Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Születési hónapunk elárulja betegségeinket?
  2015-09-09 12:41:19, szerda
 
   
  Meglepő felfedezés

Bár a csillagászat és az asztrológia mindig is látott összefüggést a bolygók és az ember magatartása között, azonban tudományos kutatásokkal mindezt még nem sikerült bizonyítani - egészen mostanáig.

Történelmünk hajnalán a csillagászat és az asztrológia még a gyógyítás részét képezte. Csaknem 2500 évvel ezelőtt már Hippokratész, a nyugati orvoslás atyja is megfigyelt bizonyos összefüggéseket a csillagok mozgása és a betegségek kialakulása között. Feljegyzésekből tudható, hogy a kor gyógyítói hittek abban, hogy az égitestek mozgása nagy hatással bír az ember egészségére is.
A tudományos közösség később az asztrológiát száműzte az áltudományok sorába. A Kolumbiai Egyetem tudóscsapata most azonban több mint 1,7 millió amerikai beteg orvosi feljegyzésének tanulmányozásából azt a következtetést vonta le, hogy a születési hónap jelentős hatással van arra, hogy ki milyen betegségben fog szenvedni élete során.

Ősszel a legjobb születni?
Egy hasonló kutatás is azt találta, hogy szoros összefüggés van a születési hónap és a várható élettartam között. Ki élhet a legtovább? Kattintson!

Az elemzésben az 1900 és 2000 között születettek adatait elemezték, pontosabban azokét, akik valamilyen panasszal felkeresték a Kolumbiai Egyetem Orvosi Központját New Yorkban. Ezeknek a pácienseknek a születési hónapját vetették össze az adatbázisban használt 1688 betegség valamelyikével. Egy algoritmus segítségével 55 betegség esetében találtak összefüggést a születés hónapja és a betegség kialakulása között.

A Journal of American Medical Informatics Association című lapban megjelent tanulmányból kiderül, hogy betegségek tekintetében a legkisebb kockázati csoportba a májusban, a legmagasabba pedig az októberben születettek tartoznak - miközben az október és december között születettek élhetnek a legtovább.
Kortól és nemtől függetlenül voltak olyan hónapok, ahol feltűnően nagyobb volt bizonyos betegségek kialakulásának gyakorisága. Például a szeptemberiek hajlamosabbak voltak az asztmára, míg a novemberieknél nagyobb valószínűséggel alakult ki ADHD (figyelemhiányos hiperaktivitási zavar). Márciusban pedig legnagyobb az esély a különböző szívbetegségek előfordulására.

"Fontos, hogy ne essünk kétségbe az eredmények láttán, mert ugyan találtunk összefüggéseket, de nem túl nagy a kockázat" - nyilatkozta a csapat vezetője, Nicholas Tatonetti. Megjegyezte, hogy a születési hónap gyakorlatilag a környezeti kockázatok egyik változója, ami fontos tényező a korai fejlődésben, de több egyéb változó is közrejátszik a betegségek kialakulásánál, mint például a testmozgás vagy az étrend.

"Nem a félelemkeltés volt a kutatás célja, hanem az, hogy az emberek megismerjék ezt a kockázati tényezőt is" - véli Tatonelli. Az új tanulmány továbbá megerősíti korábbi vizsgálatok eredményeit, amelyek a születési évszak és a betegségek kialakulásának összefüggéseivel foglalkoztak. A kutatások azt sugallják, hogy a szezonálisan változó környezeti jelenségek (poratka, allergének, hőmérséklet-ingadozás) is közrejátszanak az élettartam és betegségek alakulásában.

Megjegyzendő, hogy az adatokat az északi féltekén váltakozó évszakok és hónapok alapján vizsgálták, és csak a new york-i kórház adataira támaszkodtak. A szakértők azonban remélik, hogy számítógépes algoritmusukat ki tudják majd terjeszteni szélesebb körben is.

"A gyorsabb számítógépek és az elektronikus egészségügyi dokumentációk felgyorsíthatják a kutatásokat - mondta a tanulmány szerzője, Mary Regina Boland. "Azon dolgozunk, hogy minél többet segítsünk az orvosoknak fontos klinikai megoldásokban."

Január
Átlagos rizikójú hónap.
Magas előfordulás: Magas vérnyomás, kardiomiopátiával (szívizom-gyengülés).
Alacsony előfordulás: hányás

Február
Az egyik legegészségesebb hónap.
Magas előfordulás: tüdő és hörgők daganatos áttétei
Alacsony előfordulás: rovarcsípés

Március
Magas rizikó: szív- és keringési megbetegedések - pitvarfibrilláció, pangásos szívelégtelenség, mitrális billentyű betegség, prosztatarák.
A tavaszi születésűek (áprilistól júniusig) várható élettartama rövidebb az ősszel születettekéhez (októbertől decemberig) képest.

Április
Magas rizikó: szív- és érrendszeri betegségek, - angina, miokardiális isémia (a szívizomzat oxigén- és vérellátásának zavara), műhibából eredő keringési zavarok is őket jellemzik leginkább.
Alacsony rizikó: zúzódások.

Május
Átlagosan egészséges hónap, nincs olyan betegség, amiben e hónap szülöttei kiemelten magas rizikófaktorokkal számolhatnának. Kevesebb gyerekszülés jellemző (májustól őszig tartó tendencia).
Alacsony rizikó: felső légúti megbetegedések.

Június
Átlagos hónap, jellemző a szív- és érrendszeri megbetegedés.
Magas rizikó: angina pectoris (szívinfarktust megelőző események)
Alacsony rizikó: nemi betegségek.

Július
Átlagos hónap.
Magas rizikó: asztma

Augusztus
Átlagos hónap
Emelkedett kockázat: szívbillentyű betegségek, asztma.

Szeptember
Magas előfordulás: hányás
Alacsony rizikó: szív- és érrendszeri betegségek

Az őszi születésűek (október-december) élnek általában a legtovább.

Október
Magas rizikó: légzőszervi megbetegedések, asztma, akut felső légúti fertőzés; rovarcsípés, nemi betegségek
Alacsony kockázat: szív- és érrendszeri problémák, prosztatarák

November
Alacsony rizikó: szív-és érrendszeri problémák, tüdőben képződő rákos áttétek. Összességében viszont a novemberiek a legbetegesebbek: többször fordultak orvoshoz, mint a többi hónap szülöttei.

December
Magas előfordulás: zúzódások, sérülések
Alacsony rizikó: szív-és érrendszeri problémák.

http://www.hazipatika.com/
 
 
0 komment , kategória:  Horoszkóp  
Címkék: felgyorsíthatják, legegészségesebb, szívelégtelenség, összefüggéseivel, figyelemhiányos, hiperaktivitási, legbetegesebbek, összefüggéseket, valószínűséggel, feljegyzésekből, születettekéhez, kialakulásánál, valamelyikével, megbetegedések, számolhatnának, kialakulásának, szívinfarktust, előfordulására, algoritmusukat, vérellátásának, feljegyzésének, novemberieknél, közrejátszanak, szívbetegségek, következtetést, dokumentációk, megoldásokban, félelemkeltés, szívbillentyű, szeptemberiek, összességében, hajlamosabbak, gyakorlatilag, egészségügyi, prosztatarák, legmagasabba, asztrológia mindig, ember magatartása, gyógyítás részét, nyugati orvoslás, csillagok mozgása, betegségek kialakulása, égitestek mozgása, ember egészségére, tudományos közösség, asztrológiát száműzte, áltudományok sorába, következtetést vonta, születési hónap, legjobb születni, hasonló kutatás, várható élettartam, Kolumbiai Egyetem, Kolumbiai Egyetem Orvosi Központját New Yorkban, American Medical Informatics Association, Nicholas Tatonetti, Mary Regina Boland,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Kerüld el az evangélium örömén...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Paul David Tripp Április 21  Facebookon kaptam Krisztinától  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Minden harmadik...  Nagyon különös  Kellemes délutánt kívánok  Szép napot kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Nagyi telefonál  Fekete István - Akác  Szívem  A boldog családok mind hasonló...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Png férfi  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Akarat  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Png kutya  Facebookon kaptam Krisztinától  Jónás Tamás – Végtelen b...  Varga János Veniam - Fontos sz...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Alázat  Miért kiabálunk amikor dühösek...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Paul David Tripp Április 19  Png rózsa csokor  Nagyi telefonál  Png kislány  Png kutya  Png csokor  Jónás Tamás – Végtelen b...  Paul David Tripp Április 21  Szép napot kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Png rózsa csokor  A kételkedés kezelése  A boldog családok mind hasonló...  Radikális szeretet  Png kislány  Fekete István - Akác  A televizió nem a kultúrát kép...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png ház  Reggel van  Próbálj meg ...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Mindig jusson idő nevetni  George Byron - Ahogy itt jár -...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png fotel  Png férfi  George Gordon Lord Byron: Inez...  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Reggel van  Nagyon különös  Irgalom és ítélet  Mindig jusson idő nevetni  Png virág  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
asztrológia mindig, ember magatartása, gyógyítás részét, nyugati orvoslás, csillagok mozgása, betegségek kialakulása, égitestek mozgása, ember egészségére, tudományos közösség, asztrológiát száműzte, áltudományok sorába, következtetést vonta, születési hónap, legjobb születni, hasonló kutatás, várható élettartam, születési hónapját, adatbázisban használt, algoritmus segítségével, születés hónapja, betegség kialakulása, legkisebb kockázati, legmagasabba pedig, októberben születettek, szeptemberiek hajlamosabbak, novemberieknél nagyobb, különböző szívbetegségek, eredmények láttán, csapat vezetője, környezeti kockázatok, korai fejlődésben, betegségek kialakulásánál, testmozgás vagy, félelemkeltés volt, kutatás célja, emberek megismerjék, kockázati tényezőt, születési évszak, betegségek kialakulásának, szezonálisan változó, északi féltekén, szakértők azonban, gyorsabb számítógépek, elektronikus egészségügyi, tanulmány szerzője, orvosoknak fontos, egyik legegészségesebb, tavaszi születésűek, ősszel születettekéhez, szívizomzat oxigén-, őszi születésűek, többi hónap, felgyorsíthatják, legegészségesebb, szívelégtelenség, összefüggéseivel, figyelemhiányos, hiperaktivitási, legbetegesebbek, összefüggéseket, valószínűséggel, feljegyzésekből, születettekéhez, kialakulásánál, valamelyikével, megbetegedések, számolhatnának, kialakulásának, szívinfarktust, előfordulására, algoritmusukat, vérellátásának, feljegyzésének, novemberieknél, közrejátszanak, szívbetegségek, következtetést, dokumentációk, megoldásokban, félelemkeltés, szívbillentyű, szeptemberiek, összességében, hajlamosabbak, gyakorlatilag, egészségügyi, prosztatarák, legmagasabba, tanulmányból, tekintetében, asztrológiát, áltudományok, segítségével, foglalkoztak, közrejátszik, pácienseknek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 4 db bejegyzés
e év: 41 db bejegyzés
Összes: 8746 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1841
  • e Hét: 4708
  • e Hónap: 11080
  • e Év: 61871
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.