Belépés
lilagondolatok.blog.xfree.hu
Keresd meg azt az embert, aki mosolyt csal az arcodra, mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz, hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot.Találd meg azt, akitől s... Papp Györgyné
1944.11.25
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Isten létezéséről
  2019-12-11 11:10:05, szerda
 
 





Isten létezéséről


Egy multimilliomos vállalkozó sajtótájékoztatót tartott, ahol az interjú végén a kíváncsi újságírók feltettek egy kérdést:

- Miért hiszi, hogy van Isten?

- Nézzék, nekem számtalan üzemem van. Az egyikben autókat, a másikban húsdarálót, és sok egyebet gyártunk.

Egy autó 140-150 ezer alkatrészből áll, de előbb 24 mérnököm tervezget, majd anyagpróbákat végzünk, és csak azután jöhet a gyártás. No de vegyük csak a húsdarálót. Mindössze 9 alkatrészből áll, és 17 mozdulattal lehet összeszerelni a futószalagon, mégis egy-egy munkásnak több napon át kell gyakorolnia ennek módját. Ha nekem ezek után azt állítja valaki, hogy a több milliárdszor bonyolultabb világegyetem megalkotásához nem kellett a Teremtő, az nem normális.

- Rendben van, de mivel tudná Ön kézzelfoghatóan bizonyítani a Teremtő létezését?

A gyáros észrevette a gúnyos felhangot, és diktálni kezdett a titkárnőjének:

"Pályázat. Építészmérnököt keresek, aki megtervez, majd kivitelez egy toronyépületet az általam felvázolt méretekben és minőségben. Alapméret: kör alakú, átmérője 4 méter. Magassága ennek legalább 200-szorosa, azaz 800 méter. (Természetesen bírnia kell a toronynak az elemi erők okozta, bármilyen erős kilengést!) A fal vastagsága alaptól a felső szintig max. 25 cm lehet.

Ebbe bele kell szerelni a víz, gáz, csatorna, felvonó és minden egyéb kiszolgáló rendszer csöveit, vezetékeit. A torony belsejében nem lehet semmi. Kívül-belül teljesen simára, egyenletes felületűre kell készíteni, merevítés, kitámasztás nem lehet rajta. Ennek ellenére a torony tetejére legyen ráépítve egy önállóan működő komplett vegyi üzem, amely tápszereket állít elő, emberi fogyasztásra. Siker esetén a honorárium összegét a mérnök szabhatja meg, bármilyen magas összegben."

Elvette a papírt a titkárnőjétől, és aláírva átnyújtotta az újságírónak.

- Tessék, itt a válaszom. Benne a bizonyíték.

- Nem értjük, hogy mi akar ez lenni.

- Majd később megértik. Egyelőre közöljék a lapjukban feltűnő helyen. Ha akad rá jelentkező, újra találkozunk, és folytatjuk a sajtóértekezletet.

A nagy érdeklődést kiváltó eseményre jó néhány neves építészmérnök, és még a korábbinál is több újságíró jött el.

- Talán el is kezdhetjük, szólt ironikusan a házigazda. Kérem az első jelentkezőt, tegye meg ajánlatát, ismertesse elképzeléseit. Csak konkrét megoldást, kivitelezhető terveket fogadok el.

Néhány percnyi vita után a szakma legismertebb építésze dühösen megjegyezte:

- Rendben van, én már kiestem a versenyből, de szeretném látni azt az embert, aki ezt megtervezi! Ezt egyszerűen lehetetlen megépíteni!

A gyáros megkérdezte:

- Nos, van még jelentkező? Ha nincs, akkor kérem, figyeljenek jól, bemutatom az eredetit.

A titkárnő átnyújtott neki egy hosszú, cső alakú papírtekercset. Kibontotta az egyik végénél, és óvatosan kihúzott belőle egy ép búzaszálat, szép, tömör aranykalásszal. Azután így szólt a jelenlevőkhöz:






- Igazuk van uraim, ez a feladat az ember számára valóban lehetetlen! De a Teremtőnk mindenható, csodálatos alkotásokat hozott létre, mint ez is, nézzék csak! Mérjék le, itt vannak hozzá a műszerek. Figyeljenek, kérem, kör alakú a szára, átmérője pontosan 4 mm. Magassága ennek éppen 200-szorosa, azaz 800 mm. A falvastagsága mindenütt 0,25 mm. Kívül sima, belül üres, az összes táp- és kiszolgáló csatorna ebben a vékony falban fut, no és ez a csodálatos miniatűr vegyi üzem, a kalász itt a tetején önállóan működik. És tudják hogyan? Napenergiával!

Ráadásul a Napot is Isten teremtette. Értik az összefüggéseket? Ez a kis vegyilabor 8-9 féle tápanyagot, vitamint állít elő vízből és a talajból felszívott ásványi anyagokból, napenergiával. Ez alatt szelek és viharok tépik, kényükre hajlítgatják, akár a földig. De a búzaszálak ezt is kibírják. Nos, uraim az itt látható remekmű és a mi kontárkodásaink közötti különbség egyértelműen bizonyítja a Teremtő létezését, és határtalan, számunkra szinte felfoghatatlan képességeit.

Köszönöm hogy eljöttek ide megszemlélni Isten teremtő erejének egyik kézzelfogható bizonyítékát. Ha körülnéznek, ha tükörbe néznek, mindenütt az ő alkotásait látják.

Ha pedig teremt, műveket alkot, akkor létezik!

 
 
0 komment , kategória:  Ezotéria  
Címkék: építészmérnököt, összefüggéseket, kontárkodásaink, kézzelfoghatóan, multimilliomos, papírtekercset, felfoghatatlan, aranykalásszal, megalkotásához, toronyépületet, napenergiával, kivitelezhető, kézzelfogható, titkárnőjétől, építészmérnök, jelenlevőkhöz, anyagpróbákat, elképzeléseit, falvastagsága, összeszerelni, természetesen, titkárnőjének, egyértelműen, hajlítgatják, bonyolultabb, alkatrészből, legismertebb, milliárdszor, fogyasztásra, futószalagon, világegyetem, bizonyítékát, megszemlélni, jelentkezőt, létezéséről, figyeljenek, multimilliomos vállalkozó, interjú végén, kíváncsi újságírók, egyikben autókat, másikban húsdarálót, autó 140-150, több milliárdszor, gyáros észrevette, gúnyos felhangot, általam felvázolt, elemi erők, felső szintig, torony belsejében, torony tetejére, önállóan működő, honorárium összegét,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Csend  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Minden tavaszból őrizz..  képre írva  Minden tavaszból őrizz..  Robin Wight pitypang szobra  Facebookon kaptam  képre írva  Paul Éluard - És egy mosoly  Töröld le  képre írva  Otthon  Jó éjszakát  Jázmin  Kertem  Robert Merle tollából  Dóró Sándor: Embernek maradni  különleges  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Anyák napjára  Mindig lesz olyan  Szép álmokat!  Hogyan válunk hűségesekké?  Baranyi Ferenc - N i n c s  Megígért békesség  képre írva  39 ígéret  Facebookon kaptam  Ady Endre - Mindegy átka  Paul David Tripp Április 14  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  IGEN így  Szívek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Esterházy Péterre emlékezünk  Hamvas Béla  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Kedvenc felismerésem az imádsá...  Nevelőszülőkhöz adták,  Facebookon kaptam  Szép álmokat!  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Megígért békesség  Szép estét kedves látogatóimn...  Zilahy Lajos mondta  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Magyar költészet napja  Borzasztó  Facebookon kaptam  Az ember emlékekből áll  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Robin Wight pitypang szobra  ajándék, mellyel meglepem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  József Attila - Kopogtatás nél...  Sík Sándor - Ha jő a perc  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos mondta  Tanmese  Zilahy Lajos mondta  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Előfordul, hogy  Zilahy Lajos gondolata  Paul Éluard - És egy mosoly  Márai Sándor tollából  A hagyma antibakteriális hatás...  Szabó T. Anna - Pitypang  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  A felvilágosodás...  Paul David Tripp Április 14  Sík Sándor - Ha jő a perc  Erdei gyöngyvirág  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Azért kaptad  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
multimilliomos vállalkozó, interjú végén, kíváncsi újságírók, egyikben autókat, másikban húsdarálót, autó 140-150, több milliárdszor, gyáros észrevette, gúnyos felhangot, általam felvázolt, elemi erők, felső szintig, torony belsejében, torony tetejére, önállóan működő, honorárium összegét, mérnök szabhatja, lapjukban feltűnő, nagy érdeklődést, első jelentkezőt, szakma legismertebb, gyáros megkérdezte, titkárnő átnyújtott, egyik végénél, ember számára, falvastagsága mindenütt, összes táp-, vékony falban, csodálatos miniatűr, tetején önállóan, talajból felszívott, építészmérnököt, összefüggéseket, kontárkodásaink, kézzelfoghatóan, multimilliomos, papírtekercset, felfoghatatlan, aranykalásszal, megalkotásához, toronyépületet, napenergiával, kivitelezhető, kézzelfogható, titkárnőjétől, építészmérnök, jelenlevőkhöz, anyagpróbákat, elképzeléseit, falvastagsága, összeszerelni, természetesen, titkárnőjének, egyértelműen, hajlítgatják, bonyolultabb, alkatrészből, legismertebb, milliárdszor, fogyasztásra, futószalagon, világegyetem, bizonyítékát, megszemlélni, jelentkezőt, létezéséről, figyeljenek, érdeklődést, mozdulattal, bizonyítani, tápszereket, gyakorolnia, körülnéznek, megkérdezte, megjegyezte, képességeit, átnyújtotta, találkozunk, újságírónak, alkotásokat, kitámasztás, kezdhetjük, ironikusan, korábbinál, méretekben, teremtette, lehetetlen, minőségben, csodálatos, mindenható, versenyből, vállalkozó, bizonyíték, észrevette, egyenletes, búzaszálat, kibontotta, ismertesse, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 49 db bejegyzés
e év: 500 db bejegyzés
Összes: 12990 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 323
  • e Hét: 5788
  • e Hónap: 13261
  • e Év: 130507
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.