Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Nagyböjt 3. vasárnap 03.04
  2018-03-04 13:39:18, vasárnap
 
   
  .....


Abban az időben mivel közel volt a zsidók húsvétja, Jézus fölment Jeruzsálembe. A templomban árusokat talált, akik ökröt, juhot és galambot árultak, valamint pénzváltókat, akik ott ültek. Ekkor kötelekből ostort font, és kikergette mindnyájukat a templomból, ugyanígy a juhokat és az ökröket is, a pénzváltók pénzét pedig szétszórta. Az asztalokat felforgatta, a galambárusoknak meg azt mondta: ,,Vigyétek innét ezeket, ne tegyétek Atyám házát vásárcsarnokká!" Tanítványainak eszébe jutott, hogy írva van: ,,Emészt a házadért való buzgóság."
A zsidók erre így szóltak: ,,Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed?"
Jézus azt válaszolta: ,,Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!"
A zsidók azt felelték: ,,Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt fölépíted azt?"
Ő azonban testének templomáról beszélt. Amikor föltámadt a halálból, tanítványainak eszébe jutott, hogy ezt mondta, s hittek az Írásnak és Jézus szavainak.
És amíg (Jézus) a húsvét ünnepén Jeruzsálemben volt, sokan hittek az ő nevében, mert látták csodáit, amelyeket tett. Jézus azonban nem bízott bennük, mert ismerte mindnyájukat, és nem szorult rá, hogy bárki is tanúskodjék előtte az emberről. Tudta ő, hogy mi lakik az emberben.
/Magyar Kurír/

Igenaptár
Kezdőének:
Szemem mindig az Úrra tekint, hiszen ő vonja ki lábam a csapdából. Tekints rám és irgalmazz: elhagyatott vagyok és nyomorult. (Zsolt 24,15-16)
vagy
Ha majd elismeritek, hogy én vagyok a ti szent Istenetek: egybegyűjtelek titeket az egész világról. Tiszta vizet hintek rátok, és megtisztítlak minden gonoszságtól: új lelket adok belétek - mondja az Úr. (Ez 36,23-26)

Könyörgés:
Istenünk, minden irgalom és jóság forrása, te a böjt, az imádság és az irgalmas szeretet gyakorlása által gyógyulást adsz bűneinkre. Nézd jóságosan őszinte bűnbánatunkat, és amikor vétkeinket beismerve meghajlunk előtted, emelj föl minket szüntelen irgalmaddal. A mi Urunk, Jézus Krisztus, a te Fiad által, aki veled él és uralkodik a Szentlélekkel egységben, Isten mindörökkön örökké.

OLVASMÁNY Mózes második könyvéből
Isten a Sínai-hegynél táborozó népnek ezeket a parancsolatokat hirdette ki:
Én vagyok az Úr, a te Istened, én hoztalak ki Egyiptom földjéről, a szolgaság házából.
Ne legyen más Istened rajtam kívül!
Ne készíts magadnak faragott képet vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent van a földön, vagy a vizekben a föld alatt!
Ne borulj le ilyen képek előtt és ne tiszteld őket, mert én, az Úr, a te Istened féltékeny Isten vagyok! Azoknak vétkét, akik gyűlölnek engem, megtorlom fiaikon, a harmadik és a negyedik nemzedéken. De ezredízig irgalmasságot gyakorlok azokkal, akik szeretnek engem és megtartják parancsaimat.
Uradnak, Istenednek nevét ne vedd hiába, mert az Úr nem hagyja büntetlenül azt, aki az ő nevét hiába veszi!
Emlékezzél meg a szombatról és szenteld meg! Hat napig dolgozzál és végezd minden munkádat. A hetedik nap azonban a nyugalom napja az Úrnak, a te Istenednek. Ezért semmiféle munkát nem szabad végezned ezen a napon, sem neked, sem fiadnak, sem lányodnak, sem szolgádnak, sem szolgálólányodnak, sem állatodnak, sem a kapuidon belül tartózkodó idegennek. Az Úr ugyanis hat nap alatt teremtette az eget és a földet, a tengert és mindent, ami bennük van; a hetedik napot pedig megáldotta és megszentelte.
Tiszteld atyádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön, amelyet az Úr, a te Istened ad neked!
Ne ölj!
Ne törj házasságot!
Ne lopj!
Ne tégy hamis tanúságot felebarátod ellen!
Ne kívánd el felebarátod házát, ne kívánd el felebarátod feleségét, sem szolgáját, sem szolgálólányát, sem szarvasmarháját, sem szamarát, sem más egyebet, ami az övé!"
Ez az Isten igéje.
Kiv 20,1-17

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a korintusiakhoz írt első leveléből
Testvéreim! A zsidók csodajeleket kívánnak, a görögök bölcsességet követelnek, mi azonban a megfeszített Krisztust hirdetjük. Ő a zsidóknak ugyan botrány, a pogányoknak meg oktalanság, a meghívottaknak azonban, akár zsidók, akár görögök: Krisztus Isten ereje és Isten bölcsessége. Hiszen Istennek az ,,oktalansága" bölcsebb az embereknél, és Istennek a ,,gyöngesége" erősebb az embereknél.
Ez az Isten igéje.
1Kor 1,22-25

Imádság
Urunk, Jézus! Rombold le bennünk a bűn ingatag építményét, amelyet mi oly szorgosan építünk, valahányszor megszegjük Isten parancsait! Rombold le bennünk azt a falat, amelyet mi emelünk azért, hogy elszigeteljük magunkat Isten szeretetétől! Rombold le lelkünkben azokat az akadályokat, amelyek meggátolják Isten szeretetének felismerését! Építsd fel lelkünk templomát, amely egészen tiszta és méltó hajlék lehet Isten számára! Építsd fel belőlünk az Egyház közösségét, amely otthona lehet mindazoknak, akik Istent keresik.

Elmélkedés C. Horváth István Sándor
Isten hajléka
Nagyböjt 3. vasárnapjának evangéliuma a templom megtisztításának mozgalmas jelenetét állítja elénk. Egészen pontosan a templom előudvaráról van szó, amelyet a pogányok udvarának is neveztek, ahová még az idegenek, a pogányok is beléphettek, de a templom területére már csak a zsidó vallásúak. Az ünnep előtt megmozdult az élet a templom környékén. A húsvéti ünnepre a távolabbi országrészekből is érkeztek zsidók, akiknek itt volt lehetősége arra, hogy pénzt váltsanak, a templomadót ugyanis csak a helyi pénzben lehetett megfizetni. Ez magyarázza a pénzváltók jelenlétét a templom előcsarnokában. Ezen kívül itt lehetett megvásárolni azokat az állatokat, amelyek az áldozatbemutatáshoz kellettek. Érthető, hogy a távoli helyekről nem hoztak magukkal áldozati állatokat az emberek, hiszen azokat itt is meg tudták vásárolni.
Jézus fellépése nem tűr ellenkezést vagy ellentmondást. Isten házából, a jeruzsálemi templomból a legnagyobb határozottsággal távolít el mindent, ami nem része az istentiszteletnek, ami méltatlan ehhez a helyhez. A kiűzött kereskedők nem tiltakoznak, hanem szó nélkül távoznak, s ezzel elismerik, hogy tényleg semmi keresnivalójuk nem volna itt. Jézus a próféták tekintélyével és határozottságával lép fel, mint akinek joga van e helyen rendet tenni, hiszen ő Isten küldötteként cselekszik. Ugyanakkor még ennél is többről van szó, hiszen Jézus az Isten Fiaként birtokba veszi Atyjának házát, azaz cselekedetével, a templom megtisztításával rejtett módon arra utal, hogy ő az Isten Fia, azé az Istené, akinek lakóhelye a jeruzsálemi templom. Az épületet Jézus visszaadja eredeti rendeltetésének, az istentiszteleti szertartásoknak.
Miközben a kereskedők távoznak, megjelennek azok, akik kérdőre vonják az Urat cselekedete miatt. Minden bizonnyal a templomőrség tagjai ők, akiknek az a feladatuk, hogy biztosítsák a rendet, a szertartások zavartalanságát. Ezt kérdezik Jézustól: ,,Miféle csodajelet mutatsz, hogy ezeket teszed?" Tulajdonképpen ők sem Jézus tettét kifogásolták, hanem jelet kértek tőle annak igazolására, hogy joga van beleszólni a vallási életbe, a templom rendjébe. Kérdésükre Jézus prófétai választ ad, amelyben saját halálát jövendöli meg: ,,Romboljátok le ezt a templomot, és én három nap alatt fölépítem!" Ettől kezdve élesen szétválik a kérdezők és Jézus gondolkodása. A kérdezők ugyanis a templom épületére gondolnak, a kőből készült építményre, amit lehetetlenség három nap alatt felépíteni, fel is idézik, hogy negyvenhat évnyi munkával épült fel a templom. Jézus viszont saját testéről beszél, amit lerombol a halál, az emberi gonoszság, de újjáépül. Újjászületik a feltámadás által a kereszthalál utáni harmadik napon. Az Úr jelképes mondásának értelmét nem értik, nem érthetik még a kérdezők. A keresztény közösség már a kezdeti időkben is úgy emlékezik vissza Jézusnak erre a mondására, mint utalásra az ő feltámadására.
Jézus egy másik templomot is szeretne felépíteni, a mi lelkünk templomát és abból az Egyház közösségét. Mi vagyunk azok az ,,élő kövek", akiből felépül a krisztusi közösség. Ahogyan egykor megtisztította a templomot, ugyanúgy minket is megtisztít bűneinktől, hogy lelkünk méltó hajléka, méltó otthona legyen Istennek.
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: megtisztításának, megtisztításával, határozottsággal, szertartásoknak, istentiszteleti, országrészekből, rendeltetésének, zavartalanságát, szarvasmarháját, galambárusoknak, parancsolatokat, szolgálólányát, korintusiakhoz, meghívottaknak, vásárcsarnokká, előcsarnokában, keresnivalójuk, egybegyűjtelek, tulajdonképpen, tanítványainak, cselekedetével, megtisztította, elszigeteljük, irgalmasságot, lehetetlenség, jeruzsálemben, feltámadására, bűnbánatunkat, szentlélekkel, ellentmondást, vasárnapjának, tekintélyével, megtisztítlak, parancsaimat, megszentelte, mindnyájukat, időben mivel, zsidók húsvétja, templomban árusokat, pénzváltók pénzét, asztalokat felforgatta, házadért való, zsidók erre, húsvét ünnepén, egész világról, irgalmas szeretet, parancsolatokat hirdette, szolgaság házából, föld alatt, negyedik nemzedéken, nyugalom napja, kapuidon belül, Magyar Kurír, Jézus Krisztus, OLVASMÁNY Mózes, SZENTLECKE Szent Pál, Krisztus Isten, Hiszen Istennek, Elmélkedés, Horváth István Sándor, Isten Fiaként, Isten Fia, Kérdésükre Jézus,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Megpróbálok úgy élni  A sárgarigó fészke  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Elgondolkodom csendes magányom...  Már másfél évtizede tervezte &...  Angyali szívvel...  Egyik nap, egy fiatal barátnőm...  Akvamarin  Facebookon kaptam  Dioptáz  tavaszi vers  Pünkösd jelentése  Szállj el, szállj el, katicabo...  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Egy igazi nőt-  Kalkopirit és kvarc  Facebookon kaptam Mírjam bará...  Facebookon kaptam  Istentől megáldott Áldott Vasá...  Ne hallgass arra!  Isten gyűlölete  Szentlélek  Facebookon kaptam  Rodokrozit és kálcit  Bőrtápláló tusfürdő készítése ...  csak, úgy...  Facebookon kaptam  Rodokrozit és kálcit  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Shabbat Shalom * Áldott legye...  Kellemes vasárnapot  Az egyház és Isten célja a föl...  Haragos Isten  Köszönő lap  Hanoli verse  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Gotu kola jótékony hatásairól  Látogatóimnak,- szeretettel ! ...  Facebookon kaptam  Robert Burns: Egy százszorszép...  Igazságos Isten  Tavaszi felhők  Ha egyszer magányosnak érzed m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hajnali hangverseny  Facebookon kaptam  tavaszi vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Igazságos Isten  Kellemes kávézást  Küldetésünk Isten megismerteté...  Létezik másfajta szeretet is  Facebookon kaptam  Robert Burns: Egy százszorszép...  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Igazságos Isten  Védőoltást igazoló mobilalkalm...  Facebookon kaptam  Egyszerre véd az influenza és ...  Isten gyűlölete  Haragvó Isten  Azurit  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Rodokrozit és kálcit  Elgondolkodom csendes magányom...  Facebookon kaptam  Pákolitz István - Babarózsa  A virágok mindig leveszik a lá...  Azurit  Facebookon kaptam  Utas panasz  Szép estét kedves látogatóimna...  Az álom magában véve gyógyít. ...  Kellemes napot  Facebookon kaptam  tavaszi vers  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Facebookon kaptam  tavaszi vers  Isten gyűlölete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ha egyszer magányosnak érzed m...  Facebookon kaptam  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Rózsakvarc  A csontritkulás  -mikor szívünket betakarja a b...  Facebookon kaptam  A nagy urak 
Bejegyzés Címkék
időben mivel, zsidók húsvétja, templomban árusokat, pénzváltók pénzét, asztalokat felforgatta, házadért való, zsidók erre, húsvét ünnepén, egész világról, irgalmas szeretet, parancsolatokat hirdette, szolgaság házából, föld alatt, negyedik nemzedéken, nyugalom napja, kapuidon belül, hetedik napot, zsidók csodajeleket, görögök bölcsességet, megfeszített Krisztust, zsidóknak ugyan, meghívottaknak azonban, templom megtisztításának, templom előudvaráról, pogányok udvarának, templom területére, zsidó vallásúak, ünnep előtt, templom környékén, húsvéti ünnepre, távolabbi országrészekből, templomadót ugyanis, helyi pénzben, pénzváltók jelenlétét, templom előcsarnokában, távoli helyekről, jeruzsálemi templomból, legnagyobb határozottsággal, kiűzött kereskedők, próféták tekintélyével, templom megtisztításával, jeruzsálemi templom, épületet Jézus, istentiszteleti szertartásoknak, kereskedők távoznak, templomőrség tagjai, szertartások zavartalanságát, vallási életbe, templom rendjébe, kérdezők ugyanis, templom épületére, kőből készült, emberi gonoszság, feltámadás által, kereszthalál utáni, keresztény közösség, kezdeti időkben, másik templomot, krisztusi közösség, megtisztításának, megtisztításával, határozottsággal, szertartásoknak, istentiszteleti, országrészekből, rendeltetésének, zavartalanságát, szarvasmarháját, galambárusoknak, parancsolatokat, szolgálólányát, korintusiakhoz, meghívottaknak, vásárcsarnokká, előcsarnokában, keresnivalójuk, egybegyűjtelek, tulajdonképpen, tanítványainak, cselekedetével, megtisztította, elszigeteljük, irgalmasságot, lehetetlenség, jeruzsálemben, feltámadására, bűnbánatunkat, szentlélekkel, ellentmondást, vasárnapjának, tekintélyével, megtisztítlak, parancsaimat, megszentelte, mindnyájukat, gonoszságtól, előudvaráról, szertartások, templomőrség, kifogásolták, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 60
  • e Hét: 2713
  • e Hónap: 21688
  • e Év: 396738
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.