Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mit rinyálnak? 47 ezerből ma jól meg lehet élni.
  2012-02-29 20:55:32, szerda
 
 

Jajgatnak a következő bevetést váró fideszesek
2012. február 29., szerda, 7:56


Tele van a parlament aggódó fideszes képviselőkkel, akik még nem tudják, hogy a párt számít-e rájuk jelöltként a 2014-es választásokon, vagy új munka után kell-e nézniük. Akinek nincs különösebb befolyása a pártban, annak sorsáról várhatóan Orbán Viktor dönt majd, függetlenül attól, hogy mit szeretne maga a képviselő. Többen kifejezetten panaszosan beszéltek a helyzetről. Bár a döntést fegyelmezetten várják, néhányan megélhetésükért aggódnak.


"János megkérdezte, mihez lenne kedvem. Elmondtam, hogy szívesen lennék képviselőjelölt, de akár polgármester is, mivel azonban a körzetemen most mindkét posztot más tölti be, nem maradtunk semmiben, csak hümmögtünk egyet. Nagyjából ennyi volt, nem voltam bent összesen tíz percet" - így idézte fel az [origo]-nak a Fidesz egyik ismert, 2010-ben listáról parlamentbe jutott képviselője azt a négyszemközti beszélgetést, amelyre Lázár János, a párt frakcióvezetője hívta meg tavaly ősszel.

A beszélgetések célja, hogy Lázár minden képviselőnél felmérje, mihez kezdene a kormányzati ciklus letelte után. A Fidesz frakcióvezetője már sok kormánypárti képviselővel tárgyalt a jövőről, volt, akivel többször is. A Fidesz képviselői közül azonban több tucatnyian még nem kerültek sorra, többen aggódva várják, hogy milyen sorsot szán nekik a pártvezetés.

A Fidesz elnöksége februárban elkezdte összeállítani a választókerületi elnökök névsorát - a pártban hagyományosan ezek az emberek indulhatnak egyéni jelöltként a parlamenti választásokon. Mivel azonban 2014-től 386 helyett már csak 199 fős lesz a parlament, 176 helyett pedig csak 106 egyéni körzet lesz, hetven, korábban egyéniben indult képviselő kiszorul a jelöltek közül. A frakcióvezetői beszélgetések célja a 106 jelölt kiválasztása mellett annak a feltérképezése is, hogy milyen más feladatot láthatnak el vagy kaphatnak a későbbiekben azok, akinek le kell mondaniuk az egyéni bejutásról, és listán sem remélhetnek befutó helyet.

Aggódó Fideszesek számolgatják a jövőt

"Jó lenne tisztábban látni pályán, de velem még nem beszélt senki (a frakcióvezető mellett a Fidesz pártigazgatója, Kubatov Gábor, illetve a pártelnök regionális megbízottjai, az úgynevezett regionális koordinátorok is elbeszélgetnek az emberekkel). Egyelőre még azt sem tudom, hogy a másik körzet elnökével, aki megyei elnök is, mit terveznek, így leginkább egy sokismeretlenes egyenletre hasonlít a helyzet" - panaszkodott egy két éve egyéniből parlamentbe jutott vidéki fideszes, akinek körzete egy másikkal olvad egybe, és aki bevallása szerint "egy kissé már aggódik", amiért még nem értesítették, hogy mi vár rá.

"Még nem tudom, mit szántak nekem, de már nagyon várom, hogy szóljanak" - mondta az [origo]-nak egy ismert, kormányzati tisztséget is betöltő fideszes képviselő. Abban a választókerületben, amelyben évek óta ő indult, most több, szintén ismert képviselőtársa neve forog lehetséges választókerületi vezetőként, de bevallása szerint még senki nem kérdezte meg, hogy ő maga mit szeretne.

2014-ről állítása szerint legutóbb Orbán Viktorral beszélt még a 2010-es választások előtt, de akkor is csak annyit, hogy a Fidesz elnöke figyelmeztette: mivel kisebb létszámú lesz a parlament, számítson rá, hogy 2010-es jelöltsége nem nyújt a későbbiekre garanciát. A közgazdász végzettségű politikus a leginkább a miatt aggódik, hogy mihez kezd, ha nem kap majd semmilyen megbízást. "A szakmámból körülbelül 15 éve kiestem, vállalkozásom nincs, nem lesz egyszerű a helyzet". Szerinte ez gyakran téma mostanában a frakció tagjai között. Van, aki közel egymilliós jelenlegi illetménye helyett alig több mint százezer forintért mehetne vissza tanítani.

Úgyis a Viktor dönt

Parlamenti beszélgetéseink alapján a jelentősebb, a csak képviselőként dolgozó fideszeseknél nagyobb biztonságban érezik magukat azok, akiknek képviselőség mellet polgármesteri vagy egyéb önkormányzati tisztséget is ellátnak, például megyei közgyűlést vagy kormányhivatalt vezetnek. Nekik ugyanis ez menekülőút lehet akkor is, ha egyéniben nem kapnak esélyt.

A döntést ugyanakkor sok esetben nem az érintettek hozzák meg: az [origo] több olyan képviselővel is beszélt, akit az elnökség - illetve a pártvezetés felé közvetítő regionális koordinátor - eltanácsolt az egyéni indulástól, azt ajánlva, hogy inkább polgármester legyen (a választókerületi névsor összeállítása körüli konfliktusokról szóló cikkünket itt olvashatja).

Egy megyei kormányhivatal vezetője arról számolt be, hogy bár a frakcióvezető már kétszer is tárgyalt vele 2014-es elképzeléseiről, ígéretet egyetlen alkalommal sem kapott arra, hogy két pozíciója közül azt választhatja majd, amelyiket ő szeretné. "Így is, úgy is Viktor fogja eldönteni, úgyhogy nem is erősködtem" - mondta, de hozzá hasonlóan a többi megkérdezett is azt mondta, hogy noha van elképzelése, tisztában van vele, hogy a sorsáról nem ő fog dönteni.

Bevetésre készen

A többség azonban elfogadja ezt a helyzetet. "Oda megyek, és azt csinálom majd, amire bevetnek" - illusztrálta engedelmességét egy ötödik parlamenti ciklusát töltő fideszes, aki azt mondta, egyet kér majd csak, ha sorra kerül a frakcióvezetőnél: hogy valamilyen poszton - akár parlamenten kívüliben is - mindenképpen kamatoztathassa majd tapasztalatait, ha már húsz évet eltöltött az Országgyűlésben.

Egy eddigi körzetéből várhatóan kiszoruló budapesti képviselő pedig nem is Lázár Jánost, hanem magát a miniszterelnököt szeretné figyelmeztetni "eddigi érdemeire", illetve arra, hogy "az oktatástól az egészségügyig rengeteg elképzelése van, amit megvalósítana".

A kiszorulásuktól tartó képviselők, illetve a többeknek külső posztokat ígérő Lázár János indította el pár hete azt az egyre erősödő, frakción belüli vitát is, hogy a 2013-tól megalakuló járási hivatalok élére szakmai vezetők vagy politikusok kerüljenek-e. Több fideszes politikus egyértelműen az utóbbi mellett foglal állást, a közigazgatási miniszter, Navracsics Tibor és a húsz kormánymegbízott ugyanakkor szakembereket látna szívesen a hivatalok élén.

A vitában Orbán Viktor egyelőre nem foglalt állást. A kormánypártok február eleji egri frakcióülésén egy képviselő felvetésére a miniszterelnök azt mondta, hogy "fontos a bajtársiasság, de a szakmai hozzáértés is, ezért a posztok kiosztásánál a kormány mindkettőt figyelembe fogja venni" (a vitáról szóló korábbi cikkünket itt olvashatja).

A kormánytagok nyugodtak lehetnek

A megkérdezett képviselők között olyanok is akadtak, akik sokéves szolgálataik után "nem örülnének, ha egy járási hivatal vezetésével szúrná ki az elnökség a szemüket". Volt, aki külügyi, diplomáciai szerepet szeretne magának, és erre kapott is a kormányfőtől ígéretet, igaz, még régebben.

A képviselő kormánytagokkal (Németh Lászlóné, Fellegi Tamás, Pintér Sándor és Réthelyi Mikós nem tartozik ide), illetve a Fidesz elnökségi tagjaival az érintettek szerint maga Orbán Viktor beszélgetett el korábban. Az ő jövőjük biztos: Navracsics Tibor például korábbi veszprémi körzetében, Hende Csaba pedig Szombathelyen indul majd egyéniben. (A többeknek, köztük a határon túli voksok begereblyézéséért felelős Semjén Zsoltnak befutó listás hely jut majd.)

Nem kell aggódnia a Fidesz erős embereinek sem. Az alelnökök közül információink szerint Varga Mihály a II. kerület, Pokorni Zoltán a XII. kerület, Kósa Lajos pedig egy debreceni körzet választókerületi elnökeként indulhat majd 2014-ben. A két utóbbi polgármester információink szerint a képviselőséget választja majd a két jelenlegi feladata közül, és inkább a kerület-, illetve településvezetésről mond le, amint a két poszt összeférhetetlen lesz. Információink szerint ugyanerre készül a Hódmezővásárhelyt irányító Lázár János frakcióvezető, illetve Rogán Antal belvárosi polgármester is. Döntésüket ugyanakkor várhatóan 2014 őszéig lebegtetik majd, hiszen ahogy egyikük fogalmazott: "aki már most bevallja, hogy lemond majd a városáról, azt attól kezdve nem veszik majd komolyan a településen".






A cikket az alábbi címen találja az [origo]-ban:
http://origo.hu/itthon/20120229-a-fideszes-kepviselojeloltek-kivalasztasa-2014re. html

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: összeférhetetlen, frakcióvezetőnél, miniszterelnököt, választókerületi, kormánymegbízott, konfliktusokról, kamatoztathassa, megélhetésükért, beszélgetéseink, engedelmességét, országgyűlésben, sokismeretlenes, frakcióvezetője, elképzeléseiről, kiszorulásuktól, kormánytagokkal, kormányhivatalt, képviselőjelölt, miniszterelnök, képviselőséget, figyelmeztette, kormányhivatal, tapasztalatait, elbeszélgetnek, fegyelmezetten, feltérképezése, pártigazgatója, figyelmeztetni, frakcióvezetői, képviselőtársa, összeállítani, képviselőkkel, beszélgetések, információink, összeállítása, hagyományosan, következő bevetést, parlament aggódó, párt számít-e, 2014-es választásokon, döntést fegyelmezetten, körzetemen most, négyszemközti beszélgetést, párt frakcióvezetője, beszélgetések célja, kormányzati ciklus, választókerületi elnökök, pártban hagyományosan, emberek indulhatnak, parlamenti választásokon, jelöltek közül, frakcióvezetői beszélgetések, Orbán Viktor, Lázár János, Aggódó Fideszesek, Kubatov Gábor, Orbán Viktorral, Lázár Jánost, Navracsics Tibor, Németh Lászlóné, Fellegi Tamás, Pintér Sándor, Réthelyi Mikós, Hende Csaba, Semjén Zsoltnak, Varga Mihály, Pokorni Zoltán, Kósa Lajos, Rogán Antal,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
J. Donald Walters  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Várnai Zseni - Éveim  Szép estét kedves látogatóimna...  Isten . . .  képre írva  Várnai Zseni - Éveim  Boldogság  Sonka vásár  Soli Deo gloria  Boldog virágvasárnapot minden...  Sadhguru idézet  képre írva  A tavasz nem csak önmagában sz...  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Alvó kutyák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A máj egészségét biztosító és ...  képre írva  Virág lány  Facebookon kaptam  A Víz Világnapja.  Talppontok közérthetően  Az idegen országok éghajlata  Az út  Esti kép  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Harang ( gif )  Paul David Tripp Március 25  Esti képek  képre írva  Facebookon kaptam  képre írva  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Szép estét  Nárcisz  Facebookon kaptam  Csak egy életed van....  Facebookon kaptam  Alvó baby  Tedd őt foglyul, Uram  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Virágos mező  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  képre írva  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Tudd, hogy magától az élet soh...  Tedd őt foglyul, Uram  Jó éjszakát  Várnai Zseni - Éveim  Kezdjük annak a megértésével,....  Manna OWell tollából  Facebookon kaptam  Devecsery László - Húsvét  Paul David Tripp Március 26  Facebookon kaptam  Alvó baby  Devecsery László - Húsvét  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép estét kedves látogatóimna...  A nagyhét eseményei  képre írva  Búzavirág  képre írva  Az angyali üdvözlet  Facebookon kaptam  Apu  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Halhatatlan boldog percek . ....  képre írva  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Búzavirág  Soli Deo gloria  A haj állapotának javítása egy...  Paul David Tripp Március 26  Figyeld meg az "én"-t  Virág vasárnap  Szimbólumok  Facebookon kaptam  Tibeti harangvirág  Az út  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Szimbólumok  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
következő bevetést, parlament aggódó, párt számít-e, 2014-es választásokon, döntést fegyelmezetten, körzetemen most, négyszemközti beszélgetést, párt frakcióvezetője, beszélgetések célja, kormányzati ciklus, választókerületi elnökök, pártban hagyományosan, emberek indulhatnak, parlamenti választásokon, jelöltek közül, frakcióvezetői beszélgetések, későbbiekben azok, egyéni bejutásról, frakcióvezető mellett, pártelnök regionális, úgynevezett regionális, másik körzet, sokismeretlenes egyenletre, másikkal olvad, 2010-es választások, későbbiekre garanciát, közgazdász végzettségű, miatt aggódik, szakmámból körülbelül, frakció tagjai, csak képviselőként, döntést ugyanakkor, érintettek hozzák, pártvezetés felé, egyéni indulástól, választókerületi névsor, megyei kormányhivatal, többi megkérdezett, többség azonban, ötödik parlamenti, eddigi körzetéből, miniszterelnököt szeretné, egészségügyig rengeteg, kiszorulásuktól tartó, többeknek külső, egyre erősödő, 2013-tól megalakuló, utóbbi mellett, közigazgatási miniszter, húsz kormánymegbízott, hivatalok élén, vitában Orbán, kormánypártok február, képviselő felvetésére, szakmai hozzáértés, posztok kiosztásánál, kormány mindkettőt, vitáról szóló, kormánytagok nyugodtak, megkérdezett képviselők, járási hivatal, kormányfőtől ígéretet, képviselő kormánytagokkal, érintettek szerint, határon túli, alelnökök közül, debreceni körzet, képviselőséget választja, alábbi címen, összeférhetetlen, frakcióvezetőnél, miniszterelnököt, választókerületi, kormánymegbízott, konfliktusokról, kamatoztathassa, megélhetésükért, beszélgetéseink, engedelmességét, országgyűlésben, sokismeretlenes, frakcióvezetője, elképzeléseiről, kiszorulásuktól, kormánytagokkal, kormányhivatalt, képviselőjelölt, miniszterelnök, képviselőséget, figyelmeztette, kormányhivatal, tapasztalatait, elbeszélgetnek, fegyelmezetten, feltérképezése, pártigazgatója, figyelmeztetni, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 477
  • e Hét: 2135
  • e Hónap: 18928
  • e Év: 151845
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.