Belépés
maroka.blog.xfree.hu
"Legyen béke és szeretet szívedben Boldogságod sose érjen véget" Antal Mária
1951.01.15
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Advent 1. vasárnapja (C év) 2018.12.02
  2018-12-02 19:03:09, vasárnap
 
  OLVASMÁNY Jeremiás próféta könyvéből
Isten elküldi a Messiást, aki Dávid nemzetségéből születik.
Íme, jönnek majd napok - mondja az Úr -, amikor teljesítem a jót, amelyet Izrael házának és Júda házának megígértem:
Azokban a napokban és abban az időben igaz sarjat támasztok Dávidnak, aki jogot és igazságot teremt az országban. Azokban a napokban megszabadul Júda, és biztonságban él Jeruzsálem. És a várost így hívják majd: ,,Az Úr a mi igazságunk!"
Ez az Isten igéje. Jer 33,14-16

SZENTLECKE Szent Pál apostolnak a tesszaloniki hívekhez írt első leveléből
Krisztus e jövetelére erősítse meg szívünket az Úr.
Testvéreim!
Gyarapítson és gazdagítson titeket az Úr a szeretetben egymás és mindenki iránt, mint ahogy mi is szeretünk titeket. Tegye állhatatossá szíveteket, hogy feddhetetlen szentségben állhassatok Istenünk és Atyánk elé, amikor a mi Urunk, Jézus majd eljön, összes szentjének kíséretében.
Továbbá kérünk és intünk titeket, testvérek, Urunkban, Jézusban: Megtanultátok tőlünk, hogyan kell Istennek tetsző életet élnetek: éljetek is hát így, s haladjatok egyre előbbre. Hiszen tudjátok, milyen utasításokat adtunk nektek Urunk, Jézus által.
Ez az Isten igéje. 1Tessz 3,12-4,2

EVANGÉLIUM Szent Lukács könyvéből
Elközelgett a ti megváltásotok.
Jézus ezeket mondta tanítványainak a világ végéről:
,,Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban, a földön pedig kétségbeesett rettegés támad a népek között a tenger zúgása és a hullámok háborgása miatt. Az emberek megdermednek a rémülettől, miközben várják, hogy mi történik a világgal. A mindenség összetartó erői megrendülnek. Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel.
Amikor mindez beteljesedik, nézzetek fel, és emeljétek föl fejeteket, mert elérkezett megváltásotok.
Vigyázzatok, hogy el ne nehezedjék szívetek tobzódásban, részegeskedésben és az e-világi gondokban. Így majd nem ér készületlenül benneteket az a nap. Mint a csapda, úgy csap le mindazokra, akik a földön laknak. Virrasszatok hát és imádkozzatok szüntelenül, hogy megmeneküljetek attól, ami majd bekövetkezik, és megállhassatok az Emberfia színe előtt."
Ezek az evangélium igéi. Lk 21,25-28.34-36
........



EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK
Pap: Az új egyházi év kezdetén, forduljunk, testvéreim, mennyei Atyánkhoz, és kérjük, hogy megváltásunk eseményeit ünnepelve, részesüljünk Isten kegyelmi ajándékaiban!
Lektor: 1. Tisztítsd meg, Urunk, szívünket a bűnbánatban, hogy bizakodva várhassuk találkozásunkat Jézus Krisztussal!
Hívek: Kérünk téged, hallgass meg minket.
2. Add, hogy a hívek karácsonyra készülve kegyelmed segítségével megújítsák életüket!
Hívek: Kérünk téged hallgass meg minket.
3. Segítsd a népek vezetőit, hogy eredményesen szolgálják a békét és az egyetértést az egész világon!
Hívek: Kérünk téged hallgass meg minket
4. Add, hogy a betegeknek és a szenvedőknek vigasztalást adjon Jézus eljövetelének várása!
Hívek: Kérünk téged . . .
5. Elhunyt testvéreinknek pedig teljesítsd sóvárgó vágyakozását, és részesítsd őket szent színed látásában.
Hívek: Kérünk téged hallgass meg minket
Pap: Urunk; Istenünk! Gyermeki bizalommal könyörgünk hozzád: töltsd el szívünket kegyelmeddel, hogy így méltók lehessünk a karácsony örömére és békéjére! Krisztus, a mi Urunk által.
Hívek: Ámen.

Imádság
Örökkévaló Istenünk! Ma elindulunk adventi utunkon, megkezdődik számunkra a karácsonyi előkészület. Szeretnénk megérteni a régmúlt idők eseményeit, a te titkaidat az üdvtörténet során. Aztán megértjük, hogy tovább kell lépnünk a múltról való merengésnél és tovább kell lépnünk a jelen valóságánál és a jövőbe kell tekintenünk. A jövő felé kell fordulnunk, hogy ki tudjunk lépni a jelen sötétségéből és reménytelenségéből. Mert Jézus Krisztus újbóli megszületése világosságot támaszt körülöttünk és reményt ébreszt bennünk. Segíts minket, hogy helyesen értékeljük a múltat! Adj erőt a jelen mindennapi küzdelmeihez és új értelmet jövőnknek!

Elmélkedés:
Istenre bízzuk magunkat
Advent első vasárnapjával ma elkezdődik az új egyházi év, amely újrakezdésre, vallási és lelki életünk megújítására hív minket. Rögtön az elején érdemes tisztáznunk, hogy ezt a megújulást Istentől kérjük és várjuk. Ha nem ezt tennénk céltalan bolyongás és hasztalan útkeresés volna számunkra az adventi időszak. Ehelyett inkább Istenre bízzuk a vezetést, hogy valóban megérkezhessünk célunkhoz, a Megváltóval való találkozáshoz. Istenre bízzuk magunkat, aki új álmokat, új célokat, új látomásokat, új magaslatokat állít elénk, egyszóval egy új jövőt. Félretesszük tehát egyéni terveinket és kicsinyes igényeinket, elfeledjük földhözragadt céljainkat és rövidtávú elképzeléseinket, és Isten útmutatására bízva magunkat elindulunk, mint zarándokok. Adventi zarándokutunk és végső soron egész életutunk csak akkor nyer értelmet, ha magával ragad minket az Isten utáni vágyakozás. És amikor most, advent kezdetén ezzel a vággyal indulunk, akkor felcsillan a szemünk: igen, új lendületet, megújuló bátorságot, frissülő erőt érzünk magunkban, hogy megtegyük ezt az utat lépésről lépésre Betlehemig, az istállóig, a jászolig, a Gyermekig.
Szeretnénk kiemelkedni a hétköznapok középszerűségéből, a végeláthatatlan küszködésből, az erőt vesztett tevékenységeinkből, a sokszor lustasággá alacsonyodó munkából, a mindenbe beletörődő eltompultságból. Immár nem önmagunkhoz akarjuk mérni és viszonyítani az egész világot, hanem Istenben keressük megnyugvásunkat. Szeretnénk felkészülni az Úr jövetelére, az Úr érkezésének napjára, nehogy ,,készületlenül érjen minket az a nap."
Advent 1. vasárnapjának evangéliuma emberi léptékeinket sokszorosan felülmúló képekben írja le a világmindenség végső sorsát: ,,Jelek lesznek a Napban, a Holdban és a csillagokban. A mindenség összetartó erői megrendülnek." Ezek a képek arra emlékeztetnek minket, hogy a teremtett világ törékeny és mulandó. Mindaz, ami megtalálható a világon, előbb vagy utóbb megszűnik, elmúlik. A keresztény embert mégsem félelem tölti el, amikor erre gondol, hanem remény. Annak reménye, hogy ekkor fog beteljesedni az Úr szava: ,,Akkor majd meglátják az Emberfiát, amint eljön a felhőkben nagy hatalommal és dicsőséggel."
Az advent eljövetelt jelent, Isten eljövetelét emberi világunkba. Ez az eljövetel átöleli az emberiség és a világ történelmét. Két kiemelkedő pontja van, Krisztus első és második eljövetele. Az első már megtörtént az idők teljességében, mintegy kétezer esztendővel ezelőtt, a második a jövőben fog bekövetkezni, ez lesz az Úr dicsőséges visszatérése, erre még várnia kell az emberiségnek. Felesleges találgatnunk, hogy e két esemény között mennyi idő fog eltelni, ezt egyedül Isten tudhatja.
A mi feladatunk az, hogy az adventi hetek során felkészüljünk annak megünneplésére, hogy Isten Fia, Jézus Krisztus emberré lett, eljött emberi világunkba, emberként született meg Betlehemben, ezt a titkot ünnepeljük karácsonykor. Az ünnep közeledtével egyre jobban érezzük a csodálatos hely, a betlehemi barlang, a jászol vonzását, végső soron Isten vonzását, aki a szeretet, a béke és az öröm közösségében akar élni velünk. Életünk gondjai és az ünnep előtti teendőink ellenére is gondoljunk arra, hogy Isten jelen van a világban és jelen van bennünk. A bennünk lakó és karácsonykor minden évben újjászülető Isten a mi hitünk, a mi reményünk és a mi szeretetünk által akar újra világosságot, fényességet hozni a világba.
C. Horváth István Sándor
 
 
0 komment , kategória:  vallás  
Címkék: elképzeléseinket, részegeskedésben, megérkezhessünk, megmeneküljetek, végeláthatatlan, eltompultságból, megnyugvásunkat, találkozásunkat, megállhassatok, testvéreinknek, megünneplésére, tanítványainak, világmindenség, megváltásotok, megtanultátok, nemzetségéből, vasárnapjával, felkészüljünk, vasárnapjának, készületlenül, találkozáshoz, teljességében, földhözragadt, kétségbeesett, eljövetelének, emlékeztetnek, zarándokutunk, megdermednek, újrakezdésre, szenvedőknek, közeledtével, vigasztalást, megújítására, vágyakozását, kegyelmeddel, tesszaloniki, időben igaz, napokban megszabadul, tesszaloniki hívekhez, szeretetben egymás, világ végéről, földön pedig, népek között, tenger zúgása, hullámok háborgása, emberek megdermednek, mindenség összetartó, felhőkben nagy, e-világi gondokban, földön laknak, evangélium igéi, hívek karácsonyra, OLVASMÁNY Jeremiás, SZENTLECKE Szent Pál, EVANGÉLIUM Szent Lukács, EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK, Jézus Krisztussal, Örökkévaló Istenünk, Mert Jézus Krisztus, Isten Fia, Jézus Krisztus, Horváth István Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  József Attila - Kopogtatás nél...  Zilahy Lajos mondta  Önmaga ellenére  Facebookon kaptam  Esterházy Péter: Harmonia c...  A hagyma antibakteriális hatás...  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Petőfi Sándor - Mi a szerelem?  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ott van  Alvó kislány  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 13  képre írva  Szép estét kedves látogatóimn...  Facebookon kaptam  Andrássy Réka - A bolond Böske  Töröld le  Szabó T. Anna - Pitypang  Jó nap volt  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Tanácsok egy pszichológustól  Facebookon kaptam  Horváth Szilvia tollából  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Kubinyi Anna gobelintervező, t...  A pitypang legendája  Facebookon kaptam  Annyira tisztelem a szabadságo...  Jázmin  Szép estét kedves látogatóimna...  Otthon  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 15  Egy gondolat  Ismeretlen: Ikarusz monda  Facebookon kaptam  Müller Péter tollából  Ki akarják dobni a pajzsmirigy...  IGEN így  Magamnak  József Attila – Keresek ...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Mit ünnepelnek a görögök márci...  Robert Merle tollából  Facebookon kaptam  Hegedüs Géza: Magyar költészet  Önmaga ellenére  Mindent de mindent visszakap  Jázmin  A pitypang legendája  Különleges  Esterházy Péterre emlékezünk  Facebookon kaptam  40 felett  Vidámság  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam Krisztinától  39 ígéret  Facebookon kaptam  Szívek  Paul David Tripp Április 15  Szép estét kedves látogatóimna...  Vidámság  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Radnóti Miklós: Hasonlatok (ré...  Magamnak  Jánosházy György: Fogd a kezem  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata  képre írva  Facebookon kaptam  Eduardo Sacheri gondolata  Szeretem ujjad karcsuságait,  39 ígéret  Baranyi Ferenc - N i n c s  Szép estét kedves látogatóimn...  Szép estét kedves látogatóimna...  Eduardo Sacheri gondolata  Somlyó Zoltán - Orgonával  József Attila - Kopogtatás nél...  Andrássy Réka - A bolond Böske  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A sorsod  Emlékezz  Facebookon kaptam  Vito Giaquinto gondolata 
Bejegyzés Címkék
időben igaz, napokban megszabadul, tesszaloniki hívekhez, szeretetben egymás, világ végéről, földön pedig, népek között, tenger zúgása, hullámok háborgása, emberek megdermednek, mindenség összetartó, felhőkben nagy, e-világi gondokban, földön laknak, evangélium igéi, hívek karácsonyra, népek vezetőit, egész világon, szenvedőknek vigasztalást, karácsony örömére, karácsonyi előkészület, régmúlt idők, üdvtörténet során, múltról való, jelen valóságánál, jövőbe kell, jövő felé, jelen sötétségéből, jelen mindennapi, elején érdemes, megújulást Istentől, adventi időszak, vággyal indulunk, utat lépésről, hétköznapok középszerűségéből, végeláthatatlan küszködésből, erőt vesztett, sokszor lustasággá, mindenbe beletörődő, egész világot, világmindenség végső, képek arra, teremtett világ, keresztény embert, advent eljövetelt, eljövetel átöleli, világ történelmét, idők teljességében, adventi hetek, titkot ünnepeljük, ünnep közeledtével, csodálatos hely, betlehemi barlang, jászol vonzását, öröm közösségében, ünnep előtti, bennünk lakó, elképzeléseinket, részegeskedésben, megérkezhessünk, megmeneküljetek, végeláthatatlan, eltompultságból, megnyugvásunkat, találkozásunkat, megállhassatok, testvéreinknek, megünneplésére, tanítványainak, világmindenség, megváltásotok, megtanultátok, nemzetségéből, vasárnapjával, felkészüljünk, vasárnapjának, készületlenül, találkozáshoz, teljességében, földhözragadt, kétségbeesett, eljövetelének, emlékeztetnek, zarándokutunk, megdermednek, újrakezdésre, szenvedőknek, közeledtével, vigasztalást, megújítására, vágyakozását, kegyelmeddel, tesszaloniki, megrendülnek, megszületése, találgatnunk, visszatérése, csillagokban, sötétségéből, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 47466 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3013
  • e Hét: 14075
  • e Hónap: 26751
  • e Év: 260498
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.