Belépés
suzymama.blog.xfree.hu
Aki szeretetet vet boldogságot arat!! Suzy Mama
1901.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Bánatos vagy fáradt vagy? – Ölelj meg egy fát!
  2015-11-18 08:30:43, szerda
 
   
  Talán te is tapasztaltad már, amikor bánatos, kimerült voltál, esetleg szerelmi bánat, csalódás ért, hogy egy parkban vagy erdőben tett séta milyen megnyugtatóan hat a testre és a lélekre, és utána már nem is látjuk olyan sötéten a helyzetet.
A fáknak gyógyító erejük van
A Fa-terápiát már az ókori görögök és rómaiak, a kelták és az indiánok is alkalmazták. Ők úgy tartották, hogy a fáknak szellemük, lelkük van, akik képesek erőt adni, segíteni rajtuk.
A fa-terápia a német származású, természetgyógyászatban jártas Manfred Himmel által vált hivatalossá, aki rájött, hogy a fáknak gyógyító erejük van.
A fák földből, vízből, levegőből és napfényből szívnak magukba energiát. Erős pozitív aurával rendelkeznek, amit azonnal érezhetsz, mihelyt belépsz egy fa koronája alá. A fa energiája jótékonyan hat ránk: megtisztítja az energiamezőnket, oldja a feszültséget, megnyugtat, és erővel, pozitív energiával tölt fel.
Öleld meg a fát!
A fa-terápia mindenki számára (vény nélkül) használható, kellemes és egyszerű módszer.
Nem kell mást tenned, csak menj ki az erdőbe, a kertbe vagy a közeli parkba, és öleld meg a legszimpatikusabb, egészséges fát! (Nem lesz véletlen, hogy melyikre esik a választásod ;-))
A fa-terápiát vagy ,,fa-ölelést" április és október között a legjobb alkalmazni, mivel ebben az időszakban a legerősebb a fák energiatere.
Érdemes heti 2-3 alkalommal meglátogatni a fádat, és az a jó, ha egy-egy ilyen ölelés 10-20 percig tart.
Hogyan kell megölelni a fát?
A fa-ölelés többfél módon is történhet, a lényeg, hogy tested valamelyik része érintkezzen a fával.
A legelterjedtebb mód, hogy a homlokodat, mellkasodat és hasadat nekitámasztod a fa törzsének, és két karoddal átöleled azt (bal kéz van felül). Hunyd le a szemed és lélegezz mélyeket. Lazíts. Figyeld meg, hogy mit érzel a tenyeredben: meleget? csiklandozást? bizsergést? csipkedést? Majd fordulj meg, hogy a nyakad, a gerinced, a hátad és a lábad érintkezzen a törzzsel.
Ha nagyon ügyes, és gyakorlott vagy, akkor fel is mászhatsz a fára (lehetőleg ne a szomszédéra), és a lombok között elbújva is töltekezhetsz energiával - de feleslegesen és vakmerőségből ne kockáztass!
Teheted azt is, hogy leülsz a fa alá, és háttal a törzsének támaszkodva pihensz, meditálsz. Képek, gondolatok és érzelmek törhetnek elő belőled, melyekre érdemes odafigyelni és átgondolni.
Ha megtaláltad, vagy már van kedvenc fád, akkor jól teszed, ha minél gyakrabban felkeresed. Beszélgethetsz a fáddal - akár gondolatban is - kiöntheted neki a szívedet (hidd el, nem kotyogja ki a titkaidat), kérdezhetsz tőle, és talán választ vagy megoldást is kapsz a kérdésedre. (Ne feledd, Buddha is egy fa, a Bódhifa alatt ülve világosodott meg...)
Legközelebb megtudhatod azt is, hogy melyik fafajta milyen problémákra hat a legjobban!
http://www.azirastukreben.hu/olelj-meg-egy-fat
 
 
0 komment , kategória:  okosságok  
Címkék: legelterjedtebb, energiamezőnket, beszélgethetsz, azirastukreben, csiklandozást, töltekezhetsz, megnyugtatóan, nekitámasztod, vakmerőségből, feleslegesen, világosodott, meglátogatni, megtisztítja, rendelkeznek, feszültséget, tapasztaltad, érintkezzen, mellkasodat, problémákra, megtudhatod, választásod, tenyeredben, odafigyelni, támaszkodva, használható, megtaláltad, hivatalossá, kérdezhetsz, legközelebb, alkalmazták, gondolatban, energiatere, szomszédéra, egészséges, időszakban, alkalmazni, parkban vagy, fáknak gyógyító, ókori görögök, fáknak szellemük, német származású, fa-terápia mindenki, kertbe vagy, közeli parkba, fa-terápiát vagy, legjobb alkalmazni, fa-ölelés többfél, lábad érintkezzen, lombok között, törzsének támaszkodva, fáddal –, Manfred Himmel,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Rács mögé  Idővel az ember megérti, hogy ...  Idővel az ember megérti, hogy ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Nárcisz  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Sárkány  képre írva  Agárdi Gábor gondolata  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Szép estét kedves látogatóimna...  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  Reményik Sándor: Itt most virá...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Sárkány  Facebookon kaptam  Alvó baby  Jó éjszakát  Vérnyomáscsökkentés  A nagyhét eseményei  Válaszok a halál után  Amikor még kicsi voltál...  Minden kedves látogatómnak sze...  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Facebookon kaptam  Odaadja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nárcisz  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Óraállítás  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Március 25  Facebookon kaptam  Apu  Szép estét  üdvözöllek!  Nagy Feró megmondta?  Paul David Tripp Március 27  A csend aranyat ért  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  Manna OWell tollából  Virágvasárnap a húsvét előtti  Alvó kutya  Jó éjszakát  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam  Alvó kisfiú  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Az út  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Öröknek hinni . . .  Szívet megérintő . . .  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Odaadja  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Hibáztam már  Facebookon kaptam  Mi van, ha?  Inkább ad  Facebookon kaptam  virágvasárnap 
Bejegyzés Címkék
parkban vagy, fáknak gyógyító, ókori görögök, fáknak szellemük, német származású, fa-terápia mindenki, kertbe vagy, közeli parkba, fa-terápiát vagy, legjobb alkalmazni, fa-ölelés többfél, lábad érintkezzen, lombok között, törzsének támaszkodva, fáddal &#8211, legelterjedtebb, energiamezőnket, beszélgethetsz, azirastukreben, csiklandozást, töltekezhetsz, megnyugtatóan, nekitámasztod, vakmerőségből, feleslegesen, világosodott, meglátogatni, megtisztítja, rendelkeznek, feszültséget, tapasztaltad, érintkezzen, mellkasodat, problémákra, megtudhatod, választásod, tenyeredben, odafigyelni, támaszkodva, használható, megtaláltad, hivatalossá, kérdezhetsz, legközelebb, alkalmazták, gondolatban, energiatere, szomszédéra, egészséges, időszakban, alkalmazni, homlokodat, átgondolni, alkalommal, kockáztass, gondolatok, legerősebb, valamelyik, gyakorlott, kiöntheted, származású, gyakrabban, felkeresed, jótékonyan, energiával, napfényből, megnyugtat, csipkedést, bizsergést, kérdésedre, megölelni, szellemük, törhetnek, történhet, megoldást, levegőből, törzsének, titkaidat, mászhatsz, energiája, meditálsz, érezhetsz, legjobban, lehetőleg, helyzetet, tartották, kimerült, mindenki, terápiát, gyógyító, melyekre, szívedet, mélyeket, kotyogja, gerinced, energiát, kellemes, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 8763 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 986
  • e Hónap: 12373
  • e Év: 50121
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.