Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ajándékok május első vasárnapj
  2011-04-30 20:29:06, szombat
 
   
  Ajándékok május első vasárnapjára
- édesanyáknak, nagymamáknak, dédiknek és persze gyerekeknek


Saját készítésű finomsággal meglepni az édesanyákat többszörös öröm: nagy szeretettel fog hozzá minden gyerek (legyen kiskorú vagy nagykorú), és mindenképp belecsempészi odaadását, figyelmét az iránt, akitől a legtöbb törődést, szeretet kapta, kapja - a fogadtatás örömének megélésében pedig mindenki osztozik.


Egy csokor virág, ölelés és néhány édes meglepetés a konyhából... - az ünnepi pillanatokhoz persze a legfontosabb az őszinte szeretet, melynek mindez jelképes, de koncentrált megnyilvánulása.

Habliliom Könnyed Konyhájában kétféle anyák napi finomság is készült. Az első megvalósításához egy kis ügyesség, konyhai jártasság szükségeltetik, a másodikat még azok is bátran vállalhatják, akik a kezdő konyhai lépeseknél tartanak - a meglepetés-finomságok persze nem csupán anyák napján készíthetők el, hisz mindenki megérdemel egy kis édes jutalmat.




Könnyű finomságok - sok szeretettel

Van-e erősebb szimbóluma a szeretet kifejezésének a szív alakú ajándéknál? A könnyű, eperrel és tejszínkrémmel töltött apró fánkok olyan szeretet- és finomság-ajándékok, melyekben formát ölthet minden figyelmesség!

Eperhabbal töltött fánkok:




Az ünnepi alkalomra szív alakú fánkok készültek

Hozzávalók:

Az égetett tésztához:
7,5 dkg finomliszt
5 dkg jó minőségű vaj, apró kockákban
0,75 dl tej
0,75 dl víz
2 db nagyobb tojás enyhén felverve

A töltelékhez és díszítéshez:
20 dkg zamatos eper
2-3 rózsaszín kekszmorzsa vagy összetört habcsók
2,5 dl alaposan lehűtött habtejszín
7 dkg porcukor
1 teáskanál narancslikőr (elhagyható)

Elkészítés: Egy nagy gáztepsit sütőpapírral borítok, a sütőt 180 fokra előmelegítem.

Az égetetett tésztához a lisztet tálba szitálom, egy tapadásmentes lábosba öntöm a tejet és a vizet, a tojásokat enyhén felverem. A tej-víz keveréket melegíteni kezdem, folyamatos kevergetés mellett hozzáadom a felkockázott vajat, amikor forr, leveszem a tűzről és azonnal hozzáadom a lisztet, fényesre keverem. Mikor kissé kihűlt, apránként hozzáadom a tojásokat - fényes, homogén tésztát kapok. (Az égetett tészta készítése megegyezik a képviselőfánknál részletesen ismertetettel.)

A tésztát csillagcsőrrel felszerelt nyomózsákba töltöm, az előkészített tepsire nagyjából 5 cm átmérőjű szíveket formálok. A csillagcsőr átmérőjétől függően akár duplán is érdemes ,,átrajzolni" a szíveket, hogy a tészta szépen megemelkedjen. Kb. 12-15 darabhoz elegendő ez a tésztamennyiség. 20-22 perc alatt aranyszínűre sütöm a fánkokat, még azon melegében levágom a tetejüket, és a fánkok üregéből eltávolítom a puha tésztadarabokat, rácson hagyom kihűlni.

Közben elkészítem a krémet. Nagyjából 10-12 dkg epret villával vagy botmixerrel péppé zúzok, belekanalazom a porcukrot, alaposan elkeverem. A hűtőszekrényből kivett hideg habtejszínt elektromos habverővel 2-3 perc alatt keményre verem. Hozzáadom az epres keveréket, a narancslikőrt, fakanállal óvatosan elkeverem. Könnyű, rózsaszín krém lesz a végeredmény, melyet megint csak habzsákba kanalazok, megtöltöm vele az előkészített szív alakú fánkokat - egy keveset félreteszek a díszítéshez.





Már csak a fedél és néhány szelet eper hiányzik

Az eperhabbal töltött fánkokat megszórom a keksz- vagy habcsókmorzsával, mindegyikre ráillesztem a ,,fedelét". A félretett eperszemeket vékonyan felszeletelem. A már összeillesztett fánkok tetejére apró habrózsákat biggyesztek, az eperszeletekkel koronázom. Jól behűtve tálalom.





Legalább fél órát érdemes hűteni!

A blansírozott mandulalapocskákkal borított bonbonméretű golyócskák a teljesség szeretetteljes apróságai. Sütés nélkül, egyszerűen elkészíthetők - kicsiny papírgallérokba rejtve igazi ajándékok!





Igazi meglepetés!

Mandulagolyócskák




Különleges mandulagolyócskák - ünnepi díszben

Hozzávalók (kb. 50 db 1,5 cm átmérőjű édességhez):
20 dkg omlós keksz finomra darálva
10 dkg finomra őrölt mandula
2 teáskanál holland kakaópor (cukrozatlan!)
10 dkg porcukor
2 dkg finom forgácsokra reszelt vaj
1 teáskanál mandulaaroma
1 rúd vanília kikapart belseje (vaníliás cukorral is helyettesíthető)
2 evőkanál narancslikőr (narancslével is helyettesíthető)
kb. 2 evőkanál hideg víz - a keksz minőségétől függően akár több nedvességet is felvehet
3-4 dkg blansírozott (hámozott) mandulalapocska kissé összetörve
kb. 50 db papírkapszli

Elkészítés: A kekszmorzsát, mandulát, kakaóport, cukrot, vaníliamagokat tálba halmozom, hozzáadom a vajat, narancslikőrt, hideg vizet, és a kókuszgolyóhoz hasonló állagú masszává dolgozom - ha szükséges a folyadék mennyiségét növelem.

Lapos tálba öntöm a mandulalapokat. A papírkapszlikat tálcára rakosgatom.




A csomagolás hozzátartozik az ajándékhoz...

Nedves kézzel 1,5 cm átmérőjű apró golyócskákat formálok a ,,tésztából", mindegyiket meghempergetem a mandulalapokban, az előkészített papírgallérokba ültetem a kész golyócskákat. Illatos és intenzív finomság lesz a végeredmény, melyeket hűtőszekrényben érdemes tálalásig vagy csomagolásig tárolni.




Sok szeretettel!

Ezzel a két jelképes ajándékkal köszöntök minden édesanyát sok szeretettel - és persze jó szívvel ajánlom mindenkinek, aki kedveli a szépen tálalt, izgalmas desszerteket!

Forrás: Mindmegette.hu - Habliliom könnyed konyhája blog
 
 
0 komment , kategória:  Receptek, írások - vegyes  
Címkék: képviselőfánknál, megvalósításához, habcsókmorzsával, eperszeletekkel, tésztamennyiség, hűtőszekrényben, helyettesíthető, megnyilvánulása, papírgallérokba, összeillesztett, papírkapszlikat, hűtőszekrényből, mandulalapokban, mandulalapocska, tésztadarabokat, mandulalapokat, szükségeltetik, kókuszgolyóhoz, csillagcsőrrel, szeretetteljes, meghempergetem, tejszínkrémmel, vaníliamagokat, megemelkedjen, kifejezésének, narancslikőrt, ismertetettel, felszeletelem, belecsempészi, hozzátartozik, tapadásmentes, pillanatokhoz, elkészíthetők, belekanalazom, blansírozott, papírkapszli, édesanyákat többszörös, legtöbb törődést, fogadtatás örömének, csokor virág, ünnepi pillanatokhoz, őszinte szeretet, első megvalósításához, kezdő konyhai, szeretet kifejezésének, szív alakú, ünnepi alkalomra, égetett tésztához, nagy gáztepsit, égetetett tésztához, lisztet tálba, tapadásmentes lábosba, Habliliom Könnyed Konyhájában,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Egy gondolat  Jó éjszakát  ajándék, mellyel meglepem  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  képre írva  Facebookon kaptam  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Egy barátság története  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimn...  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Bársony székben  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Robin Wight pitypang szobra  Különleges  Dóró Sándor: Embernek maradni  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Walter Chrysler mondta  képre írva  Facebookon kaptam  Az ember  Emlékezz  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  József Attila – Keresek ...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Egy tavasz  Segíts neki dicsérni Téged  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Facebookon kaptam  Egy barátság története  Sorsunk miatt...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jánosházy György: Fogd a kezem  Eduardo Sacheri gondolata  Sík Sándor - Ha jő a perc  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  IGEN így  Nevelőszülőkhöz adták,  Hogyan válunk hűségesekké?  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  A pitypang legendája  Tanácsok egy pszichológustól  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Önmagunkból tépünk ki a gyors ... 
Bejegyzés Címkék
édesanyákat többszörös, legtöbb törődést, fogadtatás örömének, csokor virág, ünnepi pillanatokhoz, őszinte szeretet, első megvalósításához, kezdő konyhai, szeretet kifejezésének, szív alakú, ünnepi alkalomra, égetett tésztához, nagy gáztepsit, égetetett tésztához, lisztet tálba, tapadásmentes lábosba, tojásokat enyhén, tej-víz keveréket, felkockázott vajat, tojásokat &#8211, égetett tészta, képviselőfánknál részletesen, tésztát csillagcsőrrel, előkészített tepsire, csillagcsőr átmérőjétől, tészta szépen, fánkok üregéből, puha tésztadarabokat, hűtőszekrényből kivett, epres keveréket, előkészített szív, keveset félreteszek, eperhabbal töltött, keksz- vagy, félretett eperszemeket, eperszeletekkel koronázom, teljesség szeretetteljes, keksz minőségétől, kókuszgolyóhoz hasonló, folyadék mennyiségét, papírkapszlikat tálcára, csomagolás hozzátartozik, előkészített papírgallérokba, kész golyócskákat, szépen tálalt, képviselőfánknál, megvalósításához, habcsókmorzsával, eperszeletekkel, tésztamennyiség, hűtőszekrényben, helyettesíthető, megnyilvánulása, papírgallérokba, összeillesztett, papírkapszlikat, hűtőszekrényből, mandulalapokban, mandulalapocska, tésztadarabokat, mandulalapokat, szükségeltetik, kókuszgolyóhoz, csillagcsőrrel, szeretetteljes, meghempergetem, tejszínkrémmel, vaníliamagokat, megemelkedjen, kifejezésének, narancslikőrt, ismertetettel, felszeletelem, belecsempészi, hozzátartozik, tapadásmentes, pillanatokhoz, elkészíthetők, belekanalazom, blansírozott, papírkapszli, kekszmorzsát, aranyszínűre, felkockázott, előkészített, golyócskákat, csomagolásig, figyelmesség, narancslikőr, vállalhatják, előmelegítem, sütőpapírral, legfontosabb, vasárnapjára, narancslével, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 345
  • e Hét: 3217
  • e Hónap: 8255
  • e Év: 137962
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.