Belépés
kalmanpiroska.blog.xfree.hu
Minden kegyelem. Kovács Kálmán
1968.04.24
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten szeretete
  2020-12-26 20:21:15, szombat
 
  Isten szeretete

Semmi nem leplezi le úgy az ember romlottságát és bűnét, mint Isten szeretetének tiszta és következetes prédikálása. Amikor az igehirdető összehasonlítja a Mindenhatónak ezt a nagyszerű tulajdonságát a teremtmények Istennel szembeni közönyével és rosszindulatával, ezzel megmutatja az emberek hitványságát és azt, hogy a bűn minden időben bűnös. Az igehirdetőnek rá kell öntenie Isten szeretetét az emberekre. Meg kell látnunk, hogy Istent szeretete indította arra, hogy saját magát önként és önzetlenül, mások érdekében és javára odaadja, nem az emberek érdemei vagy erényessége. Tudniuk kell, hogy az Ő szeretete sokkal több mint egy hozzáállás, érzelem vagy cselekedet. Ez egy tulajdonság, része Isten legbelső lényének és természetének. Isten nem csupán szeret - Ő maga a szeretet. Ő a szeretet Istene. Ő a leglényege annak, ami az igazi szeretet, minden valódi szeretet belőle árad ki, mint végső forrásból. Tudnunk kell, hogy könnyebb lenne az égen a csillagokat vagy a földön a homokszemeket megszámolni, mint megmérni Isten szeretetét, vagy akár csak szavakat találni a leírására. Az, hogy felfogjuk Isten szeretetének nagyságát, mélységét és szélességét, meghaladja még a legnagyobb és legértelmesebb teremtmények megértését is.
Az evangélium hirdetőjének úgy kell bemutatnia Isten bűnösök felé irányuló szeretetét, hogy elmondja mit jelent Isten jóakarata. Beszélnie kell arról, hogy Isten arra törekszik, hogy jót tegyen másokkal, hogy megáldhassa őket és hogy előmozdítsa jólétüket.
A Szentírás tanúsítja, hogy Ő szerető Teremtő, aki azt keresi, hogyan tehet jót és áldhatja meg az angyalokat, az embereket és az állatokat. Isten pont az ellentéte mindannak, ami úgy ábrázolja Őt, mintha valami szeszélyes, bosszúálló istenség lenne, aki arra törekszik, hogy teremtményei elbukjanak és nyomorultak legyenek. Ő mindenkihez jó és irgalmas mindenben, amit cselekszik. Ő felhozza napját gonoszokra és jókra, esőt ad az igazaknak és a hamisaknak egyaránt. Jóindulatú a hálátlanok és gonoszok iránt. Minden jó adomány és minden tökéletes ajándék tőle száll alá.
Az evangélium hirdetőjének meg kell mutatnia Isten bűnösök iránti szeretetét úgy, hogy meghatározza és példákkal bemutatja azt. Az embereknek látniuk kell a közvetlen kapcsolatot Isten irgalma és a legszánalmasabb, legnyomorultabb teremtményeivel való szerető jóindulatú, gyengéd szívű és együtt érző bánásmódja között. A Szentírás Őt könyörületes Úrnak nevezi, és úgy írja le, mint aki ,,gazdag", ,,teljes" az irgalomban. Az embereknek úgy kell látniuk Isten kegyelmét, hogy Ő hajlandó saját jóindulata és nagylelkűsége szerint bánni a teremtményeivel és nem az érdemeik vagy értékük szerint.
Ő a ,,minden kegyelem Istene". ,,Vár az Úr, hogy megkegyelmezhessen, és készen áll arra, hogy irgalmazhasson." Kegyelemből menti meg az embereket, akik képtelenek önmagukat megváltani, ,,hogy megmutassa a következendő időkben az Ő kegyelmének felséges gazdagságát" az érdemteleneknek.
Az evangélium hirdetőjének úgy kell bemutatnia Isten szeretetének kiválóságát, hogy kihangsúlyozza Isten türelmét és hosszútűrését. Az embereknek tudnia kell, hogy Isten mindig hajlandóságot mutatott arra, hogy ,,hosszan tűrjön" és ,,elhordozza" a teremtményei gyengeségeit és gaztetteit. Megtartóztatja a haragját, nem engedi teljesen szabadjára, mert megemlékezik arról, hogy az ember csak test, egy ,,ellebbenő szél, amely nem tér vissza". Ő késedelmes a haragra, nem kívánja, hogy bárki elvesszen, hanem hogy mindenki megtérésre jusson. Arra vágyik, hogy minden ember megmeneküljön, és az igazság ismeretére jusson. Nem leli örömét a gonosz halálában, inkább abban, hogy mindenki megtérjen útjairól és éljen.
Végül, és ez a legfontosabb, az evangélium prédikátorának mindig azon kell munkálkodnia, hogy Isten szeretetét az Atya könyörületes tettének hirdetésével dicsőítse, aki odaadta az egyszülött Fiát. Isten szeretete túlmegy a megértésen és minden teremtménye felé számtalan módon megnyilvánul. Mindemellett a Szentírás arról tanít, hogy Isten szeretetének megnyilvánulásai közül van egy, amely mind fölött áll - amikor az egyszülött Fiát odaadta a népe megváltásáért. A Szentírás bizonyságot tesz arról, hogy Isten szeretet, és azzal mutatta ki a szeretetét, hogy elküldte az egyszülött Fiát, hogy meghaljon és az emberek élhessenek általa. Hajlamaink és tetteink nem határozzák meg sem azt, hogy mi a szeretet, sem annak mértékét. A valódi szeretet Isten szeretete, amelyet azzal mutatott meg nekünk, hogy elküldte a Fiát, hogy engesztelő áldozat legyen a bűneinkért. Közismert, hogy még az ,,igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki. Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk" Krisztus meghalt az istentelen és a reménytelenül kiszolgáltatott emberekért. Az, hogy az Úr kifizette ezt a magas árat a megváltásban, bizonyítja Isten csodálatos szeretetét és a bűnünk rettenetességét.

Paul Washer
 
 
0 komment , kategória:  Rövid építő írások  
Címkék: megnyilvánulásai, rosszindulatával, teremtményeivel, legnyomorultabb, legszánalmasabb, kiszolgáltatott, összehasonlítja, érdemteleneknek, rettenetességét, legértelmesebb, kihangsúlyozza, prédikátorának, irgalmazhasson, megtartóztatja, tulajdonságát, mindenhatónak, megváltásáért, hajlandóságot, igehirdetőnek, hosszútűrését, homokszemeket, reménytelenül, nagylelkűsége, természetének, megmeneküljön, mindemellett, hirdetőjének, megnyilvánul, szeretetének, gyengeségeit, teremtmények, munkálkodnia, meghatározza, könyörületes, megemlékezik, legfontosabb, ember romlottságát, igehirdető összehasonlítja, nagyszerű tulajdonságát, teremtmények Istennel, emberek hitványságát, emberek érdemei, szeretet Istene, leglényege annak, igazi szeretet, csillagokat vagy, homokszemeket megszámolni, evangélium hirdetőjének, ellentéte mindannak, hamisaknak egyaránt, embereknek látniuk, közvetlen kapcsolatot, Szentírás Őt, Paul Washer,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Latinovits Zoltán tollából  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nevelőszülőkhöz adták,  Az ókori görögök sebkezelésre ...  Szép estét  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Robert Merle tollából  Esterházy Péter: Harmonia c...  Magyar költészet napja  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Egy barátság története  képre írva  József Attila – Keresek ...  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Előnyök, amelyeket a meditáció...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mindent de mindent visszakap  Paul David Tripp Április 12  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Walter Chrysler mondta  Somlyó Zoltán - Orgonával  képre írva  Szívek  Azért kaptad  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Somlyó Zoltán - Orgonával  Paul David Tripp Április 15  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívek  Emlékezz  Facebookon kaptam  Pitypang szökőkút  Spenót fasírttal  Alvó cicák  Jó nap volt  A Magyar Költészet napja alkal...  Szép álmokat!  Martin Buber, A haszidim meséi  Aranyosi Ervin: Örökbe fogadta...  Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  A pitypang legendája  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Hamvas Béla  Facebookon kaptam  Csend  Vannak emberek  Tavaszi este  Szép álmokat!  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam Krisztinától  Mindig lesz olyan  Robert Merle tollából  képre írva  Alvó kislány  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Robert Merle tollából  Baranyi Ferenc - N i n c s  Müller Péter tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jázmin  jó reggelt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Napsütéses vidám hétvégét kivá... 
Bejegyzés Címkék
ember romlottságát, igehirdető összehasonlítja, nagyszerű tulajdonságát, teremtmények Istennel, emberek hitványságát, emberek érdemei, szeretet Istene, leglényege annak, igazi szeretet, csillagokat vagy, homokszemeket megszámolni, evangélium hirdetőjének, ellentéte mindannak, hamisaknak egyaránt, embereknek látniuk, közvetlen kapcsolatot, érdemeik vagy, következendő időkben, embereknek tudnia, teremtményei gyengeségeit, ember csak, igazság ismeretére, gonosz halálában, evangélium prédikátorának, egyszülött Fiát, népe megváltásáért, emberek élhessenek, valódi szeretet, jóért talán, reménytelenül kiszolgáltatott, magas árat, bűnünk rettenetességét, megnyilvánulásai, rosszindulatával, teremtményeivel, legnyomorultabb, legszánalmasabb, kiszolgáltatott, összehasonlítja, érdemteleneknek, rettenetességét, legértelmesebb, kihangsúlyozza, prédikátorának, irgalmazhasson, megtartóztatja, tulajdonságát, mindenhatónak, megváltásáért, hajlandóságot, igehirdetőnek, hosszútűrését, homokszemeket, reménytelenül, nagylelkűsége, természetének, megmeneküljön, mindemellett, hirdetőjének, megnyilvánul, szeretetének, gyengeségeit, teremtmények, munkálkodnia, meghatározza, könyörületes, megemlékezik, legfontosabb, hirdetésével, teremtményei, következendő, hitványságát, romlottságát, megváltásban, következetes, kegyelemből, bizonyságot, kapcsolatot, teremtménye, prédikálása, előmozdítsa, megáldhassa, erényessége, csillagokat, megszámolni, nyomorultak, mindenkihez, tulajdonság, kiválóságát, szélességét, kegyelmének, gazdagságát, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 7 db bejegyzés
e hónap: 90 db bejegyzés
e év: 352 db bejegyzés
Összes: 35917 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3380
  • e Hét: 12092
  • e Hónap: 23967
  • e Év: 211769
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.