Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ismét romlott a magyar versenyképesség
  2013-05-31 19:15:30, péntek
 
 
Ismét romlott a magyar versenyképesség

2013. május 31., péntek 18:34

Az IMD által készített versenyképességi rangsorban Magyarország öt helyett csúszott hátrébb, és ezzel az "előkelő" 50. helyett foglalja el. 2010-ben még a 42. helyen álltunk, amely szintén nem túl jó, de a visszaesés azt bizonyítja, hogy az elmúlt három évben nem csak a gazdasági környezet romlott, hanem vele együtt hazánk versenyképessége is.
Miközben a Fidesz arról szónokol, hogy a régió legversenyképesebbje a magyar gazdaság, a valóságban előttünk van Csehország, Lengyelország és az utóbbi két évben már Szlovákia és Ukrajna is

chart-down.sxchu_.jpg

Minden nemzetközi felmérés és adat azt mutatja, hogy az elmúlt években folyamatosan romlott hazánk versenyképessége. Orbán Viktor pedig a Századvég konferenciáján egyesen azzal viccelődött, hogy a Nézőpont és a Századvég felmérései mennyire jó adatokat mutatnak. Kíváncsi lennénk ezeknek a felmérésnek a valóságtartalmára, hiszen ezek az intézetek köztudottan milliárdokat kapnak a kormánytól. Közben tudjuk: az elmúlt három évben egyetlen egy mutató javult: a költségvetési hiány, de ez is csak a nyugdíjvagyon lenyúlása és rengeteg megszorítás árán. Az ország az elmúlt másfél évben recesszióban volt, és a sereghajtók között foglalt helyett, a beruházási ráta történelmi mélyponton van, a tőke áramlik ki az országból. A gazdasági környezet talán sosem volt annyira rossz mint mostanság - leszámítva a válságokat, de az teljesen speciális helyzet -, így nem meglepő, hogy a versenyképességi ranglistánkon is egyre hátrébb csúszunk.

A versenyképességet rengeteg tényező befolyásolja, ezek közül csak néhányat emelnénk, melyek miatt Magyarország képtelen lesz komolyabb előrelépésre, ha nem történik radikális változás:

Adórendszer: az egy munkavállalóra jutó adóteher irreálisan magas Magyarországon, ezek a legtöbb cég képtelen megfizetni a munkaerőt, vagy feketén kell kifizetnie. Az egykulcsos adó a foglalkoztatottak 90 százalékának nettó béréből elvett és drágította az alkalmazásukat.

Bürokrácia: a bürokratikus akadályok hátráltatják a fejlesztéseket és az innovációkat, miközben további adminisztratív költségeket raknak a vállalkozásokra hátára.

K+F hiánya: a K+F tevékenység folyamatosan csökkent az elmúlt években, amely részben arra vezethető vissza, hogy a kormány is megvágta a támogatások (például Innovációs Alap megszüntetése).

Oktatás: az elmúlt években megkezdődött a köz és felsőoktatás leépítése. A brutális forráskivonások és az államilag támogatott helyek felszámolása miatt pedig a minőségi humán tőke már fiatal korban külföldre áramlik. Ezzel a cégek is tisztában vannak így egyre kevesebb olyan beruházást hoznak az országba, amely magas tudást igényel.

Termelékenység: az elmaradott termelési eljárások (K+F hiánya), és az egyre gyengébb minőségű munkaerő miatt (oktatás) a termelékenység már évek óta változatlan.

Infrastruktúra és beruházások: a vállalati és a különadók miatt a cégek egyre kevesebbet költenek innovatív beruházásokra, valamint fejlesztésekre. Nem véletlen, hogy az elmúlt évben 9 százalékkal csökkentek a gazdaságban a beruházások. Az energiaszektorban pedig több, mint 30 százalékos volt a visszaesés.

Korrupció és finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés: a korrupció egyre jobban behálózza a hazai politikai és gazdasági szférát, miközben részben ennek, részben a finanszírozási forrásokhoz való hozzáférés gyenge minőségének betudhatóan sokszor azok a vállalatok sem jutnak forráshoz, melyek minden feltételt teljesíteni tudnak. A korrupció a Transparency International szerint is magasabb szintre lépett: az érdekcsoportok foglyul ejtették az államot. Ma már nem csak kijátsszák a törvényeket, hanem a korrupció érdekében írnak törvényeket (legutóbb például a trafik-törvényt...).

Az imént felsorolt változókon egyaránt javítani kellene, hogy hazánk versenyképessége javuljon. Ehhez képest mi jellemezte az elmúlt 3 évet? Egykulcsos adó (semmilyen hatással nem volt a versenyképességre), majd megszorítások, melyek egyes tételei jelentősen rontották hazánk versenyképességét. A miniszterelnök tehát viccelődhet azon, hogy mennyit javultunk 2010 óta, a valóság az, hogy csak zuhant az ország teljesítménye. Minden adat és mutató ezt támasztja alá.

http://egyenlito.blog.hu/2013/05/31/ismet_romlott_a_magyar_versenykepesseg
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: versenyképessége, versenyképességi, forráskivonások, vállalkozásokra, versenykepesseg, versenyképesség, érdekcsoportok, munkavállalóra, finanszírozási, magyarországon, fejlesztésekre, adminisztratív, termelékenység, fejlesztéseket, konferenciáján, alkalmazásukat, infrastruktúra, miniszterelnök, beruházásokra, international, megszorítások, teljesítménye, lengyelország, megszüntetése, nyugdíjvagyon, ranglistánkon, költségvetési, bürokratikus, felszámolása, milliárdokat, százalékának, hátráltatják, transparency, magyarország, felsőoktatás, folyamatosan, magyar versenyképesség, elmúlt három, gazdasági környezet, magyar gazdaság, valóságban előttünk, elmúlt években, intézetek köztudottan, mutató javult, költségvetési hiány, nyugdíjvagyon lenyúlása, elmúlt másfél, sereghajtók között, beruházási ráta, tőke áramlik, teljesen speciális, versenyképességi ranglistánkon, Orbán Viktor, Innovációs Alap, Transparency International,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jánosházy György: Fogd a kezem  A Magyar Költészet napja alkal...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Egy gondolat  A pitypang legendája  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Nagy és kis csodák  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Pitypang szökőkút  különleges  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  Facebookon kaptam  Mindig lesz olyan  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Van néhány kérdés, amin gondol...  Pitypang szökőkút  Robert Merle tollából  Egy párkányon  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  József Attila - Kopogtatás nél...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  Különleges  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Bornyi Veronika haiku verse  Jánosházy György: Fogd a kezem  Hogyan válunk hűségesekké?  Dóró Sándor: Embernek maradni  Önmagunkból tépünk ki a gyors ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Alvó cicák  Facebookon kaptam Krisztina b...  A hagyma antibakteriális hatás...  Minden tavaszból őrizz..  Zilahy Lajos mondta  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  képre írva  Tanmese  Esterházy Péterre emlékezünk  Robert Merle tollából  Isten hűségének mértéke  Csend  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztina b...  Nevelőszülőkhöz adták,  Otthon  Sík Sándor - Ha jő a perc  Zilahy Lajos mondta  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Jó éjszakát  Jázmin  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Erdei gyöngyvirág  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
magyar versenyképesség, elmúlt három, gazdasági környezet, magyar gazdaság, valóságban előttünk, elmúlt években, intézetek köztudottan, mutató javult, költségvetési hiány, nyugdíjvagyon lenyúlása, elmúlt másfél, sereghajtók között, beruházási ráta, tőke áramlik, teljesen speciális, versenyképességi ranglistánkon, versenyképességet rengeteg, bürokratikus akadályok, vállalkozásokra hátára, brutális forráskivonások, államilag támogatott, minőségi humán, elmaradott termelési, egyre gyengébb, különadók miatt, cégek egyre, elmúlt évben, energiaszektorban pedig, korrupció egyre, hazai politikai, finanszírozási forrásokhoz, érdekcsoportok foglyul, korrupció érdekében, imént felsorolt, miniszterelnök tehát, ország teljesítménye, versenyképessége, versenyképességi, forráskivonások, vállalkozásokra, versenykepesseg, versenyképesség, érdekcsoportok, munkavállalóra, finanszírozási, magyarországon, fejlesztésekre, adminisztratív, termelékenység, fejlesztéseket, konferenciáján, alkalmazásukat, infrastruktúra, miniszterelnök, beruházásokra, international, megszorítások, teljesítménye, lengyelország, megszüntetése, nyugdíjvagyon, ranglistánkon, költségvetési, bürokratikus, felszámolása, milliárdokat, százalékának, hátráltatják, transparency, magyarország, felsőoktatás, folyamatosan, recesszióban, megkezdődött, innovációkat, befolyásolja, előrelépésre, költségeket, gazdaságban, viccelődött, beruházások, forrásokhoz, megszorítás, támogatások, törvényeket, viccelődhet, minőségének, százalékkal, változatlan, teljesíteni, köztudottan, felmérésnek, betudhatóan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1832
  • e Hét: 5596
  • e Hónap: 9341
  • e Év: 162837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.