Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Oligarcházik a Le Monde: 200 milliárd landolt Simicskáéknál
  2012-04-28 22:01:05, szombat
 
  A Közgép a Fidesz kedvenc építőcége

Oligarcházik a Le Monde: 200 milliárd landolt Simicskáéknál



Az osztrák közszolgálati rádió és a Der Standard című osztrák liberális napilap az úgynevezett zsebszerződések elleni fellépéssel foglalkozott, a Kurier az ausztriai munkavállalási korlátozások egy évvel ezelőtti megszüntetéséről írt, míg a francia Le Monde a Közgép állami megrendeléseit elemezte, a brit The Guardian pedig Geréb Ágnes ügyéről közölt cikket.
Magyarországon hajsza folyik a földtulajdonos osztrákok ellen - fogalmazott riportjában az osztrák közszolgálati rádió; Jakab István, a Gazdaszövetség elnöke cáfolta ezt az ORF-nek nyilatkozva. "A nemzeti konzervatív kormány nem szeretne külföldi gazdákat az országban, ezért utasította a hatóságokat, hogy tegyenek meg mindent, hogy visszaszerezzék a külföldi tulajdonban lévő magyar termőföldet - hangzott el az ORF tudósításában. A riporter úgy fogalmazott, a gazdáknak "mindenféle zaklatást" kell elviselniük a hatóságok részéről. Ernst Zimmerl, a budapesti osztrák nagykövetség mezőgazdasági szakértője a magyar kormány állítását, hogy egymillió hektár föld lehet osztrákok kezében, "határtalan túlzásnak" tartja. Szerinte valójában 3-4 százalék lehet az arány.

Tágra nyitják a kaput a célzott besúgások előtt?

Az ORF az összeállítás részeként, külön interjúban megszólaltatta Jakab Istvánt, a Gazdaszövetség elnökét, a Fidesz mezőgazdasági szakpolitikusát, az Országgyűlés alelnökét is. Jakabnak nincs tudomása arról, hogy a magyar hatóságok zaklatnák vagy szigorúbban ellenőriznék az osztrák gazdákat. "Magyarország semmi mást nem tesz, mint hogy betartatja a törvényeket a mezőgazdasági tevékenységet végzőkkel" - mondta. A rádió beszámolt arról is, hogy a lakossági bejelentésektől is várják a zsebszerződések feltárását. Az ilyen eszközök az ORF szerint tágra nyitják a kaput a "célzott besúgások előtt".

Szigorú akcióval akar fellépni a magyar kormány az úgynevezett zsebszerződések ellen - írta a Der Standard című liberális napilap. "Megfigyelők szerint az ezek elleni harcot ürügyként használják fel, hogy legálisan földet birtokló vagy bérlő külföldieknek - gyakran osztrákoknak - nehézségeket okozzanak" - állt a cikkben. Az amnesztiáról szóló bejelentés óta előfordulhat, hogy szigorúbban ellenőrzik a határon átkelő osztrák gazdák járműveit - írta a lap. Franz Weninger és Harald Strassner Magyarországon tevékenykedő osztrák borászok a lap kérdésére azt mondták, nem tudnak zaklatásokról.

Továbbra is hiány van szakképzett munkaerőből Ausztriában, új protekcionista intézkedések ezért végzetesek volnának - írta a Kurier című tömeglap abból az alkalomból, hogy egy évvel korábban törölték el a vonatkozó munkavállalási korlátokat Ausztriában nyolc, 2004-ben csatlakozott uniós ország állampolgáraira vonatkozóan. Mindenekelőtt a turizmus elképzelhetetlen magyarok vagy "keletnémetek" nélkül, de más ágazatok is régóta rá vannak utalva a külföldi munkaerőre - fogalmazott a kommentár szerzője. Az osztrák Társadalombiztosítók Szövetségének adatai szerint mintegy 35 ezer új munkavállaló érkezett a régióból az elmúlt egy évben, ez 47 százalékos növekedés - állt a lap egy másik cikkében. Az új munkavállalók közel fele - 16 ezer fő - magyar.

Közgép: két év alatt 200 milliárd forint közpénz

A Le Monde Orbán Viktor kiterjeszti befolyását a gazdaságra címmel közölt budapesti tudósítást. A vezető francia liberális lap szerint amióta ismét Orbán a miniszterelnök, a Közgép egy olyan "új oligarchiának lett a szimbóluma, amely a Fideszhez fűződő megkülönböztetett kapcsolatának köszönhetően nyeri el az állami megrendeléseket". A holding - amely az előző szocialista-liberális kormányok alatt is tett szolgálatokat - két év alatt 200 milliárd forint közpénzt, valamint az uniós támogatásokat osztó Magyar Fejlesztési Banktól jelentős összegű eurót kapott.

A Közgép tulajdonosi struktúrája egészen addig átláthatatlan volt, amíg Bodoky Tamás független újságíró az általa alapított atlaszto.hu-n fel nem fedte, hogy a tulajdonos Simicska Lajos, a Fidesz korábbi pénztárnoka, Orbán személyes barátja - emlékeztetett a Le Monde.

A lap idézte Schiffer Andrást, az LMP képviselőjét, aki szerint egy új vazallusi rendszer kiépítése folyik, valamint Debreczeni József közírót, a Demokratikus Koalíció tagját, aki úgy véli: a Fidesz az MSZP-től vett "korrupciós leckéket" és megtanulta, hogyan kell fantomcégek mögé rejteni a pénzügyi birodalmát. Miután az adóhivatal elnökeként az államnak hajtotta be az adókat, "Simicska nagyon ügyesnek bizonyult a pártja számára történő adócsalásban" - fogalmazott az MTI szerint a tudósító, Joelle Stolz.

Geréb-ügy: a magyar igazságszolgáltatás teljes csődje?

A brit The Guardian szombati riportjában arról írt: Geréb Ágnes szülész-nőgyógyász bűne, hogy 17 éve csendben ellenáll az otthonszülés kriminalizálására irányuló magyarországi kísérleteknek. A legnagyobb baloldali brit napilap a foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt jogerősen két év letöltendő fogházbüntetésre ítélt orvosnőről azt írta, hogy Geréb Ágnes "az eszkalálódó rendőrségi zaklatások és visszaélések közepette" 3500 gyermeket segített a világra, akik közül hárman komplikációk miatt meghaltak. Nick Thorpe, a BBC közép-európai tudósítója, akinek öt fia otthonszüléssel, Geréb Ágnes segítségével jött a világra, a The Guardiannek nyilatkozva "a magyar igazságszolgáltatás teljes csődjének" nevezte az eljárást.

http://www.168ora.hu/itthon/oligarchazik-a-le-monde-200-milliard-landolt-simicska nal-95235.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megszüntetéséről, elképzelhetetlen, fogházbüntetésre, szakpolitikusát, megrendeléseket, zsebszerződések, visszaszerezzék, állampolgáraira, bejelentésektől, otthonszüléssel, megszólaltatta, földtulajdonos, magyarországon, gazdaszövetség, munkavállalási, miniszterelnök, megrendeléseit, veszélyeztetés, protekcionista, tudósításában, átláthatatlan, mezőgazdasági, emlékeztetett, közszolgálati, kísérleteknek, támogatásokat, magyarországi, kapcsolatának, munkavállalók, szövetségének, külföldieknek, tevékenységet, zaklatásokról, oligarchiának, szolgálatokat, mindenekelőtt, osztrák közszolgálati, úgynevezett zsebszerződések, ausztriai munkavállalási, évvel ezelőtti, földtulajdonos osztrákok, nemzeti konzervatív, külföldi tulajdonban, hatóságok részéről, budapesti osztrák, magyar kormány, célzott besúgások, összeállítás részeként, magyar hatóságok, osztrák gazdákat, mezőgazdasági tevékenységet, rádió beszámolt, Geréb Ágnes, Jakab István, Ernst Zimmerl, Jakab Istvánt, Franz Weninger, Harald Strassner Magyarországon, Társadalombiztosítók Szövetségének, Monde Orbán Viktor, Magyar Fejlesztési Banktól, Bodoky Tamás, Simicska Lajos, Schiffer Andrást, Debreczeni József, Demokratikus Koalíció, Joelle Stolz, Nick Thorpe,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Latinovits Zoltán tollából  Facebookon kaptam  Egyszerű  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Dóró Sándor: Embernek maradni  Van néhány kérdés, amin gondol...  Esterházy Péterre emlékezünk  Paul Éluard - És egy mosoly  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 14  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  A hagyma antibakteriális hatás...  IGEN így  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kertem  Tanácsok egy pszichológustól  Különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Vidámság  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Paul David Tripp Április 13  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Zilahy Lajos mondta  Sorsunk miatt...  Van néhány kérdés, amin gondol...  Kertem  Előfordul, hogy  Szeretem ujjad karcsuságait,  képre írva  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Alvó cicák  Pitypang szökőkút  Megígért békesség  Szeretem ujjad karcsuságait,  Andrássy Réka - A bolond Böske  "Ez egy csoda"  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Bársony székben  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Paul David Tripp Április 14 
Bejegyzés Címkék
osztrák közszolgálati, úgynevezett zsebszerződések, ausztriai munkavállalási, évvel ezelőtti, földtulajdonos osztrákok, nemzeti konzervatív, külföldi tulajdonban, hatóságok részéről, budapesti osztrák, magyar kormány, célzott besúgások, összeállítás részeként, magyar hatóságok, osztrák gazdákat, mezőgazdasági tevékenységet, rádió beszámolt, lakossági bejelentésektől, zsebszerződések feltárását, ilyen eszközök, ezek elleni, amnesztiáról szóló, határon átkelő, évvel korábban, vonatkozó munkavállalási, turizmus elképzelhetetlen, külföldi munkaerőre, kommentár szerzője, másik cikkében, gazdaságra címmel, vezető francia, állami megrendeléseket, uniós támogatásokat, általa alapított, tulajdonos Simicska, pénzügyi birodalmát, adóhivatal elnökeként, államnak hajtotta, pártja számára, otthonszülés kriminalizálására, legnagyobb baloldali, foglalkozás körében, eszkalálódó rendőrségi, megszüntetéséről, elképzelhetetlen, fogházbüntetésre, szakpolitikusát, megrendeléseket, zsebszerződések, visszaszerezzék, állampolgáraira, bejelentésektől, otthonszüléssel, megszólaltatta, földtulajdonos, magyarországon, gazdaszövetség, munkavállalási, miniszterelnök, megrendeléseit, veszélyeztetés, protekcionista, tudósításában, átláthatatlan, mezőgazdasági, emlékeztetett, közszolgálati, kísérleteknek, támogatásokat, magyarországi, kapcsolatának, munkavállalók, szövetségének, külföldieknek, tevékenységet, zaklatásokról, oligarchiának, szolgálatokat, mindenekelőtt, simicskáéknál, tevékenykedő, magyarország, amnesztiáról, országgyűlés, komplikációk, foglalkozott, demokratikus, korlátozások, keletnémetek, ellenőriznék, visszaélések, adócsalásban, oligarcházik, nehézségeket, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 197
  • e Hét: 3961
  • e Hónap: 7706
  • e Év: 161202
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.