Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kelet összes gáza és olaja
  2008-02-29 22:22:35, péntek
 
   
  A megegyezés után most már tényleg nincs akadálya annak, hogy tavasszal markolók szántsák fel Magyarországot, és itt folyjon össze a kelet összes gáza és olaja egy bazi nagy reaktor alatt.


A közelmúltban az ,,Energiamezők"-ben olvastam arról, hogy mi mindent terveznek Magyarországon létrehozni. Reménykedtem, hogy mindaz csak meddő riogatás, aminek nem kellene felülnünk és miatta kétségbeesnünk.

Közelmúltban azonban, Hódmezővásárhelyről hallottam a Kossuth Rádióban egy hosszú interjút, ahol többek között arról beszélt a hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, hogy bizony óriási, földalatti, gáztározó építését kezdték meg. Ősi, jó termő földeket sajátítottak ki bagóért...
Hát, én azóta azon töprengek, hogyan is írjam le ,,röviden" az ezzel a témával kapcsolatos gondolataimat.
Először is kezdeném azzal, hogy egy érdekes előadásról szóló tudósítást olvastam hetekkel ezelőtt. A hazai szénhidrogéniparban "meddőnek" (használhatatlannak) minősített
mélyfúrási kutjainak sorsáról tartandó előadást - egy ezzel a témával foglalkozó - okl. olajmérnök tartotta.

,,Az előadó bevezetőjében a geotermikus energia hasznosításáról adott áttekintést. Ezután elmondta, hogy a magánosítás megkezdésekor az ország területén 3093 darab szénhidrogén célú fúrólyukat tartották nyilván. Ezek közül a MOL Rt megalapításakor mintegy 400 kutat
apportáltak a Részvénytársaságba (tehát bevitt vagyonként).. A megmaradó közelítőleg 2600 kút a Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság kezelésébe került, mint a Magyar Állam tulajdona. Az elhatározás szerint ezeket a szénhidrogén szempontjából ,,meddő"-nek minősülő kutakat 2014-ig fel kellett számolni és helyüket rekultiválni, helyreállítani a környezetüket. Mindezen munkák becsült költsége 60-80 milliárd forintra tehető, ami a költségvetést terhelné. Erre a
munkára azonban évi cca. 300 mFt áll rendelkezésre. 200 kút sorsa ismeretlen, mintegy 2300 kút került a BVH.Kht kezelésébe. Ezek között található volt 38 bar kútfej nyomású olajkút és 120 bar kút-fej nyomású gázkút is.
A kutak zömének helyzete (tulajdonjoga, telekkönyvi bejegyzése stb.) rendezetlen, a Bányakapitányságnál sincs nyilvántartás a felszámolt kutakról. Sokat használnak termálvíz kinyerésére, elsősorban Önkormányzatok, de más szervezetek (például: Üdülők.) A kutak fele (papíron) kútfej szerelvénnyel el van látva. El kell készíteni a kutak kataszterét, amit a SZÉSZEK-en keresztül a Kincstári Vagyonigazgatóság közbejöttével az állami költségvetés finanszíroz, ,,bányakár" címén. A kataszter elkészítése folyamatban van, de már most belátható, hogy a felszámolásra, rekultivációra biztosított határidő nem tartható.
A felszámoláshoz a kút helyzetétől függően 25-30 hatóság, intézmény hozzájárulása és véleménye szükséges, ami nagyon lelassítja a folyamatot.
Ez év végéig a Magyar Geológiai Szolgálat 600 kút vízügyi értékelését készíti el. Mintegy 80 kút értékesítésére van érdeklődő magánszemély és cég, de ezen érdeklődők főként a kutak által szolgáltatott információk megszerzésében érdekelt, de ezek a hiányos dokumentáltság miatt érdektelenségbe fulladnak."

Ebben az írásban arra hívnám fel a figyelmet, amit a geotermikus kutakról nem ír le a tudósító. Nem írja le, hogy mekkora lehetőség rejlik benne a jövőben!

Akkor, amikor már mindenki tudja, hogy a világ szénhidrogén készletei 30 év múlva kimerülnek!!!
A hazánk területén eddig is voltak Oroszországból Európába tartó kőolaj- és
gázvezetékek. Ezt még bővíteni, majd egy "bazi nagy atómerőművet" telepíteni
NEMZETGYILKOSSÁG. Miért is?

Talán azért, ,,Mert senki nem számol azzal, hogy ,,az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével.

A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése."

(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)
Lásd a legutóbbi témába vágó Al Gore könyvet is!


Csakhogy, Magyarország a föld mélyében akkora vízkészletekkel, geotermikus energia-készletekkel rendelkezik, hogy NAGYHATALOM LEHETNÉNK!!!!
Lásd az írás végét, ami az adatok megszerzéséről szól!!!!
Ha az ENERGIAMEZŐKben leírtak alapján, erre mindazt rátelepítjük, amit a szerző ír, akkor lehetetlenség lesz majd kitermelni a föld mélyében lévő vízkészletet, aminek az a csodálatos volta, hogy megújuló!
Vannak egyébként próbálkozások a víz hasznosítására, pl. a vízüzemű autókísérletek (Spanyol Zoltán). De, a Műszaki Egyetem akt. tanszékén évek óta gépész hallgatóknak oktatják azon szerkezeteket, gépeket, melyeket a vízből nyert energiával lehet működtetni.


A másik, az atomerőművek működtetésével járó környezetszennyezési kockázatok... Vegyük példaként azt a tényt, hogy a csernobili reaktorrobbanással Magyarországon megnőtt az akkori serdülők körében a fehérvérűségben szenvedő gyerekek száma. A budapesti szent László Kórházban külön osztályokat kellett megnyitni. Sok volt a nyirokrendszeri megbetegedés is: a nagyon súlyos esetektől az átmeneti tünetekig. Ismertem egy fiút, akit 13x operáltak kóros nyirokcsomó-duzzanata miatt. Sajnos, a különböző csontelváltozásoknak is kiugróan megnőtt a száma..
Albert Schweitzer a béke Nobel-díjas teológus, organaművész és a
hires afrikai orvos egyszemélyben, azt mondta erről, hogy:
"... akkor fog az emberiség kétségbeesni, ha majd minden családban sorra
fognak születni a nyáladzó idióták...de akkor már későn lesz".


Úgy tudom, hogy a mostani atomerőművünk is rossz helyzetben van, mert a 2-es blokk még most sem biztonságos a hűtővízben rekedt kapszulák miatt. Arról nem is beszélve, hogy már milyen rég keresik az elhasznált, de még évszázadokig sugárzó kapszuláknak a helyet, hogy
eltemessék. A népszavazások során sorra utasítják el az emberek, hogy pont az ő közelükben alakítsák ki ezt a temetőt...
Egy ilyen temető megfertőzheti az egész Kárpát medence vízkészletét és geotermikus kútjait!!!
Sajnos, egyenlőre olyan érdekcsoportok irányítják hazánkat, akiknek a jelen, személyes gazdagságuk számít. Hogy mi lesz a gyerekeinkkel, az unokáinkkal azzal nem törődnek!

Ja, és katonai, stratégiai szempontból is önállóbbak lehetnénk, v. maradhatnánk, ha nem engednénk gyurcsányéknak tálcán fölkínálni az országot külföldi érdekcsoportoknak és energialobbiknak, globalizátoroknak!

2.)

Az Amerikai Sajtószövetség az 1893-as chicagói világkiállítás előestéjén összehívta az ország legjobb elméit, és megkérte őket, hogy vessenek egy pillantást egy századdal előre. Ekkor az ország útjain lovas kocsik közlekedtek, és gázlámpák világítottak éjszaka, amit akkor még csúcsteljesítménynek tekintettek. A szénről pedig- melynek részesedése a kereskedelmi energiafogyasztásból az 1850-es 9%-os szintről 1890-re több mint 60%-ra nőtt- úgy vélték, hogy hosszú ideig megtartja uralkodó szerepét.
Előre jelezték, hogy a villamos energia felhasználás általános lesz, a gőzt és minden másfajta energiát kiszorít. Egyesek óránként 160 km-t megtevő vonatokról, mozgójárdákról álmodtak. Azt azonban senki sem jelezte előre, hogy a kőolaj ilyen pályát fog befutni. Mint ahogy azt sem, hogy az elővárosok és bevásárlóközpontok ilyen mértékben elszaporodnak.
A jóslatokból az is kimaradt, hogy az olcsó energia milyen sokféleképpen hat majd az életre és a megélhetési módokra a légkondicionálás, a televízió és a földrészeket áthidaló sugárhajtású repülőgépek megjelenésével.
A tudósok nem látták előre, hogy egy napon a meg nem újuló energiahordozókat olyan mértékben fogjuk használni, hogy emiatt emelkedni kezd a tengerek szintje, károsodnak az ökológiai rendszerek, vagy növekszik a hőhullámok, az aszályok és az árvizek megjelenése.
(Christopher Flavin- Set Dunn : Az energiarendszer újrateremtése)

3.)

Energiamezők Magyarországon
forrás: http://matula.hu/index.php?section=article&rel=50&id=615
Homoki-Szabó Attila
A mostani morális, politikai és alkotmányos válság leglényege mindeddig
ismeretlen volt a magyar nép előtt.
Itt az ideje, hogy elmondjuk, mi történt.

Magyarország valójában a világ közepe lett az utóbbi hónapokban, ha
azt
vesszük, hogy a nagyhatalmak vezetői melyik államra tekintettek a
legtöbbször világtérképüket fürkészve.
Valami nagy atom-gáz-olaj tároló épül itt nekünk hamarosan.

(Folytatás linkre kattintva.)

Bóna Mária Ilona
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: nemzetgyilkosság, légkondicionálás, energialobbiknak, fehérvérűségben, energiamezőkben, vízkészletekkel, energiarendszer, hasznosításáról, megalapításakor, érdektelenségbe, világtérképüket, nyirokrendszeri, hasznosítására, gyurcsányéknak, magyarországot, megjelenésével, autókísérletek, oroszországból, önkormányzatok, érdekcsoportok, helyreállítani, megszerzéséről, sajtószövetség, kétségbeesnünk, mozgójárdákról, értékesítésére, dokumentáltság, magyarországon, felszámoláshoz, világkiállítás, működtetésével, rekultivációra, megszerzésében, elszaporodnak, újrateremtése, nyilvántartás, megegyezés után, kelet összes, bazi nagy, hosszú interjút, hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, témával kapcsolatos, érdekes előadásról, témával foglalkozó, előadó bevezetőjében, geotermikus energia, magánosítás megkezdésekor, ország területén, megmaradó közelítőleg, elhatározás szerint, szénhidrogén szempontjából, költségvetést terhelné, Kossuth Rádióban, Kincstári Vagyonkezelő Igazgatóság, Magyar Állam, Kincstári Vagyonigazgatóság, Magyar Geológiai Szolgálat, Oroszországból Európába, Christopher Flavin- Set Dunn, NAGYHATALOM LEHETNÉNK, Spanyol Zoltán, Műszaki Egyetem, László Kórházban, Albert Schweitzer, Amerikai Sajtószövetség, Energiamezők Magyarországon, Homoki-Szabó Attila, Bóna Mária Ilona,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Ami embereknek lehetetlen, az...  Egy bizonyos határt  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png kislány  Csak a fogyatkozás látható  Adakozás  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Paul David Tripp Április 19  Nem számIt  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép álmokat!  Rátalálsz  Lóhere  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a cowboyt!  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Tavaszi kép  Png nő  Facebookon kaptam  Png lepke  A televizió nem a kultúrát kép...  George Byron - Ahogy itt jár -...  Jó éjszakát  Szívem  Png nő  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam  Szép napot kívánok  Zilahy Lajos gondolata  Kaffka_Margit  Png lepke  Az igazi szeretetért rendszeri...  Png csokor  Paul David Tripp Április 21  Szép napot kívánok  Akik bántanak téged  Albert Einsteinről  Gonosz démon-álarc  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Albert Einsteinről  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  A Megváltó szolgálatában  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Png csokor  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png férfi  Adakozás  Facebookon kaptam Krisztinától  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Leonardo da Vinci gondolata  Jó éjszakát  Ne kapaszkodj magasabbra,  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Erdőn  Bounty krémes  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Png fotel  Egy bizonyos határt  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Akarat  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Akarat  Png csokor  Elköszönt  Szép estét kedves látogatóimna...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes délutánt kívánok  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Facebookon kaptam  Nagyon különös  Adakozás 
Bejegyzés Címkék
megegyezés után, kelet összes, bazi nagy, hosszú interjút, hódmezővásárhelyi lokálpatrióta, témával kapcsolatos, érdekes előadásról, témával foglalkozó, előadó bevezetőjében, geotermikus energia, magánosítás megkezdésekor, ország területén, megmaradó közelítőleg, elhatározás szerint, szénhidrogén szempontjából, költségvetést terhelné, kutak zömének, felszámolt kutakról, kutak fele, kutak kataszterét, állami költségvetés, kataszter elkészítése, kutak által, hiányos dokumentáltság, írásban arra, geotermikus kutakról, világ szénhidrogén, hazánk területén, olcsó energia, megélhetési módokra, földrészeket áthidaló, tengerek szintje, ökológiai rendszerek, árvizek megjelenése, energiarendszer újrateremtése, legutóbbi témába, föld mélyében, írás végét, adatok megszerzéséről, vízüzemű autókísérletek, vízből nyert, atomerőművek működtetésével, akkori serdülők, fehérvérűségben szenvedő, budapesti szent, nyirokrendszeri megbetegedés, nagyon súlyos, átmeneti tünetekig, béke Nobel-díjas, emberiség kétségbeesni, nyáladzó idióták, mostani atomerőművünk, 2-es blokk, hűtővízben rekedt, népszavazások során, ilyen temető, egész Kárpát, unokáinkkal azzal, országot külföldi, 1893-as chicagói, ország legjobb, századdal előre, ország útjain, szénről pedig-, 1850-es 9%-os, villamos energia, kőolaj ilyen, mostani morális, világ közepe, utóbbi hónapokban, nagyhatalmak vezetői, nemzetgyilkosság, légkondicionálás, energialobbiknak, fehérvérűségben, energiamezőkben, vízkészletekkel, energiarendszer, hasznosításáról, megalapításakor, érdektelenségbe, világtérképüket, nyirokrendszeri, hasznosítására, gyurcsányéknak, magyarországot, megjelenésével, autókísérletek, oroszországból, önkormányzatok, érdekcsoportok, helyreállítani, megszerzéséről, sajtószövetség, kétségbeesnünk, mozgójárdákról, értékesítésére, dokumentáltság, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 271
  • e Hét: 548
  • e Hónap: 9152
  • e Év: 45093
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.