöltődéssel, vajdahunyadvár, hagyományaihoz, kikapcsolódási, termálfürdőket, strandélményei, elszalasztani, gyógyvizekben, történelmileg, városligetben, megtalálhatja, fürdőhelyeken, kalandoroknak, nagyvárosinál, feltöltődésre, beköszöntével, gyógyfürdőben, lehetőségeket, hozzátartozva, kampányunkhoz, megtisztítani, jellegzetesek, gyógymasszázs, legérdekesebb, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 21 db bejegyzés
e év: 69 db bejegyzés
Összes: 4830 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 8237
  • e Hónap: 34860
  • e Év: 172232
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.