Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Újabb enyhítések vidéken
  2020-05-15 07:22:03, péntek
 
   
  Kormányinfó: újabb enyhítések vidéken, Pest megye pedig a többi megyével azonos szabályok alá esik
2020, május 14 - 16:44


A koronavírus-járvány miatt bevezetett intézkedések további enyhítését jelentette be a megyékre nézve a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön. Gulyás Gergely közölte, a Pest megyei koronavírus-fertőzöttségi adatok közelebb állnak a vidékiekhez, ezért Pest megyét mostantól a többi megyével tekinti egy egységnek a kormány.Az egész országban továbbra is fontos az ajánlások és a szabályok betartása

Gulyás Gergely hangsúlyozta, az 1,5 méteres védőtávolságra és az arc eltakarására vonatkozó szabályokat fenntartják az egész országban.

Vidéki enyhítések: megnyithatnak játszóterek, parkok és a vendéglátóhelyek belső részei

A vidéki enyhítések között említtette, hogy a megyékben a vendéglátóhelyek belső zárt részében (különösen étteremben, kávézóban, cukrászdában, büfében, presszóban) a tartózkodás a jövőben megengedett; az ott dolgozók kötelesek maszkot viselni, erre kérik lehetőség szerint a vendégeket is, valamint a védőtávolság betartására. Közölte, hétfőtől megnyitnak a szabad területen lévő vidéki játszóterek, parkok. A szállodák és a panziók a megyékben fogadhatnak vendégeket. Jelezte, a védőtávolság betartásáról a nap folyamán várhatóan megjelenő rendelet rendelkezik.

Megrendezhetők lesznek az esküvők vidéken és Pest megyében

Június 1-től maximum kétszáz főig vidéken és Pest megyében megrendezhetők lesznek az esküvők - közölte Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő. Kifejtette: az esküvőkön, lagzikon a biztonsági előírásoknak megfelelően az asztalok közötti védőtávolságot be kell tartani.

A főváros esetében a budapesti polgármesterek véleményét kéri a kormány

Gulyás Gergely azt mondta, a kormány lehetségesnek látja a koronavírus-járvány miatt bevezetett budapesti korlátozások enyhítését is. Elmondta, a kormány azt kérte a főpolgármestertől és a kerületi polgármesterektől, hogy csütörtök délután 3 óráig nyilvánítsanak véleményét arról, milyen döntést hozzon a kormány. Ezt követően a kormány virológusokkal egyeztet, majd az operatív törzs dönt arról, milyen új szabályok lépjenek életbe a fővárosban - ismertette. Hozzátette: sok fővárosi polgármester egyértelműen véleményt nyilvánított; Karácsony Gergely főpolgármester levelét megkapták és "túllépve annak sajátos stílusán", azt látják, a főpolgármesternek nincs határozott álláspontja. A döntés felelősségét a kormány vállalja - rögzítette. Megjegyezte, Tarlós István volt főpolgármester esetében nehéz lett volna elképzelni, hogy egy eldöntendő kérdésnél ne nyilvánítson kellő egyértelműséggel véleményt.

Karácsony Gergely főpolgármester Budapest Restart tervével kapcsolatban a miniszter annak a meggyőződésének adott hangot: azért született egy ilyen hosszú anyag, hogy ne kelljen világos és egyértelmű állásfoglalást tenni arról, hogy Budapesten a nyitást vagy a jelenlegi helyzet fenntartását támogatja a főpolgármester. Leszögezte: a kormány nem a felelősségen akar osztozkodni, hiszen a kormányzati felelősség világos, hanem a főpolgármester véleményét akarták megismerni.

Az új fővárosi szabályokat legkésőbb szombaton mindenki megismerheti

Emlékeztetett arra, hogy a hatályos korlátozó szabályok vasárnap éjfélig hatályosak. Megjegyezte, az új szabályokat pénteken vagy legkésőbb szombaton mindenki megismerheti.

Köszönet a lakosságnak, hogy betartották a védelmi intézkedéseket

A kormány megállapította, hogy az elmúlt napokban csökkent a halálesetek, a megbetegedések és az aktív fertőzöttek száma. Ez annak köszönhető, hogy Magyarország polgárai betartották a védelmi intézkedéseket, korlátozásokat - mondta, külön köszönetet mondott a budapestieknek és a Pest megyeieknek. Szerinte az élet visszaigazolta a 11 nappal ezelőtt a vidéki megyékre vonatkozó eltérő szabályozás bevezetését. A lazítások nem vezettek ahhoz, hogy a fertőzés tömegessé vált volna vidéken; a legtöbb fertőzött továbbra is Budapesten van - közölte.

Az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani

Gulyás Gergely kérdésre elmondta: a kormány arról is döntött, hogy az ottalvást nem igénylő gyermektáborokat nyáron meg lehet tartani. A hónap végén a járványügyi helyzet ismeretében döntenek az ottalvós táborokról - jelezte.

Június 2-ig nem lesz iskolai oktatás

A miniszter megerősítette június 2-ig nem lesz iskolai oktatás Magyarországon. Hozzátette: Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár azt jelezte: a tanév lezárásával akkor sem lesz gond, ha a diákoknak már nem kell visszatérniük júniusban az iskolákba.

EP-vita a magyar koronavírus-törvényről

Gulyás Gergely hangsúlyozta: boszorkányüldözés, koncepciós eljárás zajlik Magyarország ellen az Európai Parlamentben (EP). Már előre megírták az ítéletet és még az igazságügyi miniszter beszédét is betiltották - emelte ki. Példátlan, hogy miközben az EU soros elnökségét egy államtitkár képviseli, a magyar kormány tagjának nem adnak lehetőséget a megszólalásra - fogalmazott. Hozzátette: "ez a legrosszabb időket idézi", de még a kommunista koncepciós eljárásokban sem tekintettek el a vádlott védekezésének elmondástól. Úgy vélte, ezek az eljárások csak arra jók, hogy az EU megítélését rontsák, a közös intézményekbe vetett bizalmat meggyengítsék "Ez az eljárás tűrhetetlen és elfogadhatatlan, sem a jogállamhoz, sem az EU alapvető értékeihez nincs köze" - jelentette ki.

Minden kórházban biztosított a védőfelszerelés

Nincs olyan kórház Magyarországon, ahol legalább tíznapos tartalék a védőfelszerelésből ne állna rendelkezésre. Minden kórház naponta 12 és 15 óra között bejelenti, hogy a készletek várhatóan milyen mértékben fogynak, és ennek megfelelően az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szállítja a kórházaknak a védőfelszerelések utánpótlását.

A járványügyi készültséget fenn kell tartani az egészségügyben

Az újabb betegellátási rendet, illetve a járványkórházak jövőjét firtató felvetésre megerősítette, Magyarországon és Európában nagyjából egyetértés van abban, hogy egy második hullám veszélye komoly. Kitért arra is, hogy a járvány levonulása "farkasfogszerű", azaz lehetnek néhány napig tartó emelkedések, ezért kulcsfontosságú, hogy az egészségügy kapacitása rugalmas legyen. A veszélyhelyzet végével is fenn kell tartani olyan szabályokat, amelyek a rugalmasságot, az azonnali intézkedés lehetőségét garantálják - fűzte hozzá.

Megjegyezte: most azt látják, hogy a járványban megbetegedettek száma jelentősen csökken, ezért - ha a folyamat fennmarad - az egészségügyben is visszafordulhatnak, és a szabaddá tett ágyak ismét felhasználhatóak hagyományos gyógyításra.

Kérdésre válaszolva a miniszter beszélt arról, hogy március elején 2700-2800 lélegeztetőgép állt rendelkezésre az országban, jelenleg majdnem ötezer használható készülék van a kórházakban. A szám további néhány ezerrel nőni fog, amivel el tudják érni azt a 8500-9000-es készülékszámot, amely garanciát ad arra, hogy ha lesz egy második hulláma a járványnak, akkor Magyarország tud gondoskodni a járványban megbetegedettek egészségéről - mondta.

Az önkormányzatok is hozzájárulnak a védekezés költségeihez

Gulyás Gergely arról is beszélt, hogy a kormány világos döntést hozott a gépjárműadóval kapcsolatban, ez 34 milliárd forintot jelent az önkormányzatoknak, ami indokolt mértéke a hozzájárulásnak a járvány elleni védekezéshez, így inkább politikai felhangja van a támadásoknak.

Remélhetőleg június vége felé feloldható a veszélyhelyzet

Gulyás Gergely kérdésre válaszolva közölte: azt remélik, hogy minél rövidebb ideig lesz szükség a veszélyhelyzet fenntartására, és ha nem változik meg alapvetően a helyzet, akkor június vége felé a rendkívüli veszélyhelyzeti felhatalmazást a kormány vissza tudja adni. De folyamatosan figyelemmel kell lenni a járványügyi helyzetre - figyelmeztetett.

Marad az ingyenes parkolás

Szólt arról is, hogy a veszélyhelyzet végéig indokolt az ingyenes parkolást fenntartani.

Már 15 ezren jelentkeztek ingyenes online informatikai képzésre
Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő kérdésre válaszolva beszámolt arról, hogy az ingyenes online informatikai képzésre már 15 ezren jelentkeztek, és aki 2 hónapos program végén sikeres záróvizsgát tesz, az 100 százalékos állami támogatású IT programokban folytathatja a tanulást.

A 2021-es költségvetést az idei három százalékos recesszióval tervezik
Kitért arra, hogy a 2021-es költségvetést az idei három százalékos recesszióval tervezik.

A Nemzeti Összetartozás Emlékmű felavatása augusztus 20-án várható

Elmondta azt is, hogy elkészült a fővárosi trianoni emlékmű, az avatása nem június 4-én, hanem valószínűleg augusztus 20-án lesz a járványhelyzet miatt.

Rémhírterjesztés miatt több tucat eljárás van folyamatban, a kormány fokozott körültekintésre kéri a hatóságokat

Arra a kérdésre, hogy az elmúlt napokban személyes Facebook-oldalakra posztoltak miatt megy ki a rendőrség, és von eljárás alá embereket rémhírterjesztés miatt, közölte: rémhírterjesztés miatt több tucat eljárás van folyamatban, közveszéllyel fenyegetés miatt pedig 27 eljárás zajlik. Ezeket - két esetet leszámítva - senki semmilyen jogi váddal nem illette - mutatott rá. Kifejtette: ezek közül az egyik ügyben, ha a sajtóinformációk pontosak, akkor az ügyészség a rendőrségtől eltérően ítélte meg a cselekményt, és nem minősítette azt bűncselekménynek. Ilyen egy jogállamban előfordul, s ha bármely hatóság hibázik, főleg, ha csak néhány órára, de a személyes szabadság korlátozásával jár, akkor kártérítési felelősség áll fenn - rögzítette a miniszter. Hozzátette: a kormány kérése az a hatóságokhoz, hogy csak és kizárólag a legindokoltabb esetben éljenek ilyen eszközzel, ez az esetek túlnyomó többségében így is volt.


Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: egyértelműséggel, vendéglátóhelyek, felhasználhatóak, bűncselekménynek, rémhírterjesztés, gyermektáborokat, sajtóinformációk, járványkórházak, védőfelszerelés, meggyőződésének, veszélyhelyzeti, körültekintésre, kulcsfontosságú, megbetegedettek, hozzájárulásnak, elfogadhatatlan, figyelmeztetett, főpolgármester, megrendezhetők, készülékszámot, lélegeztetőgép, veszélyhelyzet, egészségügyben, intézkedéseket, megbetegedések, korlátozásokat, magyarországon, megállapította, visszaigazolta, állásfoglalást, védőtávolságot, önkormányzatok, budapestieknek, farkasfogszerű, védőtávolságra, kormányszóvivő, többi megyével, megyékre nézve, egész országban, szabályok betartása, vendéglátóhelyek belső, vidéki enyhítések, jövőben megengedett, védőtávolság betartására, szabad területen, megyékben fogadhatnak, védőtávolság betartásáról, esküvők vidéken, biztonsági előírásoknak, asztalok közötti, főváros esetében, budapesti polgármesterek, Gulyás Gergely, Szentkirályi Alexandra, Karácsony Gergely, Tarlós István, Budapest Restart, Maruzsa Zoltán, Európai Parlamentben, Állami Egészségügyi Ellátó Központ, Nemzeti Összetartozás Emlékmű,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Maszk  Idézetek  Az igazi  Ó légy ma vendégünk  Szép napot  Autózó kislány  Oxigén cseppek Low Deuterium O...  Ady Endre : Meg akartalak tart...  Facebookon kaptam  Már 20 perc a természetben is ...  Böröczki Mihály - Pacsirtaröpt  Szép májusi napokat!  Facebookon kaptam  Közeleg a hét vége......  A házasság jogi egyezség  De az igazság az, ...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jött ismét egy új Tavasz . . ...  Beszorult az ujja a jegygyűrűb...  Színes virág  Png rózsa bokor  Facebookon kaptam  A barát egy mosoly  1416 az új fertőzött, elhunyt ...  Kellemes délutáni pihenést  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Ady Endre : Meg akartalak tart...  Kálcit  905 az új fertőzött, elhunyt 9...  Rodokrozit pirittel és szfaler...  Facebookon kaptam  A divat változik  A barát egy mosoly  Lehoczky Zsuzsa a Nemzet Színé...  Facebookon kaptam  Emésztésre ható gyógynövények  Facebookon kaptam  Szőlőmagkivonat a vérrögösödés...  Png rózsa bokor  Facebookon kaptam  Png nő  Facebookon kaptam  Kvarc és rutil  A köszvényről jó tudni  Facebookon kaptam  Mindenki életében eljön a pill...  Ápolók Nemzetközi Napja  Másokért élünk, és másokkal él...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Mókus virággal  Facebookon kaptam  Az igaz barátság  Eritrit kristály  Vízcseppes rózsa  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Szőlőmagkivonat a vérrögösödés...  Facebookon kaptam  Aranyosi Ervin: A legrosszabb,...  Facebookon kaptam  Ebédfőzés.....  Szép estét kedves látogatóimna...  Tisztelet és becsület  Vágyakozás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az idők fordulópontja  Jó éjszakát!  Png virág  Fürtös gyöngyike  905 az új fertőzött, elhunyt 9...  Eritrit kristály  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Orgona csokor  Legyen ma szép napja a világna...  Facebookon kaptam  Nászéjszaka  Elmúlt szerelem  Az ember jól-rosszul mégiscsak  A boldogságról  Facebookon kaptam  Virágos csendélet  Kislány esernyővel  Kellemes délutánt kívánok  Maszk  Facebookon kaptam  Png rózsa bokor  Kislány esernyővel  Ápolók Nemzetközi Napja  Tisztelet és becsület  Facebookon kaptam  1416 az új fertőzött, elhunyt ...  Ó légy ma vendégünk 
Bejegyzés Címkék
többi megyével, megyékre nézve, egész országban, szabályok betartása, vendéglátóhelyek belső, vidéki enyhítések, jövőben megengedett, védőtávolság betartására, szabad területen, megyékben fogadhatnak, védőtávolság betartásáról, esküvők vidéken, biztonsági előírásoknak, asztalok közötti, főváros esetében, budapesti polgármesterek, kormány lehetségesnek, kerületi polgármesterektől, kormány virológusokkal, operatív törzs, főpolgármesternek nincs, döntés felelősségét, kormány vállalja, eldöntendő kérdésnél, miniszter annak, meggyőződésének adott, ilyen hosszú, nyitást vagy, jelenlegi helyzet, felelősségen akar, kormányzati felelősség, főpolgármester véleményét, hatályos korlátozó, védelmi intézkedéseket, kormány megállapította, elmúlt napokban, aktív fertőzöttek, élet visszaigazolta, vidéki megyékre, fertőzés tömegessé, legtöbb fertőzött, kormány arról, hónap végén, járványügyi helyzet, ottalvós táborokról, miniszter megerősítette, tanév lezárásával, igazságügyi miniszter, államtitkár képviseli, magyar kormány, legrosszabb időket, kommunista koncepciós, vádlott védekezésének, eljárások csak, közös intézményekbe, eljárás tűrhetetlen, készletek várhatóan, védőfelszerelések utánpótlását, járványügyi készültséget, újabb betegellátási, járványkórházak jövőjét, második hullám, járvány levonulása, egészségügy kapacitása, veszélyhelyzet végével, azonnali intézkedés, járványban megbetegedettek, folyamat fennmarad, szabaddá tett, miniszter beszélt, szám további, 8500-9000-es készülékszámot, második hulláma, védekezés költségeihez, kormány világos, gépjárműadóval kapcsolatban, járvány elleni, veszélyhelyzet fenntartására, rendkívüli veszélyhelyzeti, kormány vissza, járványügyi helyzetre, ingyenes parkolás, veszélyhelyzet végéig, ingyenes parkolást, ingyenes online, 2021-es költségvetést, idei három, fővárosi trianoni, járványhelyzet miatt, kormány fokozott, egyik ügyben, sajtóinformációk pontosak, rendőrségtől eltérően, jogállamban előfordul, személyes szabadság, kormány kérése, legindokoltabb esetben, esetek túlnyomó, egyértelműséggel, vendéglátóhelyek, felhasználhatóak, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 663 db bejegyzés
e év: 5769 db bejegyzés
Összes: 96712 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 869
  • e Hét: 11818
  • e Hónap: 31936
  • e Év: 418706
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.