Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
A libanoni pátriárka megáldotta Gazdagréten a Szent Charbel.
  2018-08-22 14:53:06, szerda
 
   
  A libanoni pátriárka megáldotta Gazdagréten a Szent Charbel-kápolnát
2018. augusztus 22. szerda 11:45
Augusztus 21-én Béchara Boutros Raï bíboros, maronita pátriárka Erdő Péter bíboros kíséretében a gazdaréti Szent Angyalok-templomban megáldotta és Szent Charbel maronita szerzetesről nevezte el a templom keresztelőkápolnáját.
.........


Béchara Boutros Raï, Antióchia és egész Kelet maronita pátriárkája - Erdő Péter bíboros, állami részről pedig Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes meghívására - augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából látogatott Magyarországra, Paul Abdel-Sater libanoni püspök és Walid Ghayad sajtó- és protokollfőnök kíséretében. Hazánkban tett háromnapos látogatása alkalmával Áder János köztársasági elnökkel, Kövér László házelnökkel és más állami vezetőkkel is találkozott. Augusztus 19-én ökumenikus istentiszteleten vett részt Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban; augusztus 20-án jelen volt a Szent István-napi ünnepi szentmisén és a Szent Jobb-körmeneten.
- A gazdagréti eseményen részt vett Joanna Azzi, Libanon magyarországi nagykövete; Azbej Tristan, a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkára és Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere is.
- Szederkényi Károly címzetes prépost, a gazdagréti Szent Angyalok-templom plébánosa a cédrusfa ültetése alkalmából a kertben köszöntötte a vendégeket, és felelevenítette, amikor 2016. október 1-jén a templom felszentelése alkalmából Erdő Péter bíborostól ajándékba kapták négy libanoni szent ereklyéjét. A bíboros homíliájában így szólt: ,,Templomszenteléskor a címadó szent ereklyéit is el szokták helyezni. De az angyalok szellemi lények, ezért a mai ünnepen különleges ereklyéket szeretnék átadni, hogy őrző helyük és tiszteletük központja ez a templom legyen. Négy libanoni szent ereklyéjét, amelyeket idei libanoni látogatásom során a Maronita Katolikus Egyháztól kaptam. Az első Szent Charbel ereklyéje. Ő szerzetes, kiváló lelkipásztor, majd hosszú éveken át remete volt, akinek közbenjárására számos csoda történt és történik napjainkban is. Sok reménytelen helyzetben lévő beteg és útkereső ember köszöni neki a gyógyulást vagy a szabadulást kilátástalan helyzetéből. Az ő tisztelete már elterjedt az egész világon. Hazánkban is sokan ismerik. Szent Rafka imádságban élő apáca volt, aki szenvedéseit ajánlotta fel Krisztusnak. Különösen a családok pártfogójaként tisztelik. Szent Nimatulla kiváló teológus volt, Boldog Esteban pedig laikus testvér, aki mindenkinek készségesen szolgálatára állt. Adja Isten, hogy ez a templom az ő tiszteletüknek is országos központja legyen, zarándokhely, ahol imádságban is kifejezhetjük együvé tartozásunkat a Közel-Kelet üldözött keresztényeivel, és részesülhetünk lelki gazdagságukban."
- Szederkényi Károly elmondta, hogy templomuk azóta is hűségesen őrzi és terjeszti e szentek, boldogok kultuszát. Szent Charbelről szólva kiemelte, hogy közösségben élt az Eucharisztikus Jézussal. Sokat dolgozott a földeken, emellett pedig órákon át imádkozott, nagy nyugalmat és örömet érzett az Oltáriszentség előtt. ,,Meghívás ez számunkra is, hogy keressük az Isten jelenlétével megtöltött csendet" - mondta a plébános. Végül megosztotta a hívekkel a polgármesterrel közös tervüket: Gazdagréten parkot neveznek el Szent Charbelről.
- Az ereklyéket három tartóban helyezték el, amelyek a cédrusfát, az örökimádás jelképét ábrázolják. A cédrusfa ültetése a kertben a közel-keleti keresztényekkel való összetartozás és szeretet élő példája - mondta a plébános, és arra hívta az egyházi méltóságokat, hogy szimbolikusan egy-egy lapát földet szórjanak az elültetett fa törzséhez.
- Béchara Boutros Raï pátriárka érkezésekor nagy szeretettel üdvözölte a megjelent híveket, kezet fogott, beszélgetett mindenkivel, aki mellett elhaladt. A faültetés után francia nyelven köszöntötte az egybegyűlteket. Megköszönte Erdő Péter bíborosnak, hogy idehozta a libanoni szentek ereklyéit, és hangsúlyozta: biztos benne, hogy Szent Charbel közbenjárására sok szép és jó dolog történik majd. Elmondta, hogy Charbel már fiatalon, falujában feddhetetlen keresztény életet élt, majd szerzetesként hűségesen betartott minden erényt. Teljesen Krisztusnak szentelte életét. 21 évesen lett szerzetes, a családja nem tudott róla. Amikor édesanyja rátalált és látni szerette volna, ezt üzente neki: majd a mennyben találkozunk. Az utolsó szentmiséjén, az átváltoztatás közben kapott agyvérzést, néhány napos agónia után karácsony előestéjén adta vissza lelkét teremtőjének.
Életében elszakadt a világtól, csak Istennel akart lenni, Isten pedig halála után visszaadta őt a világnak, ma mindenhol tisztelik őt - tette hozzá a pátriárka.
- A faültetést követően a szertartás a templom főoltára előtt Szent Charbel litániával, majd a keresztelőkápolna megáldásával folytatódott. Maronita szertartás szerint arab nyelvű imádsággal áldotta meg a libanoni bíboros a szentek ereklyéit és az oltárt, és Szent Charbel közbenjárására minden hívőnek a kegyelmek bőségét kívánta.
- A templomtérbe visszatérve Szederkényi Károly plébános emlékplakettet adott át a vendégeknek, valamint egy könyvet a Szent Angyalok-templom mozaikjairól, amelyeket Marko Ivan Rupnik szlovén jezsuita mozaikművész készített. Béchara Boutros Raï a patriarkátus érmét adta ajándékba az imában való egység jeleként, és biztosította a plébánost arról, hogy imádkoznak a templomért, Magyarországért, Szent Charbel közbenjárásáért.
-Dr. Erdő Péter bíboros megköszönte a libanoni pátriárkának a látogatást, és kifejezte örömét, amiért együtt ünnepelhették a kereszténységet, az isteni gondviselést, amely megtartotta hazánkat, és kérte az Urat a keresztényekért a Közel-keleten és mindenütt a világban. Elmesélte, hogy Libanonban találkozott azzal az asszonnyal, aki Szent Charbel közbenjárására gyógyult meg, és azt kívánta, hogy zarándokként mi is kérjünk valami nagyon konkrét dolgot, és aztán figyeljük a jeleket. Megosztotta a hívekkel személyes élményét: másfél éve kért valamit Szent Charbel közbenjárására, ami megtörtént és máig megtörténik

Fotó: Lambert Attila
Thullner Zsuzsanna/Magyar Kurír

Kép galéria az ünnepségről Link

- Béchara Boutros Raï a patriarkátus érmét adta ajándékba az imában való egység jeleként, arról biztosítva, hogy imádkoznak a templomért, Magyarországért, Szent Charbel közbenjárásáért.
Büszkék vagyunk rá, hogy a Szent Charbel életéről szóló könyv gondozásunkban jelent meg.
A kiadvány a webáruházunkban megvásárolható Link
Charbel Makhlouf(1828-1898) még ma is tömegeket mozgat meg, akik az annayai Szent Maron-kolostorba, a sírjához zarándokolnak.A legnagyobb egyszerűségben élt itt ez a manorita szerzetes és remete. Visszafogottságával mindenkit a csendbe vonzott. Mindenki boldog volt, ha mellette dolgozhatott.(...)Megdöbbentő dolog: Isten népe nem tévedett.Keresztény és nem keresztény honfitársai tisztelték, és felkeresték, mint testük és lelkük orvosát."(VI.Pál pápa) Milyen ember volt?Hogyan közelítsünk élete misztériumához?Mit tud mondani a harmadik évezredkeresztényeinek?Miért van az, hogy Krisztus követésének ily radikális formája még ma is változatlanul meggyőz és elkápráztat oly sok keresztényt?Mi a magyarázata e férfi kisugárzásának, aki a libanoni, sőt az országhatárokon túl élő keresztény identitás jelképévé vált?... Jelen könyv arab kiadása több mint ötszázezer példányban kelt el.A rövidített francia fordításban Skandar atya és Marie-Sylvie Buisson a szent vonzó portréját vázolja fel.Ötvenhárom tanúságtétel alapján, melyet a szent személyes ismerősei adtak, továbbá a jelentőséggel bíró hétköznapi emlékek nyomán, amelyeket a kiadatlan dokumentumokban jegyeztek fel.Ennek alapján avatta szentté az Egyház 1977.október 9-én a római Szent Péter-bazilikában. Az összegyűjtött imák és a megindító tanúságtételek jól tükrözik az üzenet lényegét.
 
 
0 komment , kategória:  Gazdagrét Szentangyaloktemplom  
Címkék: istentiszteleten, kereszténységet, keresztényekkel, magyarországért, keresztényeivel, dokumentumokban, közbenjárásáért, webáruházunkban, polgármesterrel, keresztényekért, felelevenítette, országhatárokon, tanúságtételek, egybegyűlteket, közbenjárására, emlékplakettet, kisugárzásának, tiszteletüknek, protokollfőnök, egyszerűségben, eucharisztikus, oltáriszentség, magyarországra, miniszterelnök, megvásárolható, misztériumához, részesülhetünk, pártfogójaként, gondozásunkban, gazdagságukban, megsegítéséért, polgármestere, tartozásunkat, összetartozás, zarándokolnak, ünnepelhették, libanoni pátriárka, gazdaréti Szent, gazdagréti eseményen, gazdagréti Szent, cédrusfa ültetése, kertben köszöntötte, templom felszentelése, bíboros homíliájában, címadó szent, angyalok szellemi, templom legyen, első Szent, gyógyulást vagy, szabadulást kilátástalan, egész világon, családok pártfogójaként, Szent Charbel, Szent Charbel-kápolnát, Béchara Boutros Raï, Erdő Péter, Szent Angyalok-templomban, Semjén Zsolt, Paul Abdel-Sater, Walid Ghayad, Áder János, Kövér László, Szilágyi Dezső, Szent István-napi, Szent Jobb-körmeneten, Joanna Azzi, Azbej Tristan, Hoffmann Tamás, Szederkényi Károly, Szent Angyalok-templom, Maronita Katolikus Egyháztól, Szent Rafka, Szent Nimatulla, Boldog Esteban, Adja Isten, Szent Charbelről, Eucharisztikus Jézussal, Megköszönte Erdő Péter, Teljesen Krisztusnak, Marko Ivan Rupnik, Lambert Attila, Thullner Zsuzsanna, Magyar Kurír, Charbel Makhlouf, Szent Maron-kolostorba, Marie-Sylvie Buisson, Szent Péter-bazilikában,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
Hogyan lehet megszabadulni a kuponoldalak és a maikupon hírlevéltől ?
Kívánhatok, Boldog Új Évet, minden megmaradt Csatilakónak?
még több kérdés
Blog Címkék
Isten törvénye: A tíz parancso...  Szeretettel köszöntelek oldala...  Haragvó Isten  Köszönő lap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Isten haragja  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Haragos Isten  Rózsakvarc  Fluorit és dolomit  Azok boldogok, akik...  Facebookon kaptam  tavaszi vers  Facebookon kaptam  Hogyan munkálkodik a Szentléle...  Kellemes napot  Facebookon kaptam  Boldog születésnapot a ma ünne...  Haragos Isten  Haragos Isten  Ne hallgass arra!  Megpróbálok úgy élni  Isten gyűlölete  Pákolitz István - Babarózsa  Facebookon kaptam  Robert Herrick: A százszorszép...  Szép májusi napokat!  A virágok mindig leveszik a lá...  Szentlélek  Mai harmónia kártyám  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gotu kola jótékony hatásairól  Haragos Isten  Mai harmónia kártyám  Az igazság hirdetése  -mikor szívünket betakarja a b...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes vasárnapot  Tanzanit  Vigyázz, mit mondasz!  Png nő  Isten gyűlölete  Új hét, új nap  Facebookon kaptam  Ametiszt  Fűtünk  Boldog születésnapot a ma ünne...  Facebookon kaptam  Tavaszi felhők  Haragos Isten  Haragos Isten  Esti kép  A másik bohóc  A virágok mindig leveszik a lá...  Angyali szívvel...  Kellemes kávézást  Facebookon kaptam  Igazságos Isten  Kellemes hetet  Haragvó Isten  Szendi Gábor: Pár gondolat az ...  Igazságos Isten  Facebookon kaptam  Zöld pirimorfit  Facebookon kaptam Krisztinától  Az álom magában véve gyógyít. ...  Gyönyörű csend  Png virág  Facebookon kaptam  Isten törvénye: A tíz parancso...  Facebookon kaptam  A cukorbetegség és a fokhagyma  Pünkösd jelentése  Igazságos Isten  Megértés és hirdetés  Jó reggelt kedves látogatóimn...  Bodzavirág  Facebookon kaptam  Köszönő lap  Kellemes délutánt kívánok  Azurit  Boldog születésnapot a ma ünne...  A csontritkulás  tavaszi vers  Kellemes kávézást  Aranyosi Ervin: Éld át az élet...  Hajnali hangverseny  Akvamarin  Bodzavirág  Kellemes napot  Az egyház és Isten célja a föl...  Facebookon kaptam  Köszönő lap  Mai harmónia kártyám  Isten gyűlölete 
Bejegyzés Címkék
libanoni pátriárka, gazdaréti Szent, gazdagréti eseményen, gazdagréti Szent, cédrusfa ültetése, kertben köszöntötte, templom felszentelése, bíboros homíliájában, címadó szent, angyalok szellemi, templom legyen, első Szent, gyógyulást vagy, szabadulást kilátástalan, egész világon, családok pártfogójaként, polgármesterrel közös, ereklyéket három, örökimádás jelképét, közel-keleti keresztényekkel, egyházi méltóságokat, megjelent híveket, faültetés után, libanoni szentek, mennyben találkozunk, utolsó szentmiséjén, átváltoztatás közben, faültetést követően, templom főoltára, keresztelőkápolna megáldásával, libanoni bíboros, szentek ereklyéit, kegyelmek bőségét, templomtérbe visszatérve, patriarkátus érmét, imában való, plébánost arról, libanoni pátriárkának, isteni gondviselést, hívekkel személyes, webáruházunkban megvásárolható, annayai Szent, sírjához zarándokolnak, legnagyobb egyszerűségben, manorita szerzetes, csendbe vonzott, rövidített francia, szent vonzó, szent személyes, jelentőséggel bíró, kiadatlan dokumentumokban, római Szent, összegyűjtött imák, megindító tanúságtételek, üzenet lényegét, istentiszteleten, kereszténységet, keresztényekkel, magyarországért, keresztényeivel, dokumentumokban, közbenjárásáért, webáruházunkban, polgármesterrel, keresztényekért, felelevenítette, országhatárokon, tanúságtételek, egybegyűlteket, közbenjárására, emlékplakettet, kisugárzásának, tiszteletüknek, protokollfőnök, egyszerűségben, eucharisztikus, oltáriszentség, magyarországra, miniszterelnök, megvásárolható, misztériumához, részesülhetünk, pártfogójaként, gondozásunkban, gazdagságukban, megsegítéséért, polgármestere, tartozásunkat, összetartozás, zarándokolnak, ünnepelhették, szimbolikusan, kifejezhetjük, felszentelése, magyarországi, , ,
2021.04 2021. Május 2021.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 745 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 31
  • e Hét: 2684
  • e Hónap: 21659
  • e Év: 396709
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2021 TVN.HU Kft.