|
2015-09-29 20:03:10, kedd
|
|
|
Almás pite
hozzávalók / 6 adag
60 dkg finomliszt
20 dkg cukor
25 dkg margarin
1 csipet só
1 db tojássárgája
2 dl tejföl
1 kk szódabikarbóna
1 kk sütőpor
2.5 kg alma
10 dkg dió
fahéj ízlés szerint
1 db tojás (a tészta megkenéséhez)
elkészítés
Az almát meghámozzuk és nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük, a levét alaposan kinyomkodjuk.
A lisztet, cukrot, margarint, a sót, a szódabikarbónát és a sütőport egy nagy tálban két tenyerünk között jól elmorzsoljuk, hogy egyenletes legyen.
Hozzátesszük a tojássárgáját és a tejfölt, jól összedolgozzuk.
Két részre osztjuk és két akkora lapot nyújtunk belőle, hogy a sütőben lévő nagy tepsit befedje.
Az első lapot 5 percig közepes hőmérsékletre előmelegített sütőben elősütjük, így az alma nem fogja eláztatni.
A sütőből kivéve megszórjuk a darált dióval (ha az alma nem túl édes, akkor egy kis cukorral is), egy kis fahéjjal meghintjük és egyenletesen elterítjük rajta az almát. (Nagyon fontos, hogy az almát jól nyomkodjuk ki!)
A másik lappal beborítjuk, villával megszurkáljuk, tetejét felvert tojással megkenjük.
Légkeveréses sütőben, közepes hőmérsékleten világos barnára sütjük
forrás: nosalty.hu
|
|
|
0 komment
, kategória: édes sütik |
|
Címkék: szódabikarbónát, összedolgozzuk, szódabikarbóna, hőmérsékletre, tojássárgáját, megszurkáljuk, hőmérsékleten, előmelegített, hozzátesszük, elmorzsoljuk, egyenletesen, légkeveréses, tojássárgája, megkenéséhez, kinyomkodjuk, lereszeljük, meghámozzuk, beborítjuk, nyomkodjuk, elterítjük, finomliszt, elkészítés, meghintjük, egyenletes, megszórjuk, hozzávalók, margarint, tenyerünk, elősütjük, megkenjük, eláztatni, reszelőn, nyújtunk, alaposan, sütőport, cukorral, tészta megkenéséhez, almát meghámozzuk, levét alaposan, nagy tálban, sütőben lévő, első lapot, sütőből kivéve, darált dióval, másik lappal,
|
|
|
|
tészta megkenéséhez, almát meghámozzuk, levét alaposan, nagy tálban, sütőben lévő, első lapot, sütőből kivéve, darált dióval, másik lappal, szódabikarbónát, összedolgozzuk, szódabikarbóna, hőmérsékletre, tojássárgáját, megszurkáljuk, hőmérsékleten, előmelegített, hozzátesszük, elmorzsoljuk, egyenletesen, légkeveréses, tojássárgája, megkenéséhez, kinyomkodjuk, lereszeljük, meghámozzuk, beborítjuk, nyomkodjuk, elterítjük, finomliszt, elkészítés, meghintjük, egyenletes, megszórjuk, hozzávalók, margarint, tenyerünk, elősütjük, megkenjük, eláztatni, reszelőn, nyújtunk, alaposan, sütőport, cukorral, villával, tojással, fahéjjal, margarin, sütőben, közepes, barnára, nosalty, befedje, világos, tetejét, osztjuk, felvert, tejfölt, nagyobb, sütőből, szerint, sütőpor, lisztet, részre, darált, forrás, dióval, sütjük, kivéve, fontos, tepsit, lappal, belőle, percig, nagyon, akkora, tészta, tejföl, cukrot, között, csipet, legyen, tálban, almát, fahéj, ízlés, fogja, akkor, lyukú, levét, másik, tojás, rajta, lapot, cukor, , ,
|
|
|
|
2024. Március
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
| 1 | 2 | 3 | |
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 129
- e Hét: 983
- e Hónap: 3034
- e Év: 31257
|
|
|