|
2015-12-10 17:04:12, csütörtök
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
90 dkg bőr nélküli afrikai harcsafilé
0,5 l olivaolaj
60 dkg zöldborsó
10 dkg cukorborsó
8 dkg vaj
só ízlés szerint
Elkészítés
A harcsafilét négy egyenlő darabra vágjuk, besózzuk. Egy serpenyőbe olivaolajat öntünk, felmelegítjük 80oC-ra és úgy állítjuk be alatta a lángot, hogy egyenletesen tartsa ezt a hőmérsékletet.Amikor felmelegedett beletesszük a harcsafiléket, és addig tartjuk benne, amíg a harcsa kifehéredik, és a belső hőmérséklete el nem éri a 75oC-ot (ellenőrizzük húshőmérővel!). A zöldborsóból négy evőkanálnyi mennyiséget kifejtünk, félretesszük. A maradék zöldborsót is kifejtjük, majd forrásban lévő sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük.A még meleg borsót a hideg vajjal összeturmixoljuk sima állagúvá, ha túl sűrű, a borsó főzőlevéből aduk hozzá, míg el nem érjük a kívánt krémes állagot. A cukorborsót és a félretett borsót vajon kevés vízzel egy perc alatt megpároljuk. A borsópürét a tálon gusztusosan elrendezzük, ráhelyezzük a harcsa szeletet, és a külön megfőzött borsókkal díszítve tálaljuk.
(Áman Attila séf receptje) |
|
|
0 komment
, kategória: Hal ételek |
|
Címkék: összeturmixoljuk, lecsepegtetjük, felmelegedett, harcsafiléket, hőmérsékletet, felmelegítjük, húshőmérővel, ellenőrizzük, zöldborsóból, félretesszük, egyenletesen, hőmérséklete, kifehéredik, beletesszük, evőkanálnyi, elrendezzük, ráhelyezzük, gusztusosan, megpároljuk, főzőlevéből, cukorborsót, olivaolajat, mennyiséget, harcsafilét, borsópürét, zöldborsót, cukorborsó, serpenyőbe, elkészítés, harcsafilé, hozzávalók, zöldborsó, kifejtünk, megfőzött, borsókkal, kifejtjük, harcsafilét négy, serpenyőbe olivaolajat, harcsa kifehéredik, belső hőmérséklete, zöldborsóból négy, maradék zöldborsót, hideg vajjal, borsó főzőlevéből, kívánt krémes, félretett borsót, perc alatt, tálon gusztusosan, harcsa szeletet, külön megfőzött, Áman Attila,
|
|
|
|
harcsafilét négy, serpenyőbe olivaolajat, harcsa kifehéredik, belső hőmérséklete, zöldborsóból négy, maradék zöldborsót, hideg vajjal, borsó főzőlevéből, kívánt krémes, félretett borsót, perc alatt, tálon gusztusosan, harcsa szeletet, külön megfőzött, összeturmixoljuk, lecsepegtetjük, felmelegedett, harcsafiléket, hőmérsékletet, felmelegítjük, húshőmérővel, ellenőrizzük, zöldborsóból, félretesszük, egyenletesen, hőmérséklete, kifehéredik, beletesszük, evőkanálnyi, elrendezzük, ráhelyezzük, gusztusosan, megpároljuk, főzőlevéből, cukorborsót, olivaolajat, mennyiséget, harcsafilét, borsópürét, zöldborsót, cukorborsó, serpenyőbe, elkészítés, harcsafilé, hozzávalók, zöldborsó, kifejtünk, megfőzött, borsókkal, kifejtjük, olivaolaj, félretett, megfőzzük, forrásban, szeletet, díszítve, receptje, besózzuk, állagúvá, tálaljuk, állítjuk, nélküli, maradék, tartjuk, állagot, afrikai, szerint, darabra, egyenlő, tartsa, vajjal, amikor, harcsa, öntünk, alatta, vágjuk, vízben, borsót, attila, kívánt, krémes, lángot, vízzel, ízlés, hozzá, hideg, meleg, benne, érjük, vajon, tálon, belső, kevés, alatt, külön, borsó, addig, Áman Attila, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
3 db bejegyzés |
e év: |
40 db bejegyzés |
Összes: |
8745 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (72)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 543
- e Hét: 981
- e Hónap: 7353
- e Év: 58144
|
|
|