|
2007-07-21 22:19:45, szombat
|
|
|
Hideg krémleves sárgadinnyéből és uborkából
Hozzávalók 4 személyre:60 dkg sárgadinnye, 30 dkg uborka, 8 dkg törtjég, 4 dkg szeletelt mandula, 1 zöld citrom leve, 3 dl portói bor (csemege), 12 jégkocka, 10 dkg füstölt sonka, hajszálvékony szeletben, 4 szál kapor
Előkészítés: A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, az uborkát meghámozzuk, és mindkettő húsából, karalábévájóval golyókat formázunk. A golyókat négy, vastag falú üvegpohárba egyenlően elosztjuk, és felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A visszamaradt uborka és dinnye húsát kikaparjuk, apróra vágjuk.
Elkészítés: A felaprított uborka és dinnye húsához adjuk a törtjeget, a szeletelt mandulát, a citrom levét, a bort, ízlés szerint sót és törött borsot, majd botmixerrel vagy turmixban krémszerűre keverjük. A hűtőből kivesszük a dinnye- és uborkagolyókkal töltött poharakat, két-három jégkockát teszünk bele és ráöntjük a jéghideg krémszerű pépet. A vékony szelet füstöltsonkát három részre hajtjuk, és harmonikaszerűen dísznyársra tűzzük. A levest a nyárssal és friss kaporlevéllel díszítjük.
|
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: harmonikaszerűen, karalábévájóval, uborkagolyókkal, hűtőszekrénybe, felhasználásig, sárgadinnyéből, hajszálvékony, kaporlevéllel, füstöltsonkát, visszamaradt, sárgadinnyét, meghámozzuk, dísznyársra, kettévágjuk, krémszerűre, botmixerrel, felaprított, sárgadinnye, üvegpohárba, előkészítés, elkészítés, kikaparjuk, kimagozzuk, hozzávalók, elosztjuk, turmixban, személyre, krémszerű, kivesszük, formázunk, egyenlően, mindkettő, szeletelt, uborkából, díszítjük, törtjeget, sárgadinnyét kettévágjuk, uborkát meghámozzuk, golyókat négy, visszamaradt uborka, felaprított uborka, szeletelt mandulát, citrom levét, hűtőből kivesszük, jéghideg krémszerű, vékony szelet,
|
|
|
|
sárgadinnyét kettévágjuk, uborkát meghámozzuk, golyókat négy, visszamaradt uborka, felaprított uborka, szeletelt mandulát, citrom levét, hűtőből kivesszük, jéghideg krémszerű, vékony szelet, harmonikaszerűen, karalábévájóval, uborkagolyókkal, hűtőszekrénybe, felhasználásig, sárgadinnyéből, hajszálvékony, kaporlevéllel, füstöltsonkát, visszamaradt, sárgadinnyét, meghámozzuk, dísznyársra, kettévágjuk, krémszerűre, botmixerrel, felaprított, sárgadinnye, üvegpohárba, előkészítés, elkészítés, kikaparjuk, kimagozzuk, hozzávalók, elosztjuk, turmixban, személyre, krémszerű, kivesszük, formázunk, egyenlően, mindkettő, szeletelt, uborkából, díszítjük, törtjeget, poharakat, szeletben, krémleves, jégkockát, mandulát, jégkocka, keverjük, nyárssal, golyókat, ráöntjük, jéghideg, törtjég, mandula, hajtjuk, szerint, hűtőből, teszünk, húsához, tesszük, húsából, füstölt, uborkát, töltött, csemege, dinnye, citrom, borsot, tűzzük, vékony, szelet, részre, törött, levest, apróra, uborka, portói, vastag, vágjuk, sonka, friss, kapor, három, húsát, adjuk, hideg, pépet, ízlés, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2329
- e Hét: 4228
- e Hónap: 8632
- e Év: 40361
|
|
|