|
2017-11-22 10:13:57, szerda
|
|
|
A Google mai recept képe
...... ........... ......
A kimchi egy nemzetközi koreai étel, ami erjesztett csili paprikát és zöldségeket, általában káposztát tartalmaz.
A kimchi tele van A, B és C vitaminnal , de a leghasznosabb összetevje egy ,,egészséges baktérium", amit lactobacillinek neveznek és olyan erjesztett ételekben található meg, mint a kimchi vagy a joghurt. Ez a baktérium segít az emésztésben, emellett pedig úgy tűnik, hogy segít megállítani, sőt megelőzni a gombás fertőzések kialakulását.
Hozzávalók:
¾ kínai kel
só
3 evőkanál koreai pirospaprika por
3 evőkanál szójaszósz
1 nagy gerezd fokhagyma, finomra aprítva
3 cm friss gyömbér, finomra reszelve
3 evőkanál víz
2 mogyoróhagyma ( csak a zöld része) felaprítva
Elkészítés:
- A kelt vágja olyan 2-3 centi vékony szeletekre , távolísta el a torzsát. A kelt helyezze egy nagy tálba. Sózza meg , majd a sót masszírozza bele a káposztába, amíg puhulni nem kezd.
- Öntsön annyi vizet a kelre, amennyivel pont ellepi és hagyja ázni legalább egy órán keresztül.
- Tartsa meg a negyedét a sós víznek, amiben a kínai kel ázott, rakja át a kelt egy szűrőedénybe vagy egy nagy szűrőbe, öblítse le alaposan vízzel, majd várjon amíg megszárad.
-Öblítse ki a tálat, amiben a kel ázott, és miután megszáradt rakja vissza bele a káposztát.
- A pasztához keverje össze a pirospaprika port, a szójaszószt, a fokhagymát,a gyömbért és a vizet egy kis keverőtálban jó alaposan. Majd adja hozzá a felaprított mogyoróhagymát és keverje bele azt is.
-Adja hozzá a kimchi pasztát a kínai kelhez, majd keverje őket össze alaposan.
- A káposztát ezután helyezze egy nagy befőttesüvegbe, nyomja össze mindkét marokkal. Ezáltal megteremti a tökéletes környezetet a erjedés számára.
- Törölje le alaposan a befőttesüveget , majd helyezze a kimchit egy meleg helyre ahol erjedhet. Az erjedés legalább 3 napig eltarthat, de kóstolja meg rendszeresen és ha nem megfelelő az íze , hagyja addig erjedni amíg el nem éri a kívánt hatást.
A kimchi hatása az egészségre
- Az antioxidáns szint emelkedése
- Kontrollálja az asztmát és csökkenti az allergia kialakulásának esélyét
-Öregedést megelőző tulajdonságok
- Ellenszegül a gyulladásnak és kordában tartja a betegséget okozó baktériumokat
- Székrekedés megelőző hatás
- Segíti a vastagbél egészségének megtartását
-Felturbózza az agy egészségét
- Jót tesz a bőrnek
- Csökkenti a koleszterin szintet
- Korlátozza a cukorbetegséget
- Segít a fogyásban
- Löketet az immunrendszernek
- Megelőzi a rákot
- Kontrollálja az elhízást
Videó Link
Mi az a kimchi? , Mi az a kimchi Google Doodle
Mi az a kimchi
A kimcshi latin betűkkel: kimchi?) a koreai konyhaművészet egyik legismertebb étele, a koreai étkezések elengedhetetlen része.
A legfontosabb összetevő a kínai kel, a retek, a zöldhagyma és az uborka. A kimcshi erjesztéssel készül.Több száz fajtája létezik és más ételek alapját is képezheti, például készítenek belőle levest. |
|
|
0 komment
, kategória: receptek |
|
Címkék: immunrendszernek, lactobacillinek, cukorbetegséget, elengedhetetlen, konyhaművészet, befőttesüvegbe, befőttesüveget, mogyoróhagymát, kialakulásának, baktériumokat, leghasznosabb, mogyoróhagyma, tulajdonságok, egészségének, gyulladásnak, kontrollálja, pirospaprika, legfontosabb, legismertebb, keverőtálban, erjesztéssel, kialakulását, szűrőedénybe, rendszeresen, emésztésben, koleszterin, megállítani, masszírozza, felturbózza, megtartását, székrekedés, ellenszegül, szójaszószt, zöldségeket, antioxidáns, felaprított, nemzetközi koreai, kimchi tele, leghasznosabb összetevje, kimchi vagy, baktérium segít, gombás fertőzések, zöld része, kelt vágja, kelt helyezze, nagy tálba, órán keresztül, szűrőedénybe vagy, nagy szűrőbe, pasztához keverje, pirospaprika port, felaprított mogyoróhagymát, Google Doodle,
|
|
|
|
nemzetközi koreai, kimchi tele, leghasznosabb összetevje, kimchi vagy, baktérium segít, gombás fertőzések, zöld része, kelt vágja, kelt helyezze, nagy tálba, órán keresztül, szűrőedénybe vagy, nagy szűrőbe, pasztához keverje, pirospaprika port, felaprított mogyoróhagymát, kimchi pasztát, kínai kelhez, káposztát ezután, nagy befőttesüvegbe, tökéletes környezetet, erjedés számára, meleg helyre, erjedés legalább, kívánt hatást, kimchi hatása, antioxidáns szint, allergia kialakulásának, betegséget okozó, vastagbél egészségének, koleszterin szintet, kimcshi latin, koreai konyhaművészet, koreai étkezések, legfontosabb összetevő, kimcshi erjesztéssel, immunrendszernek, lactobacillinek, cukorbetegséget, elengedhetetlen, konyhaművészet, befőttesüvegbe, befőttesüveget, mogyoróhagymát, kialakulásának, baktériumokat, leghasznosabb, mogyoróhagyma, tulajdonságok, egészségének, gyulladásnak, kontrollálja, pirospaprika, legfontosabb, legismertebb, keverőtálban, erjesztéssel, kialakulását, szűrőedénybe, rendszeresen, emésztésben, koleszterin, megállítani, masszírozza, felturbózza, megtartását, székrekedés, ellenszegül, szójaszószt, zöldségeket, antioxidáns, felaprított, környezetet, fokhagymát, elkészítés, felaprítva, erjesztett, egészséges, káposztába, korlátozza, fertőzések, készítenek, szeletekre, egészségét, nemzetközi, hozzávalók, megteremti, emelkedése, összetevje, zöldhagyma, vitaminnal, amennyivel, betegséget, megszáradt, egészségre, szójaszósz, öregedést, tökéletes, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | Hét | Ked | Sze | Csü | Pén | Szo | Vas | |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |
29 | 30 | |
| |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
0 db bejegyzés |
e év: |
0 db bejegyzés |
Összes: |
47466 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 789
- e Hét: 17181
- e Hónap: 29857
- e Év: 263604
|
|
|