Belépés
kirscha.blog.xfree.hu
Az ember úgy változtathatja meg életét, hogy megváltoztatja gondolkodását. Kirsch Attila
1954.12.26
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Érdekességek
  2015-12-01 21:44:58, kedd
 
  Az energiaital így teszi tönkre az egészséged

Nem olcsó marketingfogás az ellentáborból, vagy egyszerű riogatás a médiából; az energiaitalok káros hatásait már számtalan kutatás bizonyította. Ennek ellenére úgy tűnik, hogy sokan (köztük rengeteg fiatal) még mindig nem foglalkoznak az intelmekkel.

Az eredeti cél

Az energiaitalokat eredetileg azért fejlesztették ki, hogy azonnal energiát adjanak az erős fizikai megterheléshez.
Ezzel szemben manapság sokan arra használják őket, hogy reggel felébredjenek, vagy este tovább fennmaradhassanak. (Bár ez még mindig jobb eset, mint aki szimplán üdítőként fogyasztja, naponta akár egy litert is.)
Az eredeti célt figyelembe véve jól látszik, hogy ezeket az italokat manapság nem megfelelően használjuk, s ez számos káros hatás felerősödéséhez vezethet.
A leggyakoribb gondok

Az energiaitalok magas koffeintartalmuk végett szívproblémákhoz vezethetnek, hiszen érezhetően megemelik a vérnyomást, ami rettentően veszélyes az egészségre nézve.
A nevükben is benne van, hogy energiát adnak, amit ha nem használunk fel, a kilók észrevétlenül is felszökhetnek. Kiemelten akkor, ha gyakran, napi, heti rendszerességgel fogyasztunk e termékekből.
Ráadásul az energiaitalok jóformán blokkolják az anyagcsere folyamatokat, ami egyúttal a méreganyagok felhalmozódásához is vezet, miközben a vitaminok kiürülését elősegíti.
Energiaital és alkohol

A dobozok hátulján is feltüntették a gyártók, miszerint nem szabad ezt a két italt kombinálni, mégis túl gyakran látni a szórakozóhelyeken, hogy az emberek mit sem törődnek a figyelmeztetéssel.
Pedig nem ártana foglalkozni vele, ugyanis a termékek felerősítik egymás káros hatásait. A koffein felpörget, elnyomja az alkohol bódító hatását, ami nem csupán erősebb másnapossághoz, hanem komoly egészségügyi vészhelyzetekhez (pl. eszméletvesztés, s ezáltal fulladásos halál) vezethet.
Testi hatásokból lelkiek

A szervezeted érzi, hogy nem használtad fel azt a sok energiát, amit bevittél a szervezetedbe. Ettől nem friss leszel, hanem feszült, ideges, sőt, mivel ezek az italok a depresszió kialakulását is elősegítik még rosszkedvű is.
Az energiaital csak akkor nyújtja a tőle várt hatást, ha nem használnod rendszeresen, illetve ha tényleg fizikai megpróbáltatás előtt állsz. Ekkor növelheti a teljesítőképességedet, ellenkező esetben nem csak a szervezetedre, hanem a lelkedre is negatív hatást fejt ki.
Mérgezést is okozhat

Nem szabad átsiklanunk afelett sem, hogy nem csupán az alkohol okozhat mérgezést, s nem csak a drogot lehet túladagolni. Bizony ez az energiaitalok esetében is előfordulhat, éppen ezért nagyon fontos, hogy erre gyermekeid figyelmét is felhívd.
Nagy mennyiségű energiaital-fogyasztás esetén a szívműködés érezhetően felgyorsul, a bőr kipirul, s lelohaszthatatlan izgatottság jellemzi az egyént. Ilyen esetben azonnal orvost kell hívni, mert akár a szívműködés is megállhat.

Nagy mennyiségben fogyasztva

Ha hosszútávon is nagy mennyiségben fogyasztod az energiaitalt, akkor az nem ,,csak" mérgezést válthat ki aktuálisan, hanem a későbbiekben is komoly problémákat generálhat. Gyengíti a szívizmokat, ami e létfontosságú szerv túl korai leállását válthatja ki.
Emellett másik fő negatív hatása, hogy nagyon megterheli a veséket, jelentősen növeli a vesekő kialakulását, ami egyáltalán nem egy könnyen és fájdalommentesen legyűrhető betegség.
Az immunrendszert is gyengíti, így sokkal hajlamosabb leszel betegségeket elkapni, s egyúttal a meglévő, aktuálisan tünetmentes kórokat sem fogod tudni egykönnyen legyőzni.


 
 
0 komment , kategória:  Érdekességek  
Címkék: szívproblémákhoz, fájdalommentesen, vészhelyzetekhez, koffeintartalmuk, rendszerességgel, energiaitalokat, eszméletvesztés, felerősödéséhez, immunrendszert, másnapossághoz, marketingfogás, megpróbáltatás, megterheléshez, észrevétlenül, felszökhetnek, felébredjenek, energiaitalok, fejlesztették, szervezetedbe, ellentáborból, szervezetedre, létfontosságú, betegségeket, leggyakoribb, energiaitalt, kialakulását, mennyiségben, későbbiekben, előfordulhat, rendszeresen, feltüntették, méreganyagok, folyamatokat, egészségügyi, foglalkoznak, bizonyította, energiaitalok káros, energiaitalokat eredetileg, erős fizikai, eredeti célt, italokat manapság, leggyakoribb gondok, energiaitalok magas, egészségre nézve, kilók észrevétlenül, energiaitalok jóformán, anyagcsere folyamatokat, méreganyagok felhalmozódásához, vitaminok kiürülését, dobozok hátulján, termékek felerősítik, koffein felpörget,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét kedves látogatóimna...  Egy hatékony szolga  Sose bánj semmit  Adakozás  Facebookon kaptam  Neked tudnod kell  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Ami embereknek lehetetlen, az...  Akarat  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Még csak most kezdődik a nap  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Png csokor  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png virág  Tanuld meg ezt a versemet  Ne kapaszkodj magasabbra,  Jó éjszakát  Elköszönt  Egy hatékony szolga  Png kislány  Facebookon kaptam  Erdőn  Facebookon kaptam  Nevem  Png kislány  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Alázat  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Egy hatékony szolga  Akarat  Jónás Tamás – Végtelen b...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Szép napot kívánok  Reménység és erő Krisztustól e...  Png csokor  Hogy lehet megtartani  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Png ház  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szabolcska Mihály – Ákác...  Albert Einsteinről  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Szép estét kedves látogatóimna...  Kövesd a cowboyt!  Reménység és erő Krisztustól e...  Popper Péter szavai  Alázat  Makszim Gorkij gondolata  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kutya  Popper Péter szavai  Reggel van  George Gordon Lord Byron: Inez...  Irgalom és ítélet  Ágai Ágnes – Csendélet  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Rátalálsz  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 20  Szívem  Png csokor  Nem méltó hozzád  Egy lelki imádság  Png lepke  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png virág  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  210 éve született a SZÓZAT meg...  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
energiaitalok káros, energiaitalokat eredetileg, erős fizikai, eredeti célt, italokat manapság, leggyakoribb gondok, energiaitalok magas, egészségre nézve, kilók észrevétlenül, energiaitalok jóformán, anyagcsere folyamatokat, méreganyagok felhalmozódásához, vitaminok kiürülését, dobozok hátulján, termékek felerősítik, koffein felpörget, alkohol bódító, szervezeted érzi, depresszió kialakulását, energiaital csak, tőle várt, alkohol okozhat, drogot lehet, energiaitalok esetében, szívműködés érezhetően, vesekő kialakulását, szívproblémákhoz, fájdalommentesen, vészhelyzetekhez, koffeintartalmuk, rendszerességgel, energiaitalokat, eszméletvesztés, felerősödéséhez, immunrendszert, másnapossághoz, marketingfogás, megpróbáltatás, megterheléshez, észrevétlenül, felszökhetnek, felébredjenek, energiaitalok, fejlesztették, szervezetedbe, ellentáborból, szervezetedre, létfontosságú, betegségeket, leggyakoribb, energiaitalt, kialakulását, mennyiségben, későbbiekben, előfordulhat, rendszeresen, feltüntették, méreganyagok, folyamatokat, egészségügyi, foglalkoznak, bizonyította, energiaital, hosszútávon, problémákat, megfelelően, szívműködés, felerősítik, túladagolni, izgatottság, átsiklanunk, szívizmokat, intelmekkel, hajlamosabb, foglalkozni, tünetmentes, fogyasztunk, vezethetnek, termékekből, szervezeted, vérnyomást, érezhetően, figyelembe, kombinálni, egészségre, használunk, eredetileg, kiürülését, hatásokból, fulladásos, depresszió, rosszkedvű, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 16396 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 445
  • e Hét: 968
  • e Hónap: 10151
  • e Év: 62859
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.