Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kohut Katalin: Akció
  2015-06-22 21:48:15, hétfő
 
   
 

- Béééla! Menjünk el a város másik végébe az áruházba, mert ott a tojás csak kétszázkilencven forint, s itt a zöldséges négyszázért ad tíz darabot!
- Vilma, neked ingyen van a közlekedés, ha van kedved, rászánhatsz egy napot arra, hogy száz forinttal olcsóbban vedd meg a tojásokat, mint itt.
- Autóval gondoltam...
- Többe kerül a benzin, mint amennyi az akciós tojás!
- Stromfernéék minden hétfőn felviszik az összes akciós újságot, s kiírják belőle, hol mi olcsóbb!
- Aztán beosztják, hogy naponta melyik üzletbe mennek, mert mindegyik a városszélen van szinte. Jó kis időtöltés, nem mondom!
Én nem így gondoltam eltölteni nyugdíjas éveimet.
- Akkor vegyünk meg mindent jó drágán a helyi közértben! Igazán kitelne az időnkből, ha összeírnánk mi is az akciós dolgokat és elmennénk érte legalább egy héten egyszer oda, ahol a legtöbb árut tudjuk megvásárolni!
- Jó, kezdj is hozzá, Vilma! De csak olyanokat írj fel, amire igazán szükségünk van, amiket amúgy is megvásárolnánk! Nem rendezünk be élelmiszer, sem bútorraktárt!
- Jut eszembe, tegnap láttam, hogy fél áron lehet kapni kihúzhatós rekamiét! Tudod, mióta keresünk egyet, hogy a régit végre átcseréljük!
- Mutasd, Vilma!
- Itt van az akciós újságban, de szerintem mire odaérünk, már egy darab sem lesz belőle.
- Jó, holnap reggel elmegyünk megnézni. Kellene inkább ülőgarnitúra, mert furcsa lesz, ha az ágy más színű, mint a fotelek huzata, melyeket sikeresen összerágattál a múltkor idehozott foxterrier kutyáddal...
- Anyuka hozta a kutyát, meglepetést akart szerezni...
- Szép kis meglepetés! Egy ülőgarnitúra árába kerül! Nem is tudom, melyik olcsóbb, áthúzatni, vagy újat venni?!
- Áthúzatni nem éri meg. Hlauzálné mesélte, hogy áthúzatta az ülőgarnitúráját és azután a székek szétestek darabokra, mert a kárpitos gyengén rakta vissza a lábakat. A megrendelt kék bársonyhuzatú meglepetés ajándékot a lányának pedig törött ágyneműtartójú, használt ágy felújításából készítette...
- Hallottam, hogy beszéltetek róla. Még az éjjeliszekrény is használhatatlan volt, mert egyik fiókja sem volt eldolgozva. Nem szenvedünk kárpitossal, úgysem tud olyan szövetet hozni, amilyen az eredeti volt. Kár, hogy a régi faragott lábú bútorok már kimentek a divatból!
- Akkor ezt megbeszéltük. Itt van például ez a drapp ülőgarnitúra a katalógusban, nagyon szépet mutatna a barna díszpárnákkal és sötétítőkkel. Remélem, ingyen szállítják!
- Ne reménykedj, Vilma! Mária mesélte, hogy neki a hűtőt emeletenként ezer forintért vitték fel a szállítók. Ha ingyenes is, csak a kapuig.
- Ha már kinéztük és kifizettük az ülőgarnitúrát, be is vásárolhatnánk a nyári vakációnkhoz! Nézd meg, mennyi mindent lehet kapni a nyaraláshoz!
- Mi kell Neked ezek közül, drága Vilma?
- Mondjuk az úszómatrac!
- De úszni sem tudsz, hogy merészkednél majd a Balatonba. Talán mentőöv?
- Ne viccelj Béla! Szükségünk van új hűtőtáskára és napozó gyékényre is! Klauzálné egész télen vásárolgatott előre az interneten, mindent beszerzett már magának. Én is át fogok térni a netes vásárlásra!
- Nem is rossz ötlet, Vilma, ott is vannak akciók! Sőt, az élelmiszereket is nagybevásárláskor haza lehet szállíttatni, nem cipekednénk ketten, mint a málhás lovak.
- De csak pár üzlet vállal házhoz szállítást, nem biztos, hogy azok, ahol akciós termékek vannak!
- Nekem a lumbágóm miatt megérné a neten rendelni a termékeket. Sőt, ha jól szétnézel, mindent meg tudsz venni szinte! Még ülőgarnitúrát is, felcipelve a negyedik emeletre ingyen!
- Béla, nagyon kényelmes lettél! Más nyugdíjas már hajnalban akció váltáskor az üzletek előtt sorakozik, még saját maguk által gyártott pénzérméjük is van...
- Hadd legyen, Vilma! Egyszer élünk és nem fogom pazarolni az értékes időmet sorban állással. Télen is, a fagyott utakon, hajnalban! Inkább haza szállíttatom a reggelimet, a friss tejet és pékárut naponta. Nekem megérné, ha találnék ilyen szolgáltatást. Tervezzük meg a nyugdíjas éveinket helyesen, drága Vilma! Éljünk értékes életet!
- Ha megfizetjük az árát, Béla, élhetünk, de ez legalább duplájába fog kerülni!
- Elég lesz rá az a pénz, amit az írásaimért kapok. A honoráriumom éppen elegendő a heti és napi bevásárlásokra. Nagyon sok a pótolnivalóm, itt egy egész könyvtár, ami elolvasásra vár.
- Szerencse, hogy a hobbid a munkád, Béla és hogy elismernek anyagilag is! Írhatnál egy könyvet a megtervezett nyugdíjas évekről!
- Nem lehet, drága Vilma! Nem akarom megsérteni azokat az alacsony jövedelemmel rendelkezőket, akik azért járják a várost akciós élelmiszerekért, mert nem telik nekik minőségi, egészséges élelmiszerre. Még mi csak álmodozunk a fitt és egészséges öregségről, a cipekedés, idegesség nélküli életről.
- Pedig nincs is attól meghatóbb, amikor a nagyszülők kéz a kézben járva sétálnak és együtt élvezik a négy évszakot. Igazad van Bélám, akinek pénze van, mentes a cipekedéstől, a sorban állástól és még sorolhatnám...
- Az üzletpolitika diktálja az iramot, megcélozva a kisnyugdíjasokat, szegényeket, hogy ők is időnként finomakat fogyasszanak! Julisnak a földszintről így sem telik, csak hetente a legolcsóbb baromfi parizerre, amit mások a kutyájuknak, macskájuknak vásárolnak.
- Szomorú ez, drága Vilma! Pedig semmivel sincsen nemesebb gyomra és emésztőszerve a külföldi állampolgároknak, hogy ők itthon megvehetik a színhúsból készült szalámikat, tengeri halakat és mindenféle gyümölcsöt, zöldséget. Ha lelki nemesség után járna a jól megérdemelt életforma, nem tudom, hányan tolonganának az üzletek előtt a legolcsóbb élelmiszerekért!
- Szerintem kevés lenne ehhez a világ összes akciós üzlete...


2015. június 22.

 
 
0 komment , kategória:  Kohut Katalin  
Címkék: kisnyugdíjasokat, állampolgároknak, kétszázkilencven, élelmiszerekért, használhatatlan, ülőgarnitúráját, élelmiszereket, vásárolhatnánk, ágyneműtartójú, bevásárlásokra, éjjeliszekrény, megvásárolnánk, díszpárnákkal, bársonyhuzatú, vásárolgatott, felújításából, üzletpolitika, szolgáltatást, ülőgarnitúrát, rendelkezőket, összerágattál, emésztőszerve, sötétítőkkel, emeletenként, élelmiszerre, stromfernéék, katalógusban, cipekedéstől, szállíttatom, megvásárolni, bútorraktárt, macskájuknak, földszintről, fogyasszanak, vakációnkhoz, ülőgarnitúra, város másik, tojás csak, zöldséges négyszázért, napot arra, akciós tojás, összes akciós, helyi közértben, akciós dolgokat, héten egyszer, legtöbb árut, régit végre, akciós újságban, fotelek huzata, múltkor idehozott, ülőgarnitúra árába, székek szétestek, Kohut Katalin,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Alvó cicák  Zilahy Lajos mondta  Kertem  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Vannak emberek  József Attila – Keresek ...  40 felett  Robin Wight pitypang szobra  Megígért békesség  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  képre írva  Facebookon kaptam  Sorsunk miatt...  Pitypang szökőkút  Az ember  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Jánosházy György: Fogd a kezem  Nevelőszülőkhöz adták,  Spenót fasírttal  Egy tavasz  Robin Wight pitypang szobra  Csend  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Isten hűségének mértéke  Reményik Sándor: Pierrot &...  Paul David Tripp Április 14  James Allen  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Jó nap volt  Alvó kislány  Horváth Szilvia tollából  Ma van a magyar költészet napj...  Anyámról való emlékek  Kertem  Magamnak  Tanmese  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul Éluard - És egy mosoly  jó reggelt  Szép estét  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Horváth Szilvia tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Alvó cica  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Szép estét  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Azért kaptad  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Megígért békesség  Tanmese  képre írva 
Bejegyzés Címkék
város másik, tojás csak, zöldséges négyszázért, napot arra, akciós tojás, összes akciós, helyi közértben, akciós dolgokat, héten egyszer, legtöbb árut, régit végre, akciós újságban, fotelek huzata, múltkor idehozott, ülőgarnitúra árába, székek szétestek, kárpitos gyengén, lányának pedig, eredeti volt, régi faragott, drapp ülőgarnitúra, barna díszpárnákkal, hűtőt emeletenként, nyári vakációnkhoz, netes vásárlásra, málhás lovak, lumbágóm miatt, neten rendelni, negyedik emeletre, üzletek előtt, értékes időmet, fagyott utakon, friss tejet, nyugdíjas éveinket, írásaimért kapok, honoráriumom éppen, egész könyvtár, megtervezett nyugdíjas, alacsony jövedelemmel, várost akciós, kézben járva, négy évszakot, sorban állástól, üzletpolitika diktálja, legolcsóbb baromfi, külföldi állampolgároknak, színhúsból készült, legolcsóbb élelmiszerekért, világ összes, kisnyugdíjasokat, állampolgároknak, kétszázkilencven, élelmiszerekért, használhatatlan, ülőgarnitúráját, élelmiszereket, vásárolhatnánk, ágyneműtartójú, bevásárlásokra, éjjeliszekrény, megvásárolnánk, díszpárnákkal, bársonyhuzatú, vásárolgatott, felújításából, üzletpolitika, szolgáltatást, ülőgarnitúrát, rendelkezőket, összerágattál, emésztőszerve, sötétítőkkel, emeletenként, élelmiszerre, stromfernéék, katalógusban, cipekedéstől, szállíttatom, megvásárolni, bútorraktárt, macskájuknak, földszintről, fogyasszanak, vakációnkhoz, ülőgarnitúra, megbeszéltük, merészkednél, szállíttatni, megtervezett, jövedelemmel, pótolnivalóm, tolonganának, honoráriumom, négyszázért, hűtőtáskára, szegényeket, összeírnánk, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 9 db bejegyzés
e év: 49 db bejegyzés
Összes: 7245 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 251
  • e Hét: 3183
  • e Hónap: 5542
  • e Év: 57808
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.