Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Arany
  2019-08-17 19:54:06, szombat
 
  Élettörténetek: Arany

Hatvankét éves vagyok, négy éve hívő.
Két hete végighallgattam egy nő bizonyságtételét az Anonim Alkoholistáknál. Borzalmas megpróbáltatásokról mesélt. Egészen rám nehezedett, amit hallottam, s végül eszembe juttatta, mit éreztem tízévesen, amikor megerőszakoltak. Rettegés, ájulásig fokozódó veszélyérzet, bénultság. Aztán a nő mondott valamit, ami a szívemig hatolt. Gyorsan le is írtam, mert úgy éreztem, nekem szól. Számomra is ez a válasz.
,,A szenvedésünk a mi aranyunk" - fogalmazott a hölgy. Végre megértettem, mihez kezd Jézus a szenvedéseinkkel.
Valami rajtam kívül álló dolog ragadott meg: erősen, mindenestől tartott a kezében, míg újraéltem a rémségeket. Mintha azt akarta volna, hogy maradjak ott, ahol vagyok, és semmi se terelje el a figyelmem. Felfogom - nem én vagyok a Bárány. Ő az, mindig is ő volt, értem lett ő a Bárány. A bizonyságtétel sebeket tép fel bennem, de ő erősen tart. A Bárány saját szenvedése és isteni léptékű szeretete együtt és egyszerre igaz.
Mélyen magamba temettem az erőszakot, amelynek szenvedő alanya voltam. Megtanultam a rendet: ne kérj segítséget, mert nem kapsz. Maradj csöndben. Nem érdemled meg, hogy megmentsenek. Légy éber, az élet veszélyes.
A főiskolán bántalmazó kapcsolatban éltem. A fiú azért büntetett, mert ,,vétkesnek" talált, hiszen ,,elárultam őt": nem voltam szűz. Egyszer megpróbáltam megölni magam. Isten kegyelméből rám találtak, két hetet töltöttem kórházban. Aznap, amikor kiengedtek a kórházból, ketten is megerőszakoltak: a bántalmazóm, vagyis a volt barátom és a pszichiátriai osztály medikus gyakornoka.
A lecke ugyanaz: ne várj segítséget. Úgysem kapsz. Nem érdemled meg, hogy megmentsenek.
Életem középső szakaszát - huszonöttől ötvenkilenc éves koromig - a következő fejezetcímekkel jellemezhetném: ,,Móka", ,,Móka és gondok", ,,Gondok".
A mókát az jelentette, hogy férjhez mentem, négy európai fővárosban éltem, tündéri gyerekeim születtek, kalandoztam, karriert építettem, baráti társaságba jártam, megtanultam mind a négy ország nyelvét.
A ,,Móka és gondok" fejezet arról szólt, hogy mivel semmiféle karrier nem erősítette az identitásomat, azt sem tudtam, ki vagyok. Tökéletes akartam lenni, tökéletes életet akartam magamnak. Ehelyett jött az undok depresszió, a magány, a vágyakozás. Az emberek borzasztóak, a barátaim nem tökéletesek, az apósom nem tudja, hogyan illik viselkedni, az anyósom dühös, az iskolákban csupa szívtelen ember dolgozik.
Ezután a ,,Gondok" fejezete következett: visszaköltöztünk Amerikába, s az elkövetkező tizenkét évben tizenéves és fiatalabb gyerekeinknek meg kellett küzdeniük zaklatással, függőségekkel, étkezési zavarokkal, törvénysértésekkel, halálközeli élményekkel. Mindezt a pszichoterápia, a jóga, a zen és az Anonim Alkoholisták ellenére. Összetörve ébredtem rá arra, hogy nemcsak segíteni nem tudtam nekik, de a problémáik jó részét is én magam okoztam. Az Anonim Alkoholistáktól megtanultam egy fontos, de megalázó igazságot: ,,Nem tudok segíteni rajtuk: Isten tud, s én engedem, hogy megtegye."
És Isten valóban segített. Derült égből villámcsapásként ért, amikor az ateista fiam megtért. Ez a szeretett fiú új ember lett, azt kérdezgette, hogyan imádkozhat értünk, mikor épp Afganisztánba indult a különleges mentőegység kötelékében. Mégis sokat szenvedtünk. A fiunk élete egy hajszálon függött. Elmondhatatlan, milyen sebeket kapott a szívünk.
Isten szabadítása a leghangosabb üzenet a teremben. Most már az övé vagyok. Értem már, hogyan alakul át a heves szenvedés Isten heves szeretetévé. Mintha azt mondaná: ,,Most már az enyém vagy. Nyugodtan szeress ugyanolyan erővel, amilyen erős volt benned a félelem. Érted már a lényeget: hogy szeress és szolgálj ebben a szabadító küldetésben azzal az erővel, amit tőlem kaptál." A szívem mélyén tudom, hogy Jézus ereje valóságosan velem van, bárhová megyek. Csak annyit kell tennem, hogy hozzá fordulok, bízom benne minden szenvedésemben, a többi az ő dolga. A szenvedésünk arannyá változik számára. ,,...semmi sem árthat nektek." (Lukács 10,19)
Isten tehát mindvégig velem volt.
Isten hatalmasan munkálkodik bennem, hogy megszabadítson az önközpontúságtól. Ez az a tisztítótűz, amelyről Ézsaiás ír. Elég kegyetlen dolog. Ha csak annyit teszek mindennap, hogy odamegyek Istenhez, rábízom az életem, a többit elintézi ő.

Mary Jane
 
 
0 komment , kategória:  Történetek  
Címkék: szenvedéseinkkel, önközpontúságtól, bizonyságtételét, villámcsapásként, visszaköltöztünk, alkoholistáknál, megerőszakoltak, végighallgattam, fejezetcímekkel, alkoholistáktól, jellemezhetném, szenvedésemben, bizonyságtétel, élettörténetek, pszichoterápia, elmondhatatlan, megszabadítson, gyerekeinknek, pszichiátriai, függőségekkel, identitásomat, afganisztánba, megpróbáltam, veszélyérzet, leghangosabb, szenvedésünk, megmentsenek, kapcsolatban, alkoholisták, kérdezgette, szenvedtünk, mindenestől, megtanultam, valóságosan, tisztítótűz, kalandoztam, szívemig hatolt, bizonyságtétel sebeket, élet veszélyes, főiskolán bántalmazó, volt barátom, pszichiátriai osztály, lecke ugyanaz, következő fejezetcímekkel, négy ország, undok depresszió, emberek borzasztóak, anyósom dühös, iskolákban csupa, elkövetkező tizenkét, ateista fiam, különleges mentőegység, Anonim Alkoholistáknál, Anonim Alkoholisták, Anonim Alkoholistáktól, Mary Jane,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Eduardo Sacheri gondolata  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Paul David Tripp Április 15  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Egyszerű  Egy gondolat  Szép estét kedves látogatóimna...  Ott van  Jó éjszakát  József Attila – Keresek ...  Walter Chrysler mondta  Magyar költészet napja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mindent de mindent visszakap  Esterházy Péter: Harmonia c...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  jó reggelt  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  képre írva  Bársony székben  Ott van  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam Krisztina b...  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Tanmese  Ismeretlen: Ikarusz monda  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  IGEN így  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Egyszerű  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Hogyan válunk hűségesekké?  Jázmin  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmaga ellenére  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Egy párkányon  Már Gárdonyi Géza is méltatta  A felvilágosodás...  Facebookon kaptam  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jan Twardowski - Siessünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Paul David Tripp Április 13  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Baranyi Ferenc - N i n c s  Különleges  Jánosházy György: Fogd a kezem  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Különleges  Spenót fasírttal  Az ember  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
szívemig hatolt, bizonyságtétel sebeket, élet veszélyes, főiskolán bántalmazó, volt barátom, pszichiátriai osztály, lecke ugyanaz, következő fejezetcímekkel, négy ország, undok depresszió, emberek borzasztóak, anyósom dühös, iskolákban csupa, elkövetkező tizenkét, ateista fiam, különleges mentőegység, fiunk élete, hajszálon függött, leghangosabb üzenet, heves szenvedés, enyém vagy, szabadító küldetésben, szívem mélyén, szenvedésünk arannyá, többit elintézi, szenvedéseinkkel, önközpontúságtól, bizonyságtételét, villámcsapásként, visszaköltöztünk, alkoholistáknál, megerőszakoltak, végighallgattam, fejezetcímekkel, alkoholistáktól, jellemezhetném, szenvedésemben, bizonyságtétel, élettörténetek, pszichoterápia, elmondhatatlan, megszabadítson, gyerekeinknek, pszichiátriai, függőségekkel, identitásomat, afganisztánba, megpróbáltam, veszélyérzet, leghangosabb, szenvedésünk, megmentsenek, kapcsolatban, alkoholisták, kérdezgette, szenvedtünk, mindenestől, megtanultam, valóságosan, tisztítótűz, kalandoztam, bántalmazóm, tökéletesek, megértettem, huszonöttől, munkálkodik, mentőegység, kötelékében, ötvenkilenc, szabadítása, borzasztóak, fogalmazott, élményekkel, következett, halálközeli, elkövetkező, zaklatással, küldetésben, kegyelméből, szeretetévé, iskolákban, segítséget, zavarokkal, rémségeket, ugyanolyan, gyakornoka, összetörve, nehezedett, szenvedése, problémáik, fővárosban, különleges, társaságba, jelentette, hatalmasan, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 66 db bejegyzés
e év: 328 db bejegyzés
Összes: 35893 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3113
  • e Hét: 7957
  • e Hónap: 19832
  • e Év: 207634
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.