|
2018-05-04 21:50:06, péntek
|
|
|
Hozzávalók:
1 kosár friss csalán
1 csokor menta (szerintem a szárított nem jó)
2 db nagyobb alma (valami jellegtelen ízű legyen)
1 citrom leve
30-40 dkg barna cukor
zselépor (most agar-agart használtam)
kevés víz
Elkészítése:
A leszedett csalánt többször átmossuk ,majd a leveleit letépkedjük.
Lehet fordítva is, akkor könnyebb picit :D. Természetesen még mindig kesztyűben dolgozunk,hacsak nincs ízületi gyulladásunk,mert arra a csípése kiváló.. Az utolsó mosás az már leforrázás legyen és innentől kezdve megszabadulhatunk a kerti kesztyű használatától. (Érdemes jól elrejteni és kitenni a napra, hogy párunk ne lássa,hogy csuromvizes meg ráadásul mélyzöld-foltos is lett!!!)
Szóval a forrázás elveszi a csalán csípősségét,ami így már mehet a fazékba a megmosott mentával és a kockára vágott almával együtt.Ha kell, egy kis vízet öntsünk alá, csavarjuk bele a citromlevet, és addig főzzük, amíg össze nem esik -ez kb. 20 perc kis lángon. Ekkor az egész mehet a turmixba,majd vissza a lábasba.Hozzákeverjük a cukrot és folyamatosan keverjük(akinek kevés a fenti mennyiség, tehet bele többet is), lehet ízesíteni vaniliával, esetleg kardamommal, és jöhet a zselésítő a legvégén. Jól összekeverjük , egyet forralunk még rajta és mehetnek az üvegekbe,majd a szárazdunsztba.
Íme,a végeredmény: (jó sötét spenótzöld színű lett)
Link |
|
|
0 komment
, kategória: lekvárok-befőzése,szörpök |
|
Címkék: szárazdunsztba, természetesen, használatától, összekeverjük, hozzákeverjük, folyamatosan, gyulladásunk, jellegtelen, citromlevet, elkészítése, kardamommal, letépkedjük, csípősségét, csuromvizes, végeredmény, használtam, kesztyűben, hozzávalók, leforrázás, vaniliával, spenótzöld, leszedett, megmosott, elrejteni, csavarjuk, szárított, mennyiség, ízesíteni, zselésítő, forralunk, dolgozunk, szerintem, fordítva, forrázás, könnyebb, üvegekbe, leszedett csalánt, leveleit letépkedjük, csípése kiváló, utolsó mosás, kerti kesztyű, forrázás elveszi, csalán csípősségét, megmosott mentával, kockára vágott, egész mehet, fenti mennyiség,
|
|
|
|
leszedett csalánt, leveleit letépkedjük, csípése kiváló, utolsó mosás, kerti kesztyű, forrázás elveszi, csalán csípősségét, megmosott mentával, kockára vágott, egész mehet, fenti mennyiség, szárazdunsztba, természetesen, használatától, összekeverjük, hozzákeverjük, folyamatosan, gyulladásunk, jellegtelen, citromlevet, elkészítése, kardamommal, letépkedjük, csípősségét, csuromvizes, végeredmény, használtam, kesztyűben, hozzávalók, leforrázás, vaniliával, spenótzöld, leszedett, megmosott, elrejteni, csavarjuk, szárított, mennyiség, ízesíteni, zselésítő, forralunk, dolgozunk, szerintem, fordítva, forrázás, könnyebb, üvegekbe, mehetnek, ráadásul, mélyzöld, leveleit, innentől, turmixba, zselépor, legvégén, mentával, keverjük, átmossuk, többször, érdemes, kesztyű, kockára, lábasba, esetleg, öntsünk, almával, fazékba, csípése, kitenni, elveszi, ízületi, nagyobb, csalánt, vissza, csalán, vágott, párunk, valami, együtt, foltos, lángon, cukrot, citrom, szóval, mindig, csokor, akinek, többet, főzzük, legyen, kiváló, hacsak, utolsó, kezdve, mehet, lehet, ekkor, össze, addig, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
4 db bejegyzés |
e év: |
41 db bejegyzés |
Összes: |
8746 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Általános (1237)
- Belső kör (74)
- Család (203)
- Munka (6)
- Haverok (9)
- Iskola (10)
- Hit és vallás- versek,idézete (287)
- novellák, gondolatok, versek (73)
- 1-tál étel (56)
- A természet gyógyszertárából (146)
- Advent (100)
- Advent (9)
- Adventi gondolatok 2015 minden (29)
- Alkohol és likör stb... (13)
- Anyák napjára (18)
- Apró tea sütik (66)
- Barátoknak (29)
- Betegekért ima (27)
- Böjtös ételek (húsmente) (48)
- Bölcsességek (112)
- csibehúsos és más szárnyasok (246)
- Cukrosoknak diétás étrend (25)
- Diétásak (65)
- Dinus és Regi (48)
- Ecetekről (10)
- Egészség,életmód (461)
- Egészségünkről (97)
- EGYASSZONY az én történetem(fe (6)
- EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZE (22)
- Elgondolkodtató (85)
- Élsz,Barackvirág! (10)
- Érdekes (10)
- Finom husik (80)
- Forever (6)
- Főzés-sütés (65)
- Fűszerkalauz (41)
- Gombócok (10)
- Gyógyászat (169)
- Gyógyító gyyümölcsök,teák,olaj (136)
- gyors édesség (22)
- Gyümölcslevesek (37)
- Hal ételek (31)
- Házi mosószer és egyebek készí (4)
- Hírek a világból (70)
- Horoszkóp (47)
- Humormorzsa (9)
- Húsvét (36)
- Húsvétra töltött husik (20)
- Idézetek,szép mondások (9)
- Ima kilenced (119)
- Ima nyolcad (6)
- Imádságok,áldások. (638)
- Isten patikája. (42)
- Jó éjszakát (29)
- Jó ha tudod (91)
- Jó napot (29)
- Jó reggelt (147)
- Karácsony (55)
- Karácsonyi ételek (50)
- Kelt tészta édes és sós (121)
- Kérdések-válaszok (6)
- Kis Szent Teréz (28)
- Kívánságok (7)
- konyhai tudnivalók (54)
- Könnyű ételek,saláták,stb... (100)
- köretek (37)
- lekvárok-befőzése,szörpök (63)
- Lélekemelő (249)
- Lelkipásztori elmélkedés (220)
- levesek (63)
- mások tollából (74)
- Masszázs és Csakrák (21)
- Mikulás (4)
- Nagymama gyógyító receptje (100)
- okosságok (75)
- Olcsó, finom és házias recepte (73)
- Palacsinták édes - sós (4)
- pünkösd (9)
- Rózsafűzér (40)
- saláták (32)
- Schüssler sók (7)
- sertéshúsos (119)
- Spárgás ételek (9)
- sütemények ,édességek (472)
- Szent Ágnes (1)
- Szent András (2)
- Szent család ünnepe (2)
- Szent Erzsébet (9)
- Szent Ferenc (3)
- Szent Márton (1)
- Szent Mihály Arkangyal (1)
- Szent Mónika (1)
- Szent Pio atya (234)
- Szent Rita (9)
- Szentek (43)
- Szép történetek (48)
- Szeretett könyv (46)
- Szilveszter (3)
- Szószok (16)
- Születésnapi Köszöntők (7)
- tallózásból (15)
- Tanulságos történetek (210)
- Tésztafélék (45)
- Tudnod Kell (25)
- Túrmezei Erzsébet versei (48)
- Új év (3)
- vacsorára reggelire (47)
- Vad ételek (6)
- Versek (262)
- Viccek (37)
|
|
|
|
- Ma: 1576
- e Hét: 4443
- e Hónap: 10815
- e Év: 61606
|
|
|