Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Felkészít minket az ő második eljövetelére
  2020-06-09 20:47:56, kedd
 
  Felkészít minket az ő második eljövetelére

Még ha a keresztyénség történetét be is szennyezik a kudarcot vallott világvége-jóslatok, igaz maradt az, hogy Jézus Krisztus vissza fog jönni. ,,Galileai férfiak, miért álltok itt az ég felé nézve? Ez a Jézus, aki felvitetett tőletek a mennybe, úgy jön el, ahogyan láttátok Őt felmenni a mennybe" (Csel 1,11).
Az eljövetelekor megítéli a világot:
,,Amikor pedig az Emberfia eljön az Ő dicsőségében, és vele az angyalok mind, akkor odaül dicsősége trónjára. Összegyűjtenek elé minden népet, Ő pedig elválasztja őket egymástól, ahogyan a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktől." (Mt 25,31-32)
Azoknak, akik nem állnak készen a Krisztussal való találkozásra, úgy jön el az a nap, olyan váratlanul, ahogy csapdába esik valaki.
,,Vigyázzatok magatokra, nehogy szívetek elnehezedjék a mámortól, részegségtől vagy a megélhetés gondjaitól, és hirtelen lepjen meg titeket az a nap, mint valami csapda." (Lk 21,34)

Szülési fájdalmak

Jézus azt mondta, hogy az eljövetelére mutató jelek történnek majd - mint például háborúk, éhínségek, földrengések (Mt 24,7). Ezeket a jeleket ,,szülési fájdalmaknak" nevezte (Mt 24,8). Úgy beszél a földről, mint egy olyan asszonyról, aki épp szül. Próbálja világra hozni az új világot, amelyet Jézus állít fel akkor, amikor visszajön.
Pál is használja ezt a fajta képet a Róma 8,22-ben, és szülési fájdalomként beszél ennek a kornak minden nyögéséről - minden katasztrófa vagy betegség okozta nyomorúságról (mint a koronavírus).
Úgy ír le minket betegségeinkben, mintha a világ szülési fájdalmainak része volnánk. Nyögünk addig, míg várjuk testünk megváltását Jézus visszajövetelekor, amikor feltámasztja a halottakat, és új, dicsőséges testet ajándékoz nekik (Fil 3,21):
,,A teremtett világ maga is meg fog szabadulni a romlandóság szolgaságából Isten gyermekeinek dicsőséges szabadságára. Hiszen tudjuk, hogy az egész teremtett világ együtt sóhajtozik, és együtt vajúdik mind ez ideig. De nem csak ez a világ, hanem még azok is, akik a Lélek zsengéjét kapták mi magunk is sóhajtozunk magunkban, várva a fiúságra testünk megváltására." (Róm 8,21-23)

Maradj ébren

Meglátásom szerint Jézus azt akarja, hogy vegyük észre a szülési fájdalmakat (beleértve a koronavírust is), mint emlékeztetőket és figyelmeztetéseket arra, hogy Ő jön, és nekünk erre készen kell állnunk. ,,Ezért legyetek ti is készen, mert abban az órában jön el az Emberfia, amelyikben nem is gondoljátok" (Mt 24,44).
Nem kell dátumot beállítani ahhoz, hogy komolyan vedd, amit Jézus mond. Amit Ő mond az tévedhetetlen: ,,Vigyázzatok, virrasszatok, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő. ... vigyázzatok tehát, mert nem tudjátok, mikor tér vissza a ház ura. ... Amit nektek mondok, azt mindenkinek mondom: Vigyázzatok!" (Mk 13,33-37).
Az üzenet világos. Vigyázz! Vigyázz! Vigyázz! Bár a természeti világ szülési fájdalmaira vonatkozik, mégis, jaj, mennyi ember nem elég éber! Mindenféle őrült tevékenységben foglalják el magukat, és jót alszanak annak ellenére, hogy Jézus Krisztus visszajön. A veszély nagy. És a koronavírus egy kegyelmes ébresztő annak érdekében, hogy legyünk készek.
Készen úgy lehetünk, ha odamegyünk Jézus Krisztushoz, elfogadjuk a bűneink bocsánatát, és ezentúl az Ő világosságában járunk. Akkor mi is azok között leszünk, akik ,,nincsenek sötétségben, hogy az a nap tolvajként lephetne meg titeket. Hiszen valamennyien a világosság fiai vagytok. ... akkor legyünk éberek és józanok... Mert Isten nem haragra rendelt minket, hanem hogy elnyerjük az üdvösséget a mi Urunk Jézus Krisztus által, aki meghalt értünk, hogy akár ébren vagyunk, akár alszunk, vele együtt éljünk." (1Tesz 5,4-10)

John Piper


 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: betegségeinkben, tevékenységben, összegyűjtenek, világosságában, emlékeztetőket, tévedhetetlen, eljövetelekor, nyomorúságról, szolgaságából, keresztyénség, eljövetelére, koronavírust, megváltására, részegségtől, fájdalomként, virrasszatok, szabadságára, gyermekeinek, feltámasztja, dicsőségében, valamennyien, találkozásra, fájdalmainak, elnehezedjék, földrengések, fájdalmaknak, katasztrófa, koronavírus, felvitetett, megváltását, romlandóság, gondoljátok, krisztushoz, vigyázzatok, krisztussal, sötétségben, keresztyénség történetét, kudarcot vallott, eljövetelekor megítéli, angyalok mind, pásztor elválasztja, megélhetés gondjaitól, eljövetelére mutató, jeleket „, olyan asszonyról, fajta képet, kornak minden, világ szülési, teremtett világ, romlandóság szolgaságából, egész teremtett, fiúságra testünk, Jézus Krisztus, Amit, Jézus Krisztushoz, Mert Isten, Urunk Jézus Krisztus, John Piper,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Próbálj meg ...  Még csak most kezdődik a nap  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  A televizió nem a kultúrát kép...  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Próbálj meg ...  Németh László tollából  Alázat  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Nem méltó hozzád  Akarat  Facebookon kaptam  Ágai Ágnes – Csendélet  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Garai Gábor - Takarítás  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  képre írva  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Nagyon különös  Az engedelmesség miért nem vál...  Adakozás  Csak a fogyatkozás látható  Akarat  Png csokor  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Alvó cicák  Szép estét kedves látogatóimna...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  A boldog családok mind hasonló...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Png virág  Akik bántanak téged  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Lóhere  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Popper Péter szavai  Nagyi telefonál  Esti kép  Akik bántanak téged  Hogy lehet megtartani  Ágai Ágnes – Csendélet  Png lepke  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Facebookon kaptam  Adakozás  Makszim Gorkij gondolata  Albert Einstein gondolata  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Makszim Gorkij gondolata  Akarat  Png fotel  210 éve született a SZÓZAT meg...  Szívem tiéd  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Garai Gábor - Takarítás  Zilahy Lajos gondolata  Adakozás  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Png kislány  Facebookon kaptam  A sors  Alvó cicák  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  A sors  Szép estét kedves látogatóimna...  Kellemes vasárnapi kikapcsolód...  Szívem  Fekete-erdő desszert  Akarat  Png rózsa csokor  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Reggel van  Nem méltó hozzád  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Leonardo da Vinci gondolata  Ágai Ágnes – Csendélet  képre írva  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
keresztyénség történetét, kudarcot vallott, eljövetelekor megítéli, angyalok mind, pásztor elválasztja, megélhetés gondjaitól, eljövetelére mutató, jeleket &#8222, olyan asszonyról, fajta képet, kornak minden, világ szülési, teremtett világ, romlandóság szolgaságából, egész teremtett, fiúságra testünk, szülési fájdalmakat, üzenet világos, természeti világ, veszély nagy, kegyelmes ébresztő, bűneink bocsánatát, világosság fiai, betegségeinkben, tevékenységben, összegyűjtenek, világosságában, emlékeztetőket, tévedhetetlen, eljövetelekor, nyomorúságról, szolgaságából, keresztyénség, eljövetelére, koronavírust, megváltására, részegségtől, fájdalomként, virrasszatok, szabadságára, gyermekeinek, feltámasztja, dicsőségében, valamennyien, találkozásra, fájdalmainak, elnehezedjék, földrengések, fájdalmaknak, katasztrófa, koronavírus, felvitetett, megváltását, romlandóság, gondoljátok, krisztushoz, vigyázzatok, krisztussal, sötétségben, elválasztja, sóhajtozunk, fájdalmaira, fájdalmakat, mindenkinek, gondjaitól, kecskéktől, megélhetés, asszonyról, váratlanul, sóhajtozik, elfogadjuk, odamegyünk, mindenféle, bocsánatát, tolvajként, üdvösséget, világosság, vonatkozik, természeti, dicsőséges, halottakat, szabadulni, meglátásom, beállítani, amelyikben, nyögéséről, történetét, szennyezik, használja, ajándékoz, teremtett, felkészít, visszajön, fájdalmak, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 103 db bejegyzés
e év: 365 db bejegyzés
Összes: 35930 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3120
  • e Hét: 5492
  • e Hónap: 34804
  • e Év: 222606
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.