Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A világtól való elszakadás
  2019-01-12 17:08:35, szombat
 
  A keresztyén embernek imádkozni kell, hogy Isten szakassza el őt a világtól

Hogy milyen fontos kötelessége a keresztyén embernek a világtól való elszakadás, megérthető abból, amit János apostol mond: ,,Ne szeressétek a világot, se azokat amik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete." (1Jn 2:15) És abból, amit Jakab mond: ,,A világ barátsága ellenségeskedés az Istennel. Aki azért e világnak barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz." (Jk 4:4)
A világtól való elszakadás, vagy annak nem szeretése nem abban áll, hogy az ember ne szeresse a földi életet. Az élet szeretetét maga Isten oltotta be az emberbe. Nem is abban áll az, hogy az ember a világi javakból semmit ne igyekezzék szerezni magának, vagy hogy amije van, vagy lehet, azt magától elhányja, elvesztegesse. Hiszen Isten adományai azok és azért teremtettek, hogy az ember bírja és hasznát vegye azoknak. Nem is abban áll végül a világtól való elszakadás és annak nem szeretése, hogy az emberektől külön rekesszük magunkat, a világ fiaival soha ne beszéljünk, azokkal semmi ismeretségbe, barátságba és érintkezésbe ne ereszkedjünk, mert akkor Pál apostol szavai szerint ki kellene mennünk e világból. (1Kor 5:10)
Hanem a következő módon kell elszakadnod e világtól és azt nem szeretned:
1. E földi életet és minden e világi dolgot hiábavalóságnak tartva szívedet, lelkedet, kívánságodat ama jobb életre: a mennyeire és örökkévalóra emeld fel.
2. Életed fő céljául ne a földi dolgokat tedd, hanem azt, hogy Isten dicsőíttessék általad és te az ő boldog színének látására eljuthass.
3. Olyan túlzott világi szorgalommal meg ne terheld magadat, ami miatt el kellene hagynod üdvösséged munkáját.
4. A földi javak szeretetében soha el merülj annyira, hogy azok megszerzéséért vagy megtartásáért bűnre és Istennek bántására vetemedj.
5. E világ gonosz példáit, bűneit, cselekedeteinek módját ne kövesd, bűnre való izgatása által magadat elcsalatni ne engedd és soha se azt nézd, mi szokás e világban, hanem azt, hogy mit kíván, mit akar és mit parancsol az Isten.
6. Mikor az az Isten akarata, hogy akármiféle földi javadban kárt vallj, azt béketűréssel és Isten akaratában való megnyugvással szenvedd.
7. Végül, mikor Isten e világból kiszólít, légy kész ezt elhagyni és az Isten akaratát követni.
Semmi sem lehet károsabb és veszedelmesebb az ember lelkének, mint a világba való bemerülés s az ahhoz való ragaszkodás. Mert az úgy elfoglalja az ember elméjét és annyifelé vonja, hogy nem ér rá lelkének állapotáról gondolkodni vagy ha néha gondolkozik is, csak mintegy futtában és igen hiányosan. Elvonja az az embert az Isten dicsőítésétől, ami pedig életünk fő célja. Isten tisztelésének minden munkáját a sok oda elegyített hiábavaló világi gondolattal megfertőzi, haszontalanná, gyümölcstelenné és Isten előtt megvetetté teszi. Sok hánykodást és nyughatatlanságot támaszt, és ami nagyobb, az Istentől elvonja és bűnbe keveri az embert. Elrontja az ember kedvét Isten dolgaihoz és azt cselekszi, hogy az ember nem talál gyönyörűséget Istenben és az ő kegyelmében, a mennyországban és az üdvösségben s ezért nem is vágyik ezekre, nem törekszik bírásukra. A halálban is kimondhatatlan hánykódást okoz és végül örök veszedelmet szerez. Semmi sem szükségesebb hát, mint hogy mindenki, aki a maga javát akarja, igyekezzék e világtól a fentebb előadott módon mind jobban elszakadni és annak szeretetétől szabadulni.
Mivel azonban az ember természete szerint a föld felé hajlik a benne levő romlottság miatt és a világ s a földi dolgok szeretete nagyon meg van gyökerezve szívében, ezért nehéz dolog a világtól elszakadnia és annak tilalmas szeretetét szívéből kiszaggatnia. Sőt nem is lehet azt másként megvalósítani, csak az Isten kegyelme által. Könyörögj azért gyakran, keresztyén ember, hogy Isten abban is hathatósan mutassa meg benned a maga kegyelmének munkáját, hogy úgy élhess e világban mint Lót Sodomában, József Egyiptomban, Dániel és társai Babilóniában.

Szikszai György
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: hiábavalóságnak, ellenségeskedés, cselekedeteinek, gyümölcstelenné, veszedelmesebb, mennyországban, kimondhatatlan, megszerzéséért, gyönyörűséget, megvalósítani, haszontalanná, megtartásáért, elvesztegesse, dicsőíttessék, megnyugvással, tisztelésének, dicsőítésétől, szükségesebb, szeretetétől, ereszkedjünk, szeretetében, kiszaggatnia, érintkezésbe, szorgalommal, béketűréssel, ismeretségbe, kívánságodat, örökkévalóra, babilóniában, gondolkozik, gondolkodni, elszakadnia, teremtettek, állapotáról, gondolattal, kegyelmének, keresztyén embernek, világtól való, világban vannak, világot szereti, világ barátsága, földi életet, élet szeretetét, világi javakból, ember bírja, emberektől külön, világ fiaival, következő módon, földi dolgokat, földi javak, ember lelkének, világba való, Hiszen Isten, József Egyiptomban, Szikszai György,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alázat  Facebookon kaptam  Reggel van  Akarat  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Albert Einsteinről  Png csokor  Albert Einstein gondolata  Png csokor  Hiányzik  George Byron - Ahogy itt jár -...  Adakozás  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Németh László tollából  Kaffka_Margit  Még csak most kezdődik a nap  Adakozás  Neked tudnod kell  Egy hatékony szolga  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Png kislány  A televizió nem a kultúrát kép...  Kellemes délutánt kívánok  Akarat  Makszim Gorkij gondolata  Minden harmadik...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Egy maradéktalanul uralt világ  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Akarat  Minden harmadik...  Akik bántanak téged  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Ágai Ágnes – Csendélet  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Alázat  Ágai Ágnes – Csendélet  Mi lenne ha  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Erdőn  A boldog családok mind hasonló...  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  Popper Péter szavai  George Byron - Ahogy itt jár -...  Png férfi  George Gordon Lord Byron: Inez...  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Png virág  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Png cica  Ami embereknek lehetetlen, az...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Reggel van  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Szívem tiéd  Kövesd a cowboyt!  Zilahy Lajos gondolata  Régi emberek, akikre máig büsz...  Facebookon kaptam  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Png kislány  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
keresztyén embernek, világtól való, világban vannak, világot szereti, világ barátsága, földi életet, élet szeretetét, világi javakból, ember bírja, emberektől külön, világ fiaival, következő módon, földi dolgokat, földi javak, ember lelkének, világba való, ahhoz való, ember elméjét, ember kedvét, maga javát, fentebb előadott, ember természete, föld felé, benne levő, földi dolgok, világtól elszakadnia, maga kegyelmének, hiábavalóságnak, ellenségeskedés, cselekedeteinek, gyümölcstelenné, veszedelmesebb, mennyországban, kimondhatatlan, megszerzéséért, gyönyörűséget, megvalósítani, haszontalanná, megtartásáért, elvesztegesse, dicsőíttessék, megnyugvással, tisztelésének, dicsőítésétől, szükségesebb, szeretetétől, ereszkedjünk, szeretetében, kiszaggatnia, érintkezésbe, szorgalommal, béketűréssel, ismeretségbe, kívánságodat, örökkévalóra, babilóniában, gondolkozik, gondolkodni, elszakadnia, teremtettek, állapotáról, gondolattal, kegyelmének, szeressétek, kegyelmében, kötelessége, ragaszkodás, veszedelmet, ellenségévé, egyiptomban, elszakadnod, üdvösségben, elszakadni, szeretetét, gyökerezve, elfoglalja, szabadulni, elszakadás, hathatósan, igyekezzék, keresztyén, megfertőzi, elcsalatni, beszéljünk, megérthető, hánykódást, barátságba, romlottság, akaratában, hánykodást, elegyített, akármiféle, emberektől, üdvösséged, természete, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3120
  • e Hét: 5492
  • e Hónap: 34804
  • e Év: 222606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.