Belépés
eva6.blog.xfree.hu
Hogy boldog lehess három kincset keress Hit,Remény,Szeretet vezéreljen Tégedet Doros Ferencné
1957.08.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
6494 az új fertőzött és elhunyt 158 beteg
  2021-03-09 10:41:52, kedd
 
  1 millió 47 ezer a beoltottak száma, 6494 az új fertőzött és elhunyt 158 beteg
2021. március 09. - 09:13


Folyamatosan zajlik az oltás, 1 047 045 fő a beoltottak száma, ebből 314 485 fő már a második oltását is megkapta. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe. 6494 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 475 207 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 158 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 146 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 338 946 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 120 115 főre emelkedett. 8270 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 833 -an vannak lélegeztetőgépen. Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok és a kórházi oltópontok folyamatosan oltják a regisztrált időseket. A következő napok háziorvosi oltásaihoz már kiszállították az AstraZenecát, ma pedig Szputnyik és Pfizer érkezik a kórházi oltópontokra. A múlt hétvégén elhalasztott 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása a hét második felében lesz megtartva a kórházi oltópontokon.

A koronavírus-járvány harmadik hulláma Európa-szerte erősebbnek bizonyul az eddigieknél. A drasztikusan emelkedő betegszám miatt a kormány a korlátozások szigorításáról döntött, ezek mától léptek életbe. Most azért kell zárni, hogy minél hamarabb újra nyithasson az ország. Éppen ezért két hét szigorításról döntöttünk abban a reményben, hogy húsvétkor újra tudjuk indítani az életet.

A korlátozásokról szóló kormányrendelet pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben.

Lásd: https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/49938f217e712ce35fbd9be13af1113f65703127/me gtekintes

A minden eddiginél nehezebb, március 8-tól március 22-ig tartó két hétben életbe lépő újabb védelmi intézkedések a következők.

Az üzleteket be kell zárni. Kivétel: az élelmiszerüzletek, a patikák, a benzinkutak, a drogériák, a dohányboltok, gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenységhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzletek, valamint az állateledelt, takarmányt forgalmazó üzletek, a piac és a termelői piac.
Minden szolgáltatás szünetel, kivéve a magánegészségügyi-, szociális-, pénzügyi-, postai, járműszervíz-szolgáltatásokat. A nőnapra tekintettel március 8-án, hétfőn a virágboltok nyitva maradhatnak, de utána nekik is be kell zárniuk.
Az éttermekben továbbra is lesz lehetőség elviteles vásárlásra.
Az óvodák és az általános iskolák a tavaszi szünet végéig nem nyithatnak ki, a digitális oktatás tartalmi feltételeit az érintett miniszterek határozzák meg. Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/gulyas-lesz-gyermekfelugyelet-hetfotol-az-ovoda kban-iskolakban A középiskolákban és a felsőoktatásban a digitális oktatás továbbra is fennmarad. Az alacsony fertőzési számokra tekintettel a bölcsődék nem zárnak be.
Az esti kijárási tilalom továbbra is érvényben marad este 8 óra és reggel 5 óra között. A kijárási tilalom alóli mentesülés egyik esete a munkavégzés, amelyet azonban igazolni szükséges. Igazolásminta: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/kijarasi-tilalom-alatti-munkavegzesrol-szolo-ig azolas-letoltheto-igazolas-minta
A maszkviselés a lakott területen belül valamennyi utcán, közterületen kötelező.
A másik embertől lehetőség szerint legalább 1,5 méter védőtávolságot kell tartani.
A munkavégzés lehetséges, de ahol lehet, otthoni munkavégzést javaslunk. Az államigazgatásban otthoni munkavégzés rendelhető el, kivéve a védekezésben közreműködők esetében.
A szabadtéri sporttevékenység lehetséges, ahol tartható a másfél méteres távolság. Megengedettek az igazolt sportolók edzései, a meccsek kizárólag zárt kapuk mögött lehetségesek.
A parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak.
Szigorítjuk a határátlépést, de a tranzit- és teherforgalmat nem korlátozzuk.
Kiterjesztjük a bértámogatást és az adókedvezményeket azokra a szektorokra, amelyeknek be kell zárniuk.

Mindemellett zajlik az újraindításról szóló online nemzeti konzultáció, amelyhez március 15-ig várjuk a véleményeket. Célunk, hogy húsvét környékén fokozatosan és felelősen lehessen megkezdeni a korlátozások feloldását, ehhez az emberek véleményét is kikérve.

A rendőrség szigorúan ellenőrzi a szabályok betartását, pénzbírságot szabhat ki, és azokat a helyeket, ahol nem tartják be az előírásokat, bezárja. A katonák az ország több városában támogatják a rendőrök munkáját és a kórházban tehermentesítik az egészségügyi dolgozókat.

Felhívjuk a figyelmet, hogy járvány rendkívül intenzíven terjed, a brit vírusmutáns több embert képes fertőzni, ezért az általános higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen. A közösségi terjedés megfékezése érdekében továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet! Akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, az szigorúan tartsa be! Bárki, akinek tünetei vannak, az ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát!

Az Operatív Törzs és az oltási munkacsoport módosította az oltási stratégiát, hogy minél előbb minél több ember kapja meg az első oltását. Minden rendelkezésre álló és beérkező vakcinaszállítmányt teljes mennyiségben és mielőbb igyekszünk bekapcsolni az oltásba. Emellett változott egyes vakcinák alkalmazása is: a Pfizer második adagját az eddigi 21 nap helyett 35 napos különbséggel, az AstraZenecát a korábbi 4 hét helyett 12 hetes különbséggel adják be, és ezentúl 60 év felett is alkalmazni lehet. Mind az öt Magyarországon alkalmazott vakcina hatásos és biztonságos, és védelmet ad a koronavírus-fertőzés súlyos lefolyása ellen. Kérjük, hogy aki még nem tette meg, az regisztráljon a védőoltásra a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon. A védőoltás életet ment.

Az uniós beszerzésből 5 gyártótól várunk 24 millió adag vakcinát: Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca, Janssen, Curevac, ezekből eddig csak a Pfizer, a Moderna és az AstraZeneca rendelkezik uniós engedéllyel és kezdte meg a szállítást Magyarországra. Mivel a brüsszeli beszerzésből kevés vakcina érkezik és lassan, Magyarország mindent megtesz, hogy legyen elég vakcina a tömeges oltás megkezdéséhez. A nyugati vakcinákon túl 3,5 millió ember oltásához elég kínai és orosz vakcinát is lekötöttünk. A kínai Sinopharm oltóanyagból eddig 550 ezer adag vakcina érkezett, amellyel jelenleg is zajlik a regisztrált idősek oltása a háziorvosoknál. Az orosz vakcinát eddig a regisztrált 60 év felettiek oltására használták fel a megyei kórházak oltópontjain. A múlt héten érkezett 100 ezer ember oltásához elég vakcinával ezen a héten kezdődhet meg az oltás, és múlt hét csütörtökön megérkezett az újabb orosz vakcina szállítmány is. Bővebben: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/magyarorszagra-erkezett-vakcinak-tipusa-es-menn yisege-2

Az oltási rendben az egészségügyi dolgozók az elsők, az ő kampányszerű oltásuk lezárult, de a második körös oltások folytatódnak és természetesen azokat az egészségügyben dolgozókat is még beoltják, akik most jelentkeznek oltásért a kórházi oltópontokon.

Második körben az idősotthonok és a bentlakásos szociális intézmények oltását végezték el. Eddig összesen 84 ezren éltek az oltás lehetőségével, többségük már a második oltását is megkapta. Azok az idősek vagy szociális dolgozók, akik eddig nem éltek az oltás lehetőségével, de meggondolják magukat az intézmény vezetésénél jelezhetik e szándékukat. Azokba az intézményekbe, ahol a járványügyi helyzet eddig nem tette lehetővé az oltást, az oltócsapatok visszatérnek.

Harmadik körben, február első hetén elkezdődött a védőoltásra regisztrált legidősebbek oltása kórházi oltópontok és a háziorvosoknál. A kórházi oltópontokon a következő napokban erre a Pfizer és a Szputnyik vakcinákat használják, a háziorvosok pedig jelenleg is oltanak a kínai Sinopharm-vakcinával, és mától átvehetik a kormányhivataloktól az AstraZeneca-oltóanyagot is.

Negyedik körben, február 11-én megkezdődött a 60 év alatti krónikus betegek oltása is. Erre eddig az AstraZeneca-vakcinát használták, mert az eddigi előírások szerint csak 18-59 év közöttieket lehetett vele oltani. A múlt hétvégén elhalasztatott AstraZeneca-oltás e hét második felében lesz megtartva, az érintettek hamarosan megkapják az értesítést.

Kérjük, hogy akár a háziorvosi rendelőben, akár kórházi oltóponton történik az oltás, az előre egyeztetett időpontra pontosan érkezzenek, hogy a csoportosulást, a tumultust elkerüljék! A háziorvosok a praxisukhoz tartozó védőoltásra regisztráltak listáját heti frissítéssel megkapják. Mindenki sorra fog kerülni, aki online vagy postán regisztrált.

Az oltási munkacsoport folyamatosan dolgozik, követi az oltások menetét, a várható vakcinaszállítmányokat, és felkészült a tömeges oltásokra is, ha jön elég vakcina. Minden célcsoport időben értesülni fog a rávonatkozó tudnivalókról. Attól függően, hogy mennyi vakcina áll rendelkezésre, ütemes és tömeges oltás is lehetséges. Oltópontonként számolunk a kórházi oltópontokkal, a járóbeteg-szakrendelőkkel, a háziorvosi rendelőkkel, és szükség esetén akár a szavazóhelyeket is be lehet vonni.

Továbbra is kiemelten fontos az idősek és krónikus betegek védelme. Az időseket is kérjük, hogy fokozottan figyeljenek magukra és az általános óvintézkedések betartására. Felhívjuk a figyelmet, hogy a kórházakban és az idősotthonokban változatlanul látogatási tilalom van érvényben.

Az egészségügyi dolgozók mellett a védekezésben résztvevő szociális dolgozók, a rendőrök, katonák és közszolgálati tisztviselők is díjmentesen használhatják a közösségi közlekedési eszközöket. Az ingyenes utazáshoz munkáltatói igazolás szükséges arról, hogy a személy a veszélyhelyzettel összefüggő vagy a koronavírus-világjárvány következményeinek elhárítása érdekében szükséges feladatokat lát el.

Minden gyülekezés tilos. Az éttermek vendéget nem fogadhatnak, vendégnek ott csak az étel elvitele céljából lehet tartózkodni. A szállodák turistákat nem fogadhatnak, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkezett vendégeket. Mindennemű rendezvény megtartása tilos, ide értve a kulturális eseményeket. A sportmérkőzéseket zárt kapuk mögött kell megtartani. A szabadidős létesítmények használata tilos, beleértve különösen a fitnesztermeket, fedett uszodákat, múzeumokat, könyvtárakat, mozikat és állatkerteket, korcsolyapályákat.

Temetés legfeljebb 50 fővel tartható meg. Esküvők lakodalom nélkül tarthatóak meg, azonban az eseményen csak meghatározott személyek vehetnek részt.

A közterületi parkolás ingyenes. A kereskedelmi célú P+R, parkolóház, parkológarázs, zárt felszíni parkoló és nem zárt felszíni parkoló díjfizetés nélkül vehető igénybe az este 7-től reggel 7 óráig. A létesítmény üzemeltetője köteles ebben az idősávban az ingyenes parkolást lehetővé tenni.

A kormány az egészségügyi védekezés fenntartása mellett további családvédelmi intézkedéseken dolgozik és elindította a gazdaság-újraindítási akciótervet.

Link
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: lélegeztetőgépen, nélkülözhetetlen, szolgáltatásokat, sporttevékenység, korlátozásokról, kormányrendelet, középiskolákban, felsőoktatásban, szavazóhelyeket, elengedhetetlen, szakrendelőkkel, idősotthonokban, fitnesztermeket, tehermentesítik, egészségügyben, munkavegzesrol, magyarorszagra, háziorvosoknál, szigorításáról, kiszállították, csoportosulást, astrazenecával, elhalasztatott, oltópontonként, magyarországra, újraindításról, tevékenységhez, óvintézkedések, intézkedéseken, önkormányzatok, teherforgalmat, magyarországon, védőtávolságot, koronavírusos, oltópontokkal, változatlanul, beoltottak száma, második oltását, járvány harmadik, aktív fertőzöttek, kórházi betegek, kormány ezért, korlátozások szigorításáról, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, oltási program, uniós átoltottsági, kórházi oltópontok, regisztrált időseket, következő napok, Magyar Közlönyben, Operatív Törzs,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  Szép estét  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Március 26  képre írva  Facebookon kaptam  Egy hét kihagyás  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Március 26  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Heltai Jenő: Március  Szép estét  Boldog virágvasárnapot minden...  Levél lány  Nem jár  Ratkós beszületései a szereplő...  Nagyhétfő:  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  képre írva  képre írva  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Humor is meg nem is szerinted?  Facebookon kaptam  Virágvasárnap: az élet és a re...  Facebookon kaptam  Színház az egész világ,  A haj állapotának javítása egy...  Virágvasárnap a húsvét előtti  Alvó baby  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Facebookon kaptam  képre írva  Jó éjszakát  Alvó baby  Levél lány  Magyarországon 1978 óta ünnepe...  A nagy természet  Úgy sajog ez a vad tavasz,  Az erdőterápia egészségre gyak...  A szeretetről  Szívet megérintő . . .  Karinthy Frigyes: Almafa  Szép álmokat!  Vérnyomáscsökkentés  Nem azt látja  Amikor még kicsi voltál...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Szívet megérintő . . .  Ha nyitott vagy  Szép estét  Szép estét  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Facebookon kaptam  Boldogság  képre írva  Facebookon kaptam  üdvözöllek!  Facebookon kaptam  Az út  Facebookon kaptam  Kőrösi Csoma Sándor gondolata  J. Donald Walters  Alvó kutyák  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Krisztinától  Egy hét kihagyás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ratkós beszületései a szereplő...  Zilahy Lajos - A régi ház küsz...  Fotó: Fiatal pár (Szék –...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kövesd a vezetőt  Mire jók ?  A szeretetről  Esti kép  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Karinthy Frigyes: Almafa 
Bejegyzés Címkék
beoltottak száma, második oltását, járvány harmadik, aktív fertőzöttek, kórházi betegek, kormány ezért, korlátozások szigorításáról, járvány kezdete, beazonosított fertőzöttek, elhunytak száma, gyógyultak száma, oltási program, uniós átoltottsági, kórházi oltópontok, regisztrált időseket, következő napok, kórházi oltópontokra, múlt hétvégén, kórházi oltópontokon, drasztikusan emelkedő, korlátozásokról szóló, minden eddiginél, termelői piac, nőnapra tekintettel, virágboltok nyitva, éttermekben továbbra, általános iskolák, tavaszi szünet, digitális oktatás, érintett miniszterek, önkormányzatok kérésére, kormány hétfőtől, alacsony fertőzési, esti kijárási, kijárási tilalom, lakott területen, másik embertől, munkavégzés lehetséges, államigazgatásban otthoni, védekezésben közreműködők, szabadtéri sporttevékenység, másfél méteres, igazolt sportolók, meccsek kizárólag, adókedvezményeket azokra, újraindításról szóló, korlátozások feloldását, emberek véleményét, rendőrség szigorúan, szabályok betartását, ország több, rendőrök munkáját, kórházban tehermentesítik, egészségügyi dolgozókat, brit vírusmutáns, általános higiéniai, közösségi terjedés, szociális távolságot, szigorúan tartsa, oltási munkacsoport, oltási stratégiát, első oltását, védőoltás életet, uniós beszerzésből, szállítást Magyarországra, brüsszeli beszerzésből, tömeges oltás, nyugati vakcinákon, regisztrált idősek, orosz vakcinát, megyei kórházak, múlt héten, héten kezdődhet, újabb orosz, oltási rendben, egészségügyi dolgozók, második körös, egészségügyben dolgozókat, bentlakásos szociális, oltás lehetőségével, idősek vagy, intézmény vezetésénél, járványügyi helyzet, oltócsapatok visszatérnek, védőoltásra regisztrált, következő napokban, háziorvosok pedig, eddigi előírások, érintettek hamarosan, háziorvosi rendelőben, előre egyeztetett, tumultust elkerüljék, praxisukhoz tartozó, oltások menetét, tömeges oltásokra, rávonatkozó tudnivalókról, kórházi oltópontokkal, háziorvosi rendelőkkel, általános óvintézkedések, idősotthonokban változatlanul, védekezésben résztvevő, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 679 db bejegyzés
e év: 2246 db bejegyzés
Összes: 127476 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3315
  • e Hét: 13370
  • e Hónap: 53791
  • e Év: 274169
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.