Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Naphimnusz - Csongrádi Kata
  2018-10-05 10:00:31, péntek
 
   
  "A Naphimnusz nem József Attila verse! Csongrádi Kata még a '80-as években Szentföldön kapott beavatása során engedélyt kapott, hogy magyarra fordítsa, megzenésítse a társaival és itthon énekelje ezt a csodálatos himnuszt."

Naphimnusz

Szeress úgy, mint a Nap!


"A Napsugár nem kérdezi,
Hogy mennyit ér a fénye
A Napsugár nem kérdezi,
Hogy mit kap majd cserébe
A Napsugár nem mérlegel,
Csak tündökölve árad.
Simogat és átölel,
de nem kér érte árat.


Szeress úgy mint a Nap, feltétel nélkül
Úgy, mint a Nap, ami szívedből épül.
Úgy mint a nap, fényből születve
Úgy, mint a Nap, áldást teremtve.

Minden ember fénysugár,
a mindenségnek része
Azt hiszi, hogy porszem,
pedig a mindennek egésze.
Minden ember fénysugár,
egy a végtelennel.
Minden ember fénysugár,
de ebben hinni nem mer.

Szeress úgy mint a Nap, feltétel nélkül
Úgy, mint a Nap, ami szívedből épül.
Úgy mint a nap, fényből születve
Úgy, mint a Nap, áldást teremtve.
Szeress áldást teremtve!"


A versről ezt a bejegyzést találtam egy weboldalon:


"A Naphimnusz nem József Attila verse! Csongrádi Kata még a '80-as években Szentföldön kapott beavatása során engedélyt kapott, hogy magyarra fordítsa, megzenésítse a társaival és itthon énekelje ezt a csodálatos himnuszt. 1988-ban megjelenő könyvében részletesen ír erről. Ugyanennek a könyvnek ajándék CD mellékletén volt először hallható. A youtube-on megtaláljátok, hallgassátok és énekeljétek, mert fantasztikus szeretet-energiákat mozgat meg. Olyan előadást keressetek, ahol Csongrádi Kata és társai mutatják is a szövegben megénekelt, eredeti jelképeket.
Ágnes "

http://furediemlek.blogspot.com/2010/12/jozsef-attila-naphimnusz-napsugar-nem.htm l

Íme itt az az előadás:
Link


Részlet


- Mi, emberek szeretjük a fix, kiszámítható dolgokat.

- Pedig az egyetlen biztos dolog: az állandó változás. Aki nem képes ehhez alkalmazkodni, az betokosodik szó szerint és átvitt értelemben is, mentálisan, szellemileg, fizikailag egyaránt. Elkezd öregedni, megbetegszik, elveszíti a rugalmasságát. A világ nem áll meg, ezért ha egy fix helyzetbe, pozícióba vagy személybe kapaszkodunk, és a célt összetévesztjük a birtokolható dolgokkal, akkor szomorú életünk lesz. A cél az állandó fejlődés folyamatos átalakulással lehetséges, tehát ha összhangban akarunk lenni az univerzummal és saját magunkkal, akkor együtt kell változnunk a világgal, és arra a föntről érkező energiára kell koncentrálnunk, ami feltölt és megvilágítja az utunkat. Ez a boldogság egyetlen módja.

- Istenben hiszel, vagy az ezotériában?

- Az ezotéria a legősibb istenhit. A belső térre összpontosít, az Istennel való harmónia megteremtésére. Mindegy, hogy Istennek hívjuk, univerzumnak vagy bármi másnak, a lényeg, hogy azt az ősi szeretetenergiát értjük rajta, amit mindenki megérez, amikor elönti a boldogság. Ez az ősi szeretetenergia mindig volt, van és lesz, amíg a világ világ, ez visz mindent előre. Természetesen nem a megélhetési ezoterikusokkal azonosulok, hanem azokkal, akiknek a lelkében valódi béke, megértés és megbocsátás van, akik úgy élnek, hogy nem ismernek ellenséget, az értéket pedig nem pénzben mérik. Hogy eközben a keresztény, az iszlám vagy a buddhista tanokat vallják, lényegében mindegy. Az istenhit egy: a feltétel nélküli szeretet energiája.

- A könyveidben azért írtál olyanokról, akik ellenségesek voltak veled. Rájuk sem haragszol?

- A haraggal csak magamnak ártanék. Sokáig nem értettem, miért váltok ki az emberekből szélsőséges érzelmeket: vagy nagyon szeretnek, vagy ellenségesek velem, és az utóbbira nem találtam magyarázatot, hiszen én soha senkinek nem ártottam, legalábbis szándékosan nem. De ma már tudom: akik bántanak, azok más hullámhosszon vannak, és az a dolguk, hogy megtanítsanak valamire, amire szükségem van.

Ellenség nincsen, legfeljebb valakit nem ismersz elég jól. Ha összezárnak az úgynevezett ,,ellenségeddel", és elkezdesz vele beszélgetni, megismered a szempontjait és ő is a tieidet, lassan megértitek egymást, harmóniába kerültök, kiegyenlítődik a polaritás, és megszűnik ellenségnek lenni. Minden nehézség és látszólagos igazságtalanság a tanítómesterünk. Azért mondom, hogy látszólagos, mert bár az igazság egy, de azt mindenki a maga szemszögéből ítéli meg. Királyhegyi Pál író tanított meg arra, hogy az élet alapvető törvénye az igazságtalanság: hol mással igazságtalanok a te javadra, hol pedig veled a mások javára. Ő mindent humorral fogott fel: azt mondta, tiszta szerencse, hogy a munkaszolgálaton kenyéren és vízen tartották, mert a ,,speciális diéta" kigyógyította őt a cukorbetegségéből. A döntés a mi kezünkben van: a legrosszabb helyzetben is felfedezhetjük a jót, és a legnagyobb jóban is megkereshetjük a rosszat. Sajnos pokoli élete lesz annak, aki az utóbbit választja.

Jókai Anna írónővel

.........
- Hiszel a reinkarnációban?

- A szeretetenergia állandóságában hiszek, a fejlődés lehetőségében hiszek, az élet értelmében. Amikor 17 évvel ezelőtt azt mondta a főorvos egy hátsó fali infarktus után, hogy ők már minden emberileg lehetségeset megtettek ES-ért (a férje S Nagy István volt), búcsúzzak el tőle, mert már csak a gépek tartják életben, és itt már csak a jó isten segíthet, azt mondtam: oké, hát akkor forduljunk a mindenhatóhoz! Sorra hívtam a barátaimat, akik hívták az ő barátaikat, és azok is az övéiket. Azon az éjszakán több százan imádkoztunk a férjemért. Reggelre jobban lett. Helyreállt a keringése, és a főorvos legnagyobb megdöbbenésére így szólt hozzá: kérem, mondja meg a feleségemnek, hogy szeretem.

- Nagyon sok embernek segítesz, híres vagy a jótékonykodásaidról. Sohasem bánod meg? Az emberek néha hálátlanok.

- Aki hozzám fordul, akinek velem van dolga, azért megteszem, ami tőlem telik, és nem várok érte semmit cserébe. Régebben persze megdöbbentett, hogy ha valaki mohó volt és háládatlan, de ma már képes vagyok megérteni, hogy - Krisztus szavaival élve - nem tudják szegények, hogy mit cselekszenek. Jót tenni a világon a legjobb ,,üzlet", mivel minden energia visszaszáll a kibocsátójára. Az univerzum energiái zseniálisan működnek, legfeljebb nem mindig értjük csekély értelmünkkel, mire akar tanítani. Én például tavaly súlyos allergiát kaptam, hatalmas piros foltok éktelenkedtek rajtam. A természetgyógyász tesztje kimutatta: lényegében mindenre allergiás vagyok, ami egészségtelen. Kénytelen voltam megérteni, hogy így figyelmeztetett a sors: ha az univerzummal összhangban akarok fejlődni, akkor tisztán kell tartanom a testem és a lelkem kívül-belül. Ezt az üzenetet egyébként szó szerint megkaptam a Mózes hegyén is, ahová ES gyógyulása után zarándokoltam el, hogy hálát adjak a felépüléséért.


Szepes Máriával


- A sorstól olyan tanítómestereket kaptál, mint a már említett Királyhegyi Pál, Szepes Mária, Jókai Anna és Müller Péter. Mit jelentenek ők a számodra?

- Talán azt mondanám: ők a lelkem briliánsai! Ugyanis számomra a maradandó értéket a lélektől lélekig megépített híd jelenti. Minden igaz baráttal egyre gazdagabbnak és gazdagabbnak érzem magam. Jókai Anna gimnazista koromtól kezdve fogja a kezem, Szepes Máriát csak néhány évvel eltávozása előtt, húsvéti ajándékként ismerhettem meg. Legnagyobb megdöbbenésemre már mindent tudott rólam, amikor beléptem a szobájába, hiszen tökéletesen látott a harmadik szemével. Folytak a könnyeim, amikor földöntúli szelídséggel megerősített abban, hogy higgyek a megérzéseimben, és kövessem azokat akkor is, ha időnként bolondnak tartanak ebben az úgynevezett normális társadalomban. Elmagyarázta, hogy miért kapok a meditációban filmszerű képsorokat, hogyan értelmezzem azokat, és milyen jelekre kell fokozottan odafigyelnem, hogy Isten kis katonájaként segíthessek másoknak megteremteni a testi és lelki harmóniát. Müller Péterrel is élmény együtt lenni, nekem ő mindig a karácsonyt jelenti. Talán részben azért mert mély bölcsességével lámpásként mutat sokunknak utat, részben pedig azért, mert már kétszer is tartottunk közös előadást az adventkor megrendezett Természetgyógyász Fesztiválon. Végtelenül hálás vagyok Gáspár Margit írónőnek vagy Mészöly Dezsőnek, és még sorolhatnék számtalan nagyszerű embert, akiktől hihetetlenül sokat kaptam.

Müller Péterrel

Forrás:
http://tgy-magazin.hu/arckepcsarnok/csongradi-kata-beteljesiti-sorsfeladatat


 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Címkék: tanítómestereket, munkaszolgálaton, szeretetenergiát, igazságtalanság, tanítómesterünk, összetévesztjük, reinkarnációban, szeretetenergia, figyelmeztetett, megdöbbenésemre, ezoterikusokkal, felfedezhetjük, állandóságában, megdöbbenésére, megkereshetjük, igazságtalanok, megteremtésére, kiegyenlítődik, bölcsességével, koncentrálnunk, megérzéseimben, hullámhosszon, kibocsátójára, természetesen, rugalmasságát, lehetőségében, átalakulással, éktelenkedtek, ellenségeddel, megtanítsanak, kigyógyította, mindenhatóhoz, megdöbbentett, felépüléséért, megtaláljátok, társadalomban, csodálatos himnuszt, mindenségnek része, mindennek egésze, bejegyzést találtam, könyvnek ajándék, youtube-on megtaláljátok, szövegben megénekelt, egyetlen biztos, állandó változás, célt összetévesztjük, birtokolható dolgokkal, állandó fejlődés, föntről érkező, boldogság egyetlen, legősibb istenhit, belső térre, Csongrádi Kata, József Attila, Királyhegyi Pál, Jókai Anna, Nagy István, Szepes Máriával, Szepes Mária, Müller Péter, Szepes Máriát, Müller Péterrel, Természetgyógyász Fesztiválon, Gáspár Margit, Mészöly Dezsőnek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Alföldi emlék  Szeretet.......  Védőoltást igazoló mobilalkalm...  Facebookon kaptam  Szép estét kívánok !  Skorodit kristály  Örök hűség......  Opál  Rodokrozit pirittel és szfaler...  Szép napot kedves barátaim ! ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esküvő  Ballada május első napjáról  Hívök közössége  Facebookon kaptam  Nagy a május hatalma:  Tanzanit  Harmonia.......  Selejtezés folytatás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png kislány  Az álom magában véve gyógyít. ...  Maszk  Bartimeushoz  Orgona  Gombák  Sárga kalcit  Ady Endre : Meg akartalak tart...  Kinek nem ajánlott az AstraZen...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Bölcső  Amikor túl sok  Harmónia......  Gombák  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szép napot kedves barátaim ! ....  Kellemes hétvégét !.........  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Tanzanit  Png kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes napot kívánok  Jó kívánságom !  Rutil kristály  Nátrolit kristály  Facebookon kaptam  Hallgatni kell a szívedre  Facebookon kaptam  Maszk  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam bará...  A ricinusolaj gyógyhatásairól  A divat változik  A macska  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Alföldi emlék  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát!  Szeress nagyon  Szelenit rózsakövek  Szentlélek  Opál  Gombák  Az élet: - " mindig megy tová...  Utas panasz  Az egyház és Isten célja a föl...  A nap világosítson a szívedben  Facebookon kaptam  Szentlélek  Rodokrozit pirittel és szfaler...  Üde piros gyönyörű kis virágom...  C-vitaminnal a szív és a bőr e...  Facebookon kaptam  Szeretettel köszöntelek oldala...  Facebookon kaptam  Istenimádat, győzelem, eltávol...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Skorodit kristály  Kobalt és kalcit  Szép estét kedves látogatóimna...  Üde piros gyönyörű kis virágom...  Facebookon kaptam  Különleges mini rózsa, teljes...  Facebookon kaptam Krisztinától  Shabbat Shalom * Áldott legye...  Isten szeretet, és aki szerete...  Rutil kristály  Kellemes vasárnapot  Csodaszép napot !.......  Skorodit kristály  Nagy a május hatalma:  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Rodokrozit és kálcit 
Bejegyzés Címkék
csodálatos himnuszt, mindenségnek része, mindennek egésze, bejegyzést találtam, könyvnek ajándék, youtube-on megtaláljátok, szövegben megénekelt, egyetlen biztos, állandó változás, célt összetévesztjük, birtokolható dolgokkal, állandó fejlődés, föntről érkező, boldogság egyetlen, legősibb istenhit, belső térre, világ világ, megélhetési ezoterikusokkal, lelkében valódi, értéket pedig, iszlám vagy, buddhista tanokat, feltétel nélküli, könyveidben azért, haraggal csak, emberekből szélsőséges, úgynevezett &#8222, maga szemszögéből, élet alapvető, mások javára, munkaszolgálaton kenyéren, legrosszabb helyzetben, legnagyobb jóban, utóbbit választja, szeretetenergia állandóságában, fejlődés lehetőségében, élet értelmében, hátsó fali, gépek tartják, éjszakán több, főorvos legnagyobb, emberek néha, legjobb &#8222, univerzum energiái, természetgyógyász tesztje, univerzummal összhangban, lelkem kívül-belül, üzenetet egyébként, sorstól olyan, lelkem briliánsai, maradandó értéket, lélektől lélekig, harmadik szemével, úgynevezett normális, meditációban filmszerű, karácsonyt jelenti, adventkor megrendezett, tanítómestereket, munkaszolgálaton, szeretetenergiát, igazságtalanság, tanítómesterünk, összetévesztjük, reinkarnációban, szeretetenergia, figyelmeztetett, megdöbbenésemre, ezoterikusokkal, felfedezhetjük, állandóságában, megdöbbenésére, megkereshetjük, igazságtalanok, megteremtésére, kiegyenlítődik, bölcsességével, koncentrálnunk, megérzéseimben, hullámhosszon, kibocsátójára, természetesen, rugalmasságát, lehetőségében, átalakulással, éktelenkedtek, ellenségeddel, megtanítsanak, kigyógyította, mindenhatóhoz, megdöbbentett, felépüléséért, megtaláljátok, társadalomban, zarándokoltam, alkalmazkodni, egészségtelen, sorsfeladatat, arckepcsarnok, katonájaként, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 15 db bejegyzés
e év: 140 db bejegyzés
Összes: 10660 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 341
  • e Hét: 813
  • e Hónap: 11611
  • e Év: 145026
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.