Belépés
kohlinka.blog.xfree.hu
Lehet, hogy fentről többet látni, de a jajszó már nem hallatszik olyan élesen. Szendrei Klaudia
1958.03.07
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kék blézer titka
  2016-04-25 09:53:17, hétfő
 
   
 

Egyik ismerősöm azt kérdezte, hogy van-e olyan ruhadarab, ami szerintem minden nő ruhatárában ott kell, hogy legyen.

Nos, a ,,kell" számomra az öltözködésben (is) nehezen értelmezhető, bár a dress code-ok, formaruhák létjogosultságát én is elismerem, de nem szeretem, mert nem veszi (veheti) figyelembe az egyéni különbségeket, gondolok itt elsősorban a különböző színtípusokra és alkattípusokra.

Ha azonban a kérdés úgy szól, hogy van-e olyan ruhadarab, melyet minden nő az alapruhatára hasznos darabjának fog tartani, az a KLASSZIKUS SÖTÉTKÉK BLÉZER.



Persze jó, ha már az elején tisztázzuk, hogy most nem egy bizonyos blézerről beszélünk, hiszen sokféle sötétkék létezik, mint ahogy a klasszikus blézerek szabásvonala is számtalan.
Mindenki választhat a testalkatának és a színtípusának megfelelő változatot. Kezdjük is ezzel!

Létezik olyan kék szín, mely minden színtípusnak jól áll?

A tengerészkék világosabb, vagy sötétebb formában minden színtípus palettáján megtalálható.

A sötét (tél, ősz) és a hideg (tél, nyár) színtípusba tartozók viselhetnek sötét tengerészkéket, esetleg zafírkéket.

A meleg (ősz, tavasz) és a világos (tavasz, nyár) színtípusba tartozók egy közepes telítettségű tengerészkék árnyalatot válasszanak.

Az élénk színtípusba tartozók (tél, tavasz) is választhatnak sötét tengerészkék blézert, de az élénkebb áfonya kék, vagy a királykék is jó választás

Végül a lágy típusba tartozók (nyár, ősz) számára a kicsit pasztelebb tengerészkéket, vagy a zafírkéket ajánlom.

Mivel viseljük?

A tengerészkék tehát semleges színnek mondható, mindenki viselheti, de oda kell figyelni arra, hogy milyen színekkel párosítjuk.

A hideg, élénk, sötét színeket magában foglaló tél színtípus csoport számára a sötét tengerészkék mellé a kontrasztos és/vagy élénk hideg színek jöhetnek számításba. Emellett a sötét színekkel
(például önmaga, fekete, sötétlila) érdemes kombinálni.



A meleg, világos, élénk színeket alkotó tavasz színtípus csoport számára ezzel szemben az élénk, meleg és a tengerészkékkel kontrasztot alkotó színek javasoltak.



A lágy, világos és hideg színeket magában foglaló nyár színtípus család számára a kevéssé kontrasztos hideg árnyalatok a megfelelőek a tengerészkékhez (is).



A meleg, lágy, sötét színvilágot alkotó ősz színtípus család számára szintén a kevésbé kontrasztos megoldásokat javaslom meleg és pasztell színekkel. Sötétebb színekkel is lehet próbálkozni, például barnákkal khakivel, vagy terrakottával.



Milyen szabásvonalakat válasszunk?

A klasszikus angol szabású blézer elvileg minden testalkat számára viselhető lehet, feltéve, hogy méretre szabott, vagy viselőjének tökéletes konfekció méretei vannak. Ez a legritkább eset.

A blézervásárlásnál nem csak arra kell ügyelnünk, hogy begombolva sem szűk, sem bő ne legyen.
Ennél lényegesen több szempontot kell figyelembe venni.

Ha begombolod, a blézer pontosan illeszkedjen a válladhoz. (Ne lógjon túl rajta, ne legyen nagyon feszes, szűk). Ha A alkat vagy előfordulhat, hogy a válladhoz tökéletesen idomuló blézer a csípődön szűk. Ha ezt tapasztalod, keress másik fazont, vagy ha végképp nem találsz olyan szabást, mely mindenhol illeszkedik a testedhez, inkább hordd kigombolva, vagy válassz gomb nélküli, nyitott szabású megoldást, de semmiképpen ne válassz olyan blézert, melynek vállvonala túlnyúlik a válladon! Természetesen mindez csak a bevarrt ujjú szabásvonalakra vonatkozik.
Az ejtett vállú, raglán fazonoknál nincs vállvonal.



A blézer gallérja ne álljon el a nyaktól, simuljon szépen a hátadra és a tarkód alatt a nyakadra.
Az sem szép, ha szűk a blézer háta és ezért ráncot vet a gallér, vagy a vállak alatt.
Ez a hiba gyakori a V alkatúaknál, mert széles a válluk.

Vess egy pillantást a blézer ujjára is. Ha oldalról nézed a tested, a blézer ujjának szépen ki kell simulnia, nem lehet ráncos, vagy bő. Az ujj hossza is fontos. A klasszikus hosszú ujjú kiskabát a tenyér közepéig érhet. Vannak azonban háromnegyedes ujjú fazonok is.

A vékony I testalkatnál az a célunk, hogy a mell és a csípő méretét optikailag kissé megnöveljük. Legjobb derékban testhez simuló, karcsúsított fazont választani, amely a mell és a csípő vonalában redőzött, rakott. A súlyosabb, vastagabb anyagok, mint például a vászon, vagy a bársony jó tartást és formát ad. Az I alkatúaknak jól állnak a sokgombos blézer megoldások is. Ha rövid blézert választunk, a nadrág, vagy a szoknya semmiképpen ne legyen szűk fazonú.

A H alkat is egyenes, vagyis a mell és a csípő nem sokkal nagyobb körméretű, mint a derék.
Itt azonban nem feltétlenül vékony a test, kicsit lágyabb vonalakat ad, mint az I alkat.
Az egyenes fazonú blézereket, a derékban enyhén karcsúsított, vagy enyhén "A" vonalú kiskabátokat javaslom ehhez a testformához. A lágyabb, könnyebb anyagok itt előnyt élveznek a merev, nehéz szövetekkel szemben.

Az X testalkatra mondják, hogy szuper nőies. Vékony derék, széles csípő és nagy mellek jellemzik.
Aki ebbe a testalkat típusba tartozik bátran válogathat a fazonok közül. Egy dolgot kell csupán szem előtt tartania: a derekat mindig hangsúlyozni kell, ha ugyanis bő szabású ruhák, blézerek mögé rejti a derekát, garantáltan 2 mérettel nagyobbnak fog hatni.

Az O testalkat számára a derék tájon bővebb, egyenes, vagy "A" szabású blézerek a legmegfelelőbbek. Jó megoldás a gomb nélküli fazonok közül választani. Mindenképpen lágyabb, könnyebb anyagból készült blézert válassz, ha ebbe a testalkat típusba tartozol. A blézer hossza lehet bármilyen, de a sok keresztirányú osztást kerülni javaslom. A blézer ne záródjon magasan, az O testalkatúakon a mélyebben dekoltált szabásvonalak például a sálfazonok állnak szépen.

Az A alkatúak széles csípővel és kisebb mellekkel, esetleg keskenyebb vállakkal rendelkeznek.
Cél, hogy a csípő-mell arányt kiegyensúlyozzuk az öltözetünkkel. Ennek érdekében a dúsabb gallérú blézerek kerülnek előtérbe, melyek a mell felett redőzöttek, rakottak. A keskeny vállakra váll-lapos blézert, vagy kisebb válltömést javaslok. A blézer alól kilátszó fodros blúz is remek megoldás.

Végül, de nem utolsó sorban a V testalkathoz választunk blézert. Itt a széles váll, vagy a nagy mell és a viszonylag keskeny csípő egyensúlyát igyekszünk megteremteni. A hosszabb blézerek mindig legyenek karcsúsítottak, deréktól "A" vonalúak. A rövid szabású szpenszerek lehetnek egyenes vonalúak is. A rövid blézerekhez válasszunk bővebb, "A" vonalú-, vagy hordószoknyát, bő szárú nadrágot. Jó, ha a blézer anyaga könnyű, lágy esésű.

Remélem sikerült kedvet csinálnom a klasszikus tengerészkék blézerhez, melyet szinte minden alkalomra és minden évszakban bátran viselhetünk, különösen tavasszal...ami hamarosan újra beköszönt. :)

Forrás: kommunikacio-stilus.hu
 
 
0 komment , kategória:  Szépség, fitness  
Címkék: kiegyensúlyozzuk, legmegfelelőbbek, létjogosultságát, tengerészkékhez, tengerészkékkel, szabásvonalakra, szabásvonalakat, alkattípusokra, karcsúsítottak, testalkatúakon, tengerészkéket, természetesen, öltözködésben, választhatnak, keresztirányú, háromnegyedes, különbségeket, öltözetünkkel, színtípusokra, hordószoknyát, szabásvonalak, színtípusának, testalkatának, terrakottával, szabásvonala, alapruhatára, testalkathoz, mindenképpen, testalkatnál, hangsúlyozni, megtalálható, rendelkeznek, színtípusnak, tengerészkék, kiskabátokat, karcsúsított, dress code-ok, egyéni különbségeket, különböző színtípusokra, alapruhatára hasznos, elején tisztázzuk, bizonyos blézerről, klasszikus blézerek, színtípusának megfelelő, tengerészkék világosabb, közepes telítettségű, élénk színtípusba, élénkebb áfonya, lágy típusba, kicsit pasztelebb, zafírkéket ajánlom, tengerészkék tehát, KLASSZIKUS SÖTÉTKÉK BLÉZER,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Mírjam barát...  Őri István - Dal az életről  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jóga férfiaknak  Sajnos ezt elBalogozták  Müller Péter tollából  Facebookon kaptam  Tanuljuk meg tisztelni más ors...  Március  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Nem kellett volna!  Könnyáztatta asszonysorsok  Mélységes szomorúsággal  Paul David Tripp Március 16  Atyám !  Facebookon kaptam  Márciusi eső  Intelem  képre írva Március 15 -re emlé...  " A gondolat is rezgés. Minél ...  Isten áldja  Gyönyörködjünk a március 15 ti...  Könnyáztatta asszonysorsok  William Shakespeare-től idéze...  Benned is ezerféle szín van  Amikor még rangja volt...  Egyet értesz?  Mélységes szomorúsággal  Ki volt valójában a rejtélyes ...  Márciusi eső  Facebookon kaptam  A Mindenható Istenben bízva  Facebookon kaptam  Sötétség és világosság  Sajnos ezt elBalogozták  Szabó Norbert – Szabadsá...  Paul David Tripp Március 17  Nagy László - Szerelem emléke  Kakaós piskóta  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esti kép  Facebookon kaptam  Isten áldja  Jóga férfiaknak  Intelem  Facebookon kaptam  Március 15-re emlékve  William Shakespeare-től idéze...  Csendes éjszakán  Szent-Györgyi Albert gondolata  Ez a miénk!  Március  Facebookon kaptam  Nyíljatok meg  Facebookon kaptam  képre írva Március 15 -re emlé...  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  1848. március 15-én  Evan Esar tollából  Aranyosi Ervin: Március 15-ére  A tékozló és Isten gondviselés...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nemzeti  Március 15-re emlékve  Facebookon kaptam  Imádkozás Krisztus értelméért  Szent-Györgyi Albert gondolata  Hernádkakon tánccal ünneplik m...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Súgom a békét...  mindent a népért...  Alvó cica  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Alvó cica  Rendhagyó tavaszköszöntő Horto...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Kokárda  Rochefoucauld - a bölcs  Keresd azt a valakit,...  Facebookon kaptam  Ibolya  Lelkünk mélyén rejlik legnagyo...  Hernádkak  A gyász  Akit mindenki lenéz, nem tarto...  Egyet értesz?  Facebookon kaptam  Üdvözöllek az oldalamon  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Kezdet 
Bejegyzés Címkék
dress code-ok, egyéni különbségeket, különböző színtípusokra, alapruhatára hasznos, elején tisztázzuk, bizonyos blézerről, klasszikus blézerek, színtípusának megfelelő, tengerészkék világosabb, közepes telítettségű, élénk színtípusba, élénkebb áfonya, lágy típusba, kicsit pasztelebb, zafírkéket ajánlom, tengerészkék tehát, sötét tengerészkék, sötét színekkel, tengerészkékkel kontrasztot, kevéssé kontrasztos, kevésbé kontrasztos, klasszikus angol, legritkább eset, blézer pontosan, alkat vagy, válladhoz tökéletesen, csípődön szűk, bevarrt ujjú, ejtett vállú, blézer gallérja, tarkód alatt, blézer háta, vállak alatt, hiba gyakori, blézer ujjára, blézer ujjának, klasszikus hosszú, tenyér közepéig, csípő méretét, csípő vonalában, sokgombos blézer, szoknya semmiképpen, egyenes fazonú, derékban enyhén, testalkat típusba, fazonok közül, dolgot kell, derekat mindig, derék tájon, gomb nélküli, blézer hossza, mélyebben dekoltált, sálfazonok állnak, csípő-mell arányt, dúsabb gallérú, mell felett, keskeny vállakra, blézer alól, széles váll, nagy mell, viszonylag keskeny, hosszabb blézerek, rövid szabású, rövid blézerekhez, blézer anyaga, klasszikus tengerészkék, kiegyensúlyozzuk, legmegfelelőbbek, létjogosultságát, tengerészkékhez, tengerészkékkel, szabásvonalakra, szabásvonalakat, alkattípusokra, karcsúsítottak, testalkatúakon, tengerészkéket, természetesen, öltözködésben, választhatnak, keresztirányú, háromnegyedes, különbségeket, öltözetünkkel, színtípusokra, hordószoknyát, szabásvonalak, színtípusának, testalkatának, terrakottával, szabásvonala, alapruhatára, testalkathoz, mindenképpen, testalkatnál, hangsúlyozni, megtalálható, rendelkeznek, színtípusnak, tengerészkék, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 37 db bejegyzés
Összes: 7233 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 117
  • e Hét: 525
  • e Hónap: 12230
  • e Év: 51231
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.