Belépés
koszegimarika.blog.xfree.hu
"Az ember értékét nem az esze, a műveltsége, nem a hatalma vagy a tehetsége, hanem a lényéből áradó melegség minősíti."--- "Nem az a fontos, a ... Kőszegi Marika
1955.09.22
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
TÁJÉKOZTATÓ COVID-19 Fertőzésben szenvedőknek
  2020-11-03 08:00:55, kedd
 
  TÁJÉKOZTATÓ COVID-19 FERTŐZÉSBEN SZENVEDŐ, VAGY ERRE GYANÚS BETEGEKNEK

ADMINISZTRATÍV TEENDŐK:

Fejfájás, láz, köhögés, gyengeség, íz-és szaglásvesztés esetén a háziorvos telefonos értesítése! Ha bármelyik tünetet észleli magán semmiképp ne menjen be a rendelőbe előzetes telefonos megbeszélés nélkül!
Miután megtörtént a Check-lista felvétele és alapos a gyanú COVID-19 fertőzésre PCR tesztet rendelünk Önnek.
Az OMSZ munkatársai felveszik Önnel telefonon a kapcsolatot (kb. 1-3 nap, leterheltségtől függően) és egyeztetnek mikor és hol történik meg a mintavétel.
Fontos hogy JÓ TELEFONSZÁMOT ADJON MEG A CHECK-LISTA FELVÉTELEKOR!
Ha megtörtént a mintavétel kb. 2-4 nap múlva megjelenik a lelet az EESZT rendszerben illetve elérhetővé válik az ügyfélkapu e-egészségügy rendszerében. Akinek van ügyfélkapu hozzáférése az tudja saját magának ellenőrizni az eredményét! Akinek nincs annak mi nézzük a leletet az EESZT-ben.
FONTOS: Mi nem tudjuk meggyorsítani sem a mintavételt sem az eredmény megszületését, ez teljesen automatikus, nincs beleszólásunk a rendszerbe!
Amennyiben COVID-19 fertőzés gyanúja áll fent, nagyon kérnénk Önöket, hogy tartsák be az önkéntes KARANTÉN előírásait. Ez azt jelenti, hogy otthonukat ne hagyják el (kiv. Mintavétel), ne hívjanak vendégséget otthonukba.
A KARANTÉN A TÜNETEK MEGJELENÉSÉNEK NAPJÁTÓL MIN. 10 NAPIG TART, AKKOR TUDJUK FELOLDANI HA LEGALÁBB 3 NAPJA PANASZMENTES (NEM LÁZAS, NEM KÖHÖG)
A KARANTÉN FELOLDÁSÁHOZ TOVÁBBI TESZTRE NINCS SZÜKSÉG!
Amennyiben az első teszt negatív a biztos negatív eredmény kimondásához szükség van egy 2. tesztre min. 48 óra eltelte után!
Amennyiben pozitiv további tesztelés nem szükséges!
Munkába álláshoz csak és kizárólag egészségügyi dolgozóknak van szüksége negatív teszteredményre!
AMENNYIBEN ÖN DOLGOZIK ÉRTESÍTSE MUNKAHELYÉT A BETEGSÉG FENNÁLLÁSÁRÓL, BESZÉLJE MEG A TÁPPÉNZ FELTÉTELEIT ÉS FELTÉTLENÜL TÁJÉKOZTASSON MINKET IS A TÁPPÉNZIGÉNYRŐL!
AMENNYIBEN KISKORÚ GYERMEKKEL ÉL EGY HÁZTARTÁSBAN FELTÉTLENÜL TÁJÉKOZTASSÁK A GYERMEKORVOST IS A BETEGSÉG FENNÁLLTÁRÓL!
OTTHONI TEENDŐK:
Izoláció a család többi, egészséges tagjától! (otthon is maszk, lehetőség szerint külön szoba, fürdő időben elosztott használata)
Rendszeres kéz és felületfertőtlenítés megfelelő fertőtlenítő szerekkel!
Bőséges folyadék fogyasztás, min 2liter/nap, de láz esetén több is lehet!
C-vitamin 1000mg/nap,
D3-vitamin 3000NE/nap
Magnézium: 300-400 mg/nap
Szelén : 55 mcg/nap (spenót, brokkoli, káposzta, banán, kiwi, szőlő, narancs, tengeri halak, diófélék, teljes kiőrlésű gabona)
Cink: 10 mg/nap (spenót, pulyka, marha, bárány, juharszirup)
Lázcsillapítás, izomfájdalom, fejfájás:
Paracetamol 3-4x 500mg,
Ibuprofen max:600mg/nap
Metamizol (algopyrin) 3-4x500mg/nap
Köhögéscsillapítás:
1. Mézes tea
2. Hason fekvés, félülő-ülő helyzet
Száraz köhögés:
Háziorvosa receptköteles gyógyszer ír fel.
Amennyiben lehetőség van
napi 1-2x vérnyomás mérés, gyakran van alacsony vérnyomás. Naponta lázmérés.
Telefonos egyeztetés háziorvossal 2 naponta.
Betegség lezajlása után 4-6 héttel telefonos egyeztetés javasolt az esetleges szövődmények felismerésére
AMENNYIBEN ÁLLAPOTA HIRTELEN ROSSZABBRA FORDUL, MELLKASI FÁJDALOM, FULLADÁS, NAGYFOKÚ GYENGESÉG JELENTKEZIK AZONNAL HÍVJA A Mentőszolgálatot a 112 telefonszámon!
Ha kérdése van hívja háziorvosát a korábban megadott telefonszámokon!
Mivel a telefonvonalak nagyon leterheltek, lehet hogy többször is kell próbálkozni a telefonálással!
Megértésüket köszönjük! Dr. Borók Levente, Tilki Andrea




 
 
0 komment , kategória:  Egészség  
Címkék: mentőszolgálatot, teszteredményre, telefonszámokon, táppénzigényről, leterheltségtől, telefonálással, szaglásvesztés, lázcsillapítás, telefonvonalak, megjelenésének, adminisztratív, beleszólásunk, tájékoztasson, telefonszámot, meggyorsítani, fennállásáról, megszületését, gyermekorvost, tájékoztassák, receptköteles, telefonszámon, felismerésére, egészségügyi, fennálltáról, rendszerében, fertőtlenítő, feloldásához, izomfájdalom, felvételekor, megértésüket, kimondásához, panaszmentes, szövődmények, háziorvossal, háztartásban, munkatársai, háziorvos telefonos, rendelőbe előzetes, gyanú COVID-19, ügyfélkapu e-egészségügy, tudja saját, eredmény megszületését, önkéntes KARANTÉN, első teszt, biztos negatív, család többi, esetleges szövődmények, korábban megadott, telefonvonalak nagyon, TÁJÉKOZTATÓ COVID-19, TÁJÉKOZTATÓ COVID-19 FERTŐZÉSBEN SZENVEDŐ, VAGY ERRE GYANÚS BETEGEKNEK, ADMINISZTRATÍV TEENDŐK, TELEFONSZÁMOT ADJON MEG CHECK-LISTA FELVÉTELEKOR, Amennyiben COVID-19, KARANTÉN TÜNETEK MEGJELENÉSÉNEK NAPJÁTÓL MIN, NAPIG TART, AKKOR TUDJUK FELOLDANI HA LEGALÁBB, NAPJA PANASZMENTES, KARANTÉN FELOLDÁSÁHOZ TOVÁBBI TESZTRE NINCS SZÜKSÉG, AMENNYIBEN ÖN DOLGOZIK ÉRTESÍTSE MUNKAHELYÉT BETEGSÉG FENNÁLLÁSÁRÓL, BESZÉLJE MEG TÁPPÉNZ FELTÉTELEIT ÉS FELTÉTLENÜL TÁJÉKOZTASSON MINKET IS TÁPPÉNZIGÉNYRŐL, AMENNYIBEN KISKORÚ GYERMEKKEL ÉL EGY HÁZTARTÁSBAN FELTÉTLENÜL TÁJÉKOZTASSÁK GYERMEKORVOST IS BETEGSÉG FENNÁLLTÁRÓL, OTTHONI TEENDŐK, AMENNYIBEN ÁLLAPOTA HIRTELEN ROSSZABBRA FORDUL, MELLKASI FÁJDALOM, NAGYFOKÚ GYENGESÉG JELENTKEZIK AZONNAL HÍVJA Mentőszolgálatot, Borók Levente, Tilki Andrea,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szép estét  Szép estét  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Most - segíts meg Mária ,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  képre írva  Esti kép  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Rács mögé  képre írva  Odaadja  Alvó kisfiú  képre írva  Alvó baby  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valaki...  Várnai Zseni - Éveim  Facebookon kaptam  Maci az északi fény alatt  Apu  Szép estét  Graffiti bölcsesség  A pálma a győzelem és a diadal...  Heltai Jenő: Március  Facebookon kaptam  Képes idézet !  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Amikor még kicsi voltál...  Alvó cica  2004-es kivégzés után  Facebookon kaptam  Antoine de Saint-Exupéry gondo...  Nem látom őket  Színház az egész világ,  Benedek Elek - Virágvasárnap  Egy imádság Ágoston Vallomások...  Esti képek  Devecsery László - Húsvét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A nagy természet  Facebookon kaptam  Levél lány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Táplálékok a máj egészségének ...  Facebookon kaptam  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Színház az egész világ,  Facebookon kaptam  Esti kép  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam  Benedek Elek - Virágvasárnap  Facebookon kaptam  Úgy sajog ez a vad tavasz,  képre írva  Jó éjszakát  Táplálékok a máj egészségének ...  Az út  Esti kép  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sárkány  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alvó cica  A nagy természet  Az időszakos böjt és a vérnyom...  Levél lány  Facebookon kaptam  Boldog virágvasárnapot minden...  Esti képek  Facebookon kaptam  Nem azt látja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A csend aranyat ért  Dsida Jenő: ÚT A KÁLVÁRIÁRA  Paul David Tripp Március 27  Nárcisz  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
háziorvos telefonos, rendelőbe előzetes, gyanú COVID-19, ügyfélkapu e-egészségügy, tudja saját, eredmény megszületését, önkéntes KARANTÉN, első teszt, biztos negatív, család többi, esetleges szövődmények, korábban megadott, telefonvonalak nagyon, mentőszolgálatot, teszteredményre, telefonszámokon, táppénzigényről, leterheltségtől, telefonálással, szaglásvesztés, lázcsillapítás, telefonvonalak, megjelenésének, adminisztratív, beleszólásunk, tájékoztasson, telefonszámot, meggyorsítani, fennállásáról, megszületését, gyermekorvost, tájékoztassák, receptköteles, telefonszámon, felismerésére, egészségügyi, fennálltáról, rendszerében, fertőtlenítő, feloldásához, izomfájdalom, felvételekor, megértésüket, kimondásához, panaszmentes, szövődmények, háziorvossal, háztartásban, munkatársai, munkahelyét, háziorvosát, feltétlenül, vendégséget, egyeztetnek, kapcsolatot, feltételeit, fertőzésben, leterheltek, próbálkozni, juharszirup, rendszerben, megbeszélés, hozzáférése, tájékoztató, automatikus, egészségügy, dolgozóknak, mintavételt, jelentkezik, paracetamol, ellenőrizni, mintavétel, elérhetővé, amennyiben, megjelenik, megtörtént, otthonukba, otthonukat, egyeztetés, rendszerbe, ügyfélkapu, értesítése, eredményét, betegeknek, rosszabbra, háziorvosa, rendszeres, használata, egészséges, gyermekkel, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 69029 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1771
  • e Hét: 9455
  • e Hónap: 35334
  • e Év: 224969
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.