Belépés
foldinefehereva.blog.xfree.hu
Embernek lenni nehéz, de másnak lenni nem érdemes. földes éva
2010.01.01
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kínai koronavírus-vakcina Magyarországon:
  2021-02-07 14:25:03, vasárnap
 
   
 


Kínai koronavírus-vakcina Magyarországon: furcsa dolgokra bukkantunk
Portfolio

Az OGYÉI honlapján gyakorlatilag minden információ elérhető a nyugati vakcinákról. Az orosz vakcináról már kevesebb az információ, a kínairól pedig semmilyen közlemény nincs. Pedig az OGYÉI a kínai Sinopharm vakcináját is engedélyezte.

Magyarországon folyamatosan oltják az időseket a Pfizer/BioNTech és a Moderna koronavírus elleni vakcinájával. A hétvégén megérkezett az AstraZeneca vakcinájának első szállítmánya is, amellyel a 60 év alatti krónikus betegek oltása kezdődik meg hamarosan. Mindhárom vakcinát jóváhagyta az Európai Gyógyszerügynökség (EMA), a vakcinák pedig az EU-s beszerzés keretein belül jutnak el Magyarországra. Hazánk azonban engedélyezte az orosz Szputnyik V oltóanyagot és a kínai Sinopharm cég vakcináját is (ezeknek nincs EU-s jóváhagyása jelenleg), amelyekkel hamarosan szintén indulhat majd az oltási folyamat.

Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) honlapján több dokumentumot is találhatunk az egyes nyugati vakcinákról. Írnak többek között a feltételes forgalomba hozatalról, illetve a Moderna esetében a jóváhagyási folyamatról is. Részletesen bemutatják a vakcinák hatékonyságát, és még azt is leírják, hogy hogyan kell beadni, két dózis esetén pedig mennyi időnek kell eltelnie az első és a második vakcina beadása között. Az is le van írva, hogy hogyan működnek ezek a vakcinák.

Az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban már kevesebb információ érhető el az OGYÉI honlapján. Ez volt az az EU-s megállapodás keretein belül érkező vakcina, amelyet az OGYÉI engedélyezett az EMA előtt néhány nappal. Igaz, ettől nem jutott el hamarabb Magyarországra az AstraZeneca vakcinája. Azt mi is az EU-s megállapodás alapján kapjuk.

Az orosz Szputnyik V típusú vakcinával még inkább sötétben tapogatóznak, akik ellátogatnak az OGYÉI honlapjára. Ha rákeresünk arra, hogy "Szputnyik V", akkor egyetlen közleményt találunk, amely szerint minden gyártási tételt külön ellenőriznek majd. Ezt azért adta ki az OGYÉI, mert a sajtóban megjelent, hogy hazánkban nem voltak klinikai vizsgálatok, illetve a magyarországi engedélyezés során sem volt minden gördülékeny.

Az OGYÉI azonban még nem döntötte el, hogyan fogja írni az orosz vakcina nevét, ugyanis ha arra keresünk rá a honlapon, hogy "Sputnik V", akkor találunk még egy-két dokumentumot. Az egyik az közlemény, amelyben az AstraZenecának az engedélyezését is bejelentették. A másik pedig az, amelyben arról írnak, hogy nem igaz, amit Hadházy Ákos országgyűlési képviselő mondott az orosz vakcináról. Hogy mégis mi az igaz az orosz vakcina kapcsán, az az OGYÉI honlapjáról nem derül ki, ugyanis nincs olyan részletes tájékoztatás róla, mint ami a nyugati vakcinák esetében elérhető. Az OGYÉI az orosz vakcináról leginkább a közmédiában beszél.

Ennél is furcsább a kínai Sinopharm vakcinájának az esete. Müller Cecília országos tisztifőorvos január végén közölte egy sajtótájékoztatón, hogy az OGYÉI engedélyezte a kínai Sinopharm vakcináját is. Az is kiderült, hogy Magyarország 5 millió adagot vásárol ebből, ami 2,5 millió ember oltására elég. Az OGYÉI honlapján mindezidáig semmit sem találhatunk a kínai vakcináról. Engedélyezésről szóló közleményt tehát az engedélyezés után több mint egy héttel sem találtunk, illetve a kínai Sinopharm vakcináról szóló tájékoztató sem elérhető a honlapon (hatékonyság, alkalmazás, ellenjavallat, tárolás stb).

kiníiavakcina
Az OGYÉI honlapjának találati listája a "Sinopharm" keresőszó beírása után február 7-én, délben.
Az OGYÉI azt ígérte, hogy nyilvánosságra fogják hozni az orosz és a kínai vakcina dokumentációját.
 
 
0 komment , kategória:  Egészségünkért  
Címkék: gyógyszerészeti, engedélyezésről, dokumentációját, nyilvánosságra, engedélyezését, magyarországra, magyarországon, astrazenecának, magyarországi, bejelentették, országgyűlési, gyakorlatilag, ellenjavallat, kiníiavakcina, tisztifőorvos, hatékonyságát, engedélyezett, egészségügyi, dokumentumot, szállítmánya, vakcinájával, vakcinájának, engedélyezte, engedélyezés, tájékoztatás, magyarország, folyamatosan, megállapodás, ellátogatnak, ellenőriznek, kapcsolatban, tapogatóznak, hatékonyság, találhatunk, jóváhagyási, honlapjáról, nyugati vakcinákról, orosz vakcináról, kínairól pedig, kínai Sinopharm, hétvégén megérkezett, vakcinák pedig, orosz Szputnyik, oltási folyamat, egyes nyugati, feltételes forgalomba, jóváhagyási folyamatról, vakcinák hatékonyságát, második vakcina, sajtóban megjelent, magyarországi engedélyezés, orosz vakcina, Európai Gyógyszerügynökség, Szputnyik, Országos Gyógyszerészeti, Élelmezés-egészségügyi Intézet, Sputnik, Hadházy Ákos, Müller Cecília,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Elköszönt  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Az engedelmesség miért nem vál...  Szép estét kedves látogatóimna...  Nagyon különös  A televizió nem a kultúrát kép...  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png kutya  Rátalálsz  Egy hatékony szolga  Irgalom és ítélet  Facebookon kaptam Annuska bar...  Ágai Ágnes – Csendélet  Jó éjszakát  Png férfi  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Mai harmónia kártyám  Adakozás  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam Annuska bar...  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Nagyi telefonál  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Hazára minden embernek szükség...  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Akarat  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Akarat  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Kerüld el az evangélium örömén...  A másik dolog,  Szép napot kívánok  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Kerüld el az evangélium örömén...  Mi lenne ha  Png lepke  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szép estét  Alvó cicák  Akarat  Albert Einstein gondolata  Png nő  Szép estét kedves látogatóimna...  Soha ne kedvezz...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Szívem tiéd  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Facebookon kaptam  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Paul David Tripp Április 19  A Megváltó szolgálatában  Csak a fogyatkozás látható  Sokan azt tartják  Akarat  Facebookon kaptam  Alázat  Hogyan éljünk boldogan, amíg m...  Alázat  Tanuld meg ezt a versemet  George Gordon Lord Byron: Inez...  George Gordon Lord Byron: Inez...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  A jó emberek mindig szépek mar...  Sose bánj semmit  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Radikális szeretet  Szívem tiéd  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Radikális szeretet 
Bejegyzés Címkék
nyugati vakcinákról, orosz vakcináról, kínairól pedig, kínai Sinopharm, hétvégén megérkezett, vakcinák pedig, orosz Szputnyik, oltási folyamat, egyes nyugati, feltételes forgalomba, jóváhagyási folyamatról, vakcinák hatékonyságát, második vakcina, sajtóban megjelent, magyarországi engedélyezés, orosz vakcina, másik pedig, nyugati vakcinák, közmédiában beszél, kínai vakcináról, engedélyezés után, kínai vakcina, gyógyszerészeti, engedélyezésről, dokumentációját, nyilvánosságra, engedélyezését, magyarországra, magyarországon, astrazenecának, magyarországi, bejelentették, országgyűlési, gyakorlatilag, ellenjavallat, kiníiavakcina, tisztifőorvos, hatékonyságát, engedélyezett, egészségügyi, dokumentumot, szállítmánya, vakcinájával, vakcinájának, engedélyezte, engedélyezés, tájékoztatás, magyarország, folyamatosan, megállapodás, ellátogatnak, ellenőriznek, kapcsolatban, tapogatóznak, hatékonyság, találhatunk, jóváhagyási, honlapjáról, tájékoztató, astrazeneca, gördülékeny, vakcinákról, mindezidáig, közmédiában, megérkezett, jóváhagyása, folyamatról, koronavírus, részletesen, vizsgálatok, honlapjának, oltóanyagot, honlapjára, rákeresünk, forgalomba, hozatalról, feltételes, vakcináról, vakcináját, bukkantunk, amelyekkel, közleményt, alkalmazás, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 131 db bejegyzés
e év: 580 db bejegyzés
Összes: 9036 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 79
  • e Hét: 2250
  • e Hónap: 11272
  • e Év: 79037
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.