Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
7. Titkok, melyeket nem vihetek a sírba
  2020-04-05 22:52:41, vasárnap
 
   
  7. VÁLASZ

Látod, ez az! Ez a gonosszá nyilvánításom részedről örökösen, hogy még véletlenül se tudjak mással foglalkozni, csakis ezeknek a rágalmaknak az elhárításával!
Pontosan ezekkel az állításokkal kényszerítesz engem bele abba a helyzetbe, hogy előrángassam a múltat, és felsorakoztassam magam- és szeretteim becsületének védelmében a TÉNYEKET és a dokumentumokat...

Az, hogy gonosznak tartasz emiatt, arról én nem tehetek.

Az ,,irigykedésről", meg a ,,féltékenységről", meg a ,,magam nem-szeretéséről" mit is mondhatnék, amivel nem bántanálak meg újfent?

Mert, bizony kénytelen vagyok megint csalódást okozni neked. Ugyanis, egész életemben csak SAJNÁLTALAK téged és magamat is, mert nem tudtam veled mit kezdeni.

Nekem is fájt, amikor vertek téged! Olyannyira, hogy előfordult, nem bírtam elviselni, ahogy jajveszékeltél - miközben csattant a szíj rajtad - és eléd-ugrottam, hogy inkább engem verjen apa, mert nekem nem ott fájt, ahova az ütést kaptam, hanem itt belül a lelkemben...

Az volt a baj veled, hogy újra és újra elkövetted ugyanazt a hibát, amiért előzőekben már oly sokszor verést kaptál. Soha nem értettem, hogy miért nem tudod ezt fölfogni és tartani magadat ahhoz, hogy elkerüld az újabb büntetést? Soha nem értettelek hogyan lehetsz olyan, hogy nem törődsz azzal, hogy mi az, amit a környezeted elvárt tőled! Te mindig azt tetted, amit jónak tartottál és nem gondoltál soha arra, hogy esetleg azzal ártasz vele saját magadnak, vagy egy másik embernek.

Mondok egy példát: amikor - szülői utasításra - fölmostam a konyhát, neked akkor támadt a legnagyobb járkálhatnékod a konyhában... Volt, hogy kizártalak, míg fölmostam, hogy ne tudd összemászkálni. Én így próbáltam elkerülni a verést amiatt, hogy piszkosabb lett a felmosás után a konyhakő, mint előtte, a te mászkálásod miatt. Csakhogy, téged ez nem érdekelt, vagy nem tudtad fölfogni, hogy addig nyugton maradj, míg befejezem a fölmosást? Nem tudom.
Ma sem értem miért dörömböltél az üvegezett konyhaajtón - de úgy ám, hogy betörted az üveget - miközben felmostam.

Egy másik alkalommal fölmásztál a háztetőre, leültél a kémény mellé, és ott ordibáltál, hogy:
- ,,a Mari meg akar ölni...".
A második szomszédban lakó Lőrik néni csöngetett és lélekszakadva kiabálta a nevemet, hogy megkérdezze,
- Miért bántod a Gabikát?

Mondtam, hogy: - csak fölmosok... Hamarosan megszárad és jöhet is be...
Nem is sejtettem, hogy a háztetőről kell majd téged leimádkozni!
*
Akkor, a mai napig, amikor beteszem a sütőbe a tepsiben lévő sütinek valót, az jut eszembe, hogy képes voltál egy egész tepsivel egyedül megenni. De nem is ez volt a baj, hanem az, amikor anyu kereste, azt mondtad, hogy
- ,,Biztos a Mari megette."
Ekkor apa meg már akasztotta is le a fogasról a nadrágszíjat. Miközben anya meg azt visítozta nekem:
- ,,a bele Istálát, képes volt fölzabálni az egész tepsivel!"

Fel sem tételezték rólad, hogy hazudsz! Szerintem, akkor szoktál rá arra, hogy büntetlenül megrágalmazhatsz engem, vagy bárkit...
Minden esetre ha sütit sütök, azóta is kiosztom pontosan egyformán, hogy még véletlenül se jusson kevesebb az egyiknek, mint amennyi a másikának!

Bizony, nagyon terhelt volt a mi ,,testvérkapcsolatunk"!
Legjobb lenne elfelejteni egymást örökre!
De te nem hagyod!
*
Azt írod rólam, hogy: ,,... magad sem tudod szeretni, akkor hogy szeress mást."
Ezen hosszasan elgondolkodtam. Próbáltam rájönni a logikájára... De nem sikerült. Viszont, lehetséges, hogy VALÓBAN, NEM SZERETEM AZT A BÓNA MARIT, AKINEK TARTASZ, és akiről évek- évtizedek óta megy a rosszhír-keltés, a lejáratás... Csupán azért, hogy minden felelősséget el tudjál magadról, magatokról hárítani, áthárítva rám.
Rohadt egy érzés, amikor az ember lánya örökösen akadályoztatva van a szerethetőségben és önmaga tehetsége szerinti megmutatásában!
*
Azt is írod, hogy: ,,megfojtasz a szereteteddel mindenkit".
A kiscsibéket valóban szerettem, de nem megfojtani, mint ahogy azt te írod. Már sokszor megírtam sokféleképpen. A kunszentmiklósi néprajzi pályázatra is elküldtem... Írtam erről e Válasz elején. Ide másolok linket, ahol megtalálhatod a furaila TVN-es blogomban.

Adjátok vissza a gyökereimet!
2. rész: A tyúkok elültetése
http://blog.xfree.hu/myblog.tvn?SID=&pid=135609&n=furaila&blog_

Arra az esetre, ha nem tudnád megnyitni a linket, és mégis tudd, hogy miről is szólnak ezek a kunszentmiklósi történetek, ide másolok belőle egy a csibe-témával kapcsolatos részletet:

,,"Amikor eljött a "mi" kotlósunk csibéinek kikelési ideje, nénikém kesztyűt húzva, nagyon óvatosan leemelte a csőrével és szárnyával védelmezőn csapkodó kotlóst a csibékről. A méltatlan bánásmód a lábak összekötözésével folytatódott. Ezt követően, segíthettem a nagyhangerővel csipogó apróságokat egy ládába átrakni, miközben nénikém fennhangon megszámolta őket. Az eredményt beírta a köténye zsebéből elővett "kalengyáriumba", majd hóna alá kapta a tyúkot. A ládát együtt megfogtuk és lehoztuk, majd útjára bocsátottuk a kotlóst csibéstől.
Örömöm határtalan volt, amint láttam az elől haladó, örökké kotyogó kotlóst és az utána botladozó, csipogó, sárga-pihés kiscsibe-gombócokat. Ekkor megsejtettem valamit abból, mi végre is vagyok a világon, mert először sejlett fel lelkemben a vágy arra, hogy minél előbb felnőjek. Felnőjek, hogy nekem is lehessenek kicsinyeim...""
*
Ajaj, szegénykém, hogy még mindig itt tartasz!? Még-hogy irigyeltelek, mert férjhezmentél?
Az esküvőd előtt már gépíróként dolgoztam egy építőipari vállalat gépészeti osztályán. Közben, pedig a dolgozók közgazdasági szakközépiskolájában tanultam tovább.
Akkoriban ment a harc azért a 15.000,- Ft-ért, amit megkaptam a válás után lakáslelépésre B:J-től. Mindent bevetettél/bevetettetek érte.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=450564&aid=268641

Egyik este megismétlődött az, amit már egyszer megtettetek velem 17 éves koromban, hogy kizártatok a házból! Róttam a köröket az utcán, miközben folyt a könnyem és nem volt hova menni! Kunszentmiklósra nem mehettem, mert rettegve féltek tőletek, de legfőképpen anyától...
Néztem albérletet, de senki nem akart befogadni, amikor elárultam, hogy pesti vagyok és a szüleimmel élek, akikkel nem lehet kijönni... Ez mindenkit gyanakvóvá tett.
*
Kétségbe voltam esve, hogy nem fogom tudni a szakközepet befejezni!
Sorra elégtelenek lettek a könyvvitel írásbeli dolgozataim... Hiába írtam meg azokat jól! Tanulmányi szabi nekem nem járt és ,,otthon" tanulni nem lehetett tőletek.
Nem vitás, haragudtam rád és neked mentem, amikor elkezdted akkor is sorolni ezeket a valótlanságokat.
*
Dehogy irigyeltelek!
Semmiért sem cseréltem volna veled soha! Akkor sem, amikor menyasszony lettél! Akkor csak igazán NEM!
Mond, mit értettél meg abból a szenvedésből, amit el kellett viselnem ,,asszonyként" egy nemszeretem- szadista alkoholista mellett?
Voltál már asszony és nem tudod elképzelni, hogy milyen az, amikor minden nemi aktust az ember úgy él meg, mint erőszakot?
Nem csak a testem lett megerőszakolva 17 éves koromban, hanem attól fogva öt éven át minden év, minden hónapjának minden napjának, minden órájában meg lett az ÉLETEM ERŐSZAKOLVA!
Ebből LOGIKUSAN KÖVETKLEZIK, hogy akkoriban, számomra a házasság egyfajta ,,erőszakot" jelentett a másik emberen...

Sajnáltalak teljes szívemből, mert féltettelek, hogy mi vár majd rád! (Rossz előérzetem nem volt alaptalan, hiszen elég botrányos körülmények között elváltál a hivatkozott vőlegényedtől.)

Örültem annak, hogy pont akkorra szólt az esküvői meghívód, amikor nekem az a vállalati csoportos turista-út... A KISZ bizottság már megkérte a csoportos útlevelet a nevemben is. Nem mondhattam már le! De én ennek örültem, mert nem kellett végig néznem az enyémhez hasonló szertartást!
*
Visszatérve arra a délutánra, amikor nemet mertem neked mondani - tudod, amikor ismét elkezdtél provokálni... Kitérni nem lehetett előled. Amiért nem tudtalak leállítani, egyszerűen neked mentem a puszta két karommal és kezemmel a sublótra löktelek. El akartam érni a szádat, hogy befogjam!
Egy fejjel voltál magasabb nálam és legalább tíz kilóval több, mint én! Akkor a szemedbe néztem és láttam benne a rémületet. Ettől megsajnáltalak és elengedtelek. Ezt követően kimentél a házból, majd magamra zártam a lakásajtót, hogy ne tudj visszajönni egy ideig.
*
Nyugalmat akartam. Nyugalmat!!!!
Akkor átmentél a szemközti házban lakó nagybátyánkhoz. Mint ahogy itt leírod, gondolom, neki is azt mondtad, hogy ,,meg akartalak ölni"...

Úgy látszik, hogy ez nálad kisgyerek-korod óta visszatérő valamilyen KÉNYSZERKÉPZET.
Nem tudom hogyan alakulhatott ki ez nálad, de rettenetes lehet!
*
Már gyerekkoromban sem értettem, hogy mitől van ez. Ma már azt gondolom, hogy pánikroham törhetett rád, ha váratlan esemény részese lettél? Vagy, ha valaki ,,NEM"-et mondott neked valamire? Autisztikus tünetek ezek, melyeket nem ismertem föl. Akkoriban senki nem foglalkozott ezzel. Nekem meg sejtésem sem volt arról, hogy ilyen is létezik!

Sajnos, később sem tudtam, hogy PÁNIKROHAMOT váltottam ki a kizárásoddal.
Ma már tudom és még rettenetesebb számomra, amivel újra és újra megvádolsz...
*
Hááát mit is szólnak a gyerekeim?
Csodálkoznak, hogy bírtam ki ép ésszel köztetek!
Rettenetes érzés, hogy nekem közöm kellett, hogy legyen olyan emberekhez, akik így vélekednek a saját lányukról- testvérükről! Főleg, ha az soha nem adott rá okot! Kivéve azt a szomorú tényt, hogy a puszta LÉTEZÉSEM is már ok volt számotokra a gyűlölésre. Ez ellen már nem lehet mit tenni, főleg, hogy már meghaltak. Én még életükben szerettem volna a bizalmukat kiérdemelni, de te nem hagytad! Mitől féltél? Hogy megmondják nekem az igazat a vér szerinti szüleimről?
Tényleg elképzelni nem tudom. hogy mitől féltél?
*
Szerencsére, apával nekünk többnyire, egészen más beszédtémánk volt, mint a nagykéssel való gyilkolászás! Amikor megtanultam írni, nekem diktálta le azokat a leveleket, amelyekkel tartotta az országban lévő galambász ismerőseivel ,,sporttársaival" a kapcsolatot. Csereberélte, vagy adta-vette a galambokat ,,vérfrissítés" szándékával.
http://xfree.hu/kep_show.tvn?kid=479263&aid=268641

A kapcsolatunk akkor kezdett elromlani, amikor 1981-ben visszaköltöztem a családommal ide - szomorú gyerekkorom színhelyére - a lakótelepről. Mentségemre legyen mondva, tényleg anya közelében akartam én is lenni, hogy segíthessek!

Egyszer megkérdeztem apától egészen a halála előtt, hogy:
- ,,Miért olyan nagyon ellenséges velem Gabi?"
Csak nevetett és azt mondta:
,,Na hallod? Nem akarja, hogy a kakukk kiverje a fészekből!"
*
Akkor döbbentem arra rá, hogy nem voltam neki sem több-mint egy ,,KAKUKK-fióka"! Meg voltam semmisülve!!!!
Mindig is sejtettem, hogy nekem nem sok közöm van vér-szerint hozzátok, de hogy annyira utáljanak, hogy mindazt, ami nálad ÉRDEM lett volna a szemükben, nálam még azt is ellenemre lehetett fordítani - azért ezt egy ,,gyereknek" a szüleitől nagyon nehéz elfogadni!

Ezzel nekem meg kellett tanulnom együtt élni és ez számomra nagyon-nagyon fájó érzés volt! Nem volt kinek elmondani... ezért írtam le aTiborcában!
*
(A befejező rész következik.)
*
Bóna Mária Ilona
*
*
7. GABI LEVELE, amire az előbbi válaszokat írtam:

Milyen gonosz ember vagy Te? Nem tudom miért csodálkozom ezen, mindig féltékeny voltál rám, irigyeltél és utáltál egész életedben. De magad sem tudod szeretni, akkor hogy szeress mást.
A szereteteddel meg fojtasz mindenkit, mint azokat a kiscsirkéket, pedig csak csupán szeretni akartad szerencsétleneket, vesztükre mert megdöglöttek.
Nem felejtem el az esküvőm előtt, meg akartál ölni, féltékenységből, ha Feri bátya nem jön segíteni belém vágod a nagykést. Nagyon sajnálom, hogy nem jelenttettelek fel gyilkossági kísérlet miatt. El dicsekedtél a gyerekeidnek evvel? Gondolom nem!
Apa kért meg rá, ne hurcoljam meg a családot. Feri /a férjem/ annyira utált Téged. Körülbelül annyira mint a Furák gyűlöl engem. Nem érdekes túlélem.
Apa mondta, kislányom ennek az embernek ne fordíts hátat, mert beléd vágja a kést. Miért volt ilyen véleménnyel, választ add meg te.
*
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szerethetőségben, kunszentmiklósra, felsorakoztassam, összekötözésével, megrágalmazhatsz, valótlanságokat, féltékenységből, féltékenységről, kunszentmiklósi, visszaköltöztem, kalengyáriumba, jelenttettelek, járkálhatnékod, lakáslelépésre, nagyhangerővel, nagybátyánkhoz, dokumentumokat, megmutatásában, összemászkálni, megsajnáltalak, akadályoztatva, megerőszakolva, elgondolkodtam, jajveszékeltél, gyerekkoromban, megismétlődött, sporttársaival, kényszerképzet, szereteteddel, megtalálhatod, irigykedésről, sokféleképpen, kényszerítesz, elhárításával, lélekszakadva, nyilvánításom, gonosszá nyilvánításom, állításokkal kényszerítesz, szíj rajtad, ütést kaptam, újabb büntetést, környezeted elvárt, másik embernek, legnagyobb járkálhatnékod, verést amiatt, felmosás után, üvegezett konyhaajtón, üveget –, másik alkalommal, kémény mellé, második szomszédban, háztetőről kell, SZERETEM AZT BÓNA MARIT, AKINEK TARTASZ, ÉLETEM ERŐSZAKOLVA, Ebből LOGIKUSAN KÖVETKLEZIK, Bóna Mária Ilona, GABI LEVELE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Sok ember olyan, mint a kaméle...  Márai Sándor tollából  Zilahy Lajos mondta  Szép estét  Minden tavaszból őrizz..  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  Ady Endre - Mindegy átka  József Attila - Kopogtatás nél...  Reményik Sándor: Pierrot &...  József Attila - Kopogtatás nél...  Hamvas Béla  Martin Buber, A haszidim meséi  Alvó cicák  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  39 ígéret  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimn...  Különleges  ajándék, mellyel meglepem  "Ez egy csoda"  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Mindig lesz olyan  Tanácsok egy pszichológustól  Reményik Sándor: Pierrot &...  Jázmin  Előnyök, amelyeket a meditáció...  képre írva  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Szép estét kedves látogatóimn...  Csend  Facebookon kaptam  Otthon  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Emlékezz  Az ember  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Facebookon kaptam  Ismeretlen: Ikarusz monda  Esterházy Péterre emlékezünk  Különleges  A gyulladáscsökkentő és csonte...  Hogyan válunk hűségesekké?  Jó éjszakát  Magyar költészet napja  Nem kell hozzá fürdőruhás  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Szeretem ujjad karcsuságait,  James Allen  Gebhardt Nóra versei II.  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Alvó kislány  Nem kell hozzá fürdőruhás  Szívek  képre írva  Sík Sándor - Ha jő a perc  Alvó cica  Paul David Tripp Április 13  Paul David Tripp Április 12  Dóró Sándor: Embernek maradni  József Attila - Kopogtatás nél...  Vito Giaquinto gondolata  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Isten hűségének mértéke  Esterházy Péterre emlékezünk  Márai Sándor tollából  Facebookon kaptam  Tanácsok egy pszichológustól  jó reggelt  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Különleges  Andrássy Réka - A bolond Böske  Segíts neki dicsérni Téged  Kedvenc felismerésem az imádsá...  A sorsod  Facebookon kaptam  Szép estét  Ott van  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
gonosszá nyilvánításom, állításokkal kényszerítesz, szíj rajtad, ütést kaptam, újabb büntetést, környezeted elvárt, másik embernek, legnagyobb járkálhatnékod, verést amiatt, felmosás után, üvegezett konyhaajtón, üveget &#8211, másik alkalommal, kémény mellé, második szomszédban, háztetőről kell, tepsiben lévő, egész tepsivel, bele Istálát, ember lánya, szereteteddel mindenkit&#8221, kiscsibéket valóban, kunszentmiklósi néprajzi, furaila TVN-es, tyúkok elültetése, kunszentmiklósi történetek, méltatlan bánásmód, lábak összekötözésével, nagyhangerővel csipogó, ládába átrakni, eredményt beírta, köténye zsebéből, ládát együtt, kotlóst csibéstől, elől haladó, utána botladozó, vágy arra, esküvőd előtt, építőipari vállalat, dolgozók közgazdasági, harc azért, válás után, szüleimmel élek, szakközepet befejezni, könyvvitel írásbeli, nemszeretem- szadista, testem lett, házasság egyfajta, másik emberen&#8230, hivatkozott vőlegényedtől, esküvői meghívód, csoportos útlevelet, enyémhez hasonló, sublótra löktelek, fejjel voltál, szemedbe néztem, szemközti házban, saját lányukról-, szomorú tényt, puszta LÉTEZÉSEM, bizalmukat kiérdemelni, nagykéssel való, országban lévő, galambokat &#8222, kapcsolatunk akkor, halála előtt, kakukk kiverje, szüleitől nagyon, befejező rész, előbbi válaszokat, esküvőm előtt, gyerekeidnek evvel, szerethetőségben, kunszentmiklósra, felsorakoztassam, összekötözésével, megrágalmazhatsz, valótlanságokat, féltékenységből, féltékenységről, kunszentmiklósi, visszaköltöztem, kalengyáriumba, jelenttettelek, járkálhatnékod, lakáslelépésre, nagyhangerővel, nagybátyánkhoz, dokumentumokat, megmutatásában, összemászkálni, megsajnáltalak, akadályoztatva, megerőszakolva, elgondolkodtam, jajveszékeltél, gyerekkoromban, megismétlődött, sporttársaival, kényszerképzet, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5475
  • e Hét: 6855
  • e Hónap: 7802
  • e Év: 43743
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.