Belépés
klarika47.blog.xfree.hu
Ha érted a saját lényedet, érted mindenki lényét. Kiss Tiborné
1947.10.29
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Só és vaj
  2016-02-26 14:13:40, péntek
 
   
  Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt mondja: ,,Ne egyenek sót, ne egyenek vajat", azok pedig, akik nem fogadták ezt meg120 évet élnek.

Dr. Wallach egy igen népszerű orvos Amerikában, akit 1991-ben Nobel-díjra jelöltek.

Az ő egyik moszkvai előadásából idézünk. Őszinte, tabudöntögető kitárulkozás ez:

"Példának veszek néhány ásványt, hogy elképzelésük legyen, miért annyira fontosak. Csak egy párat említek meg, de az összes ásványra igaz ez. Legelőször tekintsük a legelterjedtebb ásványt, a kalciumot. Mindenki ismeri.

A kalciumhiány az oka megközelítőleg 147 különböző betegségnek.

Néha a betegségnek emberi neve van. Ilyen például a Bell's Palsy, amikor az arc egyik fele eltorzul. Ez még nem bénulás, csak az arcideg parézise. A kalcium hiánya okozza.

Csontritkulás: ez a betegség a 10. helyet foglalja el a felnőtt lakosság elhalálozási okainak körében. Ez egy nagyon költséges betegség. A csípőprotézis műtétje 35000 dollárba kerül, de ha ne adj Isten, két protézisre van szükség, akkor 70000 dollárba. Ha biztosításunk van, akkor szerencsések vagyunk, mert akkor ingyen megcsinálják.

A virginiai Mrs. Pitch, aki 115 éves korban halt meg, ha emlékeznek, az esés utáni következményekbe halt bele. Amennyire én tudom, az állatoknál nincs csontritkulás. Például, van egy 100 tehénből álló csordája, és idén nem született borjú, amelynek az eladásából fedezni lehetne költségeket. Pedig ki kell fizetni a takarmányt, az állatorvost, karban kell tartani a farmot és a legelőt, javítani a kerítést, stb. Felhívja az állatorvost: ,,Mi történt? Nem kellene túladni ezeken a teheneken?" Az állatorvos eljön, megvizsgálja a teheneket, és azt mondja, hogy a tehenekkel nincs semmi baj. Majd megvizsgálja a bikát és kijelenti: ,,Itt a probléma, bikának csontritkulása van, és ilyen csípőízületekkel nehéz a dolga a tehenekkel". Ahhoz, hogy megelőzzük ezt a betegséget, a borjúnak mindössze napi 10 cent értékű kalciumot kell adni, és sosem lesz csontritkulása.

A fogágy- és ínygyulladás megelőzése érdekében a fogorvosok szerint javasolt minden étkezés után fogat mosni és fogselymet használni. Állatorvosként állatok százezreivel találkoztam, egerekkel, patkányokkal, nyulakkal, kutyákkal, birkákkal, disznókkal, lovakkal, oroszlánokkal, tigrisekkel és medvékkel. Ők nem szenvednek ínybetegségekben, de nem használtak fogselymet sem. Igaz, a leheletük nem éppen virágillatú, de az ínyeik egészségesek. Annak az oka, hogy az állatoknál nincs fogínysorvadás, ugyanaz: nincs kalciumhiányuk.

Menjünk tovább, vegyük az ízületgyulladás problémáját. Emlékeznek, már szóba került a csirkeporc és a zselatin. Az ízületgyulladást 85%-ban az ízület csontvégeinek ritkulása okozza. Létezik közönséges ízületgyulladás (artritisz), oszteoartritisz, lumbágó, reuma, és mind a csontritkulás következménye.

Tovább, magas vérnyomás; Az első, amit javasol az orvos: csökkenteni a sót az étrendünkben. Ezt mindenki tudja, mert nagyon régóta ezt sulykolják belénk. De jussanak eszünkbe a tehenek. Az első, amit a farmer a takarmányba tesz: egy darab só.

Egyetlen farmer sem lesz versenyképes, ha nem ad sót a jószágának. Egyszerűen belehal az állatorvos számláinak látványába, meg fog őrülni. Nekünk pedig azt javasolják, hogy a só nem szükséges, sőt ártalmas, hogy elég az a sómennyiség, ami benne van a kenyérben, a salátában.

Ne higgyék el. Képzeljék el, hogy egy orvos, aki 58 évet él, azt mondja: ,,Ne egyenek sót, ne egyenek vajat", azok pedig, akik 120 évet élnek a sót is, a vajat is fogyasztottak.

Próbáljanak választani!

Kialakítottam egy 5000 fős kísérleti csoportot, akik magas vérnyomásban szenvedtek, és naponta dupla adag kalciumot adtam nekik. Néhány hét múlva abbahagytam a kísérletet, mert az alanyok 65%-ánál rendbe jött a vérnyomás, csak a megduplázott kalciumadagtól. Amikor ezek a páciensek megjelentek a kezelőorvosuknál, az orvos felkiáltott: ,,Ó! Milyen jó a vérnyomása, mit szedett?" Kísérleten vettem részt, dupla adag kalciumot kaptam" - válaszolta a páciens.

A következő probléma az izomgörcs; Éjszaka felébred, és nem tudja megmozdítani a lábát. Mindannyian tapasztaltuk ezt. Ez általában a kalciumhiány jele.

Következik a posztmenstruációs szindróma; lelki fizikai állapot, amelyet hisztériko ektómiának szoktunk nevezni. A San Diego-i Kaliforniai Egyetemen a napi kalciumadag megduplázását javasolták és a lelki és fizikai tünetek 85%-a megszűnt.

Az utolsó probléma, a derékfájás. Az amerikaiak 85%-a szenved derékfájásban, attól függetlenül, hogy számítógép előtt ülnek, teherautókat rakodnak, vagy buszt vezetnek. Ez egy nagy amerikai tragédia. Valójában a derékfájás a csigolya csontritkulása, függetlenül attól, hogy van probléma a porckoronggal, vagy nincs. Ha a porckorongnak nincs mibe kapaszkodnia, a csigolya elvékonyodik, elpusztul, különösen, ha még rézhiány is jelen van.

Beszéljük még a cukorbetegségről. Ezt a problémát mindenki ismeri, az Egyesült Államokban ez a harmadik leghalálosabb betegség. Olyan szövődményekkel, mellékhatásokkal jár együtt, mint a vakság, veseelégtelenség, különböző fokú szív- és érproblémák. Ha cukorbetegsége van, akkor átlagosan kevesebbet fog élni, mint az, akinek nincs.

1957-ben az állatorvosok megtudták, hogy a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható ásványok segítségével. Ez hivatalosan megjelent abban a szaklapban, amely a nemzeti orvostudományi intézményeket képviselte: ,,a cukorbetegség megelőzhető és gyógyítható króm és vanádium segítségével".

Csak a vanádium már magában is képes helyettesíteni az inzulint a felnőtt cukorbetegeknél, jelentette ki a Vancouveri Orvosi Egyetem és British Columbia-i Egyetem Orvostudományi Intézete. Természetesen nem tudják az inzulin adagolását azonnal megszüntetni. Sokuknak ehhez 4-6 hónapra van szükségük, vagyis ez egy fokozatos folyamat, mialatt állandóan megfelelő mennyiségű krómot és vanádiumot kell szedni. Saját szememmel láttam, milyen jól működik ez páciensek százainál.

Nagyon jó lenne, ha sikerülne nekem meggyőzni Önöket, hogy az ásványokat külön szedni kell, nem érdemes várni, hogy azok élelmiszerrel bejutnak a szervezetünkbe. Különösen nem kell függeni attól, ami be van csomagolva dobozokba, zacskókba, üvegekbe.

Háromféle ásványi anyag van, amelyekre külön figyelmet kell fordítanunk.

1. típus: fém formájú ásványok. Ezeket általában kövekből nyerik ki. Felszívódásuk 8-12%. Ha elérjük a 25- 40 éves kort, a felszívódásuk 3-5%-ra csökken.

Nagyon rossz, ha olyasmit szedünk, mint a kalcium laktát, ami közönséges fém-ásvány. Tegyük fel, hogy 1000 mg-os tablettákban van. Akik naponta 2 tablettát szednek, sokan mondták: ,,Doktor úr, én nagyon sok kalciumot szedek. A rádióban hallottam egy adást az ízületgyulladásról, és naponta 2000 mg kalciumot szedtem, de az nem volt jó hatással az ízületgyulladásomra, sőt, rosszabbul lettem".

Kérdezem: Pontosan milyen kalciumkészítményt szedett? Válasz: Kalcium-laktátot. Hát itt van a hiba, mert ebből a mennyiségből csak 250 mg a fém-kalcium, a maradék 750 mg pedig laktóz és tejcukor. Ha figyelembe vesszük, hogy ebből csak 10%-ot tudunk hasznosítani, a 250 mg-nak a 10%-a 25 mg. Vagyis ha két tablettát szedünk belőle, akkor az nem 2000 mg kalcium, hanem csak 50 mg. Úgy néz ki, hogy a szükséges kalcium-mennyiség beviteléhez az ilyen tablettából naponta 90-et kell bevennünk, minden evéskor 30-at. És ne felejtsük a maradék 59 ásványt.

A 60-as években a mezőgazdaságban elkezdték alkalmazni Cal added (kalcium hozzáadásával készült) ásványokat. Ezek olyan fém-ásványok, amelyekben a fématom be van burkolva aminosavakkal, proteinekkel és enzimekkel. Ez a forma 40%-ig növeli a felszívódást. Éppen ezért vetette rá magát az ötletre az élelmiszeripar.

A harmadik csoport a kolloid-ásványok. Ezek rendelkeznek a legnagyobb abszorpciós képességgel, márpedig az abszorpció, a felszívódás érdekel minket elsősorban.

A kolloid-ásványok 98%-ig felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a Cal added ásványok, és tízszer több, mint a fém-ásványok felszívódása. A kolloid-ásványok csak folyadék formában léteznek, és csak nagyon apró részecskékben, 7000-szer kisebbek a vörösvérsejtnél. Minden részecske negatív töltést hordoz, a vékonybél fala pedig pozitívat, elektromágneses mező keletkezik, amely a bélfal felé koncentrálja a fémrészecskéket. Mindez együttvéve 98%-os felszívódást eredményez.

A növények nagyon érdekes szerepet játszanak a kolloid-ásványok keletkezésében. A szöveteikben átalakítják a fém-ásványokat kolloid-ásványokká. Amikor elfogyasztjuk a növényeket, az ásványok felgyülemlenek a szervezetünkben, és hasznosítani tudjuk őket.

De mivel a talajunkban nincsenek fém-ásványok, a termés sem tartalmaz elegendő mennyiségű ásványt. Minden hosszú életű ember, aki 120-140 évet élt, sok közös vonással rendelkezik. Mindegyik magashegyi falvakban élt, 2500-4000m magasan a tengerszint fölött. Lakóhelyükön évente kevesebb, mint 5 cm csapadék esik, vagy egyáltalán nem esik. Ezek nagyon száraz régiók. Mit gondolnak, hogy nyerik az ivóvizüket? Hóolvadásból. A víz, amely az örök hó alól folyik, nem annyira tiszta és átlátszó, ha pohárba töltjük, akkor sárgás-fehér vagy kékes-fehér színű. 60-72 ásványt tartalmaz.

A Titikaka-tónál vagy Tibetben az ilyen vizet jégtejnek nevezik, és nem csak isszák, de ami sokkal fontosabb, öntözik a földjeiket is évről évre, nemzedékről nemzedékre már 2,5-5 ezer éve. És náluk nincs cukorbetegség, szív-elégtelenség, magas vérnyomás, ízületgyulladás, csontritkulás, rák, szürke hályog, születési rendellenesség, börtön, kábítószer, adók, orvosok, és 120- 140 évig is élnek betegségek nélkül. Mit gondolnak, fontosak a kolloid-ásványok?

És minden olyan nap, amikor nem vették be az ásványokat, lerövidítették az életüket néhány órával, vagy akár nappal.

Gondolkozzanak ezen és legyenek egészségesek!
 
 
0 komment , kategória:  Egészség 2.  
Címkék: ízületgyulladást, mellékhatásokkal, veseelégtelenség, cukorbetegségről, csípőízületekkel, következményekbe, ínybetegségekben, kezelőorvosuknál, fémrészecskéket, legelterjedtebb, szövődményekkel, ízületgyulladás, szervezetünkben, mezőgazdaságban, elektromágneses, cukorbetegeknél, oszteoartritisz, vörösvérsejtnél, csontritkulása, keletkezésében, orvostudományi, cukorbetegsége, élelmiszeripar, fogínysorvadás, rendellenesség, felgyülemlenek, gondolkozzanak, szervezetünkbe, megközelítőleg, kalciumadagtól, kalciumhiányuk, helyettesíteni, lerövidítették, állatorvosként, csontritkulás, cukorbetegség, igen népszerű, párat említek, összes ásványra, legelterjedtebb ásványt, betegségnek emberi, arcideg parézise, kalcium hiánya, felnőtt lakosság, nagyon költséges, csípőprotézis műtétje, esés utáni, állatoknál nincs, eladásából fedezni, állatorvos eljön, tehenekkel nincs, borjúnak mindössze, Diego-i Kaliforniai Egyetemen, Egyesült Államokban, Vancouveri Orvosi Egyetem, British Columbia-i Egyetem Orvostudományi Intézete,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Egy igazi nőt-  Kellemes napot kívánok  Aranyosi Ervin: Éld át az élet...  Facebookon kaptam  Védőoltást igazoló mobilalkalm...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Isteni harag  Szállj el, szállj el, katicabo...  Facebookon kaptam  Png virág  Dioptáz  csak, úgy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Isten haragja  Nincs Cím  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyház és Isten célja a föl...  tavaszi vers  Bőrtápláló tusfürdő készítése ...  Kellemes napot kívánok  Facebookon kaptam  Kellemes hetet  Nincs Cím  Már a határon az indiai mutáns  Vigyázz, mit mondasz!  A nap világosítson a szívedben  Sikeres fogyás rostokkal  Robert Burns: Egy százszorszép...  Facebookon kaptam  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Új hét, új nap  Látogatóimnak,- szeretettel ! ...  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten gyűlölete  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Rejtély, amire máig sincs magy...  Vigyázz, mit mondasz!  Kellemes napot  Facebookon kaptam Krisztinától  Az igazság hirdetése  Ne hallgass arra!  Kellemes kávézást  Főzöcske  Rodokrozit pirittel  Facebookon kaptam  Már a határon az indiai mutáns  Citrit  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Egyik nap, egy fiatal barátnőm...  Küldetésünk Isten megismerteté...  Jó reggelt szép napot  Szentlélek  Nem tudhatjuk  Kellemes vasárnapot  Facebookon kaptam  Tudod mi a boldogság?  Szép délutánt ! ........  Facebookon kaptam  Rodokrozit és kálcit  Facebookon kaptam  Nem tudom, mit tartogat számom...  Kellemes hetet  Ametiszt  Facebookon kaptam  Pünkösd jelentése  A virágok mindig leveszik a lá...  Haragos Isten  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az egyház és Isten célja a föl...  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten gyűlölete  Istentől megáldott Áldott Vasá...  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Ametiszt  Isten gyűlölete  Az idő és a világ nem áll meg  Aranyosi Ervin: Szeretnék egy ...  Facebookon kaptam  Utas panasz  Facebookon kaptam Krisztinától  -mikor szívünket betakarja a b...  Nem jött el...  Facebookon kaptam  Orgona  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A cukorbetegség és a fokhagyma  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
igen népszerű, párat említek, összes ásványra, legelterjedtebb ásványt, betegségnek emberi, arcideg parézise, kalcium hiánya, felnőtt lakosság, nagyon költséges, csípőprotézis műtétje, esés utáni, állatoknál nincs, eladásából fedezni, állatorvos eljön, tehenekkel nincs, borjúnak mindössze, fogorvosok szerint, ínyeik egészségesek, ízületgyulladás problémáját, ízületgyulladást 85%-ban, ízület csontvégeinek, csontritkulás következménye, takarmányba tesz, állatorvos számláinak, alanyok 65%-ánál, megduplázott kalciumadagtól, páciensek megjelentek, orvos felkiáltott, következő probléma, kalciumhiány jele, posztmenstruációs szindróma, napi kalciumadag, utolsó probléma, amerikaiak 85%-a, nagy amerikai, csigolya csontritkulása, porckorongnak nincs, csigolya elvékonyodik, problémát mindenki, harmadik leghalálosabb, állatorvosok megtudták, cukorbetegség megelőzhető, nemzeti orvostudományi, felnőtt cukorbetegeknél, inzulin adagolását, fokozatos folyamat, ásványokat külön, felszívódásuk 3-5%-ra, kalcium laktát, rádióban hallottam, mennyiségből csak, szükséges kalcium-mennyiség, ilyen tablettából, 60-as években, mezőgazdaságban elkezdték, forma 40%-ig, harmadik csoport, legnagyobb abszorpciós, felszívódás érdekel, kolloid-ásványok 98%-ig, fém-ásványok felszívódása, kolloid-ásványok csak, vékonybél fala, bélfal felé, növények nagyon, kolloid-ásványok keletkezésében, szöveteikben átalakítják, ásványok felgyülemlenek, talajunkban nincsenek, tengerszint fölött, ilyen vizet, életüket néhány, ízületgyulladást, mellékhatásokkal, veseelégtelenség, cukorbetegségről, csípőízületekkel, következményekbe, ínybetegségekben, kezelőorvosuknál, fémrészecskéket, legelterjedtebb, szövődményekkel, ízületgyulladás, szervezetünkben, mezőgazdaságban, elektromágneses, cukorbetegeknél, oszteoartritisz, vörösvérsejtnél, csontritkulása, keletkezésében, orvostudományi, cukorbetegsége, élelmiszeripar, fogínysorvadás, rendellenesség, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 1 db bejegyzés
e hónap: 2 db bejegyzés
e év: 374 db bejegyzés
Összes: 30456 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 234
  • e Hét: 1468
  • e Hónap: 12627
  • e Év: 206660
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.