Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Hírmorzsák - 2022 július
  2022-07-01 19:30:53, péntek
 
 








HÍRMORZSÁK - 2022 JÚLIUS




Mottó


"Mindig, mindent adjál oda hazádnak.
A világnak nincs semmiféle értelme hazád nélkül.
Ne várj jót a hazától, s ne sopánkodj, ha megbántanak
a haza nevében. Mindez érdektelen. Egyáltalán semmit
ne várj a hazádtól. Csak adjál azt, ami legjobb életedben.
Ez a legfőbb parancs. Bitang, aki ezt a parancsot nem ismeri."

(Márai Sándor: Fűveskert)


"A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak."

(Burke)








Minden szó





Link



Számok - az álhírek ellenszere





Link



Hirkereső





Link




















Oroszország egy 30 éve tartó megalázási folyamatnak tesz most pontot a végére.

Megkockáztatom, ha a kedélyek lecsitulnak, a mostani és ezelőtti ukrán kormányokat, politikai szereplőket a maradék Ukrajnán belülről fogják bíróság elé állítani, hogy Amerika ostoba bolhájaként addig pattogott a medve orrán, amíg elveszti lényegében mindazt, amit meg nem érdemelten, potyára megkapott és nem akármiről van szó. Az Ukrán állam, nem honfoglaló háborúkban alapozta meg határait, hanem a nagyhatalmi politikai pillanatérdekek és részeg diktátorok adományaiból verbuválta össze rendkívül értékes területeit. Nem is volt rá képes, hogy megbecsülje azokat és a benne lakó népeket.

Az Ukrán politika az elmúlt évtizedben olyan pofátlan ívet öltött, olyan vakmerő oroszellenességet szított, ami józan ésszel felfoghatatlan. Ezért, elveszti a területének legértékesebb részeit, búzatermő vidékének akár kétharmadát, szinte az összes bányáit, gáz és olajmezőit, tengeri kikötőit, lakosságának nagyrészét. Megérte Amerika csicskás szócsövének lenni Európában?"

"Arra mérget vehet mindenki, hogy Oroszország, orosz vérrel visszaszerzett területekből egy talpalatnyit sem fog juttatni senkinek. Biden kormány menni fog, Zselenszkij kormány menni fog, és menni fognak a szankciók is, ami maradni fog, az a nagy Oroszország, olajával, gázával, búzájával és az atombombáival is.

Aki nagy és erős, táplálja a Föld lakosságának egyharmadát, fűti Európát, azt illene tisztelni. Hát nem illettek az urak tisztelni, akkor megtanulják félni.







Spórolásra kér mindenkit a dúsgazdag magyar baloldali politikus

Tüttő Kata szerint a kisebb energiaszámla békét hoz Európába, ezért a budapesti baloldal főpolgármester-helyettese spórolásra kéri az embereket, nevezetesen, hogy fűtsenek, hűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet. Az azonban nem valószínű, hogy Tüttő saját magán fogja kezdeni a spórolást, a politikus ugyanis tavaly nyáron azzal került be a hírekbe, hogy a görögországi Zakynthos szigetén kilovagolt a tengerből. Csak egy ilyen mutatvány több százezer forintba kerülhetett, nem beszélve a nyaralás többi részéről.

A baloldali budapesti városvezetés csatlakozna ahhoz a brüsszeli kezdeményezéshez, aminek lényege, hogy az emberek fűtsenek, hűtsenek, főzzenek és autózzanak kevesebbet, hogy így kevesebb energiát fogyasszanak. A Városok Energiatakarékossági Sprintje elnevezésű projektről Tüttő Kata főpolgármester-helyettes is beszélt a Spirit FM Aktuál című műsorában csütörtökön.

A műsorvezető azon kérdésére, hogy melyek a legnagyobb fogyasztású fővárosi tulajdonú cégek, ahol próbálnak takarékoskodni, Tüttő Kata elsőként a távfűtést említette. - A budapesti távfűtő cég 220 ezer lakás fűtését oldja meg, nyilván ez a legnagyobb fogyasztás. A budapesti közösségi közlekedés, ha csak belegondolunk, most nyilván az üzemanyag is ide tartozik a problémacsomagunkba, mint a buszok, tehát a villamos, a metró, a troli, ugye rengeteg áramot fogyasztanak, és nem rezsicsökkentett áron - mondta Tüttő, ide sorolva a közvilágítást is. Ez utóbbi téma kapcsán az is elhangzott a műsorban, hogy Budapesten egyelőre nem tervezik azt, mint néhány agglomerációs településen, hogy éjszakára lekapcsolják a közvilágítást.

A Városok Energiatakarékossági Sprintje kezdeményezés kapcsán Tüttő Kata kiemelte, hogy szerinte ez nemcsak a növekvő energiaárak, hanem a béke kérdését is megoldhatja, hiszen a főpolgármester-helyettes szerint, ha Európa kevesebb energiát vásárol Oroszországtól, akkor a háború hamarabb véget ér. Érdemes kiemelni: ez egy spekulatív elképzelés, számos szakértő szerint az oroszok addig folytatják, amíg a céljaikat el nem érik. Az európai energiaszállítások csökkenése pedig korántsem okoz akkora fejfájást Moszkvának, hiszen ez megemeli az energiahordozók árát, amit az ázsiai piacon adnak el - az európai helyett. Így az EU gyakorlatilag lábon lövi magát a szankciókkal, és még azt is kéri a lakosságtól, hogy sanyargassák magukat, vagyis spóroljanak, lényegében a semmiért.

Brüsszelben és Nyugat-Európában már hetek, hónapok óta téma a spórolás. Jellemzően igen tehetős politikusok állnak nyilvánosság elé a legkülönbözőbb ötletekkel. Úgy látszik, hogy Magyarországon a baloldal is követi ezt a mintát, hiszen Tüttő Kata hazánk egyik leggazdagabb emberének, Leisztinger Tamás szocialistapárt-közeli milliárdosnak a korábbi élettársa, gyermekei édesanyja. Tüttőről onnan is lehet tudni, hogy igen jó módban él, hogy tavaly olyan videót tett ki Instagram-oldalára, amelyen a görög tengerparton kilovagol a tengerből. Ez nem olcsó mulatság, akár több százezer forintba is kerülhetett. Tüttő Kata most spórolásra kér mindenkit.

- Abba szeretnénk a lakosságot és a budapestieket is bevonni, hogy mindenki a maga területén gondolja végig, hogy hol tud egy kicsivel kevesebb energiát fogyasztani. Akár az autóhasználat mérséklésével, akár az otthoni fűtési, hűtési, főzési szokásoknak az újragondolásával, tehát mindenki nézze meg, hogy milyen mennyiségű energiát fogyaszt, és hogyan tudná azt csökkenteni - mondta a Spirit FM-en Karácsony Gergely helyettese.

Hozzátette: ,,ha mindenki egy kicsit átgondolja, hogy mi az, ami elviselhető, az nem csak arról szól, hogy az energia számláját ő most tudja optimalizálni, hanem hozzájárul ahhoz, hogy béke legyen Európában. És ez szerintem egy nagyon fontos ügy".







Háborúba sodorná Európát Soros György fia, Alexander

Link



Brüsszel további egymilliárd eurós pénzügyi EU-támogatást javasol Ukrajna számára

Link



The Economist: Orbán Viktor még a partvonalról is képes gondot okozni

Link



Napi balfék: Tordai Bence nem mos, nem zuhanyzik - szellőztet

Link



Bayer Zsolt: Mindenkinek kezd elmenni az esze

Link



Mire a falevelek lehullanak...

Link



Felmérés: az ukránok 70 százaléka Zelenszkij kormányát okolja a konfliktus kirobbanásáért

Link



122 éve nem volt ekkora szárazság és ilyen meleg Magyarországon

Link



Körözött terroristát fogtak el a szerb-magyar határon

Link



Hajtóvadászat indult a fegyveres migránsok után a magyar-szerb határnál, ketten meghaltak

Link



Rendkívüli: Fehéroroszország és Ukrajna között kitört a háború

Link



Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

Link



6Óriási összegű /236 millió dollár/ kártérítést kap a Mol

Link



Háború: erre a tüntetésre senki sem számított Lengyelországban
/Varsóban tüntettek a tömegesen érkező ukrán menekültek miatt/

Link



10Aszály sokszorozza a gazdagondokat - riport a Dél-Alföldről
/Három hónapja egyetlen csepp eső sem érte ezt a kukoricatáblát!"/

Link



Putyin térdre kényszeríti a klímacélokat

Link



Ultimátumszerű követeléssel állt elő a Facebook, az Instagram és a WhatsApp anyacége, a Meta: ha nem tárolhatja az európai uniós felhasználók adatait amerikai szervereken, leállítja az említett szolgáltatásokat, és kivonul az európai piacról.
Nem nehéz kitalálni, mire is kellenének a felhasználók adatai - Amerikának!

Link



Itt a borzalmas és életveszélyes javaslat Oroszország megbüntetésére - Lech Wałęsa rendkívül veszélyes, a háborút évekre elhúzni kívánó eszmefuttatása /???!!!/.

Link



Családi házak 250 ezer forintért! 53 családi házat kínálnak eladásra fillérekért.

Link



Itt van Putyin rendkívüli rendelete, minden ukrán emberre érvényes lesz

Link



15Elég a káoszból!

Link



Ha a baloldalon múlna, ma mindenki piaci árat fizetne az energiáért

Link



Oroszország háborúja Ukrajnában - az Index hétfői hírösszefoglalója

Link



Új világrend felé haladunk

Link



20Itt az elképesztő ukrán fenyegetés

Link



Marad a magyar rezsicsökkentés - mutatunk, mindent, amit tudni kell róla

Link



Orbán Viktor: A béke az egyetlen megoldás, új stratégiára van szüksége Európának

Link



Orbán Viktor tűpontosan kifejtette Tusványoson, hogy mit tartogat a jövő
Link



27Lerománozta az erdélyi magyarokat a nagykanizsai baloldali médiavezető

Link



Szijjártó Péter: Kikérem magamnak, teljesen nyíltan fenyegettem meg őket

Link



Oroszország drámai döntése

Link













































 
 
0 komment , kategória:  Média  
Címkék: újragondolásával, rezsicsökkentett, szolgáltatásokat, fehéroroszország, lengyelországban, kezdeményezéshez, rezsicsökkentés, energiahordozók, pillanatérdekek, szocialistapárt, kukoricatáblát, eszmefuttatása, megbüntetésére, oroszországtól, megkockáztatom, főpolgármester, magyarországon, ultimátumszerű, visszaszerzett, felfoghatatlan, legkülönbözőbb, kirobbanásáért, takarékoskodni, közvilágítást, budapestieket, autóhasználat, hajtóvadászat, mérséklésével, optimalizálni, agglomerációs, gazdagondokat, kezdeményezés, legértékesebb, életveszélyes, energiaszámla, gyakorlatilag, világnak nincs, haza nevében, legfőbb parancs, gonosz diadalához, álhírek ellenszere, kedélyek lecsitulnak, maradék Ukrajnán, medve orrán, nagyhatalmi politikai, benne lakó, elmúlt évtizedben, területének legértékesebb, összes bányáit, urak tisztelni, dúsgazdag magyar, kisebb energiaszámla, Márai Sándor, Megérte Amerika, Tüttő Kata, Városok Energiatakarékossági Sprintje, Spirit FM Aktuál, Leisztinger Tamás, Spirit FM-en Karácsony Gergely, Európát Soros György, Orbán Viktor, Tordai Bence, Bayer Zsolt, Lech Wałęsa, Szijjártó Péter,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
s immár én is felragyogva, ért...  Hazára minden embernek szükség...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Soha ne kedvezz...  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam  Akarat  Kaffka_Margit  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Az engedelmesség miért nem vál...  Irgalom és ítélet  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Albert Einstein gondolata  George Byron - Ahogy itt jár -...  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Facebookon kaptam Krisztinától  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Nagyi telefonál  Fehér virág  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Nevem  Egy maradéktalanul uralt világ  Popper Péter szavai  képre írva  Facebookon kaptam  Mi lenne ha  Esti kép  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png fotel  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Png férfi  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Png rózsa csokor  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Sose bánj semmit  Garai Gábor - Takarítás  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Akarat  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Png ház  Facebookon kaptam  Makszim Gorkij gondolata  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  képre írva 
Bejegyzés Címkék
világnak nincs, haza nevében, legfőbb parancs, gonosz diadalához, álhírek ellenszere, kedélyek lecsitulnak, maradék Ukrajnán, medve orrán, nagyhatalmi politikai, benne lakó, elmúlt évtizedben, területének legértékesebb, összes bányáit, urak tisztelni, dúsgazdag magyar, kisebb energiaszámla, budapesti baloldal, politikus ugyanis, görögországi Zakynthos, ilyen mutatvány, nyaralás többi, baloldali budapesti, brüsszeli kezdeményezéshez, emberek fűtsenek, műsorvezető azon, legnagyobb fogyasztású, távfűtést említette, budapesti távfűtő, legnagyobb fogyasztás, budapesti közösségi, növekvő energiaárak, béke kérdését, háború hamarabb, spekulatív elképzelés, oroszok addig, energiahordozók árát, ázsiai piacon, európai helyett, legkülönbözőbb ötletekkel, korábbi élettársa, görög tengerparton, maga területén, kicsivel kevesebb, autóhasználat mérséklésével, otthoni fűtési, kicsit átgondolja, energia számláját, nagyon fontos, falevelek lehullanak&#8230, konfliktus kirobbanásáért, szerb-magyar határon, fegyveres migránsok, magyar-szerb határnál, harmadik ország, tüntetésre senki, tömegesen érkező, gazdagondokat &#8211, európai uniós, említett szolgáltatásokat, európai piacról, felhasználók adatai, háborút évekre, baloldalon múlna, elképesztő ukrán, magyar rezsicsökkentés, egyetlen megoldás, erdélyi magyarokat, nagykanizsai baloldali, újragondolásával, rezsicsökkentett, szolgáltatásokat, fehéroroszország, lengyelországban, kezdeményezéshez, rezsicsökkentés, energiahordozók, pillanatérdekek, szocialistapárt, kukoricatáblát, eszmefuttatása, megbüntetésére, oroszországtól, megkockáztatom, főpolgármester, magyarországon, ultimátumszerű, visszaszerzett, felfoghatatlan, legkülönbözőbb, kirobbanásáért, takarékoskodni, közvilágítást, budapestieket, autóhasználat, hajtóvadászat, mérséklésével, optimalizálni, agglomerációs, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 13 db bejegyzés
e év: 83 db bejegyzés
Összes: 4844 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2432
  • e Hét: 10887
  • e Hónap: 50708
  • e Év: 228583
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.