|
2016-05-18 21:00:08, szerda
|
|
|
Hozzávalók 24 x 36 cm-es tepsihez
A tésztához
700 g liszt
40 g élesztő
350 ml tej
4 dkg vaj vagy margarin
50 g cukor
1 csapott kávéskanál só
1 tojás
fél citrom reszelt héja
A töltelékhez
szatmári szilvalekvár
fahéj
A kenéshez
1 tojássárgája
1 evőkanál tej
Elkészítés
150 ml langyos tejben egy kávéskanálnyi cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A többi hozzávalót tálba mérjük, hozzáöntjük a megkelt élesztőt, és a maradék tejjel kelt tésztát dagasztunk.
Lefedve langyos helyen háromszorosára kelesztjük.
Lisztezett munkafelületre borítjuk a tésztát, kétfelé vesszük, és mindkét részből 0,5-1 cm vastagságú téglalapot nyújtunk, majd egyenként 12 egyenlő négyzetre vágjuk.
Mindegyik közepére egy-egy teáskanálnyi szilvalekvárt halmozunk, megszórjuk pici fahéjjal, és feltekerjük.
Olajjal vagy vajjal vékonyan kikent tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a buktákat.
A tepsiben még 20-25 percet kelesztjük, majd a tetejüket megkenjük a tojássárgája és a tej keverékével.
180 fokra melegített sütőben addig sütjük a buktát, amíg szép aranybarna nem lesz.
Forrás: citromhab.blogspot.hu |
|
|
0 komment
, kategória: nagyi receptjei |
|
Címkék: munkafelületre, háromszorosára, kávéskanálnyi, szilvalekvárt, felfuttatjuk, tojássárgája, szilvalekvár, teáskanálnyi, feltekerjük, hozzáöntjük, keverékével, töltelékhez, lisztezett, kávéskanál, melegített, hozzávalók, vastagságú, megszórjuk, dagasztunk, kelesztjük, elkészítés, aranybarna, téglalapot, hozzávalót, citromhab, egyenként, tésztához, halmozunk, tetejüket, mindegyik, megkenjük, négyzetre, tepsiben, élesztőt, blogspot, fahéjjal, kávéskanálnyi cukorral, többi hozzávalót, megkelt élesztőt, maradék tejjel, tetejüket megkenjük,
|
|
|
|
kávéskanálnyi cukorral, többi hozzávalót, megkelt élesztőt, maradék tejjel, tetejüket megkenjük, munkafelületre, háromszorosára, kávéskanálnyi, szilvalekvárt, felfuttatjuk, tojássárgája, szilvalekvár, teáskanálnyi, feltekerjük, hozzáöntjük, keverékével, töltelékhez, lisztezett, kávéskanál, melegített, hozzávalók, vastagságú, megszórjuk, dagasztunk, kelesztjük, elkészítés, aranybarna, téglalapot, hozzávalót, citromhab, egyenként, tésztához, halmozunk, tetejüket, mindegyik, megkenjük, négyzetre, tepsiben, élesztőt, blogspot, fahéjjal, közepére, nyújtunk, vékonyan, szorosan, buktákat, borítjuk, szatmári, evőkanál, tepsihez, kenéshez, margarin, cukorral, lefedve, élesztő, tésztát, langyos, részből, tepsibe, vesszük, mindkét, maradék, reszelt, egyenlő, csapott, sütőben, megkelt, kétfelé, olajjal, kikent, vágjuk, citrom, vajjal, percet, mérjük, tejben, sütjük, buktát, forrás, egymás, tejjel, rakjuk, helyen, mellé, tojás, addig, liszt, fokra, cukor, fahéj, tálba, többi, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
7620 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 515
- e Hét: 2190
- e Hónap: 3182
- e Év: 34911
|
|
|