Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újra divat az overál
  2015-09-28 15:51:21, hétfő
 
   
 

Az overáll eredetileg sportruhaként volt használatos, síelők, pilóták viselték. A divat világában először mint színpadi jelmez jelent meg, szívesen viselte például Elvis Presley, Mick Jagger, David Bowie, Freddie Mercury vagy éppen Suzi Quatro.


Ugyanakkor, valószínűleg az űrhajósok overáljaiból kiindulva, a jövő mindennapi ruhaviseleteként képzelték el a tervezők. A sci-fi filmek szinte mindegyikében, a mai napig overált viselnek a szereplők.

Az első nagy overál-divathullám az 1970-es években volt és átnyúlt a '80-as évekre is. A mintás és/vagy színes overálokban pompázó hölgyek ellepték az utcákat. Viseltek overált a hétköznapokon, de alkalmi ruhaként is egyre népszerűbbé vált.

Manapság az overál másodvirágzását éli, most a korábbinál letisztultabb, konszolidáltabb formában. Remekül kiválthatjuk vele a blúz-nadrág párost, a blúz-szoknya együttest, vagy a komplé ruháját. Alkalmi ruha helyett is kiváló, vagány és elegáns megoldás lehet.


Ha overál vásárlására adjuk a fejünket, a következőket érdemes végiggondolni:

1, A nem arányos testalkatoknál, ahol a felső- és az alsó testrész között méretbeli különbég van, nehezebb megfelelő overált találni. Természetesen léteznek olyan fazonok, melyek ezekre a testformákra is remekül illeszkednek, de meg kell őket keresni. Ne vegyünk meg egy ,,félig tökéletes" overált (amelyik példáula a fenéken szépen kisimul, de a felsőtesten lötyög).

2, Fontos, hogy az overál derékvonala valóban a derékon legyen. Az X alkatúak számára a derékban karcsúsított, övpántos megoldás a legjobb, a H alkatúak választhatnak derékpánt nélküli lezserebb fazont is.

3, Nem csupán a derékvonalnak, de a mellvarrásnak és a nadrág hosszának is illeszkedniük kell az alkatunkhoz. A konfekcióméretek többnyire az átlagos testarányokhoz készülnek, az átlagnál alacsonyabb, vagy magasabb hölgyek is nehezebben fogják megtalálni az ideális overált.

4, Az overál egyneműsége miatt nyújtja az alkatot, így az alacsony hölgyek kissé nyúlánkabbnak látszanak, míg a telt hölgyek enyhén karcsúbbnak tűnhetnek. Ez utóbbi csak a sötétebb színek esetében igaz. Az előbbiekből következően magas hölgyek számára kevésbé előnyös választás.

5, Az overál fazonjának és anyagának kiválasztásakor nem csupán a testalkatot, de az alkalmat is érdemes figyelembe venni, amelyre a kiválasztott modellt viselni szeretnénk. Egy esti alkalomra választhatunk például nyitott hátú, fényes, vagy enyhén áttetsző anyagú megoldást is, hétköznapra, vagy munkahelyre természetesen szolidabb, konszolidáltabb darabokat kell keresnünk.

6, Az alkalom azt is meghatározza, hogy milyen kiegészítőket, felsőrészeket viselhetünk az overálunkhoz. Mielőtt megvásároljuk a kiválasztott darabot gondoljuk át, hogy otthon a szekrényünkben lapuló blézerek, kardigánok, cipők közül mit tudunk majd viselni a legújabb szerzeményünkkel.

7, Az overálfazonok tárháza manapság igen széles, minden stílushoz megtalálhatjuk a megfelelő modellt a klasszikustól az extravagáns stílusig.

8, Végül még egy nem elhanyagolható szempont: Ha egész nap viseljük az overált, (de talán egy hosszabbra nyúlt esti party alatt is) több alkalommal tapasztalni fogjuk, hogy a mosdóban nem könnyű vele megbirkózni... :)
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Címkék: konfekcióméretek, szerzeményünkkel, ruhaviseleteként, másodvirágzását, konszolidáltabb, kiválasztásakor, szekrényünkben, elhanyagolható, testarányokhoz, testalkatoknál, megtalálhatjuk, hétköznapokon, megvásároljuk, derékvonalnak, mellvarrásnak, természetesen, felsőrészeket, sportruhaként, nyúlánkabbnak, illeszkedniük, választhatunk, klasszikustól, kiegészítőket, választhatnak, letisztultabb, mindegyikében, overálfazonok, végiggondolni, meghatározza, testformákra, kiválasztott, illeszkednek, overáljaiból, kiválthatjuk, következőket, karcsúsított, overáll eredetileg, divat világában, űrhajósok overáljaiból, jövő mindennapi, sci-fi filmek, első nagy, 1970-es években, overál másodvirágzását, korábbinál letisztultabb, blúz-nadrág párost, blúz-szoknya együttest, komplé ruháját, következőket érdemes, alsó testrész, fenéken szépen, felsőtesten lötyög, Elvis Presley, Mick Jagger, David Bowie, Freddie Mercury,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Önmaga ellenére  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  A felvilágosodás...  Ismeretlen: Ikarusz monda  Paul Éluard - És egy mosoly  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden tavaszból őrizz..  Esterházy Péterre emlékezünk  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy barátság története  jó reggelt  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét  Otthon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Magamnak  Bornyi Veronika haiku verse  Annyira tisztelem a szabadságo...  Egy barátság története  Bornyi Veronika haiku verse  képre írva  Van néhány kérdés, amin gondol...  Alvó kislány  40 felett  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Baranyi Ferenc - N i n c s  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tanmese  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Esterházy Péterre emlékezünk  Dóró Sándor: Embernek maradni  James Allen  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Spenót fasírttal  Andrássy Réka - A bolond Böske  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jan Twardowski - Siessünk  Egy párkányon  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Isten hűségének mértéke  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Zilahy Lajos gondolata  Ismeretlen: Ikarusz monda  Azért kaptad  Szép estét  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  A Magyar Költészet napja alkal...  A felvilágosodás...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép álmokat!  Nem kell hozzá fürdőruhás  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szabó T. Anna - Pitypang  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  A sorsod  Tavaszi este  Egy barátság története  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Önmaga ellenére  Spenót fasírttal  Jó nap volt  Pitypang szökőkút  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
overáll eredetileg, divat világában, űrhajósok overáljaiból, jövő mindennapi, sci-fi filmek, első nagy, 1970-es években, overál másodvirágzását, korábbinál letisztultabb, blúz-nadrág párost, blúz-szoknya együttest, komplé ruháját, következőket érdemes, alsó testrész, fenéken szépen, felsőtesten lötyög, overál derékvonala, derékon legyen, derékban karcsúsított, nadrág hosszának, konfekcióméretek többnyire, átlagos testarányokhoz, átlagnál alacsonyabb, ideális overált, overál egyneműsége, alacsony hölgyek, telt hölgyek, sötétebb színek, előbbiekből következően, overál fazonjának, kiválasztott modellt, esti alkalomra, kiválasztott darabot, szekrényünkben lapuló, legújabb szerzeményünkkel, overálfazonok tárháza, megfelelő modellt, extravagáns stílusig, hosszabbra nyúlt, konfekcióméretek, szerzeményünkkel, ruhaviseleteként, másodvirágzását, konszolidáltabb, kiválasztásakor, szekrényünkben, elhanyagolható, testarányokhoz, testalkatoknál, megtalálhatjuk, hétköznapokon, megvásároljuk, derékvonalnak, mellvarrásnak, természetesen, felsőrészeket, sportruhaként, nyúlánkabbnak, illeszkedniük, választhatunk, klasszikustól, kiegészítőket, választhatnak, letisztultabb, mindegyikében, overálfazonok, végiggondolni, meghatározza, testformákra, kiválasztott, illeszkednek, overáljaiból, kiválthatjuk, következőket, karcsúsított, overálunkhoz, valószínűleg, egyneműsége, divathullám, tapasztalni, karcsúbbnak, alacsonyabb, következően, előbbiekből, testalkatot, népszerűbbé, felsőtesten, hétköznapra, overálokban, vásárlására, munkahelyre, alkatunkhoz, megbirkózni, extravagáns, viselhetünk, derékvonala, használatos, kardigánok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 8 db bejegyzés
e év: 48 db bejegyzés
Összes: 7244 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 656
  • e Hét: 2543
  • e Hónap: 4902
  • e Év: 57168
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.