Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kimchi - koreai csípős káposzta
  2017-11-22 10:13:57, szerda
 
  A Google mai recept képe
...... ........... ......


A kimchi egy nemzetközi koreai étel, ami erjesztett csili paprikát és zöldségeket, általában káposztát tartalmaz.
A kimchi tele van A, B és C vitaminnal , de a leghasznosabb összetevje egy ,,egészséges baktérium", amit lactobacillinek neveznek és olyan erjesztett ételekben található meg, mint a kimchi vagy a joghurt. Ez a baktérium segít az emésztésben, emellett pedig úgy tűnik, hogy segít megállítani, sőt megelőzni a gombás fertőzések kialakulását.

Hozzávalók:
¾ kínai kel

3 evőkanál koreai pirospaprika por
3 evőkanál szójaszósz
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
3 evőkanál víz
2 mogyoróhagyma ( csak a zöld része) felaprítva

Elkészítés:
- A kelt vágja olyan 2-3 centi vékony szeletekre , távolísta el a torzsát. A kelt helyezze egy nagy tálba. Sózza meg , majd a sót masszírozza bele a káposztába, amíg puhulni nem kezd.
- Öntsön annyi vizet a kelre, amennyivel pont ellepi és hagyja ázni legalább egy órán keresztül.
- Tartsa meg a negyedét a sós víznek, amiben a kínai kel ázott, rakja át a kelt egy szűrőedénybe vagy egy nagy szűrőbe, öblítse le alaposan vízzel, majd várjon amíg megszárad.
-Öblítse ki a tálat, amiben a kel ázott, és miután megszáradt rakja vissza bele a káposztát.
- A pasztához keverje össze a pirospaprika port, a szójaszószt, a fokhagymát,a gyömbért és a vizet egy kis keverőtálban jó alaposan. Majd adja hozzá a felaprított mogyoróhagymát és keverje bele azt is.
-Adja hozzá a kimchi pasztát a kínai kelhez, majd keverje őket össze alaposan.
- A káposztát ezután helyezze egy nagy befőttesüvegbe, nyomja össze mindkét marokkal. Ezáltal megteremti a tökéletes környezetet a erjedés számára.
- Törölje le alaposan a befőttesüveget , majd helyezze a kimchit egy meleg helyre ahol erjedhet. Az erjedés legalább 3 napig eltarthat, de kóstolja meg rendszeresen és ha nem megfelelő az íze , hagyja addig erjedni amíg el nem éri a kívánt hatást.

A kimchi hatása az egészségre
- Az antioxidáns szint emelkedése
- Kontrollálja az asztmát és csökkenti az allergia kialakulásának esélyét
-Öregedést megelőző tulajdonságok
- Ellenszegül a gyulladásnak és kordában tartja a betegséget okozó baktériumokat
- Székrekedés megelőző hatás
- Segíti a vastagbél egészségének megtartását
-Felturbózza az agy egészségét
- Jót tesz a bőrnek
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Korlátozza a cukorbetegséget
- Segít a fogyásban
- Löketet az immunrendszernek
- Megelőzi a rákot
- Kontrollálja az elhízást

Videó Link
Mi az a kimchi? , Mi az a kimchi Google Doodle
Mi az a kimchi
A kimcshi latin betűkkel: kimchi?) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része.
A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül.Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest.
 
 
0 komment , kategória:  receptek  
Címkék: immunrendszernek, lactobacillinek, cukorbetegséget, elengedhetetlen, konyhaművészet, befőttesüvegbe, befőttesüveget, mogyoróhagymát, kialakulásának, baktériumokat, leghasznosabb, mogyoróhagyma, tulajdonságok, egészségének, gyulladásnak, kontrollálja, pirospaprika, legfontosabb, legismertebb, keverőtálban, erjesztéssel, kialakulását, szűrőedénybe, rendszeresen, emésztésben, koleszterin, megállítani, masszírozza, felturbózza, megtartását, székrekedés, ellenszegül, szójaszószt, zöldségeket, antioxidáns, felaprított, nemzetközi koreai, kimchi tele, leghasznosabb összetevje, kimchi vagy, baktérium segít, gombás fertőzések, zöld része, kelt vágja, kelt helyezze, nagy tálba, órán keresztül, szűrőedénybe vagy, nagy szűrőbe, pasztához keverje, pirospaprika port, felaprított mogyoróhagymát, Google Doodle,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Jan Twardowski - Siessünk  Pitypang szökőkút  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  különleges  39 ígéret  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Tavaszi este  Robert Merle tollából  Otthon  Facebookon kaptam  Sík Sándor - Ha jő a perc  Ma van a magyar költészet napj...  A hagyma antibakteriális hatás...  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  Nagy és kis csodák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  képre írva  Facebookon kaptam  Anyámról való emlékek  Ady Endre - Mindegy átka  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Martin Buber, A haszidim meséi  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Kertem  Facebookon kaptam  Egy párkányon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csend  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jean de La Fontaine 1621 júliu...  Jó éjszakát  Anyámról való emlékek  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Töröld le  Isten hűségének mértéke  Előfordul, hogy  Somlyó Zoltán - Orgonával  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Szeretem ujjad karcsuságait,  Facebookon kaptam  Már Gárdonyi Géza is méltatta  Töröld le  40 felett  Mindent de mindent visszakap  Szívek  Facebookon kaptam  Minden tavaszból őrizz..  Facebookon kaptam  Isten hűségének mértéke  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A felvilágosodás...  Az egyik legalapvetőbb tézis a...  Nevelőszülőkhöz adták,  A felvilágosodás...  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  "Ez egy csoda"  Dóró Sándor: Embernek maradni  Facebookon kaptam  Walter Chrysler mondta  Facebookon kaptam  A zsálya az Alzheimer-kórban s...  Jó éjszakát  Somlyó Zoltán - Orgonával  Jó nap volt  Mindent de mindent visszakap  Facebookon kaptam  Báthory Attila: Sorsom ösvénye...  Esterházy Péterre emlékezünk  Az ember  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  Gebhardt Nóra versei II.  Gebhardt Nóra versei II.  Facebookon kaptam  Vidámság  James Allen  Facebookon kaptam  Dóró Sándor: Embernek maradni  Szép álmokat!  Az egyik legalapvetőbb tézis a... 
Bejegyzés Címkék
nemzetközi koreai, kimchi tele, leghasznosabb összetevje, kimchi vagy, baktérium segít, gombás fertőzések, zöld része, kelt vágja, kelt helyezze, nagy tálba, órán keresztül, szűrőedénybe vagy, nagy szűrőbe, pasztához keverje, pirospaprika port, felaprított mogyoróhagymát, kimchi pasztát, kínai kelhez, káposztát ezután, nagy befőttesüvegbe, tökéletes környezetet, erjedés számára, meleg helyre, erjedés legalább, kívánt hatást, kimchi hatása, antioxidáns szint, allergia kialakulásának, betegséget okozó, vastagbél egészségének, koleszterin szintet, kimcshi latin, koreai konyhaművészet, koreai étkezések, legfontosabb összetevő, kimcshi erjesztéssel, immunrendszernek, lactobacillinek, cukorbetegséget, elengedhetetlen, konyhaművészet, befőttesüvegbe, befőttesüveget, mogyoróhagymát, kialakulásának, baktériumokat, leghasznosabb, mogyoróhagyma, tulajdonságok, egészségének, gyulladásnak, kontrollálja, pirospaprika, legfontosabb, legismertebb, keverőtálban, erjesztéssel, kialakulását, szűrőedénybe, rendszeresen, emésztésben, koleszterin, megállítani, masszírozza, felturbózza, megtartását, székrekedés, ellenszegül, szójaszószt, zöldségeket, antioxidáns, felaprított, környezetet, fokhagymát, elkészítés, felaprítva, erjesztett, egészséges, káposztába, korlátozza, fertőzések, készítenek, szeletekre, egészségét, nemzetközi, hozzávalók, megteremti, emelkedése, összetevje, zöldhagyma, vitaminnal, amennyivel, betegséget, megszáradt, egészségre, szójaszósz, öregedést, tökéletes, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 789
  • e Hét: 17181
  • e Hónap: 29857
  • e Év: 263604
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.