Belépés
furaila.blog.xfree.hu
"Nem az a fontos, hogy milyen iskolákat végeztél, hogy mit dolgozol, hanem hogy milyen EMBER vagy!" BMI ******
2005.10.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Tovább küzdenek a temerini fiú
  2007-03-01 00:07:47, csütörtök
 
   
  Tovább küzdenek a temerini fiúk szülei
2007. február 27. 07:50 HunHír.Hu

"Fiaink 32 hónapja a Sremska Mitrovicai börtönben töltik büntetésüket, amit azért szabtak ki rájuk, mert egy piactéri verekedést a nyomozók gyilkossági kísérletnek minősítettek, és ezt a bíróság elfogadta. (..) Fiaink abban az időben verték meg az őket részegen provokáló drogdílert, amikor tömegesek voltak a magyarverések Vajdaság szerte. (...) A bíróság a velük szemben alkalmazott büntetés kiszabásakor kettős mércét alkalmazott. A vizsgálati fogságban bántalmazták őket, és anyanyelvük használatát sem engedélyezték számukra." Alább a temerini szülők levele, és beadványa az ügyben.

TILTAKOZUNK a fiainkra igazságtalanul kiszabott 61 év börtönbüntetés ellen!

Mi vagyunk a szülei annak az öt temerini fiatalnak, akiket Szerbiában nem tapasztalt szigorral, igazságtalanul 10-15 év börtönbüntetésre ítéltek. Mi, az elítélt Máriás István, Horváth Árpád, Szakáll Zoltán, Uracs József, Illés Zsolt szülei sosem menekültünk gyerekeink felelősségre vonása elől. Mi is elítéljük fiaink cselekedetét, de elfogadhatatlannak tartjuk a drákói szigorral kiszabott, példa nélküli büntetést. Fiaink 32 hónapja a Sremska Mitrovicai börtönben töltik büntetésüket, amit azért szabtak ki rájuk, mert egy piactéri verekedést a nyomozók gyilkossági kísérletnek minősítettek, és ezt a bíróság elfogadta.

A szigorú ítélet meghozatalához nagyban hozzájárult az akkori szerbiai politikai helyzet. Emlékeztetőül mondjuk el, hogy fiaink abban az időben verték meg az őket részegen provokáló drogdílert, amikor tömegesek voltak a magyarverések Vajdaság szerte, és a magyar érdekvédelmi szervezetek felemelték hangjukat a szerbiai rendőrség és igazságszolgáltatás magatartása ellen. Fiaink tárgyalása nagy titoktartás közepette, zárt ajtók mögött zajlott. A bíróság a velük szemben alkalmazott büntetés kiszabásakor kettős mércét alkalmazott. A vizsgálati fogságban bántalmazták őket, és anyanyelvük használatát sem engedélyezték számukra. Hiába tettünk fellebbezést a szigorú büntetés ellen több alkalommal is, Szerbia legfelsőbb bírósága sem tanúsított megértést.

Mi, szülők belefáradtunk a kilátástalannak látszó küzdelembe, mégsem adjuk fel! Nem nyugszunk bele a megváltoztathatatlanba!

KÜZDELMÜNK SZABADULÁSUKIG FOLYTATÓDIK!

Levelünkkel arra kérjük Önöket, SEGÍTSENEK fiainkon és az anyagilag ellehetetlenített helyzetbe került szegény sorsú szülőkön. A bírósági tárgyalások anyagilag teljesen kimerítettek bennünket. Segélyre szorulunk, hogy folytatni tudjuk küzdelmünket a fiainkért, a per újra fölvételéért, és mindenekelőtt az IGAZSÁGÉRT!

Segítségüket nem haszonszerzés céljából kérjük, hanem azért, hogy küzdelmünket folytathassuk. Ennek eredményeként reméljük, hogy elérhetjük a per újratárgyalását. Arra kérjük Önöket, hogy levelünk közzétételével és továbbításával is segítsenek rajtunk. Egy hazai és egy külföldi folyószámlával rendelkezünk, amelyeket nemrég nyitottunk a segély kivitelezése céljából. Ezekre fizethetik be segélyadományaikat, amelyeket előre is köszönünk!

Tisztelettel, az öt elítélt temerini fiú, és szüleik!
2007.február 26.

A NEMZETKÖZI FOLYÓSZÁMLA ADATAI (Deviza befizetésének lehetősége):
A számlatulajdonos neve és cime: TIBOR HORVAT
L.MUSICKOG 11
21235 - TEMERIN
SERBIA
A bank neve: MERIDIAN BANK AD
S.W.I.F.T. code :MEBACS22
A számla No:330103020050501868
IBAN code: CS73330103020050501868
Megjegyzés: SEGÉLY

A SZERBIAI FOLYÓSZÁMLA ADATAI (Dinár befizetésének lehetősége):
A számlatulajdonos neve és címe: TIBOR HORVAT
L.MUSICKOG 11
21235 - TEMERIN
SRBIJA
A bank neve: MERIDIAN BANK AD
A számla No:330102010005669537
Megjegyzés: SEGÉLY

A temerini elítéltek beadványa a Szerbiai Legfelsőbb Bíróság Ellenőrző Bizottságának
Kapcsolat: posl.br.K.472/04

Az Újvidéki Kerületi Bíróság ítélete értelmében, amely a "Posl. br. k 472 / 04" nyilvántartási számot viseli, összesen 61 év börtönbüntetésre ítéltek bennünket, gyilkossági kísérlet bűntette miatt a Szerb Köztársaság Büntető Törvénykönyvének 47. szakasza 2. bekezdésének 2. pontja alapján, az Általános Büntető Törvény 19. szakaszával kapcsolatosan. Ennek értelmében a következő börtönbüntetést kaptuk:

Máriás István - 15 év letöltendő börtönbüntetés
Horváth Árpád - 10 év letöltendő börtönbüntetés
Szakáll Zoltán - 11 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetés
Uracs József - 11 év és 6 hónap letöltendő börtönbüntetés
Illés Zsolt - 13 év letöltendő börtönbüntetés

2005. szeptember 05-én a Szerb Legfelsőbb Bíróság elutasította az elítéltek és a védőik fellebezését, és az Újvidéki Kerületi Bíróság ítéletét teljes egészében helybenhagyta. Ezután törvényes határidőn belül a büntetőeljárásról szóló törvény 428. szakaszának 1. bekezdése alapján benyújtottuk a kérvényt a jogerős ítélet törvényességének kivizsgálására.
2006. június 22-én a Szerb Legfelsőbb Bíróság elutasította fellebbezési kérelmünket, mint alaptalant, és az Újvidéki Kerületi Bíróság "K. 472 / 04" ítéletét, a Legfelsőbb Bíróság "k?. 1. 1120 / 05" ítéletét pedig megerősítette.
Mivel mi úgy véljük, hogy a fent említett ítéleteket nem a törvény szerint hozták meg, fellebbezési kérelemmel fordulunk a Szerbiai Legfelsőbb Bíróság Ellenőrző Bizottságához, a következő okok miatt:

1.A büntetőeljárás rendelkezéseinek a megsértése (büntető eljárásról szóló törvény 368. szakasz, 1. bekezdés 4.,8. pont, valamint a 368. szakasz 2.bekezdés)
2.A büntető törvény megsértése (büntető eljárásról szóló törvény 369. szakasz 1. és 2. bekezdés)
3.A tényállapot meghatározásának hiányosságai (büntető eljárásról szóló törvény 370. szakasz 1. és 2. bekezdés)

Magyarázat:
1. Úgy véljük, hogy a bíróság megsértette a büntetőeljárás rendelkezéseit, amikor alaptalanul kizárta a nyilvánosságot a főtárgyalásról, és mindezt csak azért tette, mert a sértett édesanyja elkezdett kiabálni a tárgyaláson, hogy "minden magyar bűnöző". Az a véleményünk, hogy a bíróság mindezt szükségtelenül tette, azt gondoljuk, hogy vannak más módszerek is arra, hogy a tárgyalás folyamatát zavartalanná tegyék, például megtehették volna azt, hogy kizárólag csak a hangoskodó személyt zárják ki a tárgyalásról. Mindebből kifolyólag felvetődik a következő kérdés: lehetséges, hogy épp az volt a bíróság szándéka, hogy az egész tárgyalás titokban történjen?

Úgy gondoljuk, hogy ennek a kérdésnek mindenképpen van létjogosultsága (körülmények megteremtése a fenyegetésre, a megtorlásra stb.). Természetesen ez nem lett bevezetve a jegyzőkönyvbe, és lehetséges, hogy ezt is titokban szándékozták tartani. Ha már a fenyegetéseknél tartunk, a fenyegetést szó szerint értjük, ugyanis Zdenka Stakić bírónő a következőket mondta a tárgyaláson: "nevess csak, nevess, aki a végén nevet, az nevet a legédesebben". Ebből kifolyólag azt gondoljuk, hogy a bírónő már az ítélethirdetést megelőzve bűnösnek nyilvánított bennünket, ami mindenképpen törvényellenesnek számít.

Továbbá, úgy gondoljuk, hogy az elsőfokú bíróság megsértette a büntető törvénykönyv rendelkezését, amikor átlépte a vádirat hatályát (büntetőeljárásról szóló törvény 368.szakasz, 1.bekezdés, 8.pont).

Az ítélet kihirdetése túllép az esetleírás határán, amelyet a pontosított vádirat szabott meg, illetve az ítéletben olyan "tények" szerepelnek, amelyeket a vádiratban nem említenek. Ezzel a cselekvéssel a bíróság átvette az ügyész szerepét, és törvénytelen módon kreált az ítéleten túl egy új vádiratot, amit semmiképpen sem lett volna szabad megtenni, és állítólag olyan bizonyítékokat hozott fel, amelyek a főtárgyaláson nem szerepeltek.

A vádiratban szerepel a leírás arról, hogy a bűntett miként lett elkövetve, ezen az alapon az elítéltek némelyikét nem is említik a vádiratban. Ezzel szemben az elsőfokú ítéletnél a bűntény meghatározásában pontosan be van vezetve az elítélt neve és a tevékenységek, amelyeket "állítólag" végrehajtott a sértett, Zoran Petrović kárára. A bíróság olyan tényeket hozott fel az ítélet hirdetésekor, amelyek semmilyen alapon nem szerepelnek a kerületi főügyész vádiratában 2005.04.04-i dátummal, tehát ami nem is volt a vádirat tárgya.

Az elsőfokú bíróság ilyen hozzáállásával (amelyet másodszor erősít meg a Legfelsőbb Bíróság) elkövette a büntetőeljárás rendelkezéseinek abszolút lényeges megsértését (büntetőeljárásról szóló törvény 368.szakasz, 1.bekezdés, 8.pont).
A bíróságnak a büntetőeljárásról szóló törvény 226.szakaszának 1. pontja, és ezzel kapcsolatosan a büntetőeljárásról szóló törvény 351.szakasza és 1.bekezdése értelmében kell ítélkeznie. A bűntény meghatározása, ahogy a megtámadott ítéletben szerepel, túllép a történés leírásának határán, ahogy azt a pontosított vádirat megadja. Mint ahogy a fentiekben kihangsúlyoztuk, ezzel a magatartásával az elsőfokú bíróság átvette az ügyész szerepét, mert a gyanúsítottak közül némelyiket megnevezte és olyan cselekményeket rendelt a nevéhez, amelyeket az ügyész a pontosított vádiratban egyáltalán nem jelölt meg. Mindebből az következik, hogy a átlépett vádirat hatálya alapján a bíróság nem a törvény szerint járt el.

Nem megfelelő a Legfelsőbb Bíróság álláspontja sem azzal kapcsolatosan, hogy az elsőfokú bíróság idő szerint meghatározta a történéseket, mint módját az állítólagosan végrehajtott bűncselekménynek, és nyilvánvaló, hogy ezzel nem lépte át a vádirat hatályát és nem sértette meg a büntetőeljárás rendelkezését a büntetőeljárásról szóló törvény 368.szakaszának 2.bekezdése szerint.

Az elsőfokú bíróság megsértette a védelemhez való jogot is, amikor a védelem a főtárgyaláson javasolta, hogy tanúként hallgassák ki a temerini rendőrállomás parancsnokát, Miskolci Lajost és Dusan Desnicát, a rendőrség dolgozóját. A tanúk kihallgatását a védelem annak igazolása érdekében javasolta, hogy rámutassanak a körülményekre, hogy milyen pszichikai állapotban voltak a gyanúsítottak az előállításuk pillanatában, valamint hogy alkohol és kábítószer hatása alatt voltak -e, mivelhogy a gyanúsítottak védői kétkedtek az orvos szakértők elemzésének pontosságában, mert az orvos szakértők két különböző kimutatást készítettek, az elsőt 2004.12.30-án, amelyben például Uracs József vérében és vizeletében az alkohol mennyisége 0.000g/kg, és az orvos szakértő azt állította, hogy nem tudja bizonyítani, sem retrográd módszerrel kiszámolni az alkohol mértékét.

Egy később elvégzett elemzés pedig (2005. február 1-jén) ugyanannál a gyanúsítottnál 1.867-0.998 g/kg alkoholértéket mutatott ki a vérben. Ebből kifolyólag felvetődik a kérdés, vajon melyik elemzés a helyes, hiszen a két elemzés nem felel meg egymásnak!

Úgy véljük, hogy a bíróságnak ki kellene hallgatni ezeket a tanúkat, hogy megállapítást nyerjen az előállítottak alkoholos állapota az előállítás alkalmával, mert nyilvánvaló, hogy az elemzések különböznek és azt gondoljuk, hogy ezeknek a tanúknak a kihallgatása hatással lenne az ítélet meghozatalának helyességére és törvényességére, és kihatással lenne a büntetés fokára is. Ha a bíróság elfogadta az orvos szakértők elemzését mint érvényeset, akkor miért írja az ítélet szövegében a 12. oldal 7. bekezdésében, hogy "a gyanúsítottak azt a képzetet akarták a bíróságon elhitetni, hogy erősen alkoholos állapotban voltak"? Mi úgy véljük, hogy ez az értelmezés a végsőkig helytelen, éppen amiatt, mert a bíróság feltüntette az alkohol mennyiségét, amelyet a kritikus cselekmény után találtak az előállítottak vérében. Majdnem 12 óra telt el a cselekménytől, amikor első alkalommal vettek vért a gyanúsítottaktól (későbbi elítéltektől). Logikusnak tartjuk azt, hogy a gyanúsítottaknál (vér és vizelet) 12 óra leforgása után nem lehetett kimutatni jelentősebb alkoholmennyiséget.

Felvetődik a kérdés: miért azokat az értékeket használta fel az elsőfokú bíróság, amelyek 12 óra múltán voltak fellelhetők a vérben és vizeletben, miért nem a retrográd számítást alkalmazta, amikor minden gyanúsítottnál másik elemzés szerint min. 1,5-2,49 g/kg alkoholérték lett kimutatva.

Ezzel a magatartással az elsőfokú bíróság súlyosan megsértette a védelemhez való jogot (büntető eljárásról szóló törvény 368.szakasz, 2.bekezdés).

2. Úgy véljük, hogy az elsőfokú bíróság megsértette a büntető törvényt, amikor a gyanúsítottakat bűnösnek nyilvánította emberölési kísérlet miatt (Szerb Köztársaság büntető törvénye -nem hatályos-szerk.megj. 47. szakasz, 2.bekezdés, 2.pont, az Általános büntető törvény 19.szakaszával kapcsolatban) Mindezt azért gondoljuk így, mert a bíróság az ítéletben (21.oldal, 6.bekezdés) úgy említi, hogy a gyanúsítottak az állítólagos bűncselekményt ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKKAL követték el, és feltételezhették, hogy az ő cselekedeteik következtében beállhat a sértett halála. Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapítás elfogadhatatlan azért, mert a gyanúsítottak közül némelyek okoztak állítólag súlyos, életveszélyes testi sérüléseket a sértettnek.

A bíróság véleménye és az ítélet szerint meg lehet állapítani, hogy ezt Máriás István és Illés Zsolt tette, tehát kettő az öt gyanúsítottból, és mégis mind az öten el lettünk ítélve ezért a sértésért, amely a sértettnek az életét veszélyeztette. Érthetetlen, hogy lehet itt ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKRÓL beszélni a többi három gyanúsítottnál, amikor nem is voltak jelen ennél a cselekménynél. Ezt a tényt a fő tárgyalásokon több tanú is megerősítette. Az a véleményünk, hogy három gyanúsítottnál (Szakáll, Horváth, Uracs) nem lehet emberölési kísérletről beszélni, hanem a bűnösség valamely enyhébb fokáról, hiszen ennél a cselekménynél a három gyanúsított nem szerepelt, és ennek alapján azt gondoljuk, hogy a bíróság megsértette a büntetőtörvényt rájuk nézve.

Úgy véljük, hogy a fent megnevezett három gyanúsított esetében az elkövetett cselekmények nem viselik az emberölési kísérlet jegyeit, hanem esetlegesen súlyos testi sértés okozásáról lehet beszélni (Szerb Köztársaság büntető törvénye -nem hatályos-szerk.megj., 53.szakasz, 1.bekezdés, 4.pont).

3. A bíróság a büntető eljárás során nem határozta meg teljesen és pontosan a tényállapotot. A sértettnél és a gyanúsítottaknál elemzéssel megállapították, hogy mindannyiuknak 0-ás (nullás) a vércsoportjuk, tehát se nem 0 (+), se nem 0 (-), hanem éppen 0.

Úgy véljük, hogy ez a tény a végsőkig gyanús és elfogadhatatlan, annak ellenére, hogy a gyanúsítottak némelyike tudja, hogy nem nullás a vércsoportja, a bíróság nem volt hajlandó elfogadni a védelem számos ajánlatát, hogy ismételjék meg a vérvizsgálatot. Létezik magyarázat is, hogyan lehetséges ez: Egyszerűen a vérminták nem lettek megfelelő hőmérsékleten tárolva, és ily módon egyedül ez a vércsoport állapítható meg - ez megmagyarázná azt is, hogy az orvos szakértők miért nem találtak kábítószert a gyanúsítottak vérében.

Annak ellenére, hogy számos tanú megerősítette, hogy a gyanúsítottak közül némelyek gyógyszereket is konzumáltak a kritikus alkalommal, a bíróság nem fogadta el egyes tanúk vallomásának erre vonatkozó részét, ezt azzal magyarázta, hogy a tanúk vallomásaikban védik a gyanúsítottakat. Mi azt gondoljuk, hogy ez a végsőkig elfogadhatatlan, ugyanis némely tanúk nincsenek ismeretségben a gyanúsítottakkal, és ennek alapján nem látjuk azt, hogy miért védték volna a gyanúsítottakat, amikor nem is ismerik őket.

Az elsőfokú bíróság csupán azokat a részeket fogadta el a vallomásokból, amelyek terhelik a gyanúsítottakat, a másik részt, amely a gyanúsítottak érdekében szólhatott volna, egyszerűen figyelmen kívül hagyta, arra hivatkozván, hogy a tanúk vallomásaikban segíteni akarták a gyanúsítottakat.

Sőt egyes tanúk vallomása nem is szerepel az ítéletben, Varga Endre tanúvallomása nem említődik az ítéletben, nincs is bevezetve és értékelve sem (Varga Endrét a bíróság 2005.03.31-én hallgatta ki). Továbbá meg szeretnénk említeni a temerini rendőrállomás dolgozóinak mulasztását, amiért 2004.06.26-án egyáltalán nem vettek tőlünk ujjlenyomatot és nem is ajánlották ezt, holott mi úgy véljük, hogy ez elengedhetetlen lett volna, hogy megállapítást nyerjen a tényállapot (a bíróság sem kérte ezt). Továbbá az ítélet 2.oldalának 4.bekezdésében fel van sorolva, hogy milyen sérüléseket szenvedett a sértett, például:felső állkapocs törése, a nagyagy homloklebenyének zúzódása, törés a felső állkapocs szinuszának falán stb.

Az elítéltek rendelkeznek egy videófelvétellel, amely 2004.06.29-én készült, és amelyen a sértett beszélget a volt emberi és kisebbségi jogi miniszterrel Rasim Ljajićtyal. Ennek a ténynek az alapján felvetődik a kérdés: ilyen sokszámú sérülés mellett, amint arról a bíróság említést tesz, hogy volt képes a sértett a beszélgetésre, amikor az egészségügyi dokumentációban az szerepel, hogy el volt törve neki a felső állkapcsa?! Úgy gondoljuk, hogy az elsőfokú bíróság ítéletében nem lett helyesen és teljesen megállapítva a tényállás.

Az említett felvételt pedig természetesen a bíróság rendelkezésére fogjuk bocsátani, mintegy bizonyítékként arra, hogy a fent említett sérülések nem történhettek meg.

Mindez alapján, amit az előzőekben felsoroltunk, javasoljuk:

A SZERBIAI LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGÁNAK, hogy az újvidéki elsőfokú bíróság 2005.04.11-én meghozott K.472/04 számú ítéletét, és a SZERBIAI LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG 2005.09.05-én meghozott K?.I. 1120/05 számú jogerős ítéletét HELYEZZE HATÁLYON KÍVÜLRE, és a tárgyat küldje vissza az elsőfokú bíróságnak újratárgyalásra, és tegye lehetővé, hogy az eljárást másik bírósági tanács vezesse, továbbá, hogy változtassák meg a bűncselekmény jogi besorolását emberölési kísérlet bűntettéről, súlyos testi sértés okozásának bűntettére.

Sremska Mitrovica Elítéltek:
2007.02.10.
Máriás István
Horváth Árpád
Szakáll Zoltán
Uracs József

Megjegyzések az Emberi Jogi Központtól:
-Illés Zsolt technikai okok miatt nem tudta aláírni a beadványt, de annak teljes tartalmával egyetért
-az említett videófelvétel a következő linkről letölthető:
http://www.hhrf.org/osszefogas/video/zoran_petrovic.avi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: számlatulajdonos, feltételezhették, törvénykönyvének, gyanúsítottaknál, gyanúsítottakkal, homloklebenyének, videófelvétellel, meghatározásának, törvényességének, gyanúsítottaktól, börtönbüntetésre, meghatározásában, bűncselekménynek, rendelkezéseinek, gyanúsítottakat, fenyegetéseknél, elfogadhatatlan, megállapították, elengedhetetlen, dokumentációban, újratárgyalásra, börtönbüntetést, törvényességére, kilátástalannak, újratárgyalását, büntetőtörvényt, kihangsúlyoztuk, ítélethirdetést, létjogosultsága, börtönbüntetés, főtárgyalásról, szükségtelenül, nyilvánosságot, gyanúsítottnál, rendelkezéseit, meghozatalának, temerini fiúk, piactéri verekedést, nyomozók gyilkossági, bíróság elfogadta, időben verték, őket részegen, magyarverések Vajdaság, velük szemben, vizsgálati fogságban, temerini szülők, fiainkra igazságtalanul, szülei annak, elítélt Máriás, drákói szigorral, szigorú ítélet, akkori szerbiai, Sremska Mitrovicai, Máriás István, Horváth Árpád, Szakáll Zoltán, Uracs József, Illés Zsolt, KÜZDELMÜNK SZABADULÁSUKIG FOLYTATÓDIK, NEMZETKÖZI FOLYÓSZÁMLA ADATAI, TIBOR HORVAT, MERIDIAN BANK AD, SZERBIAI FOLYÓSZÁMLA ADATAI, Szerbiai Legfelsőbb Bíróság Ellenőrző Bizottságának, Újvidéki Kerületi Bíróság, Szerb Köztársaság Büntető Törvénykönyvének, Általános Büntető Törvény, Szerb Legfelsőbb Bíróság, Legfelsőbb Bíróság, Szerbiai Legfelsőbb Bíróság Ellenőrző Bizottságához, Zdenka Stakić, Zoran Petrović, Miskolci Lajost, Dusan Desnicát, Szerb Köztársaság, ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKKAL, ELŐRE MEGFONTOLT SZÁNDÉKRÓL, Varga Endre, Varga Endrét, Rasim Ljajićtyal, SZERBIAI LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁGÁNAK, SZERBIAI LEGFELSŐBB BÍRÓSÁG, HELYEZZE HATÁLYON KÍVÜLRE, Sremska Mitrovica Elítéltek, Emberi Jogi Központtól,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam Krisztinátó...  Mai harmónia kártyám  Fogyózni kellene......  Magányos ének, zengő, lázadó!  Ki vigasztalja a vigasztalót?  Jó éjszakát!  Shigeaki Hinohara szavaival ...  Két szépség.........  Kislány  Mi történt Friderikusz Sándorr...  Kutyus  Szép estét kedves látogatóimna...  Szép napot mindenkinek !.........  A lelked hegedú  Vegyes viccek  Kellemes délutánt  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam Cs ildikótó...  Nyárra forduló  Facebookon kaptam  Kutyus  Jó éjszakát!  Facebookon kaptam  Üzenet egykori iskolámba  Gerberák  Kellemes délutánt  Mondd  Férjhez megyünk  Váci Mihály - Pipacsok a búza...  Két szépség.........  Kellemes délutánt  Se veled, se nélküled.......  Ki vigasztalja a vigasztalót?  Facebookon kaptam  Rózsafüzér Szűz Mária Szent Sz...  Az egyetlen  Könyvelés  Könyvelés  Facebookon kaptam  Jézus velünk van!  Én nem lesem...  Mai napi mosoly.....  Talicska virágokkal  Nagyon szép.......  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent Antal olvasója  Mindenki várja,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Naplemente  Az emberi lélek  Véna - Vénás Betegségek  Se veled, se nélküled.......  Facebookon kaptam  Ki érti?  Szép mai napot !........  Egy nagyon szép kastély.....  Se veled, se nélküled.......  A természetben  A legegészségesebb táplálékok(...  Különleges receptek kamillára ...  Facebookon kaptam  Szép mai napot !........  Megkérdezték az öreg Cholit.....  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Világító torony  Én nem lesem...  Komáromi János - Akkor majd......  Délutáni mosoly......  Délutáni mosoly......  Harmonia.......  Facebookon kaptam  Az Európai Gyógyszerügynökség  Áldott rózsánk  Amikor nincs pénzed......  Amikor nincs pénzed......  Legyőzhető a cukor utáni sóvár...  Mi történt Friderikusz Sándorr...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Áldott pénteki napot kívánok M...  Macim  Boldog születésnapot a ma ünne...  Férjhez megyünk  Férjhez megyünk  Facebookon kaptam  Nagyon szép.......  Alvilági  Gyermek arc  Az Európai Gyógyszerügynökség  Virágének  Köszönöm az Ég kegyének . . .  Áldott rózsánk  Szép mai napot !........  Vidám péntek reggelt ! .......... 
Bejegyzés Címkék
temerini fiúk, piactéri verekedést, nyomozók gyilkossági, bíróság elfogadta, időben verték, őket részegen, magyarverések Vajdaság, velük szemben, vizsgálati fogságban, temerini szülők, fiainkra igazságtalanul, szülei annak, elítélt Máriás, drákói szigorral, szigorú ítélet, akkori szerbiai, magyar érdekvédelmi, szerbiai rendőrség, szigorú büntetés, kilátástalannak látszó, anyagilag ellehetetlenített, bírósági tárgyalások, külföldi folyószámlával, segély kivitelezése, számlatulajdonos neve, bank neve, temerini elítéltek, következő börtönbüntetést, védőik fellebezését, büntetőeljárásról szóló, jogerős ítélet, fent említett, törvény szerint, következő okok, büntetőeljárás rendelkezéseinek, büntető törvény, tényállapot meghatározásának, bíróság megsértette, büntetőeljárás rendelkezéseit, sértett édesanyja, bíróság mindezt, tárgyalás folyamatát, hangoskodó személyt, következő kérdés, bíróság szándéka, egész tárgyalás, kérdésnek mindenképpen, fenyegetéseknél tartunk, következőket mondta, végén nevet, ítélethirdetést megelőzve, elsőfokú bíróság, büntető törvénykönyv, vádirat hatályát, ítélet kihirdetése, esetleírás határán, pontosított vádirat, ítéletben olyan, bíróság átvette, ügyész szerepét, vádiratban szerepel, leírás arról, bűntett miként, elítéltek némelyikét, elsőfokú ítéletnél, bűntény meghatározásában, elítélt neve, bíróság olyan, ítélet hirdetésekor, kerületi főügyész, vádirat tárgya, bűntény meghatározása, megtámadott ítéletben, történés leírásának, fentiekben kihangsúlyoztuk, gyanúsítottak közül, pontosított vádiratban, átlépett vádirat, állítólagosan végrehajtott, büntetőeljárás rendelkezését, védelemhez való, főtárgyaláson javasolta, temerini rendőrállomás, rendőrség dolgozóját, tanúk kihallgatását, védelem annak, előállításuk pillanatában, gyanúsítottak védői, orvos szakértők, elsőt 2004, alkohol mennyisége, orvos szakértő, alkohol mértékét, később elvégzett, előállítottak alkoholos, előállítás alkalmával, elemzések különböznek, kihallgatása hatással, ítélet meghozatalának, büntetés fokára, ítélet szövegében, , ,
2021.05 2021. Június 2021.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 7719 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 422
  • e Hét: 1298
  • e Hónap: 14451
  • e Év: 81065
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.