Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Blogom, Képtáram,
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
Soha nincs késő
  2024-07-14 14:21:42, vasárnap
 
 




Soha nincs késő


Egy hajléktalan csavargó kimentett a vízből egy négyéves kisfiút. A fiú édesanyja meg akarta hálálni neki, de a férfi semmit nem fogadott el, csak egy finom ebédet. Abbéli igyekezetében, hogy fia megmentőjének mégiscsak meghálálja tettét, az anya a lehető legértékesebbet akarta nekiadni, ami a fiún volt: a csodás érmet egy ezüstláncon. Az asszony unszolására a hajléktalan végül megengedte, hogy a nyakába akassza. Megígérte, hogy mindig hordani fogja, sőt - vonakodva bár - még azt is hozzátette: naponta elmond egy Üdvözlégyet. Ígéretét megtartotta, de semmit sem változtatott gyarlósággal és bűnökkel teli életén.

A férfi hosszú évek múltán halálosan megbetegedett, s külföldön került kórházba. A papot, aki meglátogatta, gúnyolódva és átkozódva utasította el. Amikor azonban kiderült, hogy a lelkész és a csavargó Németország ugyanazon vidékéről származik, mégis szóba állt vele. Ám Istenről és a szentségekről hallani sem akart.

- Isteni Irgalom!... Ugyan milyen bizonyítékot tud mutatni, hogy elhiggyem, van még remény a számomra? - mondta, majd a fal felé fordulva hozzátette: - Menjen el már végre!
De a lelkész nem ment el, mert észrevette a beteg nyakán a láncot a csodás éremmel. Megjegyezte, bizonyára még gyermekkorában az édesanyja akasztotta a nyakába.
Ekkor a beteg mesélni kezdett...

És a pap tulajdonképpen saját gyerekkori történetét hallgatta végig! A beteg ágyához térdelt, és könnyekkel a szemében imádkozott.
A hajléktalan zavarba jött. Csak nagy nehezen értette meg, hogy a kisfiú, akinek valaha megmentette az életét, most itt térdel az ágya előtt. Az Isteni Irgalom ilyen hatalmas bizonyítékát már nem hagyhatta figyelmen kívül és nem utasíthatta el. Töredelmesen meggyónt, majd Istennel megbékélve elaludt az Úrban. Mária, a bűnösök menedéke, segített a huszonnegyedik órában!

Forrás: K. M. Harrer - P. Matuska: A csodás érem
 
 
0 komment , kategória:  Történetek, tanmesék  
A szeretetről
  2024-07-14 11:44:52, vasárnap
 
 






"Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt."

(Pilinszky János)






"A szeretet és a bölcsesség ugyanannak az éremnek a két oldala. Szétválaszthatatlan."

(Müller Péter)







"A szeretet az a lépcső, melyen - Isten hasonlatosságára - egymás felé közeledünk."

(Friedrich von Schiller)






"Dönts szíved szerint: aki szeretettel közelít a világ dolgaihoz, mindig jól dönt."

(Tatiosz)






"Amilyen mértékben növekszik benned a szeretet, olyan mértékben szebb leszel. Mert a szeretet a lélek szépsége."

(Szent Ágoston)








"Ha szeretsz egy virágot, ne tépd le. Ha letéped, elpusztul és eltűnik az, amit szerettél. Ha szeretsz egy virágot, hagyd élni. A szeretet nem a birtoklásról szól. A szeretet a nagyrabecsülés
jele."

(Osho)







"A nagy szavak nem érnek semmit, elszállnak, mint az őszi szél. De a szeretet, ha tiszta szívből fakad, elkíséri az embert, amíg él."

(József Attila)







"A szeretet cselekvő törődés annak életével és fejlődésével, akit vagy amit szeretünk."

(Erich Fromm)







"Nem a tökéleteseknek van szükségük szeretetre, hanem azoknak, akik nem tökéletesek."

(Oscar Wilde)









"Ahhoz, hogy megváltoztassuk az embereket, szeretni kell őket. Csak oda érkezik el befolyásunk, ahová elérkezik a szeretetünk."
(Heinrich Pestalozzi)

"A szeretet olyan, mint maga az élet: nem egy kényelmes és nyugodt állapot, hanem egy nagy és csodálatos kaland."
(André Fayol)

"A szeretet minden más erény gyökere."
(Josep Pieper)

"Az ember mindent látó, mindent megvilágító Nap, ha szeret, és ha nem szeret: sötét lakás, amelyben füstös lámpás ég."
(Hölderlin)

"Nehéz dolog, hogy ne szeress, de nehéz az is, hogyha szeretsz. A legnehezebb, ha hiába szeretsz."
(Anakreon)








"Mindig tud adni, akinek szíve szeretettel van tele. A szeretethez nem kell teli erszény."
(Proklasz)

"Ahol nincs szeretet, ott semmi sincsen. Ahol kihunyt a szeretet, félelem költözik a szívekbe. Ha szeretni tudsz, nincs mitől félned."
(Tatiosz)

"A szeretet kérés nélkül ad, makacskodás nélkül elfogad, késlekedés nélkül megbocsát, és csak saját elégtelensége miatt szenved."
(Peter Lippert)

"A gyűlöletnek csak a szeretet vethet véget."
(Buddha)

"A szeretet mindent pótol, s a szerelmet nem pótolja semmi."
(Petőfi Sándor)

"Álmokban és szeretetben semmi sem lehetetlen."
(Arany János)

+Az élet és a szeretet csupán egyetlen időt ismer: a jelent. Az egyetlen érzékelhető idő a pillanat, amelyben élünk, amikor szeretünk."
(Tatiosz)

"A szeretetnek melege van a természet hidegében, világossága van az élet sötétségeiben, és a szeretetnek ajkai vannak, amik mosolyognak velünk az örömben, és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban."
(Gárdonyi Géza)

"A szeretet nem egy személy kizárólagos szeretete, hanem olyan lelkiállapot, amelyben készek vagyunk mindent szeretni. Az az állapot, amelyben egyedül ismerhetjük föl lelkünk isteni eredetét."
(Tolsztoj)

"Az igazi szeretet tettekben, és nem a szavakban nyilvánul meg."
(Filippinó közmondás)

"A szeretetben elérjük a legnagyobb boldogságot, ami valaha a világon lehet."
(Platon)









"Ha a szeretet, az igazság, a jóság, a becsület, a tudás, a bölcsesség útján jársz és sok jót cselekszel, akkor mindig erős leszel."
(Brindza András, 2013. III. 29.)

,,Aki mélyen szeret valakit, az a szeretett lény ellene elkövetett bűneit megbocsátja, de nem felejti el; a felszínesen szerelmes nem bocsátja meg, de elfelejti."
(Szász Zoltán)

,,Amikor kedvességgel és szeretettel fordulunk mások felé - még ha nagyon finoman is -, az emberek továbbadják, és a kedvesség és a szeretet szétárad, mindenki örömére. Ezt tesszük mi emberek, képesek vagyunk szeretetet sugározni. És amikor így teszünk, érezzük a jótett hatását. Egy kicsit magasabbra emeljük a fejünket, és a szívünk csordultig telik szeretettel."
(Julian Brass)

,,A szeretet megnyitja szemünket és szívünket, s képessé tesz arra, hogy - számtalan, nemritkán távoli és ismeretlen testvérünk ezernyi jócselekedetével egyetemben - olyan eredeti és pótolhatatlan módon járuljunk hozzá a világhoz, amely a szeretet apró mozaikköveként az egész történelem képét megváltoztathatja."
(II. János Pál)









,,Az igazi szeretet,
mint a napsütés
magát senkitől sem sajnálja,
magát senkinek sem kínálja.
Akinek kell, azé;
barát, ellenség: neki mindegy,
nincs érdeke
és nem csábítja semmi se."
(Weöres Sándor)

,,A szeretet drága kincs,
Földön ennek párja nincs.
Oszd meg mással, mégse fogy,
Inkább így lesz még nagyobb."
(Benedek Elek)

,,A szeretet megvalósítja, a nem-szeretet pedig meghiúsítja a másikban rejlő lehetőségeket."
(Abraham Maslow)

,,Tudod, én úgy vagyok;
ha méreggel tölti meg
szívem is a mocsok,
s gyűlölnek az Angyalok,
akkor is - egekre nevetve -
mindent, amit és akit szeretek,
ahhoz egy életen át hű vagyok."
(Papp Ádám)

,,Ha szeretet nincs bennem, olyan vagyok, mint egy ágy, amiből fölkelt a kövér alvó. Részegen feküdt le, jó lesz kiszellőztetni."
(Vörös István)

,,Csak a kis, félelemmel teli részünk hiszi azt, hogy nincs szeretve, ugyanis mi mindannyian maga a szeretet vagyunk."
(Kyle Cease)

,,Sokszor ragaszkodunk olyan dolgokhoz, amelyekről azt hisszük, megadják nekünk mindazt, amire vágyunk, de ezek a dolgok valójában megakadályoznak minket abban, hogy megkapjuk mindazt, amire igazán vágyunk. Ha vágysz a szeretetre, és azt hiszed, hogy szükséged van valakire vagy valamire, hogy szeretetet érezhess, akkor önmagad gátolod abban, hogy igazán érezd azt a szeretetet, ami valójában te magad vagy."
(Kyle Cease)











,,Ha hosszú ideig szorosan odabújsz valakihez, akkor valami horpadásféle keletkezik rajtad, ami pontosan illeszkedik ahhoz a kitüremkedéshez, ami van a macskádnak vagy, tegyük fel, a kutyádnak. És minél jobban szeretsz valakit, annál több ilyen horpadás van rajtad. És ezeket a horpadásokat nem tudják kijavítani egyetlen szervizben sem, és biztosítás sincs rá."
(Grigorij Szluzsitel)

" A szeretet, amelyből néha elege van az embereknek és időnként zavaró a számukra, feltétlen támaszt jelent és nagyon hasonlít az időre. Az idő, a színek, a hőmérséklet, a magány és persze a szeretet. Olyan dolgok, amelyek csak az emberi világban léteznek. Szabályozzák az embereket, de egyúttal szabadságot nyújtanak számukra. Ezek a dolgok tesznek minket emberré."
(Genki Kawamura)

,,A szeretet kihívás, elfogadás, és a szabadság megadása, embernek is, és Istennek is, hogy ő is lehessen olyan, amilyen, és ne olyan, amilyennek én szeretném. Embernek születtél, akit a gyerekkor, a felnőttkor és a halál érlel, tanít. Egy test sem él örökké, mint ahogy minden kapcsolat is véget ér egyszer. Csakis lelked legbelsőbb vágya - vagyis a rajtad keresztül megnyilvánulni akaró szeretet - az, ami állandó."
(David Deida)

,,A szeretet lehetőségével, de nem a képességével születünk. Azt a családban tanuljuk meg, a legelső kapcsolódásainkban."
(Orvos-Tóth Noémi)

,,Sokszor nagyobb bátorság kell ahhoz, hogy attól, kit szeretünk, valamit megtagadjunk, mintha a veszély pillanatában életünket kockáztatjuk érte."
(B. Büttner Lina)

,,Valakitől szeretetet elfogadni annyit jelent, mint megerősíteni őt élete értelmében."
(Simon András)

,,Szeretni valakit, az több, mint egy erős érzés - az döntés, ítélet és ígéret."
(Erich Fromm)

,,Szeretni annyi, mint sebezhetővé válni. Bárkit szeretsz, a szíved bizonyára elszorul, és esetleg meg is szakad. Ha biztos akarsz lenni abban, hogy sértetlenül megőrzöd, nem szabad odaadnod senkinek. Gondosan csomagold be hobbikba és apró élvezetekbe; kerülj minden bonyodalmat, biztonságosan zárd be önzőséged ládikájába vagy koporsójába. És abban a ládikában a szíved elkezd változni.
Kemény, törhetetlen és visszalágyíthatatlan lesz."
(Clive Staples Lewis)

,,Egyre inkább az az érzésem, hogy az életünk egyetlen mondat, csak nem tudjuk kimondani, hogy mi az. (...) A nagy találkozások, a lélek közeli pillanatok mindig azok voltak, amikor valakit megszerettem. Az igazi csoda a barátság, a valódi, emberközeli kapcsolat, amikor egyszer csak repül velünk az idő, és az az érzésünk, hogy mi már valahol találkoztunk. Néha egy pillanat többet ér, mint egy egész esztendő."
(Müller Péter)

,,Csüggedtem volna, lankadt képzelettel,
de folyton-gyors kerékként forgatott
vágyat és célt bennem a Szeretet, mely
mozgat napot és minden csillagot."
(Dante Alighieri)

,,Rendszerint van egy, akit igazán szeretünk. Aki a legkedvesebb. Lelkünkhöz közelálló. Olyan titok ez, melyet nem szabad bolygatni. A szeretet mélyebben van. Tudatnál, akaratnál, vágynál, képzeletnél, társadalmi elvárásnál mélyebben. A szeretet nem kötelesség, nem feladat. Nem józan ésszel, akarattal, kényszerrel előidézhető állapot. A szeretet: a szabadság jegyében áll."
(Müller Péter)

,,Önmagát az ember nem tartja csodának, inkább esendőnek. De akit szeret, abban meglátja a soha nem ismétlődő csodát, az egyetlent és egyszerit. Ezért elviselhetetlen elveszíteni azt, akit szeretünk. Ezért nem lehet betölteni utána az űrt."
(Kun Erzsébet)

,,A gyűlölet energiája nem vezet sehová, de a megbocsátás energiája, amely a szeretetben testesül meg, jó útra terelheti az életedet."
(Paulo Coelho)

,,Egy élő embert tudj szeretni,
s addig hagyd a holtakat."
(William Wordsworth)

,,Az a másodperc, amikor igazán szeretünk, életünk egyetlen valóságos pillanata. A többi nem az. A többi boldogtalan varázslat. Őrület. Teli félelemmel és szomjúsággal. Mi persze éppen fordítva gondoljuk. Mi azt hisszük, hogy az a "valóság", amikor egyedül, kővé dermedt, magányos lélekkel élünk. Valóság a hétköznap, a közöny, az egoizmus, az én, az enyém, a pénzkereset. Valóság a tévé, a robot, a rohanás, a vásárlás, az aszfalt, a "senkihez sincs közöm" életérzése. És a szerelemről véljük, hogy káprázat, mámor. Amikor valóban szeretünk, mondják ránk az emberek, hogy "Te el vagy varázsolva, öregem! Te megőrültél!" - miközben egy tévedhetetlen hang lelkünk mélyéről azt mondja: "Itt akarok maradni, mert mindig ide vágytam! Itt akarok élni, örökké!" Amikor szeretjük egymást: kijózanodunk. Felébredünk. Életünk valóságos állapota az, amikor szeretünk. Ezt a csodát rendszerint akkor érjük el, amikor föladjuk a görcsös önvédelmünket, és elkezdünk egymásban, egymásért élni."
(Müller Péter)



 
 
0 komment , kategória:  Szeretetről  
Elengedni nem könnyű. Művészet.
  2024-07-12 11:13:31, péntek
 
 




"Elengedni nem könnyű. Művészet. Csak érzéssel, csak lélekkel lehet.
Semmi köze az elméhez, a gondolatokhoz. Csak a szívhez van köze.
Néha az embernek szakítania kell a múltjával, hogy legyen jövője.
Ezt soha nem könnyű megtenni. Ez az egyik különbség a túlélők, és az áldozatok között.
Elengedni azt ami volt, hogy túlélje azt, ami van.
Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás.
Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük.
Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj."

(Müller Péter: Varázskő
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ha szeretlek: bármilyen arccal elém jöhetsz.
  2024-07-12 11:08:50, péntek
 
 




" A ....szeretet -mint minden szeretetérzés nem a körülményektől, hanem a Lélek érettségétől függ.
A lélek érettsége pedig a tapasztalatoktól - s ezekhez nem elég egyetlen élet. ---
Ha szeretlek: bármilyen arccal elém jöhetsz.
Amikor egymást szerető emberek egy új életben találkoznak, akár évszázadok múlva is az első benyomás, amit éreznek és gondolnak, hogy ÉN ISMEREM ŐT! "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Ha az Életet és az áldást választod...
  2024-07-12 11:05:29, péntek
 
 




" Ha az Életet és az áldást választod, nem a sorsod fog változni, hanem a szemléleted. Mindent másképp látsz az Élet szemüvegén át.
A nehézségekről kiderül, hogy nem véletlenül vannak az életedben. A próbatételekről, hogy nevelnek s erősebbé tesznek. Ugyanannak az eseménynek van egy 'átkozott' és egy 'áldott' szemlélete is.
Minden bajban van valami jó, valami megfejtendő 'miért'. Hidd el: a derűs embereknek sem könnyebb a sorsuk, csak más szemüveg van rajtuk. Életörömre vannak hangolva.
Maga az élet - minden élet! - nehéz. Tele van bajjal, betegséggel, szenvedéssel, halállal. De tedd csak fel az 'áldott szemüvegedet', s máris látod, hogy sok öröm és emberi jóság is van. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Túl közel a világvége ...
  2024-07-12 11:01:51, péntek
 
 




" Túl közel a világvége. Ilyenkor nincs más eszközünk, csakis a szó. És az írás, ami megmarad.
Nem sok... Meg lehet tanulni papírról szeretni? Papírból hinni, boldognak lenni, táncolni? Meg lehet ismerni papírból az Istent?
LEHETETLEN! Mennyit ér a papírosra írt Biblia?
Nézzetek körül a világban, nézzétek meg az emberek életét, vagy akár a saját szíveteket!
Papírból nem sokat lehet tanulni...
SZELLEMI MESTEREK LEGNAGYOBB SZOMORÚSÁGA, HOGY AZ EMBER RÉGÓTA SEMMIBŐL NEM TANUL! "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Legyen csodás napotok!
  2024-07-11 08:35:38, csütörtök
 
 




Legyen csodás napotok. Az Úr végtelen kegyelme és szeretete áradjon ma is rátok .
Isten nevében megáldalak, és imádkozom boldogságodért és a szépségért, amit mások életébe csalsz.
Szeretetteden át Isten áramlik keresztül, és mikor szeretsz, akkor Istent sugárzod mások felé. A Szeretet Isten Jelenléte.
Isten és a Szeretet ugyanazon dolog.
Így mikor Szeretsz valakit, akkor Istent hozod el életükbe.




 
 
0 komment , kategória:  Jó reggelt, szép napot!  
Iidézetek
  2024-07-11 08:13:45, csütörtök
 
  A másik ember megismerése és megértése nélkül nincs igazi szeretet. Az érzés nem elég, a szimpátia sem elég. Meg kell ismerni a másikat, föl kell fedezni, mint egy távoli, idegen bolygót, s amikor már ismerős, meg kell érteni, hogy miért ilyen.

(Müller Péter)







" Igazán Nőnek lenni csak egy igazi Férfi mellett lehet.,"

Müller Péter,,








"Ne feledd soha: az élet játék.
Nemcsak elkeseredett küzdelem és harc - hanem játék. Játék, hogy születünk, játékból tanulunk állni, járni, és fölállni újra és újra, ha fenékre huppanunk.
Ha jól élsz, játékból leszel szerelmes, játékból házas, és játékból lesznek gyermekeid, s őket is megtanítod arra, hogy bölcsen és vidáman játsszák végig az egész életüket. Kevesen tudják ezt a titkot.
Abban a hiszemben élnek, hogy a föld siralomvölgy, és szorgalmi feladat élni rajta: szenvedés, könny és reménytelenség.
Ez igaz, de csak akkor, ha tudod, hogy a világ ugyanakkor színház is, ahol az ember nemcsak éli, de játssza is a szerepét - lazán, vidáman, gyermeki szívvel.
Ha szerelmes vagy, mondd: most azt játszom, hogy szerelmes vagyok.
Ha elhagynak, mondd: most azt játszom, hogy elhagyott vagyok.
Ha beteg vagy, mondd: most azt játszom, hogy beteg vagyok.
Ne félj játszani! Mély igazság van emögött: akire azt mondod, hogy “én" - az csak egy földi szereped. Voltál már embrió, baba, gyerek, felnőtt, s leszel talán öreg is, és a játék végén itt hagyod a jelmezedet, a maszkodat, és mész tovább, új játékok, új szerepek felé.
Soha nem játszottak el egy szép zongoraversenyt görcsös ujjakkal és nagy akarással, és soha nem írtak még szép verset kedvetlen, játéktalan lélekkel. Kell az öröm! Kell a játékos öröm ahhoz, hogy valami szép, szabad és élvezetes legyen.
Ne feledd: az életed is egy Mű, amit csakis játékos lélekkel tudsz megalkotni - derűvel. Előtte megjárhatod a poklokat, “melózhatsz" sokat keservesen, fulladozhatsz is - de a végén bukkanj fel az árból, és nevess az egészen!
A Lélek, aki halhatatlan, vidám benned és derűs.
Öröm nélkül nem érdemes csinálni semmit."

☆Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
Müller Péter - Jóskönyv
  2024-07-11 08:02:03, csütörtök
 
 




"A nehézségek tanítanak meg arra, hogy van benned Valaki akinek ez nem nehéz. Aki az életben benne is van, meg nem is, aki mindent megold, ha mással nem, Idővel, mert isteni és szabad.
Szeretettel, lágysággal teli - és legyőzhetetlen.
Életed minden problémájával így kell szembesülnöd!
Nem leállni!
Nem beleépíteni semmiféle külső-benső akadályt lelkedbe!
Ne engedd, hogy eluraljon az a tudat, hogy itt bármi is a tiéd - se a fájdalom, se a baj, se a félelem..., de a csalóka remény és a reszkető elvárás sem a "tiéd"!
"Belül szabad vagyok!"
Tudd, hogy mi a fontos - magadban, az életedben -, ezt őrizd szüntelenül. A többit föladhatod bármikor!
Nemcsak arról van szó, hogy a nehézség "ismétlődik", hanem hogy szüntelen "edzéssel" lehet legyőzni.
Egy életproblémán rendszeresen dolgozni kell!
Mindennap csak egy kicsit kell győzni.
A gond is idővel állt elő - csakis idővel lehet legyőzni.
Ez a kitartás a döntő - ebbe még az is belefér, ha sokáig vissza-visszahuppansz, nem megy, sőt az is, ha úgy érzed, előről kell kezdeni mindent.
Nem baj.
Ami bennem értékes, a nehézségek legyőzésével lett az enyém.
Mindent bajaimnak köszönhetek!
Sohasem szabad elveszíteni a benső bizonyosságot a végső győzelemben."

Müller Péter - Jóskönyv
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
A lelkem, ha nem belülről uralt, akkor a külvilág uralkodik
  2024-07-10 16:59:42, szerda
 
 




" AKI ÖNMAGÁRA ÉBREDT, MINDEN VILÁGBAN SZABAD LÉNY!"
" Amíg nem találom meg önmagamat, lelkem centrumát, amíg nem mondom ki, hogy az "én vezérem bensőmből vezérel", addig a külső hatások áldozata leszek.
Ott, ahol egységben élek önmagammal, és kitermelem a benső önvédelmi eszközeimet, legyőzhetetlen vagyok.
Ha valaki önmagával egységben él, azt nem lehet szemmel verni.
A lelkem, ha nem belülről uralt, akkor a külvilág uralkodik rajta.
Aki kívülről irányítható, mások varázsszemétől lesz boldog vagy boldogtalan.
A magára ébredt ember azonban önmagától függ, s lelkiállapotát önmaga határozza meg.
Egy bölcs ember nehéz helyzetben is megőrzi derűjét, bajban is mosolyog- egy felébredt szellemiség pedig akkor is szeret, ha mindenki gyűlöli őt.
Nem külvilág függő.
Mai kifejezéssel azt mondhatnám, hogy a lelkét maga programozza, és az idegen vírusokat azonnal törölni tudja belőle. "

Müller Péter
 
 
0 komment , kategória:  Müller Péter  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 44 
2024.06 2024. Július 2024.08
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 2 db bejegyzés
e hónap: 44 db bejegyzés
e év: 616 db bejegyzés
Összes: 13106 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 452
  • e Hét: 452
  • e Hónap: 7134
  • e Év: 219551
Szótár
 




Blogok, Szótár,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.