Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Erős Magyarország-programról..
  2008-03-31 00:28:39, hétfő
 
   
  Gyurcsány a túlélés érdekében feláldoz mindenkit
2008-03-30 01:08:32 elnök


Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy ő maga túlélje a jelenlegi helyzetet - húzta alá Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője szombaton, a párt országos választmányának ülésén.

Navracsics Tibor beszédében emlékezetett arra, hogy a fideszes rendezvénnyel egy időben az MSZP országos pártértekezletet tart. A mostani szocialista rendezvényt az MSZMP 1988-as utolsó pártértekezletével állította párhuzamba. Navracsics Tibor Kádár János idézve beszédéből felhívta a figyelmet: "a szavak, a retorika, a fordulatok, részben a szereplők ugyanazok", pedig azóta már 20 év telt el.

Hozzátette: egy sajátos időutazás részesei vagyunk, ahol vannak olyanok, akik úgy látszik, ezt a 20 évet nem tették meg. A miniszterelnök azt mondta, vesztésre állnak, rossz a közhangulat az országban, lehet, hogy új kormányprogramra van szükség, 2-3 hónapra meg kell állni, meg kell vitatni, hogy akkor egyáltalán mi legyen Magyarország jövőjével, változtatni kell szinte mindenen, és akár a koalíciós együttműködési megállapodás, akár a kormány összetétele, akár a miniszterelnök, vagy a pártelnök személyének kérdésében meg kell nyitni a vitát - utalt Gyurcsány Ferenc beszédére a Fidesz frakcióvezetője.

Vagyis Gyurcsány Ferenc úgy gondolja, hogy mindent újra meg kell vitatni az MSZP-n belül - fűzte hozzá, majd feltette a kérdést:
"Miért csak az MSZP-n belül? Miért nem adják meg akkor a lehetőséget a Magyar Köztársaság minden választópolgárának, hogy lefolytassa ezt a vitát, eldöntse, hogy akkor milyen irányba menjen tovább Magyarország, eldöntse, hogy kik legyenek kormányon, és eldöntse, hogy ki legyen a miniszterelnök?"

Ma azt láthatjuk, hogy Gyurcsány Ferenc minden személyi áldozatot kész meghozni, hogy ő maga túlélje a jelenlegi helyzetet - húzta alá Navracsics Tibor annak kapcsán, hogy a miniszterelnök, az MSZP elnöke azt javasolta: jelöljenek másik egészségügyi minisztert Horváth Ágnes helyére.
A frakcióvezető emlékeztetett arra is, hogy a népszavazás után azt kérte a miniszterelnöktől, hogy ne a minisztereken verje le a népszavazás kudarcát. Megjegyezte, a miniszterek csak végrehajtói egy miniszterelnöki akaratnak.
Mint mondta, akkor Gyurcsány Ferenc úgy válaszolt, hogy rosszak a Fidesz tanácsadói, mert ezzel óriási bakot lőttek, és biztosította minisztereit, hogy miniszterek maradnak.

Azt láthatjuk ismét, hogy Gyurcsány Ferenc személyes érdekei, túlélésének vágya minden politikai érdeket felülírnak a koalícióban - hangsúlyozta Navracsics Tibor. Szólt arról is, hogy egy másfél éves programalkotási folyamat végére ért a Fidesz.

Emlékezetett rá, 2006 novemberében, a győri kongresszuson döntöttek arról, hogy megkezdenek egy nagyobb léptékű, hosszabb távú programalkotási folyamatot, amely egyrészt már előkészületül szolgál a következő választásra, a remélhető kormányzati szerepre, másrészt előkészítést jelent egy olyan középtávú stratégia megalkotására is, amelyet egy pártnak 10-15 évente meg kell alkotni.

Így indult 2007 januárjában a Jövőnk című vitasorozat, amely során megkezdték - az igazságosság, a közszolgáltatások, az életminőség és a versenyképesség témakörét körbejárva - a későbbi részletes programalkotást lehetővé tevő műhelymunkát. Ennek eredményeképpen leírták, hogy milyen a jövő Magyarországa, milyen az a Magyarország, amely talán hosszabb távon is biztosítani képes azt, hogy mindenki otthon érezze magát.

Ezt a vitairatot, a 2007. júniusi Fidesz-kongresszus elfogadta, és utána léptek tovább az alapprogram megalkotására - folytatta Navracsics.
Mint elmondta, térben is "körbenézve" megkeresték azokat az európai testvérpártokat, amelyek hasonló programalkotási folyamat részesei, hogy megbeszéljék azon kérdéseket, amelyekben össze tudják hangolni politikájukat, és melyek azok a kérdések, amelyekben esetleg további vitákra van szükség.

A kongresszus felhatalmazása alapján így járt Navracsics Tibor a CDU-nál, Nagy-Britanniában a Konzervatív Pártnál, Lengyelországban a Polgári Platformnál, és Brüsszelben az Európai Néppártnál, hogy ezen pártok vezetőivel, szakmai műhelyeivel egyeztetve azonosítsák azokat a pontokat, ahol a Fidesz része a nagy közös európai gondolkodásnak.

Ezen pontok között említette a Fidesz frakcióvezetője a családpolitikát, a demográfiát, a gazdaságpolitikát, a versenypolitikát, a demokratikus intézmények védelmét, a polgári lét biztosítását és Európa jövőjének területét.

Egy nemzetközi konferencia kertében 2007. december 8-án mutatták be az elkészült alapprogramot, később az ország több pontján megvitatták ennek alapvető állításait, és most terjeszti be az országos választmány elé az Erős Magyarország programot - mondta el Navracsics Tibor.

Megjegyezte, soha nem volt még időszerűbb az alapprogram címe, az erős Magyarország gondolata, hiszen a kormánykoalíció súlyos válsággal küzd, nincsen érdemleges kormányzati politika.
Mint mondta, a "miniszterelnök saját személyes fájdalmába süppedve egy egész országot vádol politikája kudarcáért", szánalmas összeesküvés-elméleteket felvázolva az Alkotmánybíróságtól kezdve az újságírókon át az ellenzéki pártokig mindenkit azzal gyanúsít, hogy szabadidejükben mást sem tesznek, minthogy 3 millió 300 ezer embert próbálnak átverni, és - tette hozzá - amikor mélyen lenézve a választópolgárokat úgy gondolják, hogy be lehet csapni 3,3 millió embert, akik vették a bátorságot, és Gyurcsány Ferenc minden fenyegetőzése ellenére igent mondtak a jövőre március 9-én - húzta alá. Kiemelte, a választópolgárok ezzel igen mondtak az erős Magyarországra is, hiszen az olyan polgári Magyarország, amely nyitva áll a jobb- és a baloldali polgárok számra is.

Navracsics Tibor megjegyezte azt is: túlzott önbizalom lenne azt gondolni, hogy a 3,3 millió ember Fidesz-szavazó lenne, inkább - folytatta - azt gondolják, hogy ők nyitottak a Fidesz érveinek meghallgatására, és jó érvekkel kell rendelkezni ahhoz, hogy ezeket az emberek meg tudják győzni.

Szólt arról is, hogy a mai kor legnagyobb kihívása a gazdasági növekedés beindítása. Egy százaléknyi gazdasági növekedés a költségvetés számára 100-120 milliárd forint tiszta bevételt jelent.

Gyurcsány Ferenc 15 milliárd forint miatt közölte, hogy a költségvetésnek nem áll módjában, neki pedig nem áll szándékában pótolni a vizitdíj összegét - mutatott rá, majd megjegyezte: persze 0,7 százalékos gazdasági növekedésnél nehéz bővülést tervezni.
Mint mondta, "a mi feladatunk az, hogy beindítsuk a gazdasági fejlődés igazi motorját is (...), azt az oldalát, amely az elmúlt időszakban elhalt.

A kis- és középvállalkozások támogatása révén beruházásokkal el kell érnünk, hogy beinduljon ismét a magyar gazdasági növekedés".
Ameddig nincsen gazdasági növekedés, addig nincs értelme beszélni a magyar gazdaság jövőjéről - szögezte le, hozzátéve azt is, hogy ameddig egy kormány nem képes biztosítani a gazdasági növekedés beindulását, addig nincs értelme beszélni az alkalmasságáról.

"A Gyurcsány-kormány ma alkalmatlan az ország irányítására. Hivatalban van, de nincs tehetsége, nincs jövőképe és nincsen kapacitása arra, hogy az ország jövőjének irányt szabhasson. Nekünk kell ezt megtenni" - hangsúlyozta.

A munkahelyteremtés mellett a képzett és egészséges munkaerőt nevezte meg alapvető célnak, hiszen - mint mondta - ez az, ami a gazdasági növekedést tartóssá teheti. Hozzátette: "ezért ragaszkodtunk ahhoz, és ezért szerepel az Erős Magyarország programunkban is, hogy nem létezhet felsőoktatási rendszer tandíjjal. Mert a tandíj bezárja a jövő kapuit. (...)
Ezért elleneztük, és ezért szerepel a programban is az, hogy a kórházi napidíj és a vizitdíj nem útja az egészségügyi reformnak, mert (...) elzárja az embereket az egészségügyi rendszertől".

Szólt arról is, hogy a jövő szempontjából alapvető fontosságú, hogy megteremtsék a családok stabilitását, azt a stabil jövőképet, amely lehetővé teszi a családok számára, hogy boldogan és jó minőségű életet élhessenek.

Az Erős Magyarország programjáról szólva úgy fogalmazott, az a szolidáris és versenyképes Magyarország programja.

Mint mondta, olyan gazdaság és gazdasági szereplők kellenek, akiknek nem küzdeniük kell a politikával, hanem akiket segít a kormányzati politika.

"Nekünk olyan kormányzati politikát kell adnunk, olyan programot kell adnunk, amely segíti a gazdaság szereplőit a nemzetközi vállalatoktól a kis- és középvállalkozásokig. (...) Hiszen biztosak vagyunk benne, hogy gazdasági növekedés, erős társadalom, erős érzelmi közösségeken, összetartó közösségeken, barátságos, nyugodt, egészséges és tanult embereken alapul. Ezért van szükségünk arra, hogy a politika középpontjába a családpolitikát, a gazdasági növekedést, a versenyképességet és a szolidaritást állítsuk" - tette hozzá végül.

Kövér: "Ennek az országnak mi vagyunk az egyetlen esélye" Kövér László összegezve, hogy számára mit is jelentett az elmúlt két évtized, kifejtette, az egyik megközelítés nagyon borús képet fest. Mint mondta, ha megnézzük a szereplők, a módszerek közötti kísérteties hasonlóságot, ha számba vesszük és összehasonlítjuk a húsz évvel ezelőtti és a mostani problémákat, az egyik konklúzió az, hogy bizony a húsz év alatt nem sokat értünk el. A másik megközelítésben - tette hozzá - nemcsak azt kell számba venni, hogy miben különbözik a mai magyar valóság a húsz évvel ezelőttitől, hanem azt is számításba kell venni, hogy ennek az országnak jelenlegi bajában mi vagyunk az egyetlen esélye arra, hogy még egyszer emelkedő pályára álljon nemcsak a gazdasági, hanem szellemi, lelki és erkölcsi értelemben is.
Mint mondta, a "mi" alatt pártszimpátiára, értékrendre tekintet nélkül az ország azon polgárait érti, aki hajlandó ennek az országnak a jövője érdekében erőfeszítéseket tenni, aki nem adja fel.

* * * Szijjártó Péter, a párt szóvivője a távirati irodával azt közölte, a Fidesz országos választmánya délutáni ülésén elfogadta az Erős Magyarország programot.

http://www.fideszbp20.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenypolitikát, lengyelországban, pártértekezletet, összehasonlítjuk, kormányprogramra, választópolgárok, szabadidejükben, alkalmasságáról, költségvetésnek, kormánykoalíció, családpolitikát, programalkotási, eredményeképpen, programalkotást, versenyképesség, testvérpártokat, frakcióvezetője, miniszterelnöki, meghallgatására, választmányának, megközelítésben, erőfeszítéseket, pártszimpátiára, miniszterelnök, együttműködési, gondolkodásnak, felhatalmazása, beruházásokkal, magyarországra, szempontjából, fenyegetőzése, szolidaritást, megalkotására, előkészületül, magyarországa, kongresszuson, túlélés érdekében, jelenlegi helyzetet, párt országos, fideszes rendezvénnyel, mostani szocialista, szereplők ugyanazok, sajátos időutazás, koalíciós együttműködési, kormány összetétele, pártelnök személyének, frakcióvezető emlékeztetett, népszavazás után, minisztereken verje, népszavazás kudarcát, miniszterek csak, miniszterelnöki akaratnak, Erős Magyarország-programról, Gyurcsány Ferenc, Navracsics Tibor, Navracsics Tibor Kádár János, Vagyis Gyurcsány Ferenc, Magyar Köztársaság, Horváth Ágnes, Konzervatív Pártnál, Polgári Platformnál, Európai Néppártnál, Erős Magyarország, Kövér László, Szijjártó Péter,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Nem számIt  Gonosz démon-álarc  Még csak most kezdődik a nap  képre írva  s immár én is felragyogva, ért...  Akik bántanak téged  Régi emberek, akikre máig büsz...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Bertolt Brecht -től idézet  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Facebookon kaptam  Radikális szeretet  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Elköszönt  Paul David Tripp Április 21  Hiányzik  Kellemes délutánt kívánok  210 éve született a SZÓZAT meg...  Irgalom és ítélet  Szép álmokat!  Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam Annuska bar...  Hazára minden embernek szükség...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Idő  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Éretlen vers  Amikor Jézus rátapos a lábadra  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Paul David Tripp Április 20  Szívem  Adakozás  Mai harmónia kártyám  Jó éjszakát  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Sose bánj semmit  Zilahy Lajos gondolata  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Png cica  Hogy lehet megtartani  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Kerüld el az evangélium örömén...  Png nő  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Zilahy Lajos gondolata  Lóhere  A boldog családok mind hasonló...  Szabolcska Mihály – Ákác...  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tanuld meg ezt a versemet  Facebookon kaptam  Nem számIt  Mi lenne ha  Popper Péter szavai  Hiányzik  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Szép estét kedves látogatóimna...  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Az igazi szeretetért rendszeri...  Adakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
túlélés érdekében, jelenlegi helyzetet, párt országos, fideszes rendezvénnyel, mostani szocialista, szereplők ugyanazok, sajátos időutazás, koalíciós együttműködési, kormány összetétele, pártelnök személyének, frakcióvezető emlékeztetett, népszavazás után, minisztereken verje, népszavazás kudarcát, miniszterek csak, miniszterelnöki akaratnak, másfél éves, győri kongresszuson, nagyobb léptékű, következő választásra, remélhető kormányzati, olyan középtávú, pártnak 10-15, versenyképesség témakörét, későbbi részletes, jövő Magyarországa, alapprogram megalkotására, európai testvérpártokat, kongresszus felhatalmazása, nagy közös, demokratikus intézmények, nemzetközi konferencia, elkészült alapprogramot, ország több, országos választmány, alapprogram címe, erős Magyarország, kormánykoalíció súlyos, egész országot, ellenzéki pártokig, jövőre március, választópolgárok ezzel, erős Magyarországra, olyan polgári, baloldali polgárok, gazdasági növekedés, százaléknyi gazdasági, költségvetés számára, vizitdíj összegét, gazdasági fejlődés, elmúlt időszakban, magyar gazdasági, magyar gazdaság, ország irányítására, ország jövőjének, munkahelyteremtés mellett, gazdasági növekedést, tandíj bezárja, jövő kapuit, kórházi napidíj, egészségügyi reformnak, egészségügyi rendszertől, jövő szempontjából, családok stabilitását, stabil jövőképet, családok számára, kormányzati politika, gazdaság szereplőit, nemzetközi vállalatoktól, politika középpontjába, szolidaritást állítsuk, egyetlen esélye, egyik megközelítés, módszerek közötti, húsz évvel, mostani problémákat, egyik konklúzió, másik megközelítésben, országnak jelenlegi, ország azon, jövője érdekében, párt szóvivője, távirati irodával, versenypolitikát, lengyelországban, pártértekezletet, összehasonlítjuk, kormányprogramra, választópolgárok, szabadidejükben, alkalmasságáról, költségvetésnek, kormánykoalíció, családpolitikát, programalkotási, eredményeképpen, programalkotást, versenyképesség, testvérpártokat, frakcióvezetője, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 169
  • e Hét: 446
  • e Hónap: 9050
  • e Év: 44991
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.