Belépés
cobraboy.blog.xfree.hu
"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiaság köntösébe járó még nem hazafi. S hány ily külmázos dol... Csillag József
1978.02.28
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A kilakoltatások eldurvulnak
  2010-06-23 20:00:31, szerda
 
   
  A kilakoltatások eldurvulnak - Fosztogatás bármi áron!
- Sem az igazság, sem az ember nem számít - Összefoglaló elemzés -


Többé semmi sem garantálja, hogy holnap nem mi kerülünk sorra! Hogy holnap nem a mi családunk ellen vezénylik a kommandót és nem a mi családunkat dobják az utcára, bármely hátralék ellentételezése fejében.

"Hazánkban jelenleg igazságszolgáltatás helyett többnyire csak jogszolgáltatás van. De kinek az érdekeit képviseli a jog? Kinek az érdekét szolgálja a Végrehajtási Törvény?... Furcsa érzés kerített hatalmába ismét, amikor e hó 15-én kameráinkkal megjelentünk egy demonstráción, mely többek között ezekre a kérdésekre kívánta felhívni a közfigyelmet..."

Hazánkban jelenleg igazságszolgáltatás helyett többnyire csak jogszolgáltatás van. De kinek az érdekeit képviseli a jog? Kinek az érdekét szolgálja a Végrehajtási Törvény?

Furcsa érzés kerített hatalmába ismét, amikor e hó 15-én kameráinkkal megjelentünk egy demonstráción, mely többek között ezekre a kérdésekre kívánta felhívni a közfigyelmet. Egy konkrét dráma kapcsán. (Erről az ügyről már korábbi anyagunkban tudósítottunk részletesebben is.) A demonstrációt a Dabasi Tamás vezette Fehér Kéményseprők szervezték, részvételükkel a hazafiakon túl a Magyarok Szövetsége is kiállt mellette, akár a Magyar Nemzeti Gárda tagjai, valamint a Jobbik és a Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete részéről is érkeztek támogatók. És ott voltak a Munkáspárt aktivistái is. Sőt az MSZ nemcsak kiállt a családért, de minden rendelkezésükre álló előforrással segítette és vigyázta is a családot már a megelőző időszakban is, ráadásul egy berendezett lakást is biztosított, végszükség esetére számukra.

Kilakoltatás Budatétényben 2010.06.15 Link from Audie Szabad Link on Vimeo Link.

(A nagytétényi kilakoltatás története, 2010. június 15. A Szabad Riport 42 perces dokumentumfilmje.)

Azonban nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy bár még folyamatban van az ügy, mégis a végrehajtók hatalmát annyira megerősítették ebben az országban, hogy akkor is "joguk", de leginkább módjuk van akár erőszakkal is rátenni a kezüket egy-egy ingatlanra, ha még nincs is végleges döntés vagy megállapodás. Megelőz mindent a "fosztogatás joga". Olyannyira, hogy ehhez nemcsak rendőri, de akár kommandós segítséget is biztosít - ahogy most tapasztalhattuk. Az egész behatolás úgy festett, mint egy elnyújtott krimi jelenet, melyben a kábítószer maffiára rontanak rá.

Ahogy érkezésünkkor Dabasi Tamástól megtudtuk, a végrehajtó bűncselekményt készül elkövetni ezzel az akciójával, azonban e bűncselekmény megakadályozása is bűncselekménynek számít! Érdekesen hangzik, - kicsit oximoron - a bűncselekmény megakadályozás maga is bűncselekmény.

A végrehajtó távol maradt, a helyetteseit küldte maga helyett. Úgy tudjuk, hogy a végrehajtó nem más, mint a Szamosi És Társa Végrehajtói Iroda volt, - Szamosi István és Deszpoth Ferenc. Ahogy a videón is látszik, - végül ezek az emberek vették elő a bírósági papírokat, a határozatokat - ugyan nem önként bemutatva - hanem Sneider Tamás képviselő úr kifejezett kérése. Amelyek - mint a helyszínen kiderült, - addig csupán Dr. Strauss Zsolt XXII. kerületi rendőr kapitány, valamint az ingatlan megszerzésében érdekelt felek számára volt ismert, az eredeti tulajdonos, és így a demonstrációt szervező Fehér Kéményseprők előtt nem. Az eredeti tulajdonoshoz nem juttatták el. (Ez vajon miért történt így?)

Ezen túlmenően egyéb furcsaságok is kiderültek. Amint a videón is elhangzik, a végrehajtót képviselők, azzal próbálják az ügy súlyát bagatellizálni, hogy csupán két magán személy közötti ügyletről van szó. Ám ennek ellentmondani látszik az a tény, melyet maga a "vevő" erősített meg, miszerint ő a Hanwha Banktól vásárolta meg az ingatlan. A bank meg ugye nem magán személy. Ráadásul ez így nem is egészen igaz, mert menetközben azt is hallottuk, hogy a Hanwha bank egy közvetítőn keresztül értékesítette az ingatlant. Tehát az is előfordulhat, hogy időközben az ingatlan tulajdoni lapján akár többször is változhatott az aktuális tulajdonos neve. Arról már nem is beszélve, ha valóban két magánszemély ingatlan átadási (jog)vitájáról lenne szó, akkor mit keres ott több szakasznyi rendőr, pláne kommandós. Ez enyhén szólva is meglehetősen szokatlan eljárás.

A "vevő", saját állítása szerint nem tovább-értékesítésre, hanem saját beköltözése céljára vásárolta meg az ingatlant, - meg nem erősített forrásból úgy tudjuk hogy az ingatlan vételára 16 millió forint volt, melyet még nem fizetett meg a vevő, csak néhány százezer forint átutalása történt meg korábban. Valamint arra is hivatkozott, hogy őt erkölcsi kár érte különböző sajtó orgánumok részéről, ezért az ő megértésére nem appellálhatnak az őt győzködő képviselő urak. Bár végül hajlani látszott egy megegyezésre, az eredeti tulajdonossal. Miszerint, ha garanciát kap, hogy amennyiben az október végére kitűzött tárgyaláson, mégis kiderülne, hogy az eladás jogszerűtlen volt, akkor számára azonnal visszafizetik a vételárat, ez esetben hajlandó megvárni a beköltözéssel és a kilakoltatási procedúrával a bírósági döntést.

Ez jól is hangzott volna, ha komolyan gondolta volna...

Azonban igen gyorsan kiderült, hogy pusztán idehúzásról van szó, amíg megérkezik az erősítés, a kommandós segítség. (26 rendőr autó és két mikrobusz volt összesen a helyszínen, de távolabb még több autó - nem rendőrségi jelzéssel - is várakozott a környező utcákban). A rendőrkapitány úr is sürgette ezt, mondván, ha a megelőző hónapokban nem történt semmi, akkor most már minek tovább várni. (??) Vajon tényleg kívülállóként viselkedett?

A rendőrkapitány, Dr. Strauss Zsolt több meglepő kijelentést is tett még a nap folyamán. Ezek közül a legmeglepőbb számomra az volt, amikor jogértelmezőként is megcsillogtatta tudását. Noha korábban (a 2006-os események után) hasonló, nem túl jogszerű eljárásokat követően, magas beosztású rendőri személyek épp azzal védekeztek, hogy az ő feladatuk nem a jogértelmezése, hanem a jogérvényesítése (rendőri erővel).

A kapitány úr végül saját hatáskörben eldöntötte - felülbírálva a demonstráció bejelentését a Csöngő utcára -, hogy az utcának csak bizonyos részeiben tartózkodhatnak a résztvevők és ezzel meg is kezdődött a kiszorítás. Az utcát két részre osztva, a ház környékéről még a sajtót is eltávolították a rendőrök és a kommandósok felsorakoztak.

A résztvevők, de valószínűbb, hogy csak a család mellett demonstrálók számára az volt a dráma egyik legmegrázóbb pillanata, amikor a tulajdonos édesanyjának idegei felmondták a szolgálatot.

S mint megtudtuk sztrókot kapott. Mentőt hívtak ugyan a házból, de a mentősök először letették a telefont, majd pedig a végül mégis kiküldött mentőautó nem érkezett meg, még vagy 20 perc elteltével sem. A helyszínen nem lévén orvos, senki sem tudhatta biztosan milyen baj érte a nagymamát. Egy szívroham akár meg is ölhette volna, és ennyi idő elteltével már az életét sem tudták volna megmenteni. A rendőrség ezen a ponton sem állt helyzete magaslatán, mert a megérkező mentőt se igyekeztek beengedni. Végül, mintegy 25-30 perc után mégis csak előkerült a mentő, sőt hamarosan még egy autóval is megérkeztek.

Várakozás közben felröppent a hír, hogy talán még a család kutyáját is el akarják távolíttatni. Erre szerencsére nem került sor. A nagymamát hordágyon hozták ki és kórházba szállították. Közben azt is megtudtuk hogy a Hanwha bank, noha 16 milliót nyer az üzleten - és az adósok ellehetetlenítésén - közben azért továbbra is fenntartja a 23 milliós igényét az immár kisemmizett adóssal szemben!

A továbbiakban még egy fontos probléma is felmerült, mi legyen a kiskorú gyermekekkel? Hisz azt a traumát nem szabad, hogy el(meg)szenvedjék, amikor a kommandósok lerohanják az egész családot. Majd pedig ki tudja melyik intézménybe szállítják őket, szüleiktől elszakítva. Ez a reális veszély, no meg a közben jelentkező úr, aki a gyermekek elhelyezését kívánta volna megoldani, gyorsan megérlelte a szülőkben a döntést, a gyermekeket biztonságba kell helyezni. Azonnal!

Sok rosszat hallani e tárgykörben. És nem nem csak manapság, hanem az elmúlt bő 60 évben is, mely bizonyította, hogy az úgynevezett állami gondozás túlnyomó többségében nem gondozás, a nevelés és az életre nevelés éppúgy csődöt mondott, mint annak anyagi megoldásai. A 70-es években már csak úgy emlegették az állami gondozó intézetet mint "állami gyilkosképzőt". Ez persze némi túlzás volt, - már akkor is -, az azonban tény, hogy a bűnözök, és a fiatalkorú bűnözök nagyobb része részesült az állami gondozás "áldásaiban". A helyzet azonban nem igen változott, ha csak nem romlott. A finanszírozás tekintetében leginkább.

Ez tehát nem lehet sem a jövőkép, sem a megoldás pici gyermekek estében. Azt a családot, mely tisztességgel gondoskodik a gyermekeiről és időseiről, segíteni, nem pedig szétszakítani kell. Ahol bizonyították, hogy minden tőlük telhetőt megtettek, még szándékos ellehetetlenítésük ellenére is, tisztelet, védelem és támogatás illeti meg a társadalom és az állam részéről.

Míg tartott a várakozó álláspont a rendőrök és a kommandósok részéről, addig az odarendelt és több órája várakozó bútorszállító autó is meglépett. Nem szabad elfelejtkeznünk arról sem, hogy az ilyen esetek száma ijesztően növekszik, annál is inkább mivel a kilakoltatási moratóriumot, az árverezők, a hitelezők, no és a bíróságok (éljen az egyéni birói döntés szabadsága!) rendkívül egyedi és sajátságos módon értelmezik.

De arról sem szabad elfelejtkeznünk, hogy könnyen járhat így bármely tisztes életet élő dolgos család, elegendő csak komolyabban megbetegedni, vagy tartósan munkanélkülivé válni. Ez utóbbira pedig valljuk be egyre nagyobb az esélye mindannyiunknak a politika, a pártok állandó és ezidáig változatlan áldatlan működésének köszönhetően.

Nem csak a Végrehajtási Törvény, hanem még nagyon sok, a kifosztásunkat segítő törvény hatályon kívül helyezése szükséges, de legalább ennyire sürgető, a gazdaság talpraállítása, kezdve a munkahelyek teremtésével. S mint korábban is írtuk, csak akkor lesz alapja és garanciája bármely jövendő törvénynek és intézkedésnek, ha az végre a Szent Korona eszmeiségén, Történeti alkotmányunkon nyugszik. Ha nem ebben a szellemben történik bármely intézkedése a kormányzó hatalomnak, akkor az nem más, mint az eddigi neoliberális elveken nyugvó cinonizmus kiszolgálása, a haza és a magyarok elárulása, kiirtása.

És többé semmi sem garantálja, hogy holnap nem mi kerülünk sorra. Hogy holnap nem a mi családunk ellen vezénylik a kommandót és nem a mi családunkat dobják az utcára, bármely hátralék ellentételezése fejében.

Audie Rácz Era - Szabad Riport Tudósító Iroda

Nemzeti InternetFigyelő

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com
 
 
0 komment , kategória:  Hírek  
Címkék: jogértelmezőként, bűncselekménynek, dokumentumfilmje, jogérvényesítése, ellentételezése, rendelkezésükre, jogszolgáltatás, elfelejtkeznünk, internetfigyelő, internetfigyelo, tapasztalhattuk, mindannyiunknak, tartózkodhatnak, megakadályozása, megcsillogtatta, talpraállítása, megszerzésében, bűncselekményt, rendőrkapitány, alkotmányunkon, jogértelmezése, eltávolították, részletesebben, megakadályozás, részvételükkel, kilakoltatások, megerősítették, kifosztásunkat, munkanélkülivé, bagatellizálni, appellálhatnak, tulajdonossal, visszafizetik, bűncselekmény, budatétényben, finanszírozás, kilakoltatások eldurvulnak, érdekeit képviseli, érdekét szolgálja, kérdésekre kívánta, konkrét dráma, megelőző időszakban, berendezett lakást, nagytétényi kilakoltatás, végrehajtók hatalmát, kezüket egy-egy, egész behatolás, elnyújtott krimi, kábítószer maffiára, végrehajtó bűncselekményt, bűncselekmény megakadályozás, végrehajtó távol, Végrehajtási Törvény, Dabasi Tamás, Fehér Kéményseprők, Magyarok Szövetsége, Magyar Nemzeti Gárda, Nemzeti Érzelmű Motorosok Egyesülete, Kilakoltatás Budatétényben, Szabad Riport, Dabasi Tamástól, Szamosi És Társa Végrehajtói Iroda, Szamosi István, Deszpoth Ferenc, Sneider Tamás, Strauss Zsolt XXII, Hanwha Banktól, Strauss Zsolt, Szent Korona, Audie Rácz Era, Szabad Riport Tudósító Iroda, Nemzeti InternetFigyelő,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Véleményezd!
02.21. 23:12 Magyar állampolgár lett az amerikai Andrew Brunson tiszteletes
02.21. 22:52 Venezuelai válság - Az Egyesült Államokba akkreditált tizenegy venezuelai d...
02.21. 21:52 Női röplabda Extraliga - Jászberényben nyert az éllovas Vasas
02.21. 21:52 Jégkorong Erste Liga - Tízgólos meccset nyert a Debrecen
02.21. 21:51 Budapesti női tenisztorna - Nyolc között a címvédő
02.21. 21:42 Novák Katalin: a kanadai konzervatívok számára modell a magyar családpoliti...
02.21. 21:42 Iohannis kinevezte a szociáldemokraták miniszterjelöltjeit
02.21. 21:32 Brexit - Külkereskedelmi miniszter: nem készül el időben a szabadkereskedel...
02.21. 21:11 Pozsonyban és több szlovákiai városban is tüntetéseket tartottak a meggyilk...
02.21. 20:52 Továbbra is Kordás László a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke
Tudjátok ?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
Káros az alkohol ? Ha igen akkor mennyire ?
Kívánhatok kellemes ünnepeket?
Szerintetek lesznek jó karácsonyi filmek a TV-ben?
még több kérdés
Blog Címkék
Győzd meg tükörbeli másodat !  Alázat  Kellemes délutánt !  Kellemes délutáni kikapcsolódá...  Gyomorrontás  Kellemes kávézást  Alázat  Alázat  Kellemes délutánt !  Facebookon kaptam  Rózsa csokor  Alázat  Várszegi Asztrik püspökké szen...  Fájdalom  Facebookon kaptam  Mi történik itt?  Palacsinta sütő  Betegség  Png nő  Kellemes kávézást  Egy vitorlás - vörös keresztte...  Romhányi József verseinek link...  Ez egy tökéletes fürdőtisztító...  Táncoljatok! Salsa  Áldott Vasárnapot kívánok Mi...  Alázat  Alázat  Png virág  Szèp csokor  Alázat  Farsang van.......  Gyomorrontás  Fájdalom  Alázat  Alázat  Egy őszi kép  Velencei karnevál "A velencei ...  ooOoo  Itt van a reggeli, ébresztő  Gyertyák  Szigethy Attiláról a könyvtárb...  Kellemes délutánt !  Alázat  Ital és étel automata  Bátorság  Facebookon kaptam  Vitamin bomba - Narancs  Png nő  A mi áldott Urunk  Alázat és gőg  Sexy nő  Alázat és gőg  Kihúzták az ötös lottó nyerősz...  Facebookon kaptam Krisztinától  Png virág  Skócia........  Van egy tippem......  Virágos szép napot , hetet  Szèp délutánt  Ez egy tökéletes fürdőtisztító...  Van egy tippem......  Fájdalom  Öreganyó  Fájdalom  Alázat  Facebookon kaptam  Orchidea  Palacsinta sütő  Elbizakodottság  Alázat  Vitamin bomba - Narancs  Amikor elmerengsz egy virág fö...  Png virág  Alázat  Szèp estét  Egy vitorlás - vörös keresztte...  Lelki gőg  Képszerkesztő - virágok tánca  ooOoo  Lelki gőg  Szèp délutánt  Fájdalom  Kellemes délutánt  Alázatos beszéd  Facebookon kaptam  Nagyi jó tanácsa.......  Alázat  Egy vitorlás - vörös keresztte...  Boldog Kalkuttai Teréz anya: A...  Fájdalom  Félelem  Imádságok  Kellemes kávézást  Itt van a reggeli, ébresztő  Velencei karnevál "A velencei ...  Mi történik itt?  Png virág  Itt van a reggeli, ébresztő  ooOoo  Félelem 
Bejegyzés Címkék
kilakoltatások eldurvulnak, érdekeit képviseli, érdekét szolgálja, kérdésekre kívánta, konkrét dráma, megelőző időszakban, berendezett lakást, nagytétényi kilakoltatás, végrehajtók hatalmát, kezüket egy-egy, egész behatolás, elnyújtott krimi, kábítószer maffiára, végrehajtó bűncselekményt, bűncselekmény megakadályozás, végrehajtó távol, helyetteseit küldte, emberek vették, bírósági papírokat, határozatokat &#8211, helyszínen kiderült, ingatlan megszerzésében, eredeti tulajdonos, demonstrációt szervező, eredeti tulajdonoshoz, végrehajtót képviselők, közvetítőn keresztül, ingatlan tulajdoni, aktuális tulajdonos, ingatlan vételára, eredeti tulajdonossal, október végére, eladás jogszerűtlen, kilakoltatási procedúrával, bírósági döntést, kommandós segítség, környező utcákban, megelőző hónapokban, legmeglepőbb számomra, 2006-os események, demonstráció bejelentését, utcának csak, kommandósok felsorakoztak, család mellett, dráma egyik, tulajdonos édesanyjának, mentősök először, végül mégis, szívroham akár, rendőrség ezen, megérkező mentőt, család kutyáját, nagymamát hordágyon, üzleten &#8211, immár kisemmizett, fontos probléma, kiskorú gyermekekkel, kommandósok lerohanják, egész családot, reális veszély, közben jelentkező, gyermekek elhelyezését, gyermekeket biztonságba, úgynevezett állami, életre nevelés, 70-es években, állami gondozó, azonban tény, fiatalkorú bűnözök, állami gondozás, helyzet azonban, finanszírozás tekintetében, megoldás pici, állam részéről, várakozó álláspont, kommandósok részéről, ilyen esetek, kilakoltatási moratóriumot, egyéni birói, esélye mindannyiunknak, pártok állandó, kifosztásunkat segítő, gazdaság talpraállítása, munkahelyek teremtésével, szellemben történik, kormányzó hatalomnak, eddigi neoliberális, magyarok elárulása, jogértelmezőként, bűncselekménynek, dokumentumfilmje, jogérvényesítése, ellentételezése, rendelkezésükre, jogszolgáltatás, elfelejtkeznünk, internetfigyelő, internetfigyelo, tapasztalhattuk, , ,
2019.01 2019. Február 2019.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 9661 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 208
  • e Hét: 1961
  • e Hónap: 5678
  • e Év: 12240
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2019 TVN.HU Kft.