Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mága Zoltán X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten
  2018-01-04 10:02:23, csütörtök
 
  Grammy-díjas zenészek társaságában, 13 ezren ünnepelték az új esztendőt a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten
Képek itt megnézhetők Link

A zenei világ egyik legnagyobb producere és zenésze, a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster és más amerikai sztárok társaságában, soha nem látott produkciókkal és világszínvonalú műsorral várták a telt házas Aréna publikumát Mága Zoltán hegedűművész X. Budapesti Újévi Koncertjén. A jubileumi gálaesten 13 ezer ember együtt köszöntötte az új esztendőt, megemlékezve a Kodály, az Arany János és a Reformáció 500 éves emlékévéről is. David Foster egy ,,nemzeti kincsnek", csodálatos humanitárius és csodálatos embernek nevezte Mága Zoltánt, élete egyik legcsodálatosabb koncertjének minősítve a telt házas Arénában tartott gálaestet.
- Tizedik alkalommal köszöntötte az új esztendőt Mága Zoltán hegedűművésszel és világsztár vendégeivel 13 ezer ember Európa legnagyobb újévi gálaestjén. A közönség soraiban közjogi méltóságok, miniszterek, államtitkárok, országgyűlési képviselők, egyházi méltóságok, a magyar rendvédelmi kar tábornokai, valamint közel 20 ország nagykövete ünnepelt. Az ország legnagyobb sportcsarnokában állva tapsolt a publikum, akkora sikert arattak a klasszikus zeneművek, a szenvedélyes duettek, a virtuóz darabok és a könnyűzenei slágerek. Az új év különlegességeként Mága Zoltán olyan produkciókkal is készült, amelyeket korábban nem hallhatott közönsége.
Mága Zoltán ezúttal neves amerikai sztárokat hívott vendégül. A jubileumi gálaesten fellépett a világ egyik legnagyobb zenei szaktekintélye, a tizenhatszoros Gramy-díjas David Foster, aki több Oscar-díjas film zeneszerzőjeként működött közre, és számos pop, a rock, a klasszikus zene, a jazz, a gospel és az R&B stílusban is világsikerű számokat szerzett. Mága Zoltán jubileumi gálaestjén több önálló számot is előadott, és közösen szerepelt a Prima Primissima-díjas hegedűművésszel.
A hegedűművész játéka nemcsak a közönséget, de a fellépő művészeket is lenyűgözte, David Foster így fogalmazott: ,,Mága Zoltánnal Los Angelesben már volt egy fellépésem, de most még jobban meggyőzött, hogy valóban egy ördögi mesterhegedűs. Örülök, hogy láthattam Budapestet, ezt a gyönyörű várost, és a fantasztikus magyar közönséget. Ritkán adatik meg egy művésznek, hogy ilyen sok ezer ember előtt lépjen fel egy ünnepi gálán, ezért megtiszteltetésnek éreztem, hogy Magyarországon, Mága Zoltán barátom vendégeként köszönthettem a 2018-as évet, életem egyik legcsodálatosabb koncertjén. Remélem, még számos alkalommal lesz alkalmunk a közös szereplésre, és nagyon várom, hogy a PBS csatornán vetítsék a gálaestet". A világhírű producert Mága Jennifer előadása is lenyűgözte, a fiatal énekesőről azt mondta: ,,kivételes és ígéretes tehetségnek tartom Jennifert, akit már volt szerencsém hallani és látni, ezért nagy reményekkel várom első önálló albumát, hiszen Los Angeles legjobb zeneszerzői által komponált dalok is szerepelnek majd a lemezen" - mondta David Foster, aki producerként a legnagyobb világsztárokkal, többek között Christina Aguilera, Andrea Bocelli, Beyoncé, Mariah Carey, Toni Braxton, Natalie Cole, Celine Dion, Whitney Houston, Madonna, Michael Jackson és Barbra Streisand énekesekkel és számos zenekarral dolgozott együtt.
Videó üzenetben köszöntötte Magyarországot és a X. jubileumi Budapesti Újévi Koncert közönségét Quincy Jones, a huszonhétszeres Grammy-díjas világhírű amerikai producer, zeneszerző, karmester és trombitás, sok sikert kívánva Mága Zoltánnak és a magyar népnek.
Mága Zoltán az est házigazdájaként ünnepi beszédében köszöntetet mondott a közönségnek, hogy évről-évre 13 ezer ember bíztató tapsukból merítve valóban maradandó értéket, és rangot tudtak teremteni a Budapesti Újévi Koncerttel Európa közepén. ,,Az Önök biztatásának köszönhetem, hogy a mai jubileumi gálánkból az egyik legnagyobb amerikai televíziós csattorna, a PBS másfél órás műsort készít majd a tengerentúlon lévő 120 milliós nézőközönségének, aminek premierjére Los Angelesben, főműsoridőben kerül sor" - mondta a hegedűművész, akinek immáron a második show-műsora futhat az újévi gálával az amerikai csatornán. Mága Zoltán bejelentette, hogy csatlakozik a Magyar Kormány által meghirdetett, 2018 a Családok Éve Programsorozathoz. ,,Ezt a kezdeményezést büszkén és örömmel támogatom, mert vallom, gyermekeink a jövő legnagyobb befektetései. Mi vagyunk felelősek, hogy mit örökítünk számukra, és a családi nevelés határozza majd meg az emberi jellemüket" - zárta ünnepi beszédét Mága Zoltán, emlékeztetve, hogy 2009-ben azt ígérte, hogy a következő 70 esztendőben minden évben megrendezi a Budapesti Újévi Koncertet, és ebből immáron tíz teljesült.
Mága Zoltán hegedűművész a Budapesti Újévi Koncert 10. jubileumi előadása alkalmából egy díjat alapított, amelyet minden évben, az újévi koncerten nyújt át. A Gáladíjat a magyar zenei kultúra népszerűsítéséért hazai, vagy nemzetközi előadó, vagy producer nyerheti el. Elsőként David Foster amerikai zenész és producer kapta az elismerést, amelyet a díj alapítója adott át a Hungarikumként elismert, a Magyar Örökség, s az Európai Kulturális Örökség részeként tisztelt Herendi Porcelánmanufaktúra egy nagy értékű termékével.
Rendhagyó, és feledhetetlen pillanata volt a jubileumi újévi koncertnek, hogy a háromszoros Kossuth-díjas zeneszerző, népzenekutató, akadémikus, Kodály Zoltán születésének 135. és halálának 50. évfordulója alkalmából tartott Kodály emlékév zárásaként Mága Zoltán hegedűművész az A csitári hegyek alatt című népdalt játszotta a közönség sorai között egy emelvényről. Kodály Zoltán azt vallotta: "Legyen a zene mindenkié!" ezért a legismertebb magyar zeneszerző tiszteletére és emlékére az Aréna közönsége egy emberként énekelte Mága Zoltán kíséretében az ismert népdalt, miközben a megvilágosodás, a remény és a szeretet fényének jeleként éneklés közben telefonjaikkal világítottak a teljesen elsötétített Arénában, csillagos égbolttá varázsolva ezzel a koncertteremé alakult létesítményt.
A hagyomány folytatásaként az első felvonás fináléja előtt a Guiness Rekordok közé is bekerült közös koccintás idén sem maradt el. A Juhász testvérek vörösborával 13 ezren koccintottak ismét egyszerre az Arénában, és egy születésnapi tortával is megünnepelték a Budapesti Újévi Koncert 10. születésnapját.
Különleges produkcióként Mága Jennifer a Puerto Ricoban születetett világhírű amerikai operaénekes és crossover tenor, Fernando Varela duettpartnereként énekelte el a Prayer című dalt, amelynek zenéjét és szövegét is David Foster szerezte, és amely a Quest for Camelot, A bűvös kard című rajzfilm betétdalaként Céline Dion tette világhírűvé. David Foster ezért a szerzeményéért 1999-ben elnyerte a legjobb eredeti dalért járó Golden Globe-díjat. Az Imát, vagyis a Prayert Mága Jennifer duettpartnerével a dal szerzője, David Foster zongorakíséretében énekelte el. A világhírű producer-zeneszerző Jennifert egy gyönyörű tehetségnek nevezve úgy fogalmazott, Jennifer méltó módon helyettesítette a dal eredeti előadóját, és reméli, hogy a jövőben még többször adódik lehetősége a közös munkára.
A Prima Primissima-díjas hegedűművész Monumentális gálaestjén David Foster mellett színpadra lépett Katharine McPhee, aki nemcsak fantasztikus sikerű énekes, hiszen megnyerte az amerikai tehetségkutató versenyt, az American Idol ötödik szériáját, hanem nagy sikerű amerikai filmek fő és mellékszereplőjeként is nagy sikereket ért el. Katharine többször lépett már fel és énekelt duettet Andrea Bocelli világhírű tenorral. Az énekest Mága Zoltán újévi gáláján egy különleges produkcióval hallhatta közönség, aki szintén az Arénában lépett színpadra először Magyarországon.
A jubileumi újévi gálakoncert sztárvendége volt Sheléa Frazier a huszonhétszeres Grammy-díjas világhírű amerikai producer, zeneszerző, Quincy Jones, és a szintén világhírű előadó, Stevie Wonder kedvenc énekese. Sheléa többször adott koncertet Barack Obamának a Fehér Házban, és a monumentális gálán debütált Sheléa Frazier is a magyar közönség előtt.
Nagy sikert aratott a fiatal, egzotikus szépségű operacsillag, a tatár származású orosz opera szoprán, Aida Garifullina, aki a 2013-as Operalia verseny győztese volt, és a Mariinsky Színházban, Szentpéterváron és a Wiener Staatsoperban számos produkcióban nemzetközi operadarabokban szerepelt, és a Bécsi Állami Operaház tagja.
Színpadra lépett Mága Zoltán újévi gáláján Fernando Varela, a Puerto Ricoban született, de az Egyesült Államokban, Dél-Floridában nevelkedett világhírű amerikai operaénekes és crossover tenor.
A legfiatalabb hegedűvirtuóz, ifjabb Mága Zoltán, aki a Budapesti Újévi Koncert hagyományának folytatója lesz, egy kiforrott művész profizmusáról tett tanúbizonyságot Pugnani-Kreisler Preludium és Allegro virtuóz darab előadásával. A mindössze 12 éves zenész-növendék játékát hatalmas tapssal fogadta a 13 ezer fős Aréna közönsége.
Mága Zoltán mindig fontosnak tartotta, hogy az újévi gálaesten, és más koncertjein is terepet kapjon a népzene és cigányzene, mert ez a műfaj szerves része a magyar zenei kultúránknak. A virtuozitás a gálakoncerten nem csak a hangszerkezelésben, hanem a tánctudásban is megmutatkozott. A gálaest fergeteges hangulatát fokozta a hegedűművész játéka és a Marosvásárhelyről érkezett erdélyi cigánytáncosok virtuóz produkciója, amelyt a közönség kitörő tapssal fogadott.
A X. Budapesti Újévi Koncert gálaműsorában több mint ötszáz művész működött közre. A Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Cser Ádám vezényletével. Közreműködött: a Készenléti Rendőrség Zenekara Szalóki Béla karnagy vezetésével, a Magyar Honvédség Vitéz Szurmay László Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, valamint a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. A műsorvezető Ördög Nóra volt. Az ünnepi gálaest rendezője Meskó Zsolt volt.
A hegedűművész az ünnepi, jubileumi gála után sem pihen, mert az osztrák publikum nagy örömére 2018. január 6-án, immár negyedik alkalommal érkezik a Budapesti Újévi Koncerttel a Zene Fellegvárában. Mága Zoltán a Wiener Konzerthaus után ezúttal a világ egyik legrangosabb koncerttermében, a bécsi Musikvereinben, az Aranyteremben - ahol 1939-től rendezik a hagyományos újévi gálát a Bécsi Filharmónikusokkal - lép színpadra, és Shlomo Mintz és Zakhar Bron világhírű hegedűművészekkel versenyműveket, klasszikus darabokat fog játszani.
A Budapesti Újévi Koncertet pedig jövőre is megrendezi Mága Zoltán, folytatva a hagyományt, újabb világsztárok társaságában. ,Grammy-díjas zenészek társaságában, 13 ezren ünnepelték az új esztendőt a X. Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten.

- David Foster így méltatta Mága Zoltánt - videó Link
A zenei világ egyik legnagyobb producere és zenésze, a tizenhatszoros Grammy-díjas David Foster így méltatta Mága Zoltán hegedűművészt a X. Budapesti Újévi Koncert után.
 
 
0 komment , kategória:  Új évi köszöntők  
Címkék: zeneszerzőjeként, legcsodálatosabb, sportcsarnokában, duettpartnerével, nézőközönségének, világsztárokkal, helyettesítette, tanúbizonyságot, huszonhétszeres, hegedűművésszel, házigazdájaként, operadarabokban, szentpéterváron, világszínvonalú, koncerttermében, kezdeményezést, cigánytáncosok, folytatásaként, szerzeményéért, tehetségkutató, magyarországon, születésnapját, szaktekintélye, megvilágosodás, telefonjaikkal, tizenhatszoros, hungarikumként, megmutatkozott, magyarországot, musikvereinben, versenyműveket, főműsoridőben, hegedűvirtuóz, koncertteremé, profizmusáról, népzenekutató, zenei világ, tizenhatszoros Grammy-díjas, telt házas, jubileumi gálaesten, közönség soraiban, magyar rendvédelmi, ország legnagyobb, klasszikus zeneművek, szenvedélyes duettek, virtuóz darabok, könnyűzenei slágerek, világ egyik, tizenhatszoros Gramy-díjas, klasszikus zene, hegedűművész játéka, fellépő művészeket, Mága Zoltán, Jubileumi Budapesti Újévi Koncerten, Grammy-díjas David Foster, Budapesti Újévi Koncertjén, Arany János, David Foster, Mága Zoltánt, Gramy-díjas David Foster, Prima Primissima-díjas, Mága Zoltánnal Los Angelesben, Mága Jennifer, Christina Aguilera, Andrea Bocelli, Mariah Carey, Toni Braxton, Natalie Cole, Celine Dion, Whitney Houston, Michael Jackson, Barbra Streisand, Budapesti Újévi Koncert, Mága Zoltánnak, Budapesti Újévi Koncerttel Európa, Magyar Kormány, Családok Éve Programsorozathoz, Budapesti Újévi Koncertet, Elsőként David Foster, Magyar Örökség, Európai Kulturális Örökség, Herendi Porcelánmanufaktúra, Kodály Zoltán, Guiness Rekordok, Puerto Ricoban, Fernando Varela, Céline Dion, Golden Globe-díjat, Prayert Mága Jennifer, Katharine McPhee, American Idol, Sheléa Frazier, Stevie Wonder, Barack Obamának, Fehér Házban, Aida Garifullina, Mariinsky Színházban, Wiener Staatsoperban, Bécsi Állami Operaház, Egyesült Államokban, Pugnani-Kreisler Preludium, Budapesti Primarius Szimfonikus Zenekar Cser Ádám, Készenléti Rendőrség Zenekara Szalóki Béla, Magyar Honvédség Vitéz Szurmay László Budapest Helyőrség Dandár Központi Zenekara, Katasztrófavédelem Központi Zenekara, Ördög Nóra, Meskó Zsolt, Budapesti Újévi Koncerttel, Zene Fellegvárában, Wiener Konzerthaus, Bécsi Filharmónikusokkal, Shlomo Mintz, Zakhar Bron,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Szimbólumok  képre írva  A jó kedv a világon  Isten . . .  Nárciszok  képre írva  Facebookon kaptam  Áldott, békés, szép Virágvasár...  A jó kedv a világon  A jó lelkek  képre írva  2004-es kivégzés után  Sir Andrew Lloyd Webber  Ha nyitott vagy  Facebookon kaptam  A nagyhét eseményei  Havazás  Facebookon kaptam  A máj egészségének javítása te...  Facebookon kaptam  Az izmaink nem csak testmozgás...  képre írva  Facebookon kaptam  Haja van  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Galaktikus kapcsolat  Facebookon kaptam  Graffiti bölcsesség  Tedd őt foglyul, Uram  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Amikor Jézusnak gondjai voltak...  Aki belekortyol  Tedd őt foglyul, Uram  Maci az északi fény alatt  képre írva  Válaszok a halál után  Facebookon kaptam  Manna OWell tollából  képre írva  Holdszivárvány és Szent Elmo t...  Facebookon kaptam  Aki belekortyol  Facebookon kaptam  Március 25. - Gyümölcsoltó Bol...  Facebookon kaptam  Fényvarázslat  Reményik Sándor: Itt most virá...  A nagy természet  Nagyhétfő:  Márciuzs 24.  Alvó baby  Áldott, békés, szép Virágvasár...  Szimbólumok  Sárkány  Humor is meg nem is szerinted?  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Görgess  képre írva  Jézus amikor fölment a hegyre,...  A jó kedv a világon  Facebookon kaptam  Isten . . .  Facebookon kaptam Krisztinától  Isten . . .  Devecsery László - Húsvét  Havazás  Maci az északi fény alatt  Tibeti harangvirág  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  képre írva  Galaktikus kapcsolat  Alvó baby  Mi van, ha?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Virágvasárnap a húsvét előtti  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Búzavirág  Facebookon kaptam  Nárcisz  Vérnyomáscsökkentés  Paul David Tripp Március 27  Facebookon kaptam  Alvó kutya  Kékfestőről pár szóban  A haj állapotának javítása egy...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A jó lelkek  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Jó éjszakát  Paul David Tripp Március 26 
Bejegyzés Címkék
zenei világ, tizenhatszoros Grammy-díjas, telt házas, jubileumi gálaesten, közönség soraiban, magyar rendvédelmi, ország legnagyobb, klasszikus zeneművek, szenvedélyes duettek, virtuóz darabok, könnyűzenei slágerek, világ egyik, tizenhatszoros Gramy-díjas, klasszikus zene, hegedűművész játéka, fellépő művészeket, ördögi mesterhegedűs, gyönyörű várost, fantasztikus magyar, ünnepi gálán, 2018-as évet, közös szereplésre, világhírű producert, fiatal énekesőről, legnagyobb világsztárokkal, huszonhétszeres Grammy-díjas, magyar népnek, egyik legnagyobb, tengerentúlon lévő, második show-műsora, újévi gálával, amerikai csatornán, kezdeményezést büszkén, jövő legnagyobb, családi nevelés, emberi jellemüket&#8221, díjat alapított, újévi koncerten, magyar zenei, nagy értékű, jubileumi újévi, háromszoros Kossuth-díjas, közönség sorai, zene mindenkié, legismertebb magyar, emberként énekelte, ismert népdalt, szeretet fényének, teljesen elsötétített, koncertteremé alakult, hagyomány folytatásaként, első felvonás, születésnapi tortával, bűvös kard, szerzeményéért 1999-ben, legjobb eredeti, gyönyörű tehetségnek, közös munkára, amerikai tehetségkutató, énekest Mága, különleges produkcióval, szintén világhírű, monumentális gálán, magyar közönség, tatár származású, 2013-as Operalia, legfiatalabb hegedűvirtuóz, kiforrott művész, újévi gálaesten, műfaj szerves, gálaest fergeteges, közönség kitörő, műsorvezető Ördög, ünnepi gálaest, osztrák publikum, bécsi Musikvereinben, hagyományos újévi, zeneszerzőjeként, legcsodálatosabb, sportcsarnokában, duettpartnerével, nézőközönségének, világsztárokkal, helyettesítette, tanúbizonyságot, huszonhétszeres, hegedűművésszel, házigazdájaként, operadarabokban, szentpéterváron, világszínvonalú, koncerttermében, kezdeményezést, cigánytáncosok, folytatásaként, szerzeményéért, tehetségkutató, magyarországon, , ,
2024.02 2024. Március 2024.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1715
  • e Hét: 5305
  • e Hónap: 25988
  • e Év: 228901
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.