Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Szerda - menü ajánlat
  2011-02-15 19:26:58, kedd
 
   
  Szerda - menü ajánlat:


Előétel: Kukoricás paradicsomleves
Főétel: Gazdagon töltött csirkecomb
Desszert: Almás pite nagyitól
Vegetáriánus ajánlat: Fűszeres tojás tésztafészekben


Kukoricás paradicsomleves:

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
fél fej hagyma
1 doboz konzerv kukorica
1 doboz paradicsomkonzerv paradicsomdarabokkal
olasz fűszerkeverék (oregánó, bazsalikom, kakukkfű, majoránna, paprika)

bors
cukor
kenyérkocka
olaj
fokhagyma

Elkészítés:
Az olajon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd rátesszük a kukoricát. Megszórjuk olasz fűszerkeverékkel, és tovább pároljuk-pirítjuk még 3-5 percig. Ezután felöntjük a paradicsommal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és édesítjük. Forralástól még főzzük 10 percet.

A kenyérkockákat fokhagymás olajon megpirítjuk, majd ezzel tálaljuk a levest. Jó étvágyat!





Megjegyzés:
Gyors, olcsó és pofonegyszerű leves. Hidegen is finom.

A receptet és a fotót Esztiklock küldte. Köszönjük!


Gazdagon töltött csirkecomb:

Hozzávalók:
8 darab csirkecomb
4 darab tejben áztatott, jól kifacsart zsemle
1 nagyobb fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 csokor petrezselyem
2 egész tojás
15 dkg. gomba (lehet konzerv is)
1 kis szál sárgarépa
1 kis szál fehérrépa
15-20 dkg fagyasztott zöldborsó

bors
szerecsendió
majoranna
kevés ételízesítő
1 dl száraz fehérbor
1 dl olaj (nagyon felhevítve, hogy a csirke bőrét összekapja)

Elkészítés:
A combok bőrét kezünkkel fellazítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, a forgótól az alsócombba egy fél fokhagymát felnyomunk sós ujjunkkal. Kicsit pihentetjük, közben elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez a zsemlékhez hozzáadjuk a tojásokat, az előre megdinszelt vöröshagymát (ha friss gombát használunk, a vöröhagymán sóval, borssal előrepároljuk, ameddig a nedvességtartalmát elvesziti), az apróra vágott petrezselymet és a többi fűszert. A zöldségeket lereszeljük durva reszelőn, a masszát ízlésünkre fűszerezzük, majd elosztjuk a combok arányában, a combokat megtöltjük.

A tetejét megszórjuk majorannával, a forró, felhevített olajjal mindegyik combot meglocsoljuk. Aláöntjük a bort, és előmelegített 200 fokos sütőben megsütjük. Letakarni nem kell, néha meglocsolgatjuk a keletkezett szaftjával. Ennek a mennyiségnek 1 óra 20 perc volt a sülési ideje.

Tetszésünk szerinti körettel és finom savanyúval tálaljuk!





Megjegyzés:
A fűszereket bátran használjuk, és igyekezzünk jó minőségű combokat beszerezni!

A pecsenye levét nem szoktam felhasználni, de ez egyéni...
Nem baj ha marad másnapra, összeérnek az ízek, és hidegen is finom, de mikróban is melegíthetjük.

A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!


Almás pite nagyitól:

Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg sütőmargarin
3 marék kristálycukor
1 csipet só
fél csomag sütőpor
2 dkg élesztő
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 tojás
1,5 kg savanykás alma
fahéj

Elkészítés:
Az élesztőt a tejjel felfuttatom. A lisztet a margarinnal, a cukorral és a sóval elmorzsolom. Az élesztős tejet, a vaníliás cukrot, a tojást és a fél sütőport beleteszem a lisztes margarinba, és jól összegyúrom. Két részre osztom, az egyiket kinyújtom, és egy normál tepsibe teszem.

A jól kinyomkodott reszelt almát a tésztára teszem, a fahéjjal megszórom (én majdnem 1 egész tasakkal teszek rá). Kinyújtom a másik felét a tésztának, és ráteszem a töltelékre. Felvert tojással megkenem a pite tetejét, és villával megszurkálom. 180 fokon aranybarnára sütöm. A mennyiséget azért adtam meg így, mert a nagyim is így tanította.

Megjegyzés:
A receptet Sziszka72 küldte. Köszönjük!


Fűszeres tojás tésztafészekben:

Hozzávalók:
25 dkg spagetti

1 vöröshagyma
1/2 szál póréhagyma
2 paradicsom
2 zöldpaprika
6 tojás
1 kis pohár tejföl
2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A hagymát, a pórét, a paprikát meg a paradicsomot nagyobb kockákra vágjuk,. A tejfölt kikeverjük 2 tojással, és ízlés szerint sózzuk.

A spagettit összekeverjük a tojásos tejföllel és a zöldségekkel, majd beleöntjük egy tűzálló tálba. Betesszük a forró sütőbe, és amikor félig megsült (olyan 15-20 perc múlva), ráütjük a maradék tojást. Ráreszeljük a fokhagymát, visszatesszük a sütőbe, és további 1 percig sütjük, amíg a tojások megdermednek.

Megjegyzés:
Mutatósabb lesz az eredmény, ha a 4 tojásnak kis fészkeket készítünk a tésztában.

A receptet Liliana0316 küldte. Köszönjük!

Forrás:Mindmegette.hu


 
 
0 komment , kategória:  Receptek-menük  
Címkék: fűszerkeverékkel, paradicsomleves, tésztafészekben, szerecsendióval, meglocsolgatjuk, kenyérkockákat, visszatesszük, paradicsommal, fűszerkeverék, kristálycukor, előmelegített, petrezselymet, melegíthetjük, előrepároljuk, összekeverjük, pofonegyszerű, megdermednek, vöröshagymát, sütőmargarin, meglocsoljuk, petrezselyem, paradicsomot, kinyomkodott, majorannával, mennyiségnek, felhasználni, szerecsendió, zöldségekkel, vegetáriánus, megszurkálom, aranybarnára, elkészítjük, felaprított, pihentetjük, fűszerezzük, vöröhagymán, olajon üvegesre, felaprított hagymát, kenyérkockákat fokhagymás, fotót Esztiklock, csirke bőrét, combok bőrét, zsemlékhez hozzáadjuk, előre megdinszelt, vöröhagymán sóval, apróra vágott, többi fűszert, zöldségeket lereszeljük, masszát ízlésünkre, combok arányában, combokat megtöltjük, tetejét megszórjuk,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Erdei gyöngyvirág  Facebookon kaptam  Különleges  A sorsod  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy tavasz  Szép estét  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Facebookon kaptam  Tanmese  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  A sorsod  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  Szívek  Facebookon kaptam  James Allen  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Anyák napjára  Hogyan válunk hűségesekké?  Facebookon kaptam  Tanmese  Szívek  Facebookon kaptam  Különleges  Anyámról való emlékek  Emlékezz  Facebookon kaptam  jó reggelt  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  Dóró Sándor: Embernek maradni  Jánosházy György: Fogd a kezem  Egyszerű  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  képre írva  Önmaga ellenére  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ma van a magyar költészet napj...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Magyar költészet napja  Különleges  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  39 ígéret  ajándék, mellyel meglepem  Töröld le  Facebookon kaptam  Szép estét  A sorsod  Bársony székben  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Andrássy Réka - A bolond Böske  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Alvó cica  Facebookon kaptam  Különleges  Különleges  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  Alvó cica 
Bejegyzés Címkék
olajon üvegesre, felaprított hagymát, kenyérkockákat fokhagymás, fotót Esztiklock, csirke bőrét, combok bőrét, zsemlékhez hozzáadjuk, előre megdinszelt, vöröhagymán sóval, apróra vágott, többi fűszert, zöldségeket lereszeljük, masszát ízlésünkre, combok arányában, combokat megtöltjük, tetejét megszórjuk, keletkezett szaftjával, sülési ideje, fűszereket bátran, pecsenye levét, fotót Gaby53, tejjel felfuttatom, sóval elmorzsolom, élesztős tejet, vaníliás cukrot, lisztes margarinba, egyiket kinyújtom, normál tepsibe, tésztára teszem, fahéjjal megszórom, másik felét, pite tetejét, mennyiséget azért, receptet Sziszka72, paradicsomot nagyobb, tejfölt kikeverjük, spagettit összekeverjük, tojásos tejföllel, tűzálló tálba, forró sütőbe, maradék tojást, tojások megdermednek, receptet Liliana0316, fűszerkeverékkel, paradicsomleves, tésztafészekben, szerecsendióval, meglocsolgatjuk, kenyérkockákat, visszatesszük, paradicsommal, fűszerkeverék, kristálycukor, előmelegített, petrezselymet, melegíthetjük, előrepároljuk, összekeverjük, pofonegyszerű, megdermednek, vöröshagymát, sütőmargarin, meglocsoljuk, petrezselyem, paradicsomot, kinyomkodott, majorannával, mennyiségnek, felhasználni, szerecsendió, zöldségekkel, vegetáriánus, megszurkálom, aranybarnára, elkészítjük, felaprított, pihentetjük, fűszerezzük, vöröhagymán, forralástól, megdinszelt, zöldségeket, lereszeljük, felhevített, töltelékhez, megpirítjuk, keletkezett, felfuttatom, vöröshagyma, összegyúrom, ráreszeljük, zöldpaprika, mennyiséget, fagyasztott, fellazítjuk, elmorzsolom, kenyérkocka, ételízesítő, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 627
  • e Hét: 5141
  • e Hónap: 10179
  • e Év: 139886
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.