|
2025-04-30 05:55:13, szerda
|
|
|
A krónikus betegségek nemcsak idősebb korban, hanem bármely életkorban veszélyeztethetnek bennünket. Sokféle krónikus betegség létezik, ilyen például a cukorbetegség és a szív- és érrendszeri betegség. Az alma rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé is válhatnak ezek a krónikus betegségek.
Az alma először is nagyon magas rosttartalommal rendelkezik. Ha megeszünk egy almát, azt tapasztalhatjuk, hogy jóllakottak vagyunk. Így a főétkezések alkalmával is kevesebbet fogunk enni, illetve nem kívánjuk majd annyira a nassolnivalót. Ezek az étrendi változtatások pedig jelentős súlycsökkenést is eredményezhetnek.
Az alma olyan fitotápanyagokban is bővelkedik, mint a kvercetin, a katekin és a klorogénsav, amelyek nagyfokú védelmet biztosítanak a szív- és érrendszer számára az oxidatív stresszel szemben. Sok tanulmány írta le, hogy az alma rendszeres fogyasztása segítheti a koszorúér egészségének fenntartását, illetve a szív- és érrendszeri betegségek kockázatainak a csökkenését.
Az almában olyan polifenolok találhatók, amelyek segítik lelassítani a szénhidrátok emésztését, ami viszont javítja a vércukorszint szabályozását. Az alma a glükóz felszívódását is csökkentheti, ez pedig arra ösztönzi a hasnyálmirigyet, hogy több inzulint termeljen. Az eddigi kutatási eredmények szerint azok az emberek, akik rendszeresen fogyasztják ezt a gyümölcsöt, kevésbé hajlamosak a 2-es típusú cukorbetegség kialakulására.
Az alma olyan oldható rostot, azaz pektint is tartalmaz, amely csökkenti a koleszterinszintet és ezzel minimalizálja a szív- és érrendszeri betegségek kockázati tényezőit.
Az alma olyan összetevőkben is bővelkedik, mint a fitokémiai anyagok és rostok, amelyek együttesen is segítik az emésztési folyamatokat. A rostok ezen kívül probiotikus hatással is rendelkeznek, amelyek növelik a hasznos bélbaktériumok számát, és ezzel a hatással segítenek megelőzni a gyomor- és bélrendszeri problémákat.
Az alma egy floridzin nevű flavonoidban is bővelkedik, amely segíti a csontok integritásának a fenntartását, illetve a csontritkulás kockázatait is csökkenti azoknál a hölgyeknél, akik a menopauza szakaszába léptek. A csontok megerősítését még a bór is segíti, amely az alma egyik alapvető tápanyaga.

|
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító növények 2. |
|
Címkék: eredményezhetnek, hasnyálmirigyet, tapasztalhatjuk, rosttartalommal, fogyasztásával, integritásának, bélbaktériumok, súlycsökkenést, szabályozását, megelőzhetővé, megerősítését, felszívódását, csontritkulás, minimalizálja, kockázatainak, összetevőkben, nassolnivalót, cukorbetegség, változtatások, kialakulására, vércukorszint, rendszeresen, egészségének, fenntartását, bélrendszeri, folyamatokat, biztosítanak, csökkentheti, szénhidrátok, flavonoidban, rendelkeznek, érrendszeri, fogyasztják, kockázatait, jóllakottak, főétkezések, krónikus betegségek, alma rendszeres, alma először, főétkezések alkalmával, étrendi változtatások, alma olyan, oxidatív stresszel, koszorúér egészségének, almában olyan, szénhidrátok emésztését, vércukorszint szabályozását, glükóz felszívódását, eddigi kutatási, 2-es típusú, fitokémiai anyagok, emésztési folyamatokat,
|
|
|
|
krónikus betegségek, alma rendszeres, alma először, főétkezések alkalmával, étrendi változtatások, alma olyan, oxidatív stresszel, koszorúér egészségének, almában olyan, szénhidrátok emésztését, vércukorszint szabályozását, glükóz felszívódását, eddigi kutatási, 2-es típusú, fitokémiai anyagok, emésztési folyamatokat, rostok ezen, hasznos bélbaktériumok, hatással segítenek, floridzin nevű, csontok integritásának, csontritkulás kockázatait, menopauza szakaszába, csontok megerősítését, alma egyik, eredményezhetnek, hasnyálmirigyet, tapasztalhatjuk, rosttartalommal, fogyasztásával, integritásának, bélbaktériumok, súlycsökkenést, szabályozását, megelőzhetővé, megerősítését, felszívódását, csontritkulás, minimalizálja, kockázatainak, összetevőkben, nassolnivalót, cukorbetegség, változtatások, kialakulására, vércukorszint, rendszeresen, egészségének, fenntartását, bélrendszeri, folyamatokat, biztosítanak, csökkentheti, szénhidrátok, flavonoidban, rendelkeznek, érrendszeri, fogyasztják, kockázatait, jóllakottak, főétkezések, probiotikus, lelassítani, csökkenését, klorogénsav, fogyasztása, problémákat, polifenolok, rendelkezik, kevesebbet, fitokémiai, emésztését, együttesen, bővelkedik, találhatók, hajlamosak, alkalmával, rendszeres, betegségek, gyümölcsöt, életkorban, eredmények, szakaszába, hölgyeknél, érrendszer, emésztési, koszorúér, tanulmány, kvercetin, stresszel, segítenek, , ,
|
|
|
|
2025. Június
| | |
|
|
ma: |
1 db bejegyzés |
e hónap: |
78 db bejegyzés |
e év: |
885 db bejegyzés |
Összes: |
36408 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 2198
- e Hét: 2198
- e Hónap: 56813
- e Év: 401865
|
|
|